Friss kommentek

Comment:com

Nyolc héten üt, vág mindenkit Carter ügynök
Event series-nek titulálja az ABC a midseasonbe, az Agents of SHIELD-pihenőre betolt sorozatot, amiben az Amerika kapitányból ismert Carter ügynök(nő) kalandjait követjük majd, melyek, legalábbis ha lehet hinni az előzetesnek, akkor leginkább abból fognak állni, hogy valaki beszól neki, hogy de jó a csöcsöd, ő meg leüti.

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!

Huszonhat év börtönre ítéltek egy színésznőt istenkáromlásért

tegnap, 17:28

Veena Malik színésznőt 26 év börtönre ítélte a pakisztáni bíróság, amiért szerepelt egy istenkáromló esküvői jelenetben. Az ítélet azért született, mert a színésznő fellépett egy nappali show-műsorban, és egy olyan esküvői jelenetben szerepelt, amiben utalás volt Mohamed próféta lányának az esküvőjére.

A műsort a Geo TV sugározta, amelynek tulajdonosa a színésznő férje, így a bíróság őt is ugyanekkora büntetéssel sújtotta. Veena Malik el sem hitte az ítéletet, azt mondta továbbra is bízik a pakisztáni legfelsőbb bíróságban. A bíróság ítélete szerint a jelenet mélyen sértette a vallásos muszlimokat. A Bollywoodban is sztárként ünnepelt Maliknak annyi szerencséje lehet, hogy az ítéletet Gilgit városban hozták, Gilgit felett pedig Pakisztán és India közösen gyakorol felügyeltet, így az itt született ítéletek nem egyértelműen érvényesek az ország többi részében is.

A jelenleg Dubai-ban tartózkodó Malik azt nyilatkozta, két hét múlva visszatér Pakisztánba és bátran néz a bírósági tárgyalás elé, mert nem hiszi, hogy bármi rosszat tett volna. A párt emellett még 3 millió (8000 angol font) megfizetésére is kötelezték, emellett az útleveiket is be kellene szolgáltatni. A pakisztáni színésznő nem először hívta fel magára a hatóságok figyelmét, nagy botrány volt abból is, amikor az indiai FHM magazin címlapján szerepelt, ahol nem volt rajta ruha, intim testrészeit csak a karjával takarta el.

2 hozzászólás

Az Aranyglóbuszát is elárverezi Burt Reynolds

tegnap, 16:32

Anyagi gondokkal küzd, ezért több száz személyes tárgyát elárverezi Burt Reynolds, a Gyilkos túra sztárja. A színész személyes dolgait decemberben árverezik Las Vegasban a The Palms Casino Resort-ban. Az árverezési katalógus több mint hatszáz tárgyat tartalmaz, köztük mozitörténeti ereklyéket is, mint például egy olyan inget és kabátot, amit a színész a Smokey és a bandita második részében viselt. Emellett árverésre kerül egy amerikai foci sisak, amit a Csontdaráló című filmben viselt, valamint egy pár, a színész monogramjával ellátott cipő az 1996-os Sztriptíz című filmből.

A számos jármű és műalkotás mellett a színész két díját is elárverezi, az Emmy-t még 1991-ben kapta, mint legjobb vígjáték színész a Kisvárosi mesék című sorozatért, 1998-ban pedig megkapta a legjobb mellékszereplőnek járó Golden Globe díjat, a Boogie Nights című filmért.

Reynolds, akinek az utóbbi időben sok egészségügyi problémája és műtétje is volt, az utóbbi időben anyagi gondokkal küzd. 2011-ben floridai otthonát is elárverezték. A színész nemrég jelentette be, hogy megírja emlékiratait, ami 2015-ben jelenik meg, emellett pedig színészetet tanít Floridában, Az árverés december 11-én és 12-én lesz, licitálni az interneten is lehet, a teljes lista itt tekinthető meg.

Szólj hozzá!

Colin Firth újabb Oscar-esélyes alakítása

tegnap, 16:28

Matthew Vaughn, az X-Men: Az elsők és a Ha/Ver rendezője Mark Millar képregényéből forgatott kémfilmet, a Kingsman: A titkos szolgálat címmel. A film fő szerepeiben Colin Firth, Samuel L. Jackson, Michael Caine és Taron Egerton lesz látható, de kapott egy kisebb szerepet Mark Hamill is.

A filmet nagyon sokan várják, már csak Colin Firth miatt is, aki az előzetesek szerint legalább olyan jó alakítást nyújt, mint A király beszédében. Az amerikai bemutató 2015 február 15-én lesz, már mutattunk trailert a filmhez, és most itt van egy újabb is. Rengeteg akció, sok poénnal.

1 hozzászólás

Meghalt Kloss kapitány, azaz Stanislaw Mikulski

tegnap, 14:55

Elhunyt Stanislaw Mikulski, a Kockázat című hatvanas évekbeli lengyel tévésorozat főhőse, Hans Kloss kapitány megtestesítője. A színész 85 éves korában halt meg Varsóban, csütörtök reggel - írta az MTI. 

