Friss kommentek

Comment:com

Ők költöznek be ma este a VV8-ba
Csak a szokásos, nyugi, MTA-tagság vagy apácazárda senkit nem fenyeget.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Negyven éves az első magyar western

tegnap, 21:46 Módosítva: 2016-08-27 00:29:29
241
10 hozzászólás

Szomjas György filmrendező legalább egy marék emlékezetes filmet tudhat maga mögött. Ha megkérdeznénk egy csoportot, hogy melyik a kedvenc Szomjas-filmje, akkor valószínűleg fej-fej mellett állna a Kopaszkutya, a Falfúró, és a Talpuk alatt fütyül a szél. Ez a cikk most az utóbbiról szól, ugyanis pénteken, augusztus 26-án van negyven éve, hogy bemutatták az első easternt, azaz a keleti körülmények közé helyezett westernt, amit a cikk végén meg is lehet nézni.

“A western-filmek hagyományos eszközeivel dolgoztunk: ilyenek a jellegzetes képvágások, a feszültségteremtésnek a műfajban kikisérletezett klasszikus képi elemei. És természetesen van üldözés, ménes, vágták, lólopás, verekedés” - így irta le 1976-ban Szomjas a filmjét az akkori Képes Film Híradónak, de kíváncsi voltam arra, hogy hogyan tekint vissza rá négy évtizeddel később.

Szomjas jelenleg a Betyárvilág című színházi előadásából készült koncertfilmen dolgozik. A Betyárvilág január óta fut a Nemzeti Színházban, tulajdonképpen egyszerre egy Ferenczi György és a Rackajam-koncert, egy népzenei bemutató, és táncelőadás, miközben néha a háttérvetítéseken megjelennek részletek a Talpuk alatt fütyül a szélből és a Kopaszkutyából.

10 hozzászólás Tovább

Meztelen képeket loptak a Szellemirtók sztárjáról, nyomoz a belügy

tegnap, 15:15 Módosítva: 2016-08-26 15:22:35
2
30 hozzászólás

Mikor a Sony stúdió vezetői 2014-ben úgy döntöttek, hogy csupa női főszereplővel megrendelik a Szellemirtók remake-jét , valószínűleg fogalmuk sem volt róla, hogy milyen társadalmi feszültségekre tapintanak rá. Az internet nőgyűlölő része nem tudta elfogadni még a gondolatot sem, hogy a nők esetleg ugyanúgy képesek hülye kezeslábasban meg fura szemüvegben szellemekre vadászni, mint a férfiak. Nyilván az elkészült film minősége (szórakoztató lett!) senkit sem érdekelt, a lényeg a társadalmi berögződéseken van.

Már az előzetes elképesztő haragot gerjesztett maga körül, a film pedig a mozipénztáraknál nem tudta visszatermelni a tetemes költségeit, de ez mind semmi ahhoz, amit a film egyik főszereplőjének, Leslie Jones-nak kellett átélnie.

30 hozzászólás Tovább

Meg akartam nézni egy filmet, nem sikerült

tegnap, 11:36 Módosítva: 2016-08-26 19:05:25
8
18 hozzászólás

Augusztus 19 óta elvileg mindenféle video-on-demand szolgáltatásokon elérhető a Lo and Behold: Reveries Of The Connected World című dokumentumfilm.

Jó, nem egy Transformers, de engem érdekel, azért, mert a zseniáis Werner Herzog rendezte, és annak ellenére, hogy tulajdonképpen a Netscout nevű hálózatbiztonsági cég fizetett reklámja. A film ugyanis az internetről szól, egész pontosan a kezdeteiről, a pozitív és negatív hatásairól, valamint a jövő lehetséges fejleményeiről, a szokásos herzogi teuton cinizmussal és szikár narrációval. Itt van az előzetese, nekem nagyon bejött, a techrovat egyik kollégájáról is biztosan tudom, hogy jól szórakozott rajta.

