Friss kommentek

Comment:com

Legjobb évadját hozta az IT-sek Törtetője
- Szeretnénk, ha készítenétek nekünk egy adatbázist.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!

Ez lesz minden idők leglátványosabb IMAX-filmje

1 órája Módosítva: 2016-07-01 08:01:10
3
0 hozzászólás

Terrence Malick egy irtó ambiciózus filmrendező, de ezt nagyjából akkora közhely már leírni, mintha azt mondanám, hogy Michael Bay imádja az autókat és ha azok felrobbannak. Malick filmjei (Mennyei napok, Az élet fája, Knight Of Cups) gyönyörűek, lassúak, kozmikusak, nem igazodnak semmilyen történetvezetési sémához. Olyanok, mint a visszaemlékezések egy múltra, amit próbálunk nem elfelejteni.

Szólj hozzá! Tovább

Vincent Cassel simán bemos egyet

tegnap, 15:38 Módosítva: 2016-06-30 17:51:49
1
0 hozzászólás

Amikor kiosztották az idei Cannes-i Filmfesztivál díjait, akkor azt írtuk, hogy hatalmas trollkodás volt, hogy a zsűri nagydíját Xavier Dolan kifújolt filmje, a Just Until The End Of The World kapta meg. A francia film nagyjait (Marion Cotillard, Lea Seydoux, Vincent Cassel) felvonultató dráma sokak elmondása szerint igazából egy ordítozóverseny, amiben hiába vannak remek színészek, az egész mérhetetlenül fárasztó. A kanadai Dolan viszont már évek óta a fesztiválok kegyeltje, akkor is hozzávágnak valami díjat, amikor nem érdemelné meg.

Szólj hozzá! Tovább

Elbúcsúztak Bud Spencertől, Terence Hill is ott volt

tegnap, 14:20 Módosítva: 2016-06-30 15:22:59
1079
17 hozzászólás

A római Piazza del Popolón tömeg búcsúztatta Carlo Pedersolit, azaz Bud Spencert. A búcsún megjelent gyakori színészpartnere, Mario Girotti, azaz Terrence Hill is.

A két napja meghalt Bud Spencert a római városházán ravatalozták fel,  ahol a rajongók elbúcsúzhattak tőle. 

A színész 1929-ben született Nápolyban. Már akkor hatalmas volt: közel 6 kilósan jött világra.    

17 hozzászólás Tovább

Törött nyakkal bokszolna a Whiplash dobosa

tegnap, 13:41 Módosítva: 2016-06-30 15:43:46
1
1 hozzászólás

Én nem tudom, hogy Miles Teller magától keresi az olyan szerepeket, ahol látványosan kell szenvednie, vagy csak ilyenekkel találják meg, mindenesetre jól áll neki, amikor összeszorított fogakkal és szemekkel küzd valami magasabb célért.

1 hozzászólás Tovább

Magyarokkal acélosítják magukat az Oscar-osztók

tegnap, 10:34 Módosítva: 2016-06-30 14:28:39
21
0 hozzászólás

Rengeteg kritika érte az Oscar-díjakat osztó akadémiát mostanában, hogy a tagjai és az általuk díjazott filmjei mintha nem lennének a legbefogadóbbak, főleg a Creed és a Straight Outta Compton elhanyagolható jelölései miatt szólítottak bojkottra olyanok, mint Spike Lee és Will Smith. De legalább ugyanekkora probléma volt, hogy a túlnyomórészt idősebb fehér férfiakból áll a döntőbizottság, ami egyesek szerint rovására mehetett az utóbbi idők jelöléseinek.

Szólj hozzá! Tovább

Ősz és bajszos hős lett Tom Hanks

tegnap, 08:45 Módosítva: 2016-06-30 19:52:40
53
22 hozzászólás

Clint Eastwood már nem fog a kamerák elé állni, de a nyaktörő tempója, amivel az mögött dolgozik, még mindig töretlen. Szeptemberben érkezik az amerikai mozikba a Sully című drámája, ami Chesley Sullenbergerről szól, aki 2009-ben 155 ember életét mentette meg azzal, hogy egy leálló motorú utasszálító géppel a Hudsonon landolt.

