Angéla, Petronella
10 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Keresés

64 találat az Indexről, és 20 a környékéről.

A városi emberek biztos nem vágynak olyan zsíros ételre, mint egy rossz gulyás

A városi emberek biztos nem vágynak olyan zsíros ételre, mint egy rossz gulyás

2020.02.16. 13:24 Módosítva: 2020-02-17 15:23:36
1183
Harminchat évig dolgozott a világ legfontosabb gasztrokalauzának, a Michelin Guide-nak Fausto Arrighi. Elkísértük egy pesti étterembe, hogy a magyar konyháról kérdezzük.
Gombákra épül a jövő a Banyaerdőben

Gombákra épül a jövő a Banyaerdőben

2019.08.09. 14:31 Módosítva: 2019-08-09 22:24:56
614
Szociális szövetkezetben szedik és dolgozzák föl az erdei gombákat és ehető virágokat a cigány asszonyok Dencsházán. És mindez aztán Michelin-csillagos éttermekben köt ki.

2018. május 20., 10:57

Michelin-csillag kétezer forintból Michelin-csillag kétezer forintból

Megkóstoltuk, mit tud a világ legolcsóbb Michelin-csillagos étterme, ahol a gyömbérrel és hínárral tálalt szezámos nyers szardínia az ebédmenü csúcsa.
Megkóstoltuk az ország legjobb séfjének főztjét

Megkóstoltuk az ország legjobb séfjének főztjét

2018.03.31. 12:01 Módosítva: 2018-07-06 19:13:47
1029
Milyen érzés az ország egyetlen két Michelin-csillagos éttermében dolgozni? Mik a legnépszerűbb fogások, mitől más az Onyx, mint a többi étterem, és mit mondott Mészáros Ádám séfnek a Michelin-ellenőr, amikor visszajött, hogy felfedje magát?

2018. március 30., 12:49

Minden étteremben ugyanazt az öt dolgot nézzük Minden étteremben ugyanazt az öt dolgot nézzük

Forradalmon ment át a főzés Magyarországon Michael Ellis szerint, aki a Michelin-gálán járt Budapesten. A Michelin Kalauzok nemzetközi igazgatója elmondta, mi alapján értékelik az éttermeket már 118 éve.

2018. március 26., 11:49

Széfben őrzik a Michelin-csillagokat Széfben őrzik a Michelin-csillagokat

Este 7-kor derül ki, van-e újabb Michelin-csillag Budapesten. A díjátadóra több mint 100 séf utazott ide, vasárnap a Belvárosi Piacon főztek.

2018. január 7., 11:54

Rántott húsban már rég agyonvertek minket Rántott húsban már rég agyonvertek minket

Kipróbáltuk a tízezer forintos Michelin-csillagos rántott húst és a kihívóit a világ rántotthús-fővárosában,Tokióban. És elszomorodtunk Magyarország állapota miatt.

2016. október 17., 18:28

Nincs saját életünk Nincs saját életünk

Fausto Arrighi 36 éven keresztül szinte csak evett, hiszen ő volt az az olaszországi Michelin-kalauz igazgatója. Kilencezer éttermet tesztelt, 119 csillagot osztott ki. De hogyan lesz valaki Michelin-ellenőr? Hogyan adják a Michelin-csillagokat, hogyan fedezik fel az új éttermeket, és egyáltalán miért éri meg ez bárkinek? A Michelin ellenőrei nagyon ritkán nyilatkoznak a sajtónak, vele Budapesten beszélgettünk.

2016. április 16., 14:27

Állandóan fáradtak és éhesek vagyunk Állandóan fáradtak és éhesek vagyunk

Szulló Szabina és Palágyi Eszter jelenleg az ország két legmenőbb szakácsnője, mindketten Michelin-csillagos séfek. A konyhafőnök élete nem csak főzésből áll, mindenért ők felelnek, miközben enni sincs idejük, egész nap dolgoznak és hajnalban érnek haza. De imádják.

2016. március 27., 17:17

Ha mindenki Londonba megy, itt nem marad semmi Ha mindenki Londonba megy, itt nem marad semmi

„Amikor főztem egy gulyást, teljesen kiborultak, hogy úristen, ezt ők nem tudják megenni, annyira fűszeres és sós.” A 28 éves Heiszler Olivér Pesti Istvántól vette át a Tanti konyháját. Londonból tért haza, még abban sem volt biztos, hogy egyáltalán talál itthon munkát. Aztán kapott egy Michelin-csillagot.
Ilyen egy Michelin-csillagos ebédmenü

Ilyen egy Michelin-csillagos ebédmenü

2016.03.09. 20:12 Módosítva: 2016-03-25 21:00:14
1169
Szerda délben érkezett a hír, hogy a Costes Downtown is Michelin-csillagot kapott, gyorsan ki is próbáltuk a helyet. Tiago Sabarigo portugál séf csak az étterem miatt költözött Budapestre.
Mitől jó egy étterem, és mitől rossz?

Mitől jó egy étterem, és mitől rossz?

2016.01.24. 12:20 Módosítva: 2019-01-07 15:28:04
2466
Mindig is érdekelte, hogy tesztelnek az étteremellenőrök? Hogy mitől függ, hogy jó értékelést kap egy étterem? Egy két Michelin-csillagos olasz séffel teszteltük végig titokban Budapest éttermeit, és közben leesett az állunk.

2015. december 14., 00:21

Otthagyta az orvosi egyetemet, hogy főzhessen Otthagyta az orvosi egyetemet, hogy főzhessen

Már gimnazistaként konyhakertet épített, másfél évet dolgozott az Alabárdosban, majd a Genfi-tó partjára ment, hogy tapasztalatot szerezzen a csúcsgasztronómiában. Most egy három Michelin-csillagos étterembe készül.

2015. április 16., 09:52

Ekkora luxust még nem látott! Ekkora luxust még nem látott!

A héten nyílik meg az Émile, a Gerbeaud-ház, cukrászda és étterem budai párja, a luxusvillát egy éve újítják.
Még sehol nem vagyunk

Még sehol nem vagyunk

2014.05.15. 21:45 Módosítva: 2014-09-16 11:40:43
1896
Divat lett a vendéglátás, menő dolog szakácsnak lenni. Az Index kérésére, most először ült egy asztalnál a három magyar Michelin-csillagos étterem séfje.