Friss kommentek

comment:com

Kiszálltál a zombiapokalipszisből, de a nyolcadik évadra visszakívánkozol?
Segít a FOX, öt videóval, amivel képbe kerülhetsz az eddigi eseményeket illetően.

A tiszta tizenkettő Afganisztánban vág rendet

7 órája Módosítva: 2017-10-20 21:13
22

12 Strong: The Declassified True Story of the Horse Soldiers című háborús film előzetese pontosan olyan, amilyennek egy Jerry Bruckheimer producerkedése mellett készülő háborús filmnek kijár. Kell bele egy katalizátor (9/11), szimpatikus és kellőképp fotogén főhős (Chris Hemsworth), a korrektség jegyében összeválogatott szereplőgárda (Michael Shannon, Michael Peña, Austin Stowell, Trevante Rhodes, Rob Riggle, William Fichtner), stabil családi hátteret és dögös feleséget (Hemsworth igazi neje, Elsa Pataky) mutató képsorok, veszélyes bevetés, dráma, kilátástalan helyzet, a helyiek szenvedésének megértése, lehetetlennek látszó küldetés végül katarzis. Lassított felvételben.

Tovább

Egy erőszakos western bevételeiből támogatják a nővédő egyesületet

10 órája Módosítva: 2017-10-20 15:27
14

A #MeToo kampányhoz kapcsolódva a Mozinet a Megtorlás című film október 23-án, este 19.30-kor kezdődő vetítésének a teljes rá eső bevételét a NANE (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület) számára ajánlja fel. A film a Puskin moziban lesz látható a 7. Mozinet Filmnapok keretében, a vetítés után közönségtalálkozót tartanak Els Vandervorst producernővel.

Tovább

A producer szerint Vajna nem ígért 700 milliót Mészáros Mártának

10 órája Módosítva: 2017-10-20 19:57
40

Tegnap beszemléztünk egy Heti Válasz-cikket, amiben Mészáros Márta rendező elmeséli, hogyan kapott a filmjére a Nobu étteremben 700 millió forintra szóló ígéretet attól az Andy Vajnától, aki Nemzeti Filmbiztosként ezek szerint bármikor eljátszhatja Csekonics bárót. A film producere azonban másként emlékszik az eseményekre.

Először álljon itt Mészáros Márta verziója, időrendben, kisebb-nagyobb időugrásokkal:

  • Habony Árpád szegény fiú volt, Mészáros fiával kempózott és ott aludt a rendező kanapéján,
  • Mészáros Amerikában megismeri Vajnát, megmondja neki a véleményét, Vajna ezért tiszteli Mészárost,
  • Mészáros beadja Aurora Borealis – Északi fény című filmjének tervét a Filmalaphoz, de elutasítják azzal az indokkal, hogy nem ért a nőkhöz, ill. olyan dolgok nem történnek a háborúban, amit filmre vinne,
  • Vajna meghívja Major István producert és Mészárost a Nobuba kávézni, és a filmről beszélgetni,
  • A Nobuban Vajna Rogán Antal és Habony Árpád társaságában ült, de odament Mészárosékhoz, rákérdezett a filmre, és hogy mennyi kell hozzá,
  • 700 milla, mondta Major,
  • Rendben, mondta Vajna.
Tovább

Rangos filmfesztiválon mutatják be A Viszkist

11 órája Módosítva: 2017-10-20 14:00
6

Antal Nimród új filmjét ma délután mutatják be a 33. Varsói Nemzetközi Filmfesztivál különprogramjában, majd következik a chicagói filmfesztivál, ahol dettó szerepel a programban. Varsóban egyébként négy magyar mozifilm és egy animáció is a mezőnybe került. Antal Nimród 2003-ban elsőfilmes rendezőként már járt ezen a fesztiválon, akkor a Kontroll közönségdíjas lett. A Viszkist itthon november 23-tól láthatjuk.