22 hozzászólás Tovább

Cuki muffinokat kakilnak a Troll-babák

tegnap, 08:07 Módosítva: 2016-06-30 11:40:33
8
0 hozzászólás

Továbbra is nagyon nehéz meggyőzni minket arról, hogy egy Troll-filmnek bármi értelme van, bár kollégánk is így volt vele, aztán Cannes-ban látott néhány részletet a filmből, és állítólag nem lesz rossz. 

Szólj hozzá! Tovább

Nyitott koporsóban búcsúztatják Bud Spencer

június 29., 15:58 Módosítva: 2016-06-30 13:26:00
2923
12 hozzászólás

A római városházán ravatalozták fel a két napja meghalt Bud Spencert, ahol a rajongók elbúcsúzhattak tőle. A színész, aki összesen 77 filmben szerepelt, ebből 18-ban Terence Hill-lel közösen, 86 éves korában halt meg.

12 hozzászólás Tovább

Rengeteg magyar filmet mutatnak be Lengyelországban

június 29., 15:29 Módosítva: 2016-06-29 21:18:04
15
0 hozzászólás

Fekete Ibolya, Szász Attila, Varga Ágota és Almási Tamás filmjei versenyeznek a 45. lubuskói nyári filmnapokon, a lengyelországi Lagówban. Lengyelország Lubuskie tartománya idén 45. alkalommal ad otthont a napokban a nyári filmnapoknak.

Fekete Ibolya Anyám és más futóbolondok a családból című legutóbbi mozifilmje és Szász Attila Félvilág című tévéfilmje indul a fesztivál fődíjáért a fikciós alkotások versenyében. A Filmalap támogatásával magyar-német- bolgár koprodukcióban készült Anyám és más futóbolondok a családból című film nemzetközi fesztiválkörútja nemrég kezdődött. Múlt héten látható volt Brüsszel és Moszkva filmfesztiváljain és a napokban Németországban, a Filmfest Münchenen is látható lesz.

A magyar mozikban több mint 36 ezer nézőt elért film főszerepeiben Ónodi Eszter, Básti Juli és a százegy éves lengyel színésznő, Danuta Szaflarska játszik, kritikánkat a filmről itt olvashatja.

Szólj hozzá! Tovább

Tényleg Aaron Paul lökte le a gyerekét egy szikláról?

június 29., 14:00 Módosítva: 2016-06-30 08:24:00
3
0 hozzászólás

Megérkezett az első előzetes Liz Jensen brit írónő The 9th Life of Louis Drax című könyvének filmváltozatához. A mozit a francia Alexandre Aja rendezte, aki korábban a Magasfeszültség, a Tükrök, a Szarvak és a Sziklák szeme című filmeken dolgozott.

A történet főszereplője egy Louis Drax nevű kisfiú, akinek fiatal kora ellenére már nyolc halálközeli élménye is volt, aztán a kilencedik születésnapján rejtélyes körülmények között lezuhant egy szikláról.

v2
Fotó: rottentomatoes.com
Szólj hozzá! Tovább

Doktor House is csillagot kap Hollywoodban

június 29., 13:16 Módosítva: 2016-06-29 22:57:33
4
0 hozzászólás

Hugh Laurie , Ryan Reynolds, Dwayne Johnson és Goldie Hawn is csillagot kap jövőre a hollywoodi Hírességek sétányán. Vin Di Bona, a sétányt felügyelő bizottság elnöke Shirley Ceasar énekes csillagának keddi avatásán ismertette a 2017-es névsort, amelyen mások mellett szerepel még a színészek közül, Eva Longoria, Chris Pratt, Amy Adams és Mark Ruffalo is, a zenészek közül pedig John Legend, Ice Cube és az 1990-es évek népszerű fiúcsapata, az 'N Sync.