A Lódzból származó Mikulski 1949-ben egy háborús film epizódszereplőjeként debütált, majd az 1950-es években többek között Andrzej Wajda Csatornájában és Jerzy Kawalerowicz Árnyék című filmjében is feltűnt. A magas, jóképű színészre gyakran osztották háborús filmek katonaszerepeit. Pályájának egyik kiugró állomása volt Kloss kapitány megformálása.

4 hozzászólás Tovább

160 ügyvéddel készül az HBO szcientológiafilmje

tegnap, 12:39

A szcientológia és Hollywood kapcsolatáról készít dokumentumfilmet az HBO, és úgy tűnik, semmit nem bíznak a véletlenre. Annyira bebiztosítják magukat, hogy összesen 160 ügyvédet béreltek fel annak érdekében, hogy filmjük semmiképpen se legyen betámadható, vagy ha ez mégis megtörténik, profi legyen a védelem. Az HBO dokumentumfilm-részlegének igazgatója, Sheila Nevins azt nyilatkozta a Hollywood Reporternek, hogy legalább ennyi ügyvéd áll készenlétben mindennap, és követi nyomon a film minden mozzanatát.

A dokumentumfilm a Pulitzer-díjas író, Lawrence Wright Going Clear című könyve alapján készül. Wright alaposan beásta magát a szcientológiai egyház alapítójának, L. Ron Hubbardnak az életébe, és részletesen feltárja, milyen hatást gyakorol az egyház híveire, akik között nagyon sok hollywoodi szereplő is van, például John Travolta és Tom Cruise. Wrightnak volt néhány olyan állítása, például állítólagos fizikai erőszakról és zaklatásokról, amit nagyon rosszul fogadott az egyház.

A filmet Alex Gibney rendezi, aki 2007-ben Oscar-díjat nyert Taxi to the Dark Side című filmjéért, a bemutató jövőre lesz.

9 hozzászólás

Natalie Portman is szerepelhet a Steve Jobs-filmben

tegnap, 11:11

Nem nagyon találnak szereplőket a hányatott sorsú Steve Jobs-filmre, legutóbb mi is megírtuk, hogy Leonardo DiCaprio helyett Christian Bale lesz a főszereplő, de aztán kiderült, hogy ő sem kér a szerepből. A jelenlegi állás szerint Michael Fassbender játssza majd el Jobs szerepét a filmben. Női szereplőket sem találtak eddig, ezért tovább castingolnak, most éppen Natalie Portman neve merült fel. Portman és Michael Fassbender egyébként már majdnem játszott együtt egy másik zavaros hátterű moziban (Jane Got a Gun), de aztán az eredeti rendező és Fassbender is kilépett a filmből, és jött helyette Ewan McGregor.

Az Aaron Sorkin által írt filmet régóta próbálja összehozni az Universal, még David Finchert is megkeresték, de végül Danny Boyle fogja rendezni a filmet, ha minden igaz.

Szólj hozzá!

Olaszországban is férjhez megy Osvárt Andrea

tegnap, 10:21

Most először látható itthon olasz film főszerepében Osvárt Andrea. December 18-án kerül a mozikba a Zűrös olasz esküvő című vígjáték, aminek már a magyar szinkronja is elkészült, így a színésznő most először szinkronizálta önmagát, amit saját bevallása szerint nagyon élvezett.

A Zűrös olasz esküvő öt jó barát történetét meséli el, akiket a közös gimnáziumi barátság úgy tűnik, örökre összeköt, húsz évvel később persze kiderül, hogy az élet mennyire különböző irányba sodorta őket. Daniele az egyetlen, aki közülük látszólag sikeres életet él, és ezt demonstrálandó egy svájci hétvégére hívja meg egykori barátait, hogy vegyenek részt az esküvőjén. A történet kicsit emlékeztet minket Osvárt Andrea idei nagy sikerére, a Megdönteni Hajnal Tímeát-ra, de azt a filmet eléggé szerettük

Szólj hozzá! Tovább

Zöld utat kapott A függetlenség napja folytatása

tegnap, 08:44

Lesz folytatása A függetlenség napjának, a 20th Century Fox a Hollywood Reporter szerint most hozta meg a végleges döntést, és zöld utat adott a gyártásnak. Az 1996-os sikerfilm folytatásáról Dean Devlin, az első rész producere osztott meg részleteket a Twitteren. Részt vesz a filmben producerként a rendező, Roland Emmerich is. A szereposztásról azonban továbbra sem lehet tudni részleteket, így tehát még mindig kérdéses, vajon szerepel-e majd Will Smith a folytatásban; Emmerich ugyanis korábban, egy Time magazinnak adott interjúban azt mondta, hogy nem.

