Rászállt a NAV a Krétakörre

2016.03.22. 13:38

Facebookon jelentette be a Krétakör, hogy visszamenőleg 24 hónapos ÁFA-ellenőrzés kezdődött náluk, pont egy hónappal azután, hogy a hatóságok lezártak egy 3 éves könyvelést vizsgáló, egy éve húzódó, hasonló eljárást. A kiírás szerint a mostani vizsgálat időszaka egybeesik a már korábban vizsgálttal:

Reflektív társaság vagyunk, ezért felvállaljuk azt is, amikor tévedünk. Tévedtünk. Nem igaz, hogy a kormányzat...

Posted by Krétakör on Tuesday, 22 March 2016

Minden azután történt, hogy a Krétakör Alapítvány megkapta Európa egyik legrangosabb kulturális kitüntetését, a Princess Margriet Award for Culture elismerést, amit személyesen a holland hercegnő adott át Schilling Árpádnak, az alapítvány vezetőjének Amszterdamban. Egész pontosan két díjat osztottak ki, az egyiket a Krétakör Alapítvány, és annak vezetője, Schilling Árpád kapta.

Az esemény alkalmából egy videóportré is készült Schillingről, amiben több kollégánk is dolgozott, nézzék végig, nem hosszú, alig 9 perc.

A tervek szerint a Krétakör a díjjal járó pénzt az online archívumának fejlesztésére fordítja: az elmúlt 20 év munkája nyilvánosan kutatható, ingyenesen elérhetünk többezer fotót, újságcikket, az összes Krétakör-előadás teljes videó felvételét, Schilling Árpád publikálatlan próbanaplóit, az összes eddig megjelent kritikát, és az előadások szövegkönyveit.