Friss kommentek

Comment:com

108 milliárd forintos bevételt hozott a Mayweather-Pacquiao-meccs a kábeltévéknek
Az évszázad bokszmeccsének titulált csörtét az HBO és a Showtime is élőben közvetítette, persze nem ingyen, az alapcsomagos előfizetés részeként, hanem felár ellenében: 90-100 dollárt kellett kifizetni azért, hogy az ember láthassa a mérkőzést.

Utazzon Bükfürdőre

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt!

Görögországi ajánlatok

Sziklák, apró kavicsok, dűnék, vagy fehér homok, és öblök tiszta, türkízkék vízzel - íme a tengerparti nyaralóhelyek Görögországban!

A Bosszúállókat nem tudta befogni a Bosszúállók 2

tegnap, 21:01 Módosítva: 2015-05-03 21:19:09
3
0 hozzászólás

Minden idők második legtöbb bevételét hozta a bemutató hétvégéjén a Bosszúállók: Ultron Kora az Egyesült Államokban, írja a Hollywood Reporter. A film 187,7 millió dollárral zárhatja a hétvégét, amivel éppen saját elődje, az első Bosszúállók 207,4 millió dolláros bevételétől maradt csak el.

Szólj hozzá! Tovább

Mayweather a Bosszúállókat is kiütötte

tegnap, 11:31 Módosítva: 2015-05-04 01:10:09
4
1 hozzászólás
top-all-time-openers
 

Amikor a Disney fejesei a Bosszúállók: Ultron kora bevételeit saccolgatták, és látták, hogy egyetlen olyan filmet sem mutatnak be május 1-jén, ami veszélyes lehet a Marvel-filmre, egyvalakivel nem számoltak: Floyd Mayweatherrel. A szombat esti Mayweather-Pacquiao-meccs ugyanis alaposan keresztbe húzta számításaikat, az HBO és a Showtime (mindkét nagy előfizetős csatornán adták a meccset) szerint 3 millió előfizető pengette ki a 90-100 dolláros egyszeri díjat a meccsért, és sokan rendeztek házibulit is, ahol többedmagukkal nézték, ahogy Mayweather leveri ellenfelét - ahelyett, hogy elmentek volna a moziba, Bosszúállók 2-t nézni.

Míg a pénteki nyitány a maga 84,46 millió dolláros bevételével igencsak jónak számított (az első napi termést illetően csak a Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. része veri 91 millió dolláros bevétellel), szombatra a lendület megtört, és iparági elemzők csak 59 millió dollárral számolnak, ami 30 százalékos visszaesést jelent. A 2012-es Bosszúállók esetében a második napra csak 14 százalékos bevételcsökkenést regisztráltak, és mivel az Ultron kora sajtója és nézői reakciói is jók voltak, a különbségért elsősorban a bokszmeccs tehető felelőssé. Vasárnapra 47 milliót jósolnak a filmnek, ami így összesen 190 millió körüli nyitóhétvégét produkál majd, elmaradva az első rész 207 milliós rekordjától. 

Még mielőtt nagyon elkezdenénk sajnálni a Disneyt, a film a világpiacon már most 340 millió dollárnál tart, összesen pedig 483 milliónál (hétfőre a félmilliárd dollár is simán meglesz), és ugye december 25-én mutatják be a Star Wars VII-et, ami várhatóan ezt is simán űbereli majd.  

1 hozzászólás

Ryan Reynolds baltás gyilkosnak is unalmas

tegnap, 10:10 Módosítva: 2015-05-03 10:20:50
5
13 hozzászólás

A hangok az a film, amiben Reynolds, az amerikai filmipar egyik nagy ígérete, az A-lista felé igyekvő, de az utolsó pillanatban mindig elhasaló, klasszikus hollywoodi sztárvonásokkal rendelkező derék színészember megmutathatta volna, hogy tud ő más is lenni, mint keményen néző akcióhős. Hát, nem tud.