A függetlenség napja folytatásának bemutatását 2016 júniusára tervezik, ami azt jelenti, hogy a második rész pontosan húsz év elteltével jönne ki. Az első rész, amit 1996 júliusában mutattak be, több mint 800 millió dolláros bevételt hozott.

4 hozzászólás

Vidnyánszky megcsinálta a NER 8 és féljét

november 26., 16:56

A szarvassá vált fiúnak köszönheti a magyar filmgyártás rendszerváltása a legszimbolikusabb pillanatát. Még 2012-ben, a Tarr Béla által grundolt filmszemlén Vidnyánszky Attila mindenféle utómunka nélkül akarta volna bemutatni a filmjét, azért, hogy a Magyar Nemzeti Filmalap frissen kinevezett vezére, Andy Vajna megadja rá a befejezéshez szükséges támogatást. Andy Vajna húsz perc után otthagyta a vetítést. 

Azért volt ez egy különösen szimbolikus gesztus, mert több mindent üzent az új magyar filmfinanszírozásról. Egyrészt itt nem lesznek művészfilmek, amiket az átlagnéző nem tud megemészteni – ilyenek azóta sem készültek, Pálfi kísérletinek is nevezhető Szabadesése is a rendszeren kívül készült. Másrészt pedig azért, mert valaki NER-közeli (Vidnyánszkyt a vetítés után nem sokkal a Magyar Nemzeti Színház igazgatójává nevezték ki), még nem biztos, hogy csak úgy lapátolni fogják neki a pénzt az új vezetéstől, Káel Csaba Toldiját ugyanúgy elutasította a Filmalap, mint hosszabb huzavona után Pálfi Györgyét, készült viszont film homoszexuálisokról (Viharsarok, Coming out), alig rejtett társadalmi apokalipszisről (Fehér Isten), kaptunk egy új magyar westernt (Délibáb) és ööö, egy filmet arról, hogy valaki nagyon meg akarja dönteni a volt osztálytársát (Megdönteni Hajnal Tímeát). A szarvassá változott fiú a Filmalap rendszerén kívül készült, kedd este mutatták be az Uránia moziban. 

5 hozzászólás Tovább

Jennifer Aniston élete játékát hozza új filmjében

november 26., 16:40

Csak jövőre kerül az amerikai mozikba a Cake, de már most mindenki arról beszél, hogy a tucatnyi romantikus vígjáték miatt szép lassan érdektelenné vált Jennifer Aniston élete alakítását nyújtja benne. A színésznő egész végig smink nélkül játsszik egy olyan nőt, akinek súlyos fizikai és érzelmi fájdalmai vannak. Miután a segélycsoportjának egyik tagja öngyilkos lesz, a nő elhatározza, hogy szerves része lesz ex-férjének és gyermekének életében. A rendkívül hatásos előzetesben Aniston úgy néz ki, ahogyan csak az aktuális partnere látja másnap reggel, smink nélkül hozza a szuicid hajlamú Claire-t, aki úton-útfélen az öngyilkosságon gondolkozik. Aniston mellett szerepel még Anna Kendrick, Sam Worthington, Felicity Huffman, és a Szégyentelenek-tévésorozatból is ismert William H. Macy.


More ABC US news | ABC World News

Szólj hozzá!

Monumentális lesz az új Pán Péter-film

november 26., 15:54

Elkészült az első előzetes a Disney következő nagy(nak szánt) dobásához, a sokadik Pán Péter-remake-hez, ami persze előzménytörténet lesz. Az új előzetesben már látható Rooney Mara is Tigrisliliomként, aki az eredeti történet szerint indián származású, de most az egyszerűség kedvéért kifehérítették. Ebből egyébként kisebb botrány is van Amerikában, mivel a Pán Péter színészei kizárólag fehérekből állnak, ami demográfiai szempontból talán egy csöppet túlzás. A készítőket ez mondjuk pont nem érdekelte, és egész egyszerűen nem teszik bele a történetbe, hogy Tigrisliliom indián lenne, és kész. Cserébe Hugh Jackman baromi jó Feketeszakállnak tűnik, de még Garrett Hedlund is bíztató Hookként, a látvány pedig lebilincselő. A film 2015 júliusában kerül a mozikba.

Szólj hozzá!

A Birdman és a Sráckor tarolhat a díjszezonban

november 26., 11:38

Mostantól februárig minden a filmes díjakról szól majd, kijött a szezont megnyitó Independent Spirit Awards jelöltjeinek a listája. A független filmes díjátadón idén a legnagyobbat a Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) kaszálhat, Alejandro González Iñárritu filmjét hat kategóriában jelölték, mint például a

 • legjobb filmnek
 • legjobb főszereplőnek
 • legjobb női mellékszereplőnek
 • legjobb férfi mellékszereplőnek
 • és a legjobb operatőrnek járó díjra.