Tovább

Jim Carrey esze már régen elment

12 órája Módosítva: 2017-10-20 11:36
313

1999-ben Milos Forman leforgatta az Ember a Holdon című filmjét Andy Kaufman komikusról, akit a magyar közönség leginkább a Taxi című sorozat Latka nevű albán karaktere révén ismerhetett. A filmben az a Jim Carrey alakította, akinek gyerekkori bálványa volt, többször is elmondta azóta is, hogy Kaufman miatt lépett színészi, pontosabban komikusi pályára, és hatalmas megtiszteltetésnek vette, hogy Forman rá osztotta a szerepet. A forgatásról azóta többször is lehetett olvasni, például azt, hogy Carrey viselkedése miatt szinte lehetetlen volt dolgozni, és nagyon nem volt egyszerű befejezni a filmet - a Netflix hamarosan bemutat egy dokumentumfilmet, amiből erről mindenki meggyőződhet.

Tovább

Margot Robbie tökéletes proli műkorcsolyázónak

13 órája Módosítva: 2017-10-20 18:35
23

Az I, Tonya című film előzetesében az ausztrál Robbie hangban olyan tökéletesen hozza a suttyó amerikai prolit, hogy csak néztünk. A film Tonya Hardingról szól, arról a műkorcsolyázóról, akinek a férje 1994-ben felbérelt egy palit, hogy eltörje legfőbb riválisa, Nancy Kerrigan lábát, hogy az ne indulhasson el az amerikai válogató versenyeken és Harding legyen az első számú amerikai műkorcsolyázó a lillehammeri téli olimpián. Aztán nem teljesen úgy alakultak a dolgok, ahogy azt eltervezték.

Tovább

Tarantino tudott Weinstein ügyeiről

15 órája Módosítva: 2017-10-20 10:29
27

Quentin Tarantino a New York Timesnak nyilatkozott egy héttel azt követően, hogy két Twitter-üzenetben reagált Harvey Weinstein napról napra egyre súlyosabbnak tűnő zaklatási botrányára. A Twitteren a rendező Weinsteint barátjának nevezte, és azt írta, hogy sokkolta, amit hallott. Ennek picit ellentmond a Timesnak adott nyilatkozata:

Tudtam, hogy a vádak közül jó pár megáll. Tudtam, miket tett, jóval azelőtt, hogy a sajtóban megjelent volna.

Tovább

Felajánlanád a lányod John Malkovichnak?

16 órája Módosítva: 2017-10-20 12:22
80

Louis CK művészetében, legyen az stand-up vagy sorozatkészítés, mindig is nagy szerepet játszottak a lányai, feltűntek mint karakterek, mint viccek és bölcsességek forrásai, vagy egyszerűen mint más vicceknek a csattanói. Most, a harmadik játékfilmjével (az első kettő a Pootie Tang és a Tomorrow Night voltak) folytatja ezt a sort, bár a két lányából egy lett, és Chloë Grace Moretz játssza.

Tovább

100 éves korában halt meg a rekorder francia színésznő

23 órája Módosítva: 2017-10-20 11:03
90

Az október 17-én elhunyt Danielle Darrieux májusban ünnepelte századik születésnapját, igaz már azok sem sokan élnek, akik idehaza még emlékezhetnek a nevére. Tipikus két háború közötti sztár volt, akinek fényképeivel és filmjeinek reklámjával tele voltak a lapok a harmincas és negyvenes években. Számos idehaza is bemutatott filmje közül a legérdekesebb a csaknem 80 éve nálunk forgatott Egy pesti éjszaka (Retour à l'Aube), amelynek külső felvételeit Budapesten, a Heves megyei Boldogon és a Fejér megyei Zichyújfalu vasútállomásán forgatta a színésznő, férje, Henri Decoin rendezésében. A romantikus drámát a háború óta jóformán nem lehetett látni idehaza, ezért a Magyar Nemzeti Filmarchívum beválogatta közelgő eseményének, a Budapesti Klasszikus Film Maratonnak programjába. A Francia filmarchívumból kölcsönkért, nemrégiben felújított kópiát november 3-án mutatják be a Francia Intézetben, a Nyitott Archívumok blokkban. A film előtt Eric le Roy a francia Filmarchivum Igazgatója mond majd beszédet.

