A kutyának se kell Woody Allen önéletrajza

2019.05.03. 11:57

Woody Allen ellen először sztárok keltek ki, közölve, bánják, hogy vele dolgoztak, aztán az Amazon lépett ki a négy filmre szóló, aláírt szerződésük mögül, és süllyesztette el nyom nélkül az új filmjét (ami miatt Allen 19 milliárd forintos pert indított), most pedig újabb területen utasítják vissza az Annie Hall és a Manhattan rendezőjét: a könyvkiadásban.

A New York Times terjedelmes riportot közölt arról, hogy Woody Allen ügynökei megkeresték a négy legnagyobb könyvkiadót is a színész-rendező memoárjával, de egyetlen egy sem tett még csak ajánlatot sem a kiadására. "Allen visszaemlékezései korábban valószínűleg licitháborút robbantottak volna ki, több százezer, vagy akár több millió dolláros ajánlatokkal, de a #metoo mozgalom közbeszólt" - fogalmaz a NY Times.

A lapnak nyilatkozó iparági források azt mondták, Allen negatív sajtója miatt a kiadók egy része még azt is visszautasították, hogy egyáltalán elolvassák a könyvet. Úgy tudni, más kiadó sem tett ajánlatot a könyv kiadására, és az egyik kiadó vezetője úgy fogalmazott, 

mérgező

lenne pont most Allennel dolgozni, még annak ellenére is, hogy a kulturális hatása mindennek ellenére vitathatatlan. 

Woody Allen ügyében az a legfurcsább, hogy nem történt semmilyen változás, nem került napvilágra semmilyen új információ azóta, amit 20 éve mindenki tud, és amit annak idején a független bíróság is kivizsgált: nem találták megalapozottnak a vádat, hogy Allen megrontotta volna nevelt lányát. Az elmúlt évek szexuális zaklatási ügyeiben azonban újra hangoztatni kezdték az akkori vádakat, és ez jelentősen változtatott a rendező megítélésén.

Ne maradjon le semmiről!