Kapott öt-öt jelölést, a Sráckor, a Selma és az Éjjeli féreg , de legjobb film díjára csak az előbbi kettő esélyes a Birdman, a Love is Strange és a Whiplash mellett. A díjverseny eddig legnagyobb vesztese a nácik kódját feltörő Alan Turing életéről készült The Imitation Game, Benedict Cumberbatch és Keira Knightley főszereplésével, ezt a filmjet egyáltalán nem vette figyelembe a zsűri, pedig az előzetesek alapján már Oscar-díjakat emlegettek. Részletes lista hajtás után, amelyik filmről írtunk már, ott linkeltük a kritikánkat is. (via Variety)

Szólj hozzá! Tovább

A Gyűrűk Ura rendezője csillagot kap Hírességek sétányán

november 26., 11:27

Az 53 éves, új-zélandi születésű Peter Jackson kapja december 8-án a soron következő, 2538. csillagot a Los Angeles egyik legnagyobb turistalátványosságának számító Hollywood Boulevardon. A színházi, a film, a televíziós, a rádiós és a zenei világ hírességei közül évente kéttucatnyi újabb személy kap csillagot – írja az MTI.

A rendező-forgatókönyvíró-producer legutóbbi munkája a Hobbit-trilógia harmadik epizódja, A hobbit – Az öt sereg csatája, amely Magyarországon december 18-án kerül a mozikba, míg a világpremierjét december 1-jén tartják Londonban. 

„Végére értünk utazásunknak Középföldén” – mondta a világpremier dátumát október végén bejelentő Ian McKellen, aki a filmsorozatban Gandalfot, a varázslót alakítja.

Peter Jackson a kultikus brit író, J. R. R. Tolkien fantáziavilágának megfilmesítésével vált híressé. A Gyűrűk Ura minden idők pénzügyileg legsikeresebb filmtrilógiája:  a 2001 és 2003 között bemutatott, 281 millió dollárból készült sorozat több mint 2,9 milliárd dolláros bevételt hozott, és összesen 17 Oscar-díjat kapott. A hobbit-trilógia első két epizódja 2012-ben (A hobbit – Váratlan utazás) és 2013-ban (A hobbit – Smaug pusztasága) került a mozikba, és a becslések szerint 1,98 milliárd dolláros jegybevételt ért el világszerte. 

Szólj hozzá!

Nem Ridley Scott rendezi a Szárnyas fejvadász 2-t

november 26., 09:06

Ridley Scott-tal interjúzott a Variety az Exodus: Istenek és királyok című filmjének bemutatása előtt, de persze nem maradhatott ki a kérdések közül a Szárnyas fejvadász régóta pletykált folytatása. Azt már tudni lehetett eddig is, hogy Harrison Ford visszatér a második részben, Ridley Scott viszont nem, legalábbis nem rendezőként, hanem producerként. Scottnak egyszerűen nincs ideje, mivel a folytatást egy éven belül elkezdik leforgatni, de  neki még a téli időszak végéig be kell fejeznie a The Marian című filmjét. Ezért executive producerként segíti a projektet, a forgatókönyvet ki is dolgozta azzal a Hampton Fancherrel, aki az első filmért is felelt. Konkrétumot nem akart elárulni, de Rick Deckard a második rész harmadik felében tűnik fel a filmben.

blade-runner-movie-image-01
5 hozzászólás

Készül a folytatás minden idők legrosszabb magyar filmjéhez

november 26., 08:40

Emlékszünk még az Álom.net című magyar filmre, amiben Labancz Lilla irritáló pomponlányt játszott, és ami bekerült az IMDb 100 legrosszabb értékelésű (azért a Kis Vuk még itt is megelőzi) filmje közé? Nagyon úgy néz ki, hogy a készítők ismét arra a sikerre vágynak, amit az előző film nem volt képes megszerezni nekik, mivel Facebook-oldalt indítottak az Álom.net 2-nek, ahol a rajongóktól (?!) várják az ötleteket a forgatókönyvhöz, illetve hogy milyen színészekkel képzelik el a folytatást. Az Origo értesülései szerint a készítők szexi, szórakoztató és zenés filmet terveznek – ez már egy fokkal biztatóbb, mint amikor rózsaszín limonádéként marketingelték a produkciót. Azt egyelőre nem tudni, hogy a sztárszerepre hazahívják-e Labancz Lillát, az első film csillagát, de ezt a lehetőséget még a tengerentúlról sem érdemes kihagyni! Hogy segítsünk a készítőknek, mi is megkérdezzük kedves olvasóinkat, hogy mit szeretnének látni az Álom.net 2-ben.

Ön mit szeretne látni az Álom.net 2-ben?

 • 613
  szexi, szórakoztató és zenés legyen
 • 213
  legyen rószaszín limonádé inkább
 • 2120
  robbanásokat és Megan Foxot
 • 2529
  ahogy Labancz Lilla kiváltja a szurkolói kártyáját
 • 2747
  minél több állami támogatást
13 hozzászólás

Megjött a Jurassic Park 4 teljes előzetese

november 25., 19:10

Meglehetősen sokat húzta a dínórajongók agyát a Universal stúdió, az alig néhány másodperces szpotok után most azonban végre a rendes hosszúságú előzetes is napvilágot látott. A Jurassic Park negyedik, immár Jurassic World címre hallgató részének 2 perc 40 másodperces trailerében már akár hosszabb időre is feltűnnek a várva várt dinoszauruszok, sőt, egy izgalmas motoros akcióból is ízelítőt kaphatunk!