Tovább

A Nobuban dőlt el Mészáros Márta filmjének sorsa

tegnap, 17:36 Módosítva: 2017-10-20 10:41
23

Mészáros Márta interjút adott legújabb, Aurora Borealis – Északi fény című filmjével kapcsolatban. A Heti Válasznak elmondta, hogy hogyan valósulhatott meg a filmterve. Mint mondja, a Filmalapnál először elutasították a forgatókönyvét, ami nem esett neki jól. Kiemeli, hogy nem volt szakmai színvonalú a beszélgetés, azt mondták róla, hogy nem ért a nőkhöz, illetve nem akarták elhinni, hogy "ilyen dolgok történtek a háborúkban".

Tovább

Channing Tatum megszakítja együttműködését a Weinstein-céggel

tegnap, 14:57 Módosítva: 2017-10-19 17:36
5

Channing Tatum bejelentette, hogy felhagy új filmtervével, egy nemi erőszak áldozatául esett fiú történetének megfilmesítésével a Weinstein Co. (TWC) cég égisze alatt, és megszakít minden kapcsolatot a vállalattal az alapítóit ért szexuális zaklatás és erőszak vádjai miatt – írja az MTI. A Facebook-oldalán Reid Carolin társproducerrel jegyzett nyilatkozatában az amerikai színész, producer közölte, semmilyen filmet nem fognak elkészíteni, amely a TWC tulajdona.

Tovább

Morgan Freeman külügyminiszter lesz

tegnap, 13:07 Módosítva: 2017-10-19 15:24
2

Morgan Freeman Oscar-díjas színész Colin Powell volt amerikai külügyminisztert alakítja következő, Powell című filmjében. Az önéletrajzi film rendezője Reginald Hudlin, aki nemrég a legfelsőbb bíróság első afroamerikai bírójáról, Thurgood Marshallról forgatott filmet. A forgatókönyvet Ed Whitworth írja.

Tovább

Földes Eszter is szexuális zaklatás áldozata volt

tegnap, 09:25 Módosítva: 2017-10-19 23:57
532

A Facebookon állt ki Sárosdi Lilla színésznő mellett Földes Eszter színésznő, Lovasi András énekes felesége. Mint írta: „Sárosdi Lilla bátor, hogy elmondta a történetét. És szerencséje van az összes olyan férfinak, akit nem nevesítenek egy ilyen történet kapcsán. Írhatnék én is egy szép listát.”

A bejegyzés után a Bors meg is kereste a színésznőt, aki elmondta, szereposztó dívány igenis létezik. „Konkrétumot nem szeretnék elmesélni, a lényeg nem is az, hogy velem mi történt, hanem az összefogás. Egy nő ilyen helyzetben borzasztó rosszul érzi magát, az a kiszolgáltatottság semmihez sem fogható.” Földes szerint vele is többször előfordult, hogy megalázó helyzetbe kényszerült volna egy szerepért cserébe, és amikor nemet mondott, a rendező bosszúhadjáratot indított ellene. Mint elmondta, az a legrosszabb, hogy  legtöbben nem tudják bizonyítani, hiszen nem nagy nyilvánosság előtt történnek ezek az ajánlatok, próbálkozások.

Ahogyan a színésznő fogalmazott, „szakmailag is elismert, intelligens emberek ők, ezért is különösen meglepő, hogy miért gondolják azt, ez normális. Szerintem

a hatalom okoz torzulást az ember személyiségében, és ezek az emberek elhiszik, hogy ezt tényleg megtehetik."

Tovább

Nem javul Törőcsik Mari állapota

tegnap, 08:40 Módosítva: 2017-10-19 12:27
14

Két napja írtuk meg, hogy egészségi állapota miatt nem tudott részt venni új filmje, az Aurora Borealis bemutatóján Törőcsik Mari, akit a szombathelyi Markusovszky kórház központi anesztezilógiai és intenzív betegellátó osztályán ápolnak. Törőcsik Mari állapotára vonatkozóan korábban hírzárlatot rendeltek el, hogylétéről színészkörökben sem tudnak.