18 hozzászólás Tovább

17 milliárdot kaszált Dwayne Johnson tavaly

tegnap, 06:59 Módosítva: 2016-08-26 20:33:47
3
15 hozzászólás

Dwayne Johnson a világ legjobban kereső színésze jelenleg a Forbes listája alapján. Az egykori birkózó az évi 64 millió dolláros bevételével (több, mint 17 milliárd forint) közel 20 millió dollárral keres többet, mint a legjobban kereső színésznő, aki Jennifer Lawrence. Johnson bevételeit főleg a Központi hírszerzés dobta meg, de kaszált azért a Halálos iramban nyolcadik részén is. A színész egyébként nagyon jó évet zárt, a tavalyi évhez képest megduplázta bevételeit.

15 hozzászólás Tovább

Attól hogy vak, még nem szent

augusztus 25., 17:59 Módosítva: 2016-08-26 13:37:50
964
0 hozzászólás

A vak főszereplőkkel forgatott filmeknek van egy olyan alfaja, amiben a hősnek a forgatókönyvíró az egyik érzékszerv elvesztését ellensúlyozandó mindenféle csodálatos képességet ad cserébe. Ilyen például a Daredevil főhőse, a gyermekkorában látását vesztő, később ügyvédként és önkéntes igazságosztóként tevékenykedő Matt Murdoch, akinek minden más érzékszerve csúcsra járatva működik, és vakon is képes lenyomni hat nindzsát. A Vak végzet kung-fuban jártas vietnami veterán főhősének sem okoz gondot egy bottal megregulázni a söpredéket, az Eli könyvében címszereplő Eliről meg az utolsó jelenetig ki sem derül, hogy vak, mert annyira természetesen mozog a látók között, hogy senki nem kérdőjelezi meg, hogy lát-e. Ja, ő nagyszerűen bánik az íjjal és kiválóan verekszik. És akkor a Kung Fu című tévésorozat vak karatemesteréről még egy szót sem ejtettünk ugye. 

A Vaksötét című thriller-horrorban szereplő, a stáblistán csak The Blind Man, azaz A vak férfi néven emlegetett, izé, vak férfi is ilyen. Iraki veterán, aki a kutyájával él egy lelakott detroiti utcában, és egyedül az ő háza az, ami előtt nem szaporázná meg a lépteit az ember. A Vak Férfinek ugyanis van pénze, mert a lányát elgázoló (és így megölő) sofőr egy gazdag család sarja, és nem ment sittre, hanem kvázi megváltotta a szabadságát egy talicskányi pénzzel, aminek csak egy része ment el a ház felújítására, a többi ott van bent valahol. Itt kerül képbe a film másik három főszereplője, a kilátástalan családi helyzetéből menekülő Csaj, annak Tetkós Pasija és A Reménytelenül Szerelmes Fiú, akik eddig is kisstílű betörésekből tartották el magukat, mert miből másból ugye, és A Vak Férfi pénze jelentené nekik a kiutat a nyomorból. 

Szólj hozzá! Tovább

Meghalt egy magyar díszletépítő a Szárnyas fejvadász 2. forgatásán

augusztus 25., 14:42 Módosítva: 2016-08-26 10:46:00
311
9 hozzászólás

Meghalt egy ember, akire díszfal omlott a fővárosban - közölte az MTI-vel csütörtökön délután a katasztrófavédelem sajtóügyelete. A tájékoztatás szerint a XV. kerületi Felsőkert utcában, az Origo filmstúdióban történt a baleset. 

Az Index úgy tudja, a baleset a Szárnyas fejvadász 2. című film díszletének bontása közben történt, és egy 28 éves magyar díszletépítő halt meg. A forgatás maga már két napja Etyekre költözött, információink szerint azonban a baleset hírére leálltak a munkálatok.