A főszerepet A galaxis őrzőinek sztárja, Chris Pratt játssza, aki nemrég így mesélt nekünk a legújabb Jurassic Park szorijáról:

Owen háborús veterán, aki a sziget elhagyatott részén dolgozik, a dinoszauruszok viselkedését kutatja. Úgy lázad az establishment ellen, hogy közben nekik dolgozik — de egyre kevésbé tetszik neki az irány, amely felé a kutatás halad. A Jurassic World John Hammond megvalósult álma, egy élő dinoszauruszok által benépesített park. Az eltelt tíz év során azonban a park iránt szinte megszűnt az érdeklődés, egyre kevesebb a látogató: az emberek megunták a dinoszauruszokat. Egy olyan új látványosságot kreálnak a parkban, amely végre megint bevonzhatja a látogatókat, de ráébrednek, hogy egy szörnyet hoztak létre, és elvesztették felette az irányítást, és persze minden rosszra fordul.

A film jövő nyáron, 2015. június 12-én kerül majd mozikba.

28 hozzászólás

Ne hagyja ki Európa három legjobb filmjét

november 25., 18:12

Az Uránia moziban lesznek december 1. és 3. között a Lux-filmnapok, ami azért fontos, mert itt meg lehet nézni három, az Európai Filmakadémia filmes díjára jelölt filmet, az Idát, a Csajkort és az Osztályellenséget. Korábban csak az Ida került magyar moziforgalmazásba, a francia Csajkort és szlovén Osztályellenséget a miskolci Cinefesten lehetett elkapni, mi is ott néztük meg mindakettőt. A  díjra jelöltek első körében egyébként még ott volt Mundruczó Kornél Fehér Istene is, de a szűkítésnél kiesett a sorból, pedig korábban a Deltával sikerült a legjobb három közé jutás is. A díjazott filmet december 17-én, az Európai Parlament plenáris ülésén, Strasbourgban nevezik majd meg.

De előtte a három jelölt filmet meg lehet nézni, full ingyen, ugyanis a vetítésekre a belépés díjtalan, de nyerni kell hozzá belépőket a Európai Parlament budapesti Tájékoztatási Irodája Facebook-oldalán, egy rövid kvízjáték kitöltésével. 

Szólj hozzá! Tovább

Két embert letartóztattak a Feláldozhatók 3. kiszivárgása miatt

november 25., 16:01

Az Index is megírta, hogy Stallone tatakommandós filmje pár héttel a világpremier előtt tökéletes minőségben kiszivárgott a netre, százezrek töltötték le, ezzel saját bevallásuk szerint a sok torrentező megkárosította a stúdiót és eleve bukásra ítélte a filmet. 

A film producere, Avi Lerner azóta is vadássza a felelősöket, és most úgy tűnik, hogy a londoni rendőrségnek sikerült lecsapnia a szivárogtatókra, két brit fiatalembert kapcsoltak le, akiknek közük lehet a Feláldozhatók 3. kalózkópiájához, egyet Wirralban, a másikat pedig Nyugat-Yorkshire-ben.

A Variety úgy tudja, hogy a két férfi egy felhőalapú szolgáltatáson keresztül szerezte meg a kópiát. A rendőrség nem nyilatkozott arról, hogyan sikerült a két férfi nyomára bukkanni.

Lerner szerint a kalózkodás 250 millió dollár bevételkiesést okozott a filmnek. Cége, a Millennium Films perekkel fenyegetőzött a filmet letöltő torrentezőkkel szemben.

3 hozzászólás

Mutatunk egy jelenetet az új Dumb és Dumberből, amiben ráadásul feltűnik egy nagyon híres ember is

november 25., 15:04

December 11-én nálunk is bemutatják a Dumb és Dumber kettyót, a Farrelly-testvérek mai napig zseniális vígjátékának folytatását, ami 20 évvel később veszi fel Lloyd (Jim Carrey) és Harry (Jeff Daniels) történetének fonalát. Az előbbi húsz évig katatónnak tettette magát, az utóbbi meg várta, hogy a másik felébredjen, de az egészet elintézik egy legyintéssel és elindulnak megkeresni Harry állítólagos lányát.

Aztán amikor visszatérnek a régi jó lakásukba, Lloyd meglepődik, hogy Harry-nek sikerült összeszednie egy új lakótársat, aki kísértetiesen ugyanazt a melót műveli, mint White tanár úr a Totál szívásban. És nem más játssza, mint Bill Murray-t. Ezt a jelenetet pedig meg is tudjuk mutatni, csak itt az Indexen! A filmet december 11-én mutatják be. 