Szólj hozzá! Tovább

Továbbra sem tudjuk, ki az apja Bridget Jones gyerekének

június 29., 11:01 Módosítva: 2016-06-29 15:36:30
31
0 hozzászólás

Újabb, ezúttal sokkal részletesebb előzetes érkezett a Bridget Jones-sorozat harmadik részéhez, amiben Jones kisasszony a negyvenes éveiben jár, és éppen terhes. Csak azt nem tudja, ki az apa. Darcyval már rég szakított, de azért néha találkoznak, csak sajnos nemcsak vele, hanem Patrick Dempsey-vel is.

Bridget Jones először fél elmondani az érintetteknek az igazságot, de aztán a trailer szerint megindul a versengés a kismama kegyeiért, mindenki magának akarja a gyereket. Bármennyire is terhes egyébként Bridget Jones, ebben a részben a legsoványabb, Zellweger harmadjára már nem vállalta a hízást, ami miatt a korábbi részeket követően elég sok egészségügyi problémája volt. 

A Bridget Jones's Baby szeptember 16-án kerül a mozikba, szerintem nálunk sem kell majd sokáig várni a bemutatóra. A filmet Sharon Mcguire rendezte, aki az első részt is. És nemcsak Renée Zellweger és Colin Firth tér vissza a filmben, hanem Jim Broadbent és Gemma Jones is Bridget szüleiként. Mondjuk Hugh Grant sajnos nem.

Szólj hozzá! Tovább

Szerepjátékhős lehet a Csillagainkban a hiba szépfiúja

június 28., 18:14 Módosítva: 2016-06-29 09:23:01
18
5 hozzászólás

A 22 éves Ansel Elgort lehet az első, aki leszerződhet a Warner Dungeons And Dragons filmjéhez, írja a Variety. Az amerikai fiatalember szerepelt már A beavatott-sorozatban, a Csillagainkban a hiba című rákos tinifilmben, illetve hamarosan feltűnik majd a Drogtanyát jegyző James Cox új filmjében, a Billionaire Boys Clubban és a Scott Pilgrimet rendező Edgar Wright Baby Driverjében is.

A szerepjátékból készült mozit Rob Letterman fogja rendezni, aki olyan filmeken dolgozott, mint a Libabőr, a Cépamese, a Szörnyek az űrlények ellen és a Jack Black-féle Gulliver utazásai. A forgatókönyvet az a David Leslie Johnson írja, aki a Démonok között 2, A titánok haragja, Az árva, valamint A lány és a farkas sztoriján is dolgozott.

5 hozzászólás Tovább

Végre egy egyszerű és szórakoztató film!

június 28., 14:37 Módosítva: 2016-06-29 10:17:47
266
0 hozzászólás
Az Egy szó, mint száz: szerelem! pont az a film, amiért érdemes moziba járni. Kellemes, kedves, szórakoztató, kicsit vicces, kicsit szentimentális és kicsit komoly is.

Még jobb lett volna, ha találnak neki valami normális magyar címet, nem egy olyat, amit már ezerszer ellőttek, és ennyire hajaz az Igazából szerelemre, de ez mondjuk kevésbé érdekes. Ha már megszületett a döntés, hogy moziban töltjük az estét, és sikerült kimondani, hogy nézzük meg az Egy szó, mit száz: szerelmet!, akkor az est hátralévő részével már nem lesz gond.

873442 33
Fotó: port.hu

Régóta tudjuk egyébként, hogy a dánok nemcsak a nyomasztáshoz értenek, hanem a vígjátékokhoz is, a családi vígjátékokhoz meg végképp, abban gyakorlatilag lubickolnak. Ha a kezükbe adnak némi pénzt meg tíz-tizenöt szereplőt, még egy ilyen elsőfilmes rendező, mint May el-Toukhy is össze tud hozni egy kifejezetten jó filmet és forgatókönyvet.