9 hozzászólás Tovább

Rendezőre talált végre az új szuperhős-film

augusztus 25., 14:23 Módosítva: 2016-08-25 16:29:30
1
0 hozzászólás

Régóta szó volt arról, hogy Guillermo Del Toro gőzerővel dolgozik a Justice League Darkon, az ismert szuperhőscsapat jóval sötétebb kiadásán. A rendező azonban végül kiszállt a projektből, így sokáig kérdéses volt, hogy lesz-e film. Most a Varietyazt írja, gazdára talált végül a projekt, és Doug Liman fogja rendezni a filmet, bár a Warner még nem kommentálta az értesülést.

A rendező állítólag a Fox Gambit-filmjét hagyta ott a Warnerért, így viszont most a Gambittal nem tudni egyelőre, hogy mi lesz, főleg hogy állítólag a főszereplő, Channing Tatum is kifelé kacsintgat.

A Justice League csapatot az eredeti tervek szerint John Constantine, Swamp Thing, Deadman, Zatanna és Etrigan, a démon alkotják, de a színészek neve még nem merült fel a filmmel kapcsolatban

Constantine-t egyébként már alakította Keanu Reeves egy 2005-ös moziban, és Matt Ryan is egy NBC-n futó sorozatban, ami azonban csak egy évadot élt meg. Swamp Thing is kapott már önálló filmet 1982-ben akkor Dick Durock alakította a szuperhőst.

Liman nemrég fejezte be a The Wall című film forgatását, illetve az American Made című filmen dolgozott Tom Cruise-zal.

Szólj hozzá! Tovább

Itt a Charlie Hebdo dokumentum film első előzetese

augusztus 25., 12:55 Módosítva: 2016-08-25 15:51:21
2
0 hozzászólás

Másfél évvel a a Charlie Hebdo szerkesztőségében elkövetett terrortámadás után az HBO bemutatta az eseményekről készült dokumentumfilmjének előzetesét. A Három nap terror: A Charlie Hebdo merénylet című dokumentumfilmet Dan Reed rendezte (aki a Terror in Mumbai című film rendezője is). A filmben számos túsz, rendőr és szemtanú megszólal, emellett bemutatnak új felvételeket és bizonyítékokat is. Nem könnyű film, főleg azzal együtt, hogy tudjuk, azóta is milyen terrortámadások történtek. A filmet szeptember 19-én mutatja be az HBO.

Szólj hozzá! Tovább

Már magyarul is beszél a Zsivány Egyes legutóbbi előzetese

augusztus 25., 12:49 Módosítva: 2016-08-26 07:14:57
17
0 hozzászólás

Hivatalos, szinkronos előzetest kapott a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet című film, amit csak akkor hívunk így, ha nagyon jó kedvünk van, mert a világ 99 százaléka csak Zsivány Egyesként emlegeti, mármint Rogue One-ként, ugye. Hogy a cím miért lett az, ami, arról a rendező itt mondott pár érdekeset.

A filmet december 17-től lehet megnézni majd, jó kis kommandós akciófilmnek ígérkezik némi Ryan közlegény megmentése-beütéssel, de az nem nagy baj, az inkább, hogy Forest Whitaker szinkronhangján nem lehet nem röhögni. 

Szólj hozzá! Tovább

Meghalt a Star Wars-rajongó, aki elsőként láthatta a Zsivány egyest

augusztus 25., 11:22 Módosítva: 2016-08-25 23:33:27
721
20 hozzászólás

Szombaton megnézte a Star Wars Zsivány Egyes című epizódját Neil Hanvey, és két nappal később, hétfőn meg is halt. Neil Hanvey minden követ megmozgatott és internetes kampányt indított azért, hogy láthassa a soron következő Star Wars epizódot, miután három éve rákkal küzd, és áprilisban közölték vele az orvosok, hogy maximum hat-nyolc hónapot élhet még. A 36 éves Hanvey végül ezt sem érte meg, négy hónappal a a diagnózis után meghalt.

Az utolsó kívánság teljesítésében Gareth Edwards rendező is partner volt, a kórház személyzete szerint Edwars mindent megtett, hogy a szombatot nagyon különlegessé varázsolják Hanvey életében. 