9 hozzászólás Tovább

Matthew McConaughey igazi szemétláda lesz

november 25., 14:24

Ha hinni lehet a Guardiantől elindult pletykának, az idei Aranyglóbusz-, BAFTA- , és Oscar-díjas színész igen testhezálló feladatot kap hamarosan, hiszen ő lesz Randall Flagg Stephen King 1200 oldalas, Végítélet (The Stand) című regényéből készülő film (vagy filmek) egyik főszereplője. A projekt  öt éve kering Hollywoodban, egy ponton Ben Affleck és David Yates is kóstolgatta, később Paul Greengrass is érdeklődött iránta, de a Warnernél végül a Csillagainkban a hiba című romantikus tinidrámát rendező Josh Boone kezébe került.

Az első infók arról szóltak, hogy a könyvből Boone-nak egy háromórás filmet kellene összeraknia, és ezt valahogy meg is oldotta, de a stúdió menet közben meggondolta magát, és nem egy, hanem négy, egyenként háromórás filmben gondolkodnak, ami tulajdonképpen egy 12 részes tévésorozat is lehetne ugye. Az 1978-ban írt Végítéletet 1994-ben az ABC tévétársaság egy négyrészes minisorozatban dolgozta fel, amiben többek között Rob Lowe, Gary Sinise és Molly Ringwald is szerepelt, Flagg szerepét pedig Jamey Sheridan alakította. A történet egy vírus katonai bázison kifejlesztett, majd elszabaduló vírus utáni posztapokaliptikus világról és a túlélőkről szól, no meg a jó és a gonosz harcáról. 

Flagg, akit McConaughey alakítana, a könyv leírása alapján egy vigyorgó cowboy, szuperképességekkel. Las Vegasban, pontosabban annak romjai között él, és ha van olyan szerep, amit McConaugheyra szabtak, akkor az ez. Fura, de a színész Csillagok között című, legutóbbi filmjében fontos szerepet játszó könyvespolcon pont van egy példány a Végítéletből, de ez persze csak véletlen. Azt, hogy a négy filmet milyen ütemben forgatnák, nem tudni, McConaughey pedig még hivatalosan nem írt alá a projekthez, aminek forgatása tavasszal kezdődik meg. 

4 hozzászólás

Megvan a következő X-Men gonosza

november 25., 13:14

Oscar Isaacnak jól megy a sora, tavaly a Llewyn Davis világában már megmutatta, hogy elsőrangú színész, aztán J. J. Abrams meg is kaparintotta magának a hetedik Csillagok háborújához, egy egyelőre ismeretlen szerepben. Úgy látszik, hogy Isaacnak sikerült megugrania a megaprodukciók lécét, mert most Bryan Singer leszerződtette, hogy legyen a címbeli főgonosza a két év múlva érkező X-Men: Apokalipszisben.

Mert igen, Apokalipszis nem a világégés, hanem egy figura neve a képregényben, szemfüles nézők ki is szúrhatták őt a legutóbbi X-Men: Eljövendő múlt napjai végén a stáblista utáni jelenetben, ahol puszta akaratával, még kisgyerekként építi a piramisokat. Azt egészen pontosan nem tudni, hogy az új trilógia befejező részében mit fog művelni, de Singer annyit elmondott, hogy a harmadik részben sokkal több lesz a pusztítás, mint az előző kettőben. Singer annyit is elmondott, hogy az Apokalipszis a nyolcvanas években fog játszódni.

X Men Age of Apocalypse by Valor1387

Apokalipszis gyakorlatilag egy mindenható szupermutáns, aki ugyanúgy tudja manipulálni a saját testét, mint a körülötte lévő világot, emellett tud regenerálódni, és mellesleg egy zseni is.

Az X-Men: Apokalipszis 2016. május 27-én érkezik majd a mozikba.

1 hozzászólás

Russell Crowe már filmet is rendezett

november 25., 10:46

Még idén megérkezik az amerikai mozikba Russell Crowe rendezői bemutatkozása, a The Water Diviner (A vízfakasztó), amiből most két rövid jelenetet meg is lehet nézni.

A film egy ausztrál földművesről szól, ő lesz Crowe, aki az első világháború után Törökországba, egészen pontosan Galippoliba utazik, hogy megtudja, mi történt a fiaival, akik a hírek szerint eltűntek a háború után. Az utazásai során beleszeret egy török hotel tulajdonosába, akit Olga Kurylenko (A Quantum csendje, Feledés) játszik.

Az első bemutatott jelenetben két fiú belekeveredik egy sivatagi porviharba, amiből a hősies Crowe menti ki őket, a második pedig azt mutatja be, mennyire elszánt az apuka, és nem mellesleg feltűnik a film másik, szintén ausztrál főszereplője, Jai Courtney (Die Hard – Drágább, mint az életed).

Szólj hozzá!