A film egy skizofrén, az életét mindenféle hangok irányításában töltő melósról szól, aki egy kisvárosi fürdőkádgyárban dolgozik, és első ránézésre csak ártalmatlan bolondnak tűnik, kicsit lassú, mint Forrest Gump, és legalább olyan segítőkész is, báván vigyorog mindenkire, és minden bizonnyal az ízetlen munkahelyi tréfák célpontja is, bár ebből nem mutatnak semmit, csak érzékeltetik kicsit. Jerry egy felnőtt testben élő gyerek, akinek egy régi trauma annyira beütött, hogy az agyában kicsit összekuszálódott a huzalozás, és ha nem szed gyógyszert, akkor a skót akcentussal káromkodó macskája, és egy déli farmer hangján megszólaló kutyája mondja meg, mit tegyen (később meg még más hangok is, de nem rontóckodunk).

A macska viszont egy rohadék, Jerry erőszakos énje, a tanácsait nem szabadna megfogadni, különösen azokat nem, amiket a kissé kihívóan viselkedő Fionával, a könyvelésen dolgozó angol csajjal (Gemma Arterton) kapcsolatban ad, de hát Jerry nem normális, így elszabadul a pokol, amiből látszólag még kimászhatna valahogy, hiszen egy gyilkosságot minden rendes fekete komédiának szánt filmben meg lehetne úszni (lásd: Ronda ügy), de Jerry agyában a madzagok még jobban összekuszálódnak, és elindul a lejtőn, ahonnan már nincs visszaút.

13 hozzászólás Tovább

Pár ezer dollárból összejöhet, másnak százmilliókból sem

tegnap, 08:46 Módosítva: 2015-05-04 00:29:26
494
62 hozzászólás

Akkora reneszánszát éli a nagyköltségvetésű tudományos-fantasztikus film, hogy az Index minden évben meg tudja tartani a "Melyik volt az év scifije?" szavazást. Míg korábban csak  elvétve készültek kisköltségvetésű, független filmes próbálkozások, szerencsére ma már nem csak nagyköltségvetésű gigaprodukciók készülnek,  hanem okos-agyas, elgondolkodtató olcsó scifik is, azaz low budget scifik vagy még rövidebben low-fik. Az új filmes generáció meghatározó műfaja egyben utánpótlásképzője is hollywoodi stúdióknak. 

Összeszedtük azokat a filmeket, amelyek a nagy kasszasikerek töredékéből készültek, mégis pozitívan fogadta őket mind a szakma, mind a nézők. Amíg mondjuk a  Transzcendens , a  Jupiter felemelkedése  vagy az  Elysium  egyszerre csalódás, és hatalmas pénzpazarlás, addig egyre-másra jönnek az olyan okos, de nem feltétlenül látványos science fictionök, mint az  elég jó sajtót kapó Ex Machina , Az erő krónikája vagy a brit Idegen arcok. Ezek egy blockbuster költségvetésének töredékéből, 15-20 millió dolláros büdzséből készültek, de még így is jóval drágábbak, mint azok a független filmek, amik a jelenlegi tudományos-fantasztikus mánia legundergroundabb vonalát képviselik. Az olcsó scifi a legjobb dolog, ami történhetett velünk, az alábbiakat mindenképpen érdemes bepróbálni a műfaj rajongóinak.

62 hozzászólás Tovább

Egyszerűen csak szeretik félrevezetni a nézőket

május 2., 08:08 Módosítva: 2015-05-02 22:25:55
15
3 hozzászólás
A Spring című horror az idei év legérdekesebb filmje, ami egy Titanicos vetítéstől eltekintve nem fog eljutni hivatalos formában Magyarországra. Nagyon nagy kár érte, mert igazán jó film, amit a Titanic előtt személyesen a rendező küldött el nekünk, úgyhogy cserében feltettünk neki néhány kérdést, amire válaszolt is.

Ha valaki nem csak azt a kevés horrorfilmet követi, ami eljut a magyar mozikba, hanem mondjuk szívesen olvas külföldi sajtót, aztán szétnéz az Ituneson, az Amazonon vagy neadjisten a Pirate Bayen, az már találkozhatott a 2012-es Resolution (nálunk: Feloldozás) című kisköltségvetésű horrorral. De ha esetleg mégsem, akkor ne magát hibáztassa, majdnem egy időben jött ki szinte ugyanaz a sztori, sokkal több pénzből, sokkal több ismert színésszel, Joss Whedon támogatásával, csak éppen a megbolondult fanboyok feltüzelt várakozása miatt a drágább, szebb és véresebb Ház az erdő mélyén szinte rögtön kultfilm lett, a Justin Benson és Aaron Moorehead filmje, a Resolution pedig maradt az, amit az igazi, keményvonalas horrorrajongók adogatnak egymásnak, majd miután mindegyikőjük megnézte, órákig beszélgetnek róla.