20 hozzászólás Tovább

Milyen lett volna Tommy Lee Jones a Halálos iramban-filmekben?

augusztus 25., 07:13 Módosítva: 2016-08-25 11:28:50
2
1 hozzászólás

Dwayne "Szikla" Johnson nincs megelégedve kollégáival a nyolcadik Halálos iramban forgatásán, és egyes hírek szerint különösen pikkel Vin Dieselre, amiért elkésik a munkából. A két színész közti nézeteltérés mára odáig fajult, hogy az állítólag dívaként viselkedő Diesel egy Facebook-élőzés alkalmával elkotyogta, hogy eredetileg nem is Johnsonnak szánták a végül hozzá került szerepet.

1 hozzászólás Tovább

Valószínűleg ez lesz a világ legfeleslegesebb filmje

augusztus 24., 15:13 Módosítva: 2016-08-25 09:38:56
6
6 hozzászólás

Mondd valakinek az a név valamit, hogy Max Steel? Valószínűleg csak keveseknek, mert a Mattel akciófigurája Magyarországon közel sem volt a maga idejében olyan népszerű, mint mondjuk az Action Man. Még úgy sem, hogy a Max Steelből készült egészen borzalmas rajzfilmsorozat valahogyan eljutott a magyar tévékbe is. A Power Rangers-, a Transformers- vagy a G.I. Joe-filmekből kiindulva persze nem meglepő, hogy egy másik '90-es évekbeli játékfigura is megkapja a saját mozifilmjét, de amit összehoztak az első előzetesben annyira lehangoló, hogy az ember szívesebben nézne helyette orosz gépfegyveres mackóembert.

6 hozzászólás Tovább

Szamara ismét kimászik a kútból levegőzni kicsit

augusztus 24., 14:17 Módosítva: 2016-08-24 22:52:07
49
7 hozzászólás

A 2000-es években óriási sikere volt A kör című horrorfilmnek, ami aztán kapott egy jó gyenge folytatást, és hosszú időre el is felejtették az egészet. Most viszont elkészült a harmadik felvonás, amihez megérkezett a legelső, enyhén szólva kicsit túlzásnak tűnő előzetes.

7 hozzászólás Tovább

Nem véletlenül van furcsa címe a Zsivány egyesnek

augusztus 24., 12:34 Módosítva: 2016-08-24 21:30:28
2
7 hozzászólás

Az Empire magazinnak adott interjút Gareth Edwards, az idén mozikba kerülő Zsivány egyes című Star Wars-film rendezője. Edwards kitért arra, hogy az eredeti cím, a Rogue One nem feltétlenül csak egyféleképpen értelmezhető a film szempontjából. "Valamilyen szinten ez egy katonai hívójel, de van egy másik, metafikciós, filozófiai értelmezése is" - nyilatkozta Edwards arra utalva, hogy ez lesz az első olyan Star Wars-sztori, ami nem Anakin Skywalker vagy az eddigi filmek történetét követi szorosan kapcsolódva.

7 hozzászólás Tovább

Szovjet szuperhősökkel védik Moszkvát

augusztus 24., 11:34 Módosítva: 2016-08-24 14:23:01
64
10 hozzászólás

A hidegháború idején egy Hazafi elnevezésű szervezet szovjet szuperhősöket gyűjtött össze, hogy megvédjék az anyaországot a külső támadásoktól. Nagyjából így lehet leírni a Guardians c. orosz akciófilm szinopszisát, aminek most jelent meg az első előzetese. A trailer alapján simán lehet, hogy ez lesz az orosz Bosszúállók.

10 hozzászólás Tovább

Ismét sci-fit forgat Keanu Reeves

augusztus 24., 09:09 Módosítva: 2016-08-25 07:36:29
6
11 hozzászólás

Replicas címmel éppen Puerto Ricóban forgat Keanu Reeves, akinek a Mátrix-trilógia után ez lehet az első sci-fije, írja az Inverse. A történet szerint Reeves egy tudóst alakít, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy visszahozza a halálból a családját. A Replicasra egyébként még két évvel ezelőtt leszerződött a színész, de gondok akadtak a finanszírozással, mivel a sci-fit nem valamelyik nagy stúdió készíti, hanem a John Wickhez hasonlóan négy különböző cég. A Replicas a tervek szerint 2017-ben kerül a mozikba.