Hollywood megtalálta az új Kathryn Bigelowt

november 25., 08:51

A DC eddig is azt hangoztatta, hogy a Wonder Woman (Csodanő) filmjéhez egy női rendezőt szeretne megnyerni, a rajongók Kathryn Bigelow-ra (A bombák földjén) vagy Lexi Alexanderre (A megtorló: Háborús övezet) saccoltak, de most hivatalosan bejelentették, hogy Michelle McLaren lesz az első nő, aki szuperhősfilmet rendezhet. Patty Jenkins (A rém) majdnem megkapta a Thor második részét, de aztán a producerek lecserélték a szintén tévés Alan Taylorra.

McLaren filmes körökben teljesen ismeretlen, viszont tévésorozatokban már letett pár epizódot az asztalra, a Walking Deadből három részt rendezett, a Totál szívásból tizenegyet, sőt, még a Trónok harcából is behúzott négy epizódot. A jövőre érkező Better Call Saulból is bevállalt legalább egyet. A rendezés mellett producer is, a kilencvenes években tévéfilmeket és az X-akták 46 részén dolgozott.

A címszereplőt Gal Gadot fogja játszani, aki majd a 2016-os Batman v Superman-filmben fog először feltűnni. Már forgatókönyvírói is vannak a Wonder Womannek, de pontos nevekről nem tud a Hollywood Reporter. A producer többek között Zack Snyder (Az acélember, Watchmen) lesz.

Szólj hozzá!

Mindenki megőrül Jennifer Lawrence-ért

november 24., 16:50

Senki sem lepődött meg azon, hogy Az éhezők viadala: A kiválasztott toronymagasan megnyerte Észek-Amerikában és Magyarországon is a hétvégi nézettségi versenyt, talán csak az lehet érdekes, hogy a 150 millió dolláros amerikai nyitóhétvége helyett mindössze 123 millió jött össze (a korábbi részek ugyanis 152 és 158 millió dollárral kezdtek). Ez persze még így is a 2014-es év amerikai bevételi rekordja, ráadásul a nemzetközi forgalmazásban is összejött 152 milliócska, úgyhogy egyáltalán nem kell szomorkodnia a Lionsgate stúdiónak.

Jennifer Lawrence szabadságharca az elnyomó Capitolium ellen többet kaszált a hétvégén, mint a Top10-es lista összes többi filmje együttvéve (nem csoda, mert egész jó film lett, még nekünk is tetszett). Nem is mertek ellene más premielfilmet indítani: a dobogó második helyére az új Disney mese, a Hős6os került (ezt mi majd csak január 8-tól láthatjuk), a harmadik pedig Christopher Nolan három hete vetített sci-fije, a Csillagok között lett (kritika itt), ami Az éhezők viadalával ellentétben csak mostanra szedett össze Amerikában 120 millió dollárt.

Íme a teljes észak-amerikai bevételi toplista:

Helyezés Film címe Hétvégi bevétel
1. Az éhezők viadala: A kiválasztott - 1. rész   123 millió dollár
2. Hős6os 20,09 millió dollár
3. Csillagok között
15,1  millió dollár
4. Dumb és Dumber kettyó 13,82 millió dollár
5. Holtodiglan 2,82 millió dollár
6. Beyond the Lights 2,63 millió dollár
7. St. Vincent 2,35 millió dollár
8. Harag 1,90 millió dollár
9. Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
1,86 millió dollár
10. A mindenség elmélete 1,5 millió dollár
Szólj hozzá! Tovább

Adrien Brody Darth Vaderrel rabol bankot

november 24., 15:31

Adrien Brody egy percig sem pihen: nemrég még nálunk forgatta a Houdinit, azóta hat filmet is bevállalt 2015-ig, és most már kész is az American Heist című akciófilmje is, amihez kijött az első előzetes:

A fiatal Darth Vaderrel, azaz Hayden Christensennel leforgatott, kokainozós-kurvázós bűnfilmben Brody egy bankrablásban és autólopásban utazó gengsztert alakít, akinek nemcsak a törvénnyel, de a csajozógép testvérével (naná, hogy ez a szerep Christensené) is összetűzésbe kerül. A videoklipeket idéző film rendezője a gopro kamerákat és drónokat is előszeretettel használó, örmény származású Sarik Andreasyan volt, a forgatókönyvet pedig a B-filmekre specializálódott Raul Inglis írta. Eddig csak fesztiválokon láthatták, a világpremier jövőre tolódott. (via Geektyrant)

Szólj hozzá!

Feltámadt a magyar Project X

november 24., 10:49

Bár már sokan temették a projektet, több hónapnyi csönd után kiderült, hogy kész van Magyarország első közösségi filmje, a BÚÉK, és már premierdátuma is van: december 30.

Az alkotók még 2013-ban hirdették meg a BÚÉK projektet, amely az ország egyetlen napját, 2013-14 szilveszterét mutatta volna be. Végül 800 bulivideó érkezett 60 településről, így ebből a 100 órányi nyersanyagból készült el a 70 perces mozifilm.