Szólj hozzá! Tovább

Még egy lépéssel közelebb a Minecraft-film

június 28., 14:21 Módosítva: 2016-06-28 18:23:37
2
6 hozzászólás

Eddig csak nagyon keveset lehetett tudni a Minecraft filmváltozatáról (nagyjából annyit, hogy egyszer majd lesz, és hogy a Felhőtlen Philadelphián dolgozó Rob McElhenney rendezi majd), most viszont az is kiderült, hogy mikor kerül először mozikba. A filmnek 2019 májusában lesz a bemutatója.

A Minecraft-mozit redetileg Shawn Levy (Vasököl, Gyakornokok, Éjszaka a múzeumban stb.) rendezte volna, ám a játékot gyártó svéd Majong cégnek nem tetszett az ötlet, hogy az 1985-ös Kincsvadászok mintájára dolgozzák fel a Minecraftot, ezért inkább lecserélték McElhenneyre.

6 hozzászólás Tovább

Terence Hill: A legközelebbi barátomat vesztettem el

június 28., 11:36 Módosítva: 2016-06-30 14:09:21
1825
24 hozzászólás

A 86 éves korában elhunyt színésztársára emlékezett Terence Hill, eredeti nevén: Mario Girotti, aki egy olasz lapnak, a Corriere della Serának nyilatkozott először barátja halála után, akivel összesen 18 közös filmet jegyez.

"Nagyon szomorú vagyok. A legközelebbi barátomat vesztettem el. Mi vagyunk az egyetlen páros, amelyik sosem civakodott. Sohasem volt köztünk irigység, mindig élveztük a közös munkát. Egyetlen pillantásból is megértettük egymást" – mondta Girotti az olasz lapnak. 

24 hozzászólás Tovább

Owen Wilson és Julia Roberts papás-mamást játszhat

június 28., 10:13 Módosítva: 2016-06-28 14:03:23
17
1 hozzászólás

Owen Wilson alakíthatja a főszereplő apukáját R. J. Palacio Csodácska című könyvének filmváltozatában, írja a Hollywood Reporter. A főhőst, az arcdeformitással született August Pullmant A szoba Jackjeként megismert, kilencéves Jacob Tremblay fogja játszani.

Korábban már lehetett tudni, hogy Auggie anyukája Julia Roberts lesz, most pedig az is kiderült, hogy apját pedig Wilson alakíthatja, legalábbis erről folynak mostanság a tárgyalások. A könyvet egyébként Stephen Chbosky, az Egy különc srác feljegyzései írója, forgatókönyvírója és rendezője dirigálja majd.

1 hozzászólás Tovább

Persze, hogy lesz Függetlenség napja 3

június 28., 07:05 Módosítva: 2016-06-28 14:22:37
17
9 hozzászólás

Roland Emmerichben egy dolgot azért mindenképpen lehet szeretni, vagy inkább tisztelni: a kitartását. Mindegy, hány tré filmet forgat, hányszor röhögik ki a kritikusok, a közönség akkor is elmegy a filmjeire (na jó, ez most azért megdőlt), ha előtte azt írják róluk, hogy a mozitörténet legótvarabb gagyijai. A filmjei a világpiacon összesen 3,5 milliárd dollárt kerestek, ebből az első Függetlenség napja 817 milliót, 1996-ban, ami az inflációt is rászámolva ma egymilliárd dollár felett lenne.

9 hozzászólás Tovább

Jövő év elején már forog is a Deadpool 2

június 27., 17:23 Módosítva: 2016-06-28 07:38:12
22
2 hozzászólás

Ahhoz képest, hány éven át próbálkoztak a megfilmesítésével, és mekkora tököket kellett növesztenie Ryan Reynoldsnak, hogy tető alá hozza (meg a Foxnak, hogy bevállaljon egy ilyen vérrel, erőszakkal és káromkodásokkal teli filmet), a Deadpool óriási siker lett, 780 millió dollárt keresett a mai viszonyok között nevetségesnek tűnő 58 millió dolláros büdzsére. A folytatás ennek megfelelően garantált volt, és mostanra már az is biztos, hogy Ryan Reynolds (Deadpool) mellett Tim Miller rendező is visszatér.