Most Varnus Xaver nyilatkozott a 81 éves színésznő állapotáról a Borsnak, sőt a Facebook-oldalára is kiírta, hogy Törőcsik Mari nagyon rosszul van, tüdőgyulladása nem javul, és ismét az intenzív osztályra került. A Bors azt is leírja, hogy Varnus és Törőcsik annyira jó barátok, hogy a színésznő már korábban kikötötte, azt szeretné, ha Varnus Xaver orgonálna a temetésén.

Tovább

A párt véleménye az igazságot is felülírja

tegnap, 05:04 Módosítva: 2017-10-19 15:00
68

Október 23-án este új történelmi filmet mutat be a Duna tévé. Az Árulókat Köbli Norbert írta, aki az utóbbi években több, színvonalas a közelmúlt magyar történelmét feldolgozó film forgatókönyvét is írta. Ilyen volt A vizsga, A berni követ és a Szabadság - Különjárat. Most utóbbinak a rendezőjével, Fazakas Péterrel dolgozik együtt. Az előzetesét az Indexen lehet először megnézni.

Tovább

Harvey Weinstein öccsét is zaklatással vádolják

október 18., 17:33 Módosítva: 2017-10-19 08:35
5

Amanda Segel, A köd című tévésorozat executive producere azt állítja: nemcsak a cégétől már kirúgott Harvey, hanem testvére, Bob Weinstein is bűnős a szexuális zaklatási ügyekben, mivel hónapokon keresztül próbált vele a tiltakozása ellenére intim kapcsolatot létesíteni.

Tovább

Szexuális zaklatás miatt mondott le az Amazon stúdió vezetője

október 18., 15:08 Módosítva: 2017-10-18 23:37
0

Kedden lemondott Roy Price, az Amazon Studios vezetője, egy nappal azután, hogy egy női producer szexuális zaklatással vádolta meg. Miután az ügy kiderült a cég azonnal felfüggesztette Price-t, aki viszont elébe ment az eseményeknek és távozott.

Tovább

Egy magyar producer szerint a Weinstein-féle szereposztó dívány hatékony

október 18., 13:33 Módosítva: 2017-10-19 10:23
429

A mi rendezőcentrikus világunkhoz képest hatékonyabb annak adni a munkát, aki nem tud vagy akar elmenekülni a szexuális erőszak elől, ezt a csodálatos Weinstein-filmek is bizonyítják – sugallja egy magyar filmes a Facebookon.

Tovább

Magyarul is ütős az új Star Wars-film előzetese

október 18., 10:57 Módosítva: 2017-10-19 07:15
825

Egy héttel a Csillagok háborúja  Az utolsó Jedik legújabb, végső előzetesének megjelenése után megérkezett a szinkronizált verzió is.

Tovább

Budapest sem menti meg a nácimerénylő filmet

október 18., 05:34 Módosítva: 2017-10-18 14:04
121

Ha Reinhard Heydrich megérte volna a nürnbergi pert, biztosan halálra ítélték volna. Még azzal sem védekezhetett volna, hogy „parancsra tettem”, hiszen többnyire ő parancsolt másoknak. Ő volt az egyéb náci erőszakszervezetek mellett a Gestapót is tömörítő RSHA vezetője, de ő irányította a keleti fronton módszeresen zsidókat és a rendszer ellenségeit gyilkoló Einsatzgruppékat, magát a zsidókérdés „végső megoldását” is nagyrészt ő dolgozta ki, és a Cseh-Morva Protektorátus vezetőjeként kiérdemelte „A prágai mészáros” nevet. Reinhard Heydrich azonban nem érte meg a nürnbergi pert. 1942. május 27-én a cseh ellenállás tagjai gránátot dobtak az autójára, és pár nappal később belehalt sérüléseibe. Ő volt az egyetlen magas rangú náci vezető, aki ellen sikeres merényletet követtek el.

Tovább

Reese Witherspoon: 16 évesen molesztált egy rendező

október 17., 20:57 Módosítva: 2017-10-18 15:31
3

Újabb hollywoodi színésznő tálalt ki az őt ért szexuális zaklatásról a Weinstein-botrány után: ezúttal a Dr. Szöszi-filmekkel befutó Reese Witherspoon árulta el, hogy kamaszkorában zaklatta egy rendező, az ügynökei és producerei pedig azt javasolták neki, hogy hallgasson az ügyről. 