11 hozzászólás Tovább

Ez a rohadt város A Világ Legnagyobb Szerelmét is képes megölni

augusztus 24., 07:09 Módosítva: 2016-08-24 10:58:39
17
2 hozzászólás

A Kaliforniai álom új előzetesében Ryan Gosling és Emma Stone szerelme mesebeli magasságokba emelkedik, de a törtető Los Angeles onnét is visszarántja. 

2 hozzászólás Tovább

Lassíts, Főcsődör! Az ilyen tuti bukszák nem flangálnak pasi nélkül!

augusztus 23., 17:11 Módosítva: 2016-08-24 11:13:18
1401
137 hozzászólás

A magyarra szinkronizált filmekben a mai gimnazisták, a focihuligánok és a fekete drogdílerek is ugyanazt a szlenget használják: évtizedekkel ezelőtti szövegeket, vagy talán sosem használt dumákat. Az alábbi huszonöt a kedvencünk, a fütyköléstől a nyúlcipőig.

137 hozzászólás Tovább

Európa legjobb filmje lehet a Tiszta szívvel

augusztus 23., 16:14 Módosítva: 2016-08-24 07:30:34
21
0 hozzászólás

Till Attila filmje is ott van az Európai Filmakadémia ötvenes listáján, és versenyezhet decemberben az Európai Filmdíjért.

Szólj hozzá! Tovább

Miskolcra látogat a fingó vízihulla

augusztus 23., 14:12 Módosítva: 2016-08-23 16:15:51
5
0 hozzászólás

Nyilvános a szeptemberi CineFest (avagy Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál) programja, melyben több neves, de a magyar mozikat elkerülő film is helyet kapott, de vetítik George Lucas első játékfilmjét, a THX-1138-at, és a Rémálom az Elm utcábant is.

Szólj hozzá! Tovább

Menjen erre minden család!

augusztus 23., 11:10 Módosítva: 2016-08-24 01:14:52
43
12 hozzászólás

Az Elliott, a sárkány varázslatos film, sok értelemben, de legfőképpen azért, mert úgy szól gyerekekhez és felnőttekhez, hogy egyik csoport érdekében sem hoz kompromisszumot a másik kárára. Nem dumálják túl, nem vernek fejbe minket folyamatosan a tanulsággal, nincsenek dilis betétek, életidegen szereplők, ostoba poénok. Csak az érzés, hogy valaki a legnagyobb hozzáértéssel és a legjobb szándékkal készített egy filmet, amit mindenki élvezhet.

12 hozzászólás Tovább

Három magyar a 21. század legjobb filmjei között

augusztus 23., 10:21 Módosítva: 2016-08-24 07:30:34
215
14 hozzászólás

A BBC 36 országból kérdezett meg 177 kritikust, hogy szavazzák meg a 2000 óta készült száz legjobb filmet. A győztes a Mulholland Drive lett, a magyar rendezőket pedig Tarr Béla és Nemes Jeles László képviseli.

14 hozzászólás Tovább

Agatha Christie-mozit készít Ben Affleck

augusztus 23., 05:56 Módosítva: 2016-08-23 11:23:19
114
1 hozzászólás

Ben Affleck nem csak rendezheti A vád tanúja című film remake-jét, hanem szerepelhet is benne, írja a Variety. A lap legalábbis úgy tudja, hogy a Fox már a 44 éves színésszel tárgyal.

Az 1957-es film Agatha Christie magyarul is megjelent, azonos című novellájából, pontosabban az abból írt színdarab nyomán készült, és az a Billy Wilder rendezte, aki például a Van, aki forrón szereti, az Alkony sugárút és A legénylakás című filmeken is dolgozott.