2 hozzászólás Tovább

Nálunk persze imádják az új Függetlenség napját

június 27., 16:44 Módosítva: 2016-06-28 07:38:12
9
1 hozzászólás

Vevők voltak a hazai mozinézők a Függetlenség napja folytatására. A film, aminek láttán elfogytak a szavaink, a hétvégén közel 50 ezer nézőt szerzett magának. Ezzel persze nyomába sem ér az első résznek, ami a 90-es évek közepén komoly sikert aratott a mozikban, de talán senki sem várt ahhoz hasonló teljesítményt a Will Smith nélkül érkező folytatástól. Mindenesetre ez is egy újabb példa arra, hogy a magyar nézők gyakran nem úgy fogadják a folytatásokat, mint az amerikaiak.

A hét másik premierje, Nicolas Winding Refn Neon Démon című filmje nem különösebben ütötte meg a mozibajárók ingerküszöbét, mindössze 1279 jegyet váltottak rá három nap alatt. Ezzel nem sikerült bekerülnie a 10 legjobb film közé.

1 hozzászólás Tovább

gy csomó új dolog derült ki a Zsivány egyesről

június 27., 14:36 Módosítva: 2016-06-28 09:26:53
36
25 hozzászólás

A klónok háborúja című animációs sorozat egy karaktere és egy kínai harcművész is szerepelni fog a Csillagok háborúja filmek soron következő részében, a Zsivány egyesben.

25 hozzászólás Tovább

A Star Wars megalázó helyzetbe hozta Ewan McGregort

június 27., 11:29 Módosítva: 2016-06-28 01:18:14
90
11 hozzászólás

Mindenki arról kérdezi, játszana-e még Star Wars-filmben, ő pedig mindenkinek kedvesen válaszol. De van, akinek ez is szúrja a szemét.

11 hozzászólás Tovább

Amikor kifutunk a pályára, az marha jó

június 26., 10:30 Módosítva: 2016-06-27 07:35:21
72
6 hozzászólás

Hajrá magyarok! Hajrá magyar film! címmel készített egy összeállítást a Magyar Nemzeti Filmalap, a videóban a magyar film legjelentősebb, focis pillanatait vágták egymás után, hogy ezzel is buzdítsák a vasárnap este a belgákkal nyolcaddöntőt játszó magyar válogatottat. 

Íme a videó:

6 hozzászólás Tovább

Tom Hanks harmadjára is megmenti a világot

június 25., 08:33 Módosítva: 2016-06-26 08:57:34
25
0 hozzászólás

Kapott egy új előzetest az Inferno, Dan Brown harmadik olyan regényének filmváltozata, amiben egy Robert Langdon nevű, ikonológiával és vallási szimbolikával foglalkozó (utóbbi kitalált tudomány, nyugi) professzor nagyon, nagyon sok műkincset néz meg rettentő közelről, majd egyszer csak megmenti a világot. Ehhez kellenek jól ismert festmények, szobrok és épületek, jól jön egy csaj (most éppen Felicity Jones), aki végszavazik neki, és pár európai város, mert azok amerikai szemmel olyan egzotikusan történelmi hatást keltők, és kész, a többit majd a CGI-technikusok hozzáteszik, ez esetben egy vírust, aminek köze van Dante poklához (nem a Pierce Brosnan-filmhez, az eredetihez) és ami mindent és mindenkit elpusztít.