Szólj hozzá! Tovább

Újabb előzetessel hergel a Jurassic Park 4

november 24., 09:25

Múlt héten egy idegesítően semmitmondó, félig vízzel teli poharas videóval mérgesítette fel a Universal stúdió a Jurassic Park-rajongókat, most pedig a hivatalos Jurassic World-trailer pár másodperces előzetesecskéjével táncolnak a dinómániások idegein. De ebben legalább vannak végre őshüllők, és pár kikacsintás a klasszikus Steven Spielberg-film jeleneteire.

A teljes előzetes november 27-én debütál majd. Amit viszont már most tudni lehet a filmről: 2015. június 12-én mutatják be, főszerepben A galaxis őrzői sztárjával, Chris Pratt-tel, a sztori alapja pedig a szokásos: az ambiciózus dinósziget terve balul sül el, és mindenki rohangálni kezd a megvadult Tyrannosaurusok és raptorok elől, a végén pedig a maroknyi főszereplőn kívül mindenki meghal. (via Geektyrant)

6 hozzászólás

Így forgasson posztapokaliptikus tinifilmet

november 23., 07:59

Az éhezők viadala, Az emlékek őre, A beavatott, Az útvesztő – ezek a filmek, bármilyen furcsa is, de tulajdonképpen egyformák, ha egyet látott, az összeset látta. A sztorijuk alapjában véve persze különbözhet egymástól, de azok az alkotóelemek, melyekből összepakolták őket a lelkes hollywoodi szakmunkások, szinte mindegyikben visszaköszönnek. És mindegyik az Alkonyatnak köszönheti létét.

A négy – vagy ha az elkészült és bejelentett folytatásokat is számba vesszük, nyolc – film mindegyike a posztapokaliptikus tinidráma kategóriába tartozik, ami egy nagyobb filmes és irodalmi zsáner a Young Adult fiction része. Ehhez tartoznak a Harry Potter-filmek, a Lenyűgöző teremtmények, A végzet ereklyéi: Csontváros, A Spiderwick krónikák vagy éppen a már említett Alkonyat. Közös bennük, hogy irodalmi alapokra építkeznek, és fiatalok a főszereplőik, a témák és motívumok pedig, csomagolják azt posztapokaliptikus vagy fantasy környezetbe, szóljon szuperképességekkel bíró csajokról vagy varázslótanoncokról, mindegyik a fiatalabb generációt érdeklő, a beilleszkedési probléma – szerelemi bánat – minek vagyok én a Földön szentháromságra van felfűzve.

13 hozzászólás Tovább

Vámpírgyerek után űrhajós lánya lett Mackenzie Foy

november 23., 07:29
Mackenzie Foy a Csillagok között forgatásán még csak 13 éves volt, mégis professzionális alakítást nyújt az űrhajós lányának szerepében. A felnőtt nézőket is megríkató tinédzserrel a film európai premierje előtt beszélgettünk Londonban.

Be kell, hogy valljam, többször is kicsordult a könnyem a Csillagok közöttet nézve, és erről részben Mackenzie Foy tehet. A gyerekmodellből lassan profi színésznővé avanzsáló tinédzser ugyanis olyan hitelesen alakítja az apjára haragvó Murph figuráját, hogy ember legyen a talpán, aki képes elérzékenyülés nélkül nézni Matthew McConaughey-jel közös jelenetét. De ki ez a tinédzser, aki képes felnőtt embereket megríkatni?

Mackenzie Foy a botrányosan közelmúltbeli 2000. évben született, és már négyévesen a Ralph Lauren és a Guess divatmárkák magazinhirdetéseiben pózolt. Színészkedni kilencévesen kezdett, eleinte tévésorozatokban játszott, egy évvel később pedig megkapta azt a szerepet, mely egycsapásra ismertté tette, legalábbis az Alkonyat-rajongók körében. Ő alakította ugyanis Edward Cullen és Bella Swan félig vámpír szerelemgyermekét, a különös nevű Renesmee Cullent a két Hajnalhasadás filmben. Igaz, erőfeszítéseit akkor még nem igazán díjazták a kritikusok: alakításával elnyerte a legrosszabbaknak járó Aranymálna-díjat.

1 hozzászólás Tovább

Így lett Zsuzsiból Fekete Özvegy

november 22., 17:31
Bár mostanában leginkább nemrég született kislányával van elfoglalva, idén is láthattuk két kasszasikerben, jövőre pedig a Bosszúállók: Ultron kora fogja döntögetni a mozis rekordokat. Scarlett Johansson még csak ma 30 éves, de már közel 50 film van a háta mögött, volt Woody Allen múzsája, készített Tom Waits-feldolgozáslemezt, és beszél magyarul. Na jó, utóbbi nem kis túlzás, de Zsuzsi nevű karaktert már játszott. Kattintson, ha csak a színésznő teste érdekli, de akkor is, ha az akciósztárra kíváncsi.
10 hozzászólás