1 hozzászólás Tovább

Továbbra is a cuki kisállatokra tódulnak a magyarok

augusztus 22., 17:16 Módosítva: 2016-08-22 19:09:29
4
0 hozzászólás

Több új filmet is bemutattak a hétvégén a magyar mozik, de egyik sem volt képes legyőzni A kis kedvencek titkos életét. A cuki kisállatokról szóló animációs film harmadik hete szerepel kiválóan a bevételi listán. Az új premierek közül a Jonah Hill és Miles Teller főszereplésével készült Haverok fegyverben teljesített a legjobban és 33 ezres hétvégi nézőszámmal a toplista második helyén indított. A film az Indexet annyira nem nyűgözte le, érdekes lesz figyelni a második heti eredményt, hogy a szóbeszéd milyen hatással lesz a bevételekre.

Ahogy azt a kritikánkban is írtuk az 1959-es filmtörténeti klasszikust, a Ben-Hurt semmi értelme nem volt újra leforgatni, és láthatóan a közönség sem kért belőle. Mindössze 12 ezer embert ült be rá a hétvége során, ami egy ilyen nagy költségvetéssel (100 millió dollár + marketing) bíró filmnél csalódást keltő eredmény.

Sajnos szintén hidegen hagyta a nézőket a Disney új feldolgozása az Elliot a sárkány. Ezért nagy kár, mert a hamarosan olvasható kritikánkban nagyon örültünk a film elkészültének, mert igencsak eltűntek a mozikból az olyan élőszereplős filmek, amik egyszerre szólnak kicsiknek és nagyoknak. Családi filmként 13 ezer nézővel nyitott, ami kifejezetten gyengének számít, a toplista hatodik helyére volt ez elég.

Szólj hozzá! Tovább

Veszedelmes uszonyok

augusztus 22., 14:26 Módosítva: 2016-08-23 08:53:46
241
19 hozzászólás
Blake Lively próbál megmenekülni egy cápa elől

– ettől az alapsztoritól nem várhatunk nagy meglepetéseket, de ez nem feltétlenül baj, főleg nyáron nem. Felkapott és mutatós szőke színésznő, félelmetes vadállat – adj hozzájuk egy fiatal spanyol rendezőt, aki aránylag magabiztosan hoz össze a közepesnél jobb filmeket másodvonalbeli sztárokkal (főleg Liam Neesonnal), mondd azt, hogy az egész kijön 17 millióból, és a stúdiófőnök már bele is csapott a tenyeredbe, mehetsz Ausztráliába forgatni (persze olyan partszakaszra, amiről el lehet hinni, hogy Mexikó).

A címadó szikladarab nagyjából 200 méterre van a tengerparttól – nem tűnik soknak, Hosszú Katinka háton leússza 2 perc 6,03 másodperc alatt. A gond az, hogy a fehér cápa meg 18 másodperc alatt hasítja végig ugyanezt a távot, és éppen egy ilyen állat köröz a zátonyon rekedt hősnő körül. Ebben a szituban benne van egy filmre való feszültség, és ebbe az is belefér, hogy Lively néha pózol egy jót pár négyzetméteres bikiniatollján.

19 hozzászólás Tovább

Idehánytak nekünk egy új Ben-Hurt

augusztus 21., 15:24 Módosítva: 2016-08-22 12:32:31
16
36 hozzászólás

Az 1959-es Charlton Heston-féle klasszikust mindenki ismeri (vagy legalább már hallott róla), de azt kevesebben tudják, hogy Ben-Hur történetét előtte is megfilmesítették már kétszer. Arról, hogy mi értelme van 2016-ban újra, negyedszer is leforgatni, a forgatáson készült riportunkban írtunk hosszabban, itt lehet elolvasni.

Ehhez csak egy szót tennék hozzá: IMAX. A Ben-Hur sztori igazi IMAX-alapanyag, hiszen a csúcspontja egy fogathajtóverseny egy hatalmas ókori arénában. Kár, hogy egy filmet is kellett csinálni köré.

