Korántsem kiégett vendégeket ültet asztalhoz a Konyhanyelv

Konyhanyelv 05 kep
2021.11.09. 15:20
Lakatos Márk ismét gondolatébresztő, provokatív beszélgetésre invitálta vendégeit, ahogyan ezt a Konyhanyelv előző adásaiból tőle megszokhattuk. A téma, a kiégés ezúttal elsőre nem tűnik olyannak, amelyről órákon keresztül lehetne vitatkozni, ám mégis a személyes történeteken keresztül válik érdekessé és tanulságossá.

A Konyhanyelv ezúttal két színpadi- és egy ételművész szemszögéből próbál választ adni arra, hogy kinek mit jelent a kiégés, hogyan lehet az meg-, át- és túlélni.

Az stylist és médiaszemélyiség asztalánál ezúttal helyet kapott

  • a szőke ciklon, vagyis Oroszlán Szonja színész, aki egy időben az Amerikai Egyesült Államokban élt, és film- és színpadi szerepei mellett állatorvosi asszisztensi képesítést is szerzett,
  • a hiperaktív Járai Máté, aki szintén színész, a kecskeméti Katona József Színház művésze, de sokak számára ismerős lehet az RTL Klub képernyőjéről mint a Reggeli műsorvezetője,
  • és Palágyi Eszter konyhafőnök, aki a többi között arról híres, hogy Közép-Európában nőként harminc éves kora előtt szerzett Michelin-csillagot a Costesnek, mostanában pedig Szigligeten mutatja meg, milyen a középút a bisztró és a fine dinig között.

Kattintson a videóra, és nézze meg az előzetest!

A kiégésről amúgy Oroszlán Szonja azt mondja, hogy

annak egyik legfontosabb mutatója az, ha nem vagy jelen.

Járai Máté szerint egyik jele az,

hogyha fölépítettél egy birodalmat, és mégis azt kérdezed magadtól, hogy biztosan ezt akartad?

Palágyi Eszter pedig onnan közelíti meg ezt a kérdést, amit egy Michelin-csillagos séfről talán nem nagyon gondolnánk, hogy

vannak helyzetek, amikor az ember azt a tiszteletet sem adja meg magának, hogy öt percre leüljön, és egyen.

A Konyhanyelv ötödik epizódja szerda este 20 órakor jelenik meg az Indexen. Annyit elárulhatunk, hogy a vendégek ezúttal alapanyagként aszalt szilvát, koriandert és Szent Jakab kagylót küldtek Márknak – akinek minderről a disznótoros jutott az eszébe.