Tovább

Björk kiteregetett Lars von Trierről

október 17., 20:10 Módosítva: 2017-10-18 14:33
163

A Harvey Weinstein körüli botrány miatt vasárnap Björk is előállt a saját történetével. A Facebookon közzétett posztjában arról írt, hogy egy dán rendező zaklatta őt több ízben is egy filmje forgatása alatt. Bár nem nevezte meg a filmest, már akkor egyértelmű volt, hogy Lars von Trierről szólhat a szöveg, akinek a Táncos a sötétben című filmjében játszott főszerepet az izlandi énekesnő.

A rendező később egy dán napilap, a Jyllands-Posten online kiadásának tagadta a vádat, azt viszont elismerte, hogy valóban nem lettek barátok a film forgatása alatt. Később a dán filmes producere, Peter Aalbaek Jensen azt mondta, hogy emlékei szerint valójában éppen ők voltak az áldozatok, Björk ugyanis sokkal erősebb volt náluk, ő diktált a film felvételei alatt.

Tovább

Sose találja ki, mi lesz a Han Solo film címe!

október 17., 19:17 Módosítva: 2017-10-18 14:06
213

Gyorsan elárulom, hogy senki ne izguljon nagyon: 

Solo!
Tovább

Cher is énekel a Mamma Mia 2-ben

október 17., 11:15 Módosítva: 2017-10-17 16:54
5

Cher is benne lesz a Mamma Mia folytatásában, írja a Variety. Az énekesnő először egy hétvégi Twitter-bejegyzésben utalt a szereplésre, majd később megerősítette, hogy valóban látható lesz az ABBA-musical második részében.

Az egyelőre még nem ismert, hogy a 71 éves énekes- és színésznő milyen szerepben lesz majd látható, annyit viszont már tudni, hogy Cher épp az Egyesült Királyságban van, ahol a filmet forgatják – Horvátország mellett.

Tovább

Törőcsik Mari nem volt ott az új filmje bemutatóján

október 17., 09:31 Módosítva: 2017-10-17 11:20
1

Egészségi állapota miatt nem tudott részt venni új filmje, az Aurora Borealis bemutatóján Törőcsik Mari, akit a Bors információi szerint a szombathelyi Markusovszky kórház központi anesztezi­lógiai és intenzív betegellátó osztályán ápolnak.

A színésznő Mészáros Márta legújabb munkájában a főszereplő édesanyját alakítja, aki a filmben is kórházi ágyon fekszik. Törőcsik Mari állapotára vonatkozóan korábban hírzárlatot rendeltek el, hogylétéről színészkörökben sem tudnak róla.

Tovább

Cicázik a rendőrökkel a XX. századi Rózsa Sándor

október 17., 07:04 Módosítva: 2017-10-17 15:18
106

Megérkezett a második előzetes Antal Nimród várva várt életrajzi akciófilmjéhez, A Viszkishez, amiben a címszereplő Ambrus Attila történetét követhetjük nyomon, egész pontosan azt, hogyan is lesz belőle a viszkis rabló, aki a kilencvenes évek legendás – és az akkor indult kereskedelmi tévék által eléggé futtatott – bűnözője.

Tovább

Várjuk a legjobb gimis filmeket!

október 17., 05:10 Módosítva: 2017-10-17 12:24
23

November 15-ig lehet nevezni a középiskolások által készített kisfilmeket a 13. Országos Középiskolai Filmszemlén, a Káldor Miklós Kollégium és az Indavideo közös pályázatán. Az alkotásokat az Indavideo oldalára lehet feltölteni.

A szemlére középiskolások által készített, maximum 15 perces alkotások érkezhetnek. A zsűri elnöke Mundruczó Kornél lesz, a fődíj 150 ezer forint. 