36 hozzászólás Tovább

Ilyen unalmasan régen mondtak el egy bombajó sztorit

augusztus 21., 07:07 Módosítva: 2016-08-21 22:41:27
333
15 hozzászólás

George W. Bush elnökségének utolsó éveiben két huszonéves amerikai srác az amerikai állam legnagyobb fegyverszállítója lett. Efraim Diveroli egy gimiből kibukott, fegyvermániás, ambiciózus srác volt, David Packouz pedig masszőrként végzett, de valójában rockkarrierről álmodott. Kétszemélyes cégükkel megnyertek egy pályázatot, amivel 100 millió lőszert, rakétákat, mesterlövész-puskákat, és egyéb katonai felszerelést kellett leszállítaniuk az Afganisztában állomásozó katonáknak. Ha az üzlet összejön, milliókat keresnek vele. Ez most kicsit spoiler, mert nem jött össze, és hogy miért, és hogyan, arról 2011-ben készült egy remek cikk a Rolling Stone-ban, az alapján pedig egy kevésbé remek film Miles Teller és Jonah Hill főszereplésével.

15 hozzászólás Tovább

Keresik a szereplőket a '68-as filmhez

augusztus 20., 07:27 Módosítva: 2016-08-21 08:58:23
125
6 hozzászólás

A magyar katonák 1968. augusztus 20-án lépték át Csehszlovákia határát, hogy szovjet utasításra megszállják az ország nagyrészt magyar-lakta déli vidékét. Piros Rózsa volt a jelszó, amikor az egyik stratégiailag fontos csehszlovák laktanyát elfoglalták, és ez lesz a címe annak a magyar filmnek is, amely a témáról szól és előkészületi munkálatai folynak éppen. A megszállás azért is nagyon érzékeny téma, mert bár az akciónak nem lett közvetlen halálos áldozata, sok résztvevő katona életében mégis sorsfordító erővel bírt. Erről az erőről készül most egy magyar film az egyik résztvevő katona szemszögén keresztül, de az alkotók keresik a további szereplőket, akik részt vettek az akcióban és szerepelnének a filmben.

6 hozzászólás Tovább

Pórul jár, aki istent játszik

augusztus 19., 15:13 Módosítva: 2016-08-19 21:33:02
12
7 hozzászólás

A Morgan című film egy olyan tanmesének tűnik, aminek a tételmondata kb. ez:

Ne baszkuráld a természetet, mert jön a szopóroller. 

A történet nagyjából annyi, hogy egy tudóscsoport szintetikus DNS-t hoz létre, majd jön a medzsik, és a végén egy baba, Morgan, aki elképesztő tempóban fejlődik, és ugyan úgy néz ki, kint egy ember, de nem az, sőt, ezt ő maga is tudja. Hatévesen teljesen önellátó, 12 évesen meg a menzán agyonszúr valakit egy műanyagvillával. Mert Morgan, lásd a tételmondatot, veszélyes. És mivel több, jobb, erősebb, mint mi, mert ő az ember 2.0 modell, valamit tenni kell, mielőtt baj lesz, pl. leállítani a programot Morgant meg likvidálni. Ha jól értelmezem az előzetest, a pokol ekkor szabadul el csak igazán.

7 hozzászólás Tovább

Jared Leto is Budapestre jön

augusztus 19., 09:18 Módosítva: 2016-08-19 12:57:24
70
0 hozzászólás

Ryan Gosling lassan második hónapja van nálunk feleségével, Eva Mendesszel (hozták az egész családot, kutyástul) és dolgozik a Szárnyas fejvadász második részén, hamarosan csatlakozik hozzá Harrison For, Robin Wright és Jared Leto is, akinek szereplését tegnap jelentette be a gyártó. Leto karakteréről semmit nem lehet tudni, ha tippelni kellene, replikáns lesz.

Szólj hozzá! Tovább