Kovács Patrícia Jézusnak adta a kabátját

2012.12.05. 15:53 Módosítva: 2012.12.05. 16:19

A Magyarországi Református Egyház egy igazi punk húzással aktualizálta Jézus születésének sztoriját, és profi kisfilmet készített arról, hogyan és hová születne most meg isten fia.

A Fiú című karácsonyi parafrázisban Mária és József stopposként felkéredzkedik egy román kamionba, de nem érnek el a kórházig, a legtöbbet emlegetett csecsemő egy autópálya mosdójában születik meg, három királyok helyett egy kurva (Kovács Patrícia) és két kamionos (Nagy Ervin és Kürthy Lajos) társaságában.

A reformátusok karácsonyi kampányfilmjét (afiu.hu oldalon tekinthető meg) Petrik András rendezte, a négy perces filmben Máriát György Evelyn, Józsefet Kovács Krisztián alakítja. A színészek - ahogy az a kísérőfilmekből kiderül - önkéntesként, misszióból vállalták a szereplést.

"Én nem vagyok egy vallásos ember, és most mégis itt vagyok ebben a filmben, mert annyira tetszik, hogy hétköznapian akar a vallás felé közelíteni, nagyon emberszabásúan" - mondja a kamionost alakító Nagy Ervin a trailerben, és csak egyetérteni lehet vele.