Tovább

A producerek is kivágták maguk közül Weinsteint

október 16., 23:34 Módosítva: 2017-10-17 05:33
0

A filmakadémia után az Amerikai Producerek Céhéből (PGA) is kizárták a szexuális zaklatási botrányba keveredett Harvey Weinsteint, közölte a szervezet hétfőn. Weinstent egyhangú szavazással rúgták ki, bár a döntés nem azonnali hatályú, a producer egy meghallgatáson még védekezhet, mielőtt november 6-án végleg döntenének a kizárásáról. Ezzel egy időben az óriásira dagadt Weinstein-botrány miatt létrehoznak egy szexuális zaklatás elleni akciócsoportot is.

Tovább

Luke Skywalker nem lenne hiteles Mozart

október 16., 19:35 Módosítva: 2017-10-17 15:15
408

Ford és Han Solo. Pacino és a Sebhelyesarcú. De Niro és a Taxisofőr. Ikonikus szerepek, amiket a színész tett azzá, ami, de nemcsak ez közös bennük, hanem az is, hogy mindhármuknak voltak utána is olyan alakításaik, amikkel újra belevésték a nevüket a mozinézők agyába. Mark Hamill hiába volt Amadeus a színházban és 25 éve Joker a Batman rajzfilmben, örökké Luke Skywalker marad, a vidéki párologtatófarmerből lett Jedi-lovag, aki változatlan lelkesedéssel menti meg a galaxist és barátait a gonosztól. A decemberben érkező, nyolcadik Star Wars-filmben ismét belebújik a karakter bőrébe, erről és a pályájáról kérdeztük a 66 éves színészt egy londoni kerekasztal-beszélgetésen, amire a Csillagok háborúja-filmek hazai forgalmazója, a Forum Hungary jóvoltából jutottunk el.

Most akkor mindent elmesél a filmről, igaz?

Persze, mire kíváncsiak? Meg is ölnének, szerintem. Amikor beugrottam a Zsivány egyes forgatására, Jézusom, ez olyan nagyképűen hangzik, szóval amikor Gareth Edwards rendező meghívott a forgatásra, és megemlítettem neki, hogy milyen jó lehet egy nem sorfilmet forgatni, amiben nem kell az eredeti trilógiához igazodni, mint történt az előzményfilmek forgatásánál, akkor rám nézett, és fapofával csak annyit mondott, "ja, ebben a filmben mindenki meghal." A filmtörténet legnagyobb spoilerje volt és még csak vissza sem vághattam neki. De majd eljön az én bosszúm napja is. Hihetetlenül lazán vágta oda, amin azért csodálkoztam, mert mindenkit, aki a Star Wars-filmeken dolgozik, igen alaposan felkészítenek arra, mit mondhat. 

Nem frusztráló, hogy nem beszélhet róla? 

Igen, az, mert a rajongók állandóan ezzel macerálnak. Mindenkinek ugyanazt mondom: a születésnapi ajándékodról sem akarsz előre tudni semmit, ugye? Amikor megnéztem a Számkivetett című Tom Hanks-film előzetesét, láttam Tomot lezuhanni, túlélni, a szigeten kínlódni, véres tenyérnyomot hagyni egy röplabdán, sírni, majd megmenekülni. Minek nézzem meg a filmet? Szegény Robert Zemeckis rendezőn biztos nagy volt a nyomás, és valahogy be kellett vinni a filmre az embereket, akik szeretik előre tudni, hogy Tommal minden rendben lesz a végére. Én imádok úgy beülni egy filmre, hogy nem tudok róla semmit. Amit a Twitteren Az utolsó Jedikről eddig is írtam, most is tartom: úgy a legjobb ezt a filmet megnézni, hogy előzetesen semmit nem tudunk róla.

Tovább

Nemsokára kiderül, milyen király lesz a Fekete párduc

október 16., 16:53 Módosítva: 2017-10-17 11:08
23

Megérkezett a Marvel filmes univerzum legújabb filmjének, a Fekete párducnak a végleges előzetese. Ryan Coogler (Creed - Apolló fia) filmjét február 15-én mutatják be a hazai mozik, és ebből derül majd ki, hogyan is néz ki az afrikai Wakanda, amiről eddig csak hallani lehetett.

Tovább