Szólj hozzá! Tovább

Filmes múzeum lett a világ leghülyébb őrmesterének csendőrőrse

június 24., 20:46 Módosítva: 2016-06-26 07:44:33
110
11 hozzászólás

Csendőrségi és filmtörténeti múzeummá alakították Franciaország legtöbbet fényképezett csendőrőrsét Saint-Tropez-ban, A Saint-Tropez-i csendőr című nagysikerű 1964-es francia-olasz vígjáték forgatásának helyszínén.

A 2003 óta használaton kívüli épület nem csak a Csendőr-filmeknek állít emléket, de az összes Saint-Tropez-ban forgatott 70 filmnek is, illetve mozi múzeumként is működik majd. 

11 hozzászólás Tovább

Jason Statham megint kinyír mindenkit

június 24., 16:37 Módosítva: 2016-06-25 18:00:49
37
0 hozzászólás

Mikor jó Statham? Amikor azt csinálja, amire született, azaz rohan, lő, késel, ugrik, autót vezet (jól), megmenti a csajt és közben rettentő száraz egysorosakat nyög be az éppen felrobbanás/szétszakadás/lezuhanás előtt álló ellennek. A mestergyilkos című 2011-es filmben Statham egy Arthurt Bishop nevű bérgyilkost alakított, aki arra specializálta magát, hogy gyilkosságai mindig balesetnek vagy természetes halálnak tűnjenek. 

Szólj hozzá! Tovább

Elfogytak a szavak A függetlenség napja: Feltámadás láttán

június 24., 16:22 Módosítva: 2016-06-25 20:13:52
511
79 hozzászólás
Megnéztem A függetlenség napja: Feltámadást, és nem tudok megszólalni. Jöjjenek inkább a grafikonok. Tíz diagramban az év legbutább filmje, ami szórakoztató is tud lenni, ha nem várunk tőle túl sokat.
79 hozzászólás Tovább

Ryan Gosling még a kutyáját is Budapestre hozta

június 24., 10:42 Módosítva: 2016-06-26 20:12:45
1452
0 hozzászólás

Péntek reggel érkezett meg Ryan Gosling Budapestre a Szárnyas fejvadász 2 forgatására. A színészt élettársa, Eva Mendes és két gyerekük társaságában fotózták le a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren, és az is jól látható a fotókon, hogy Gosling kutyáját, a 2000-ben egy menhelyről adoptált George-ot is elhozta magával. Utoljára Brad Pitt és Angelina Jolie költöztette Budapestre a családját, amikor Jolie első saját rendezését forgatta.   

A színész nagy kutyabarát, május elején egy randira igyekezett éppen autóval, amikor kiszaladt elé egy kutya az úttestre. Gosling elrántotta a kormányt, és lefékezett, majd kiszállt az autóból, ölbe vette az ijedt jószágot, és a járdán földbe gyökerezett lábakkal áló gazdájához vitte, akivel utána egy szelfire is leállt.

Szólj hozzá! Tovább

William Shatner képtelen elengedni Kirk kapitány karakterét

június 24., 09:06 Módosítva: 2016-06-24 14:53:28
2
11 hozzászólás
GettyImages-542423304
Fotó: Albert L. Ortega / Europress / Getty

A klasszikus Star Trek-sorozatban (és vagy féltucat mozifilmben) az Enterprise kapitányát alakító William Shatner 85 évesen sem képes elengedni azt a karaktert, amivel megcsinálta a szerencséjét. A Saturn Awards nevű díjkiosztón, Los Angelesben mondta azt a sajtónak, hogy 

11 hozzászólás Tovább

Az új Szellemirtókat még a Fall Out Boyjal is súlyosbítják

június 24., 07:17 Módosítva: 2016-06-24 13:57:12
22
9 hozzászólás

Az interneten már a bemutatása előtt széles körben gyűlölt film készítői újabb tabuhoz nyúltak, és a Ghostbusters c. eredeti slágert a kétezres évek sikeres emo-pop-punk zenekara formálta a maga képére. Még szerencse, hogy Missy Elliott valamit javít a helyzeten.

9 hozzászólás Tovább