3 hozzászólás Tovább

Mit szeretnek a 12-14 évesek?

május 1., 12:13 Módosítva: 2015-05-01 15:40:15
18
0 hozzászólás

Az Európai Filmakadémia (EFA) kezdeményezésére idén is lesz egy olyan elismerés, hogy a Fiatal Közönség Díja (Young Audience Award), amit ismét budapesti fiatalok szavaznak meg május első vasárnapján a Tabán moziban. 25 ország vesz részt ebben a programban, 25 országban fognak mozizni a fiatalok, és eldönteni, hogy nekik melyik film tetszik a legjobban. Budapesten 40 budapesti, felső tagozatos általános iskolás nézi meg a Tabánban ezt a három filmet: 

 • Sovány nővérem (Stella / Min Lilla Syster, Svédország/Dánia) 
 • A láthatatlan fiú (The Invisible Boy / Il Ragazzo Invisible, Olaszország)
 • Te sem vagy szép (You’re Ugly Too, Írország)

Ezt a három filmet szakmai zsűri választotta ki, az volt a szempont, hogy a 12-14 éves korosztálynak szóljon a film. 

Május 3-án tehát Európa 25 országában nézik meg ezt a három filmet igazi moziteremben, széles vásznon, nagy felbontásban, és megfelelő hangminőségben - a legfiatalabb mozinézők. Majd szavaznak arról, hogy melyik film kapja idén az Európai Filmakadémia Fiatal Közönség Díját.  A cél a fiatalok tudatos filmfogyasztóvá válásának elősegítése, és a mozizás, mint közösségi élmény népszerűsítése. 

Ha most lenne 12-14 éves, önnek melyik film tetszene?

 • 21
  Sovány nővérem
 • 48
  A láthatatlan fiú
 • 34
  Te sem vagy szép
Szólj hozzá!

Channing Tatum főszereplésével végre film készül Az örök háborúból

május 1., 11:35 Módosítva: 2015-05-02 16:09:19
34
13 hozzászólás

Joe Haldeman 1974-ben írta meg minden idők egyik legjobb sci-fi regényét egy olyan, intergalaktikus háborúról amiben a katonáknak fogalmuk sincs, miért is harcolnak. A tulajdonképpen a vietnami háborúról szóló regény filmjogait 27 éve vette meg Richard Eglund, az eredeti Csillagok háborúja-trilógia egyik trükkmestere, és azóta igyekszik filmre vinni a sztorit, kevés sikerrel. A legközelebb az utóbbi hét évben volt a megvalósításhoz, amikor is a Fox kacérkodott vele. Sir Ridley Scott le is igazolt a projekthez rendezőnek, de a számos (állítólag hét) forgatókönyv-verzióból egyik sem nyerte el a tetszését.

Most a Sony és a Warner is szerette volna megkaparintani a jogokat, de utóbbi többet kínált érte, és mér be is jelentették, hogy a főszerepre leigazolták Channing Tatumot, a forgatókönyvet pedig  az a Jon Spaihts írja, akinek a Prometheust is köszönhetjkük. Mivel Haldeman két folytatást is írt a könyvhöz, a Warner egyértelműen újabb franchise-t akar gründolni belőle. A filmhez A-listás rendezőt akarnak leigazolni.

13 hozzászólás

Már vissza is hozta az árát a Bosszúállók 2

május 1., 10:16 Módosítva: 2015-05-01 12:59:34
9
2 hozzászólás

Még be se mutatták az USA-ban a régóta várt és hájpolt Bosszúállók Ultron Korát, de az már most visszahozta az árát: a nemzetközi piacokon a film 8 nap alatt több mint 250 millió dolláros bevételt hozott, többet, a Variety szerint pedig nagyjából ennyibe is került leforgatni.

2 hozzászólás Tovább

Mindenképpen bemutatják a földrengéses filmet

május 1., 09:48 Módosítva: 2015-05-02 14:25:36
9
4 hozzászólás

A Warner Bros bejelentette, hogy a nepáli földrengés ellenére időben megjelenik a San Andreas nevű filmjük. A marketingkampányra azonban figyelnek majd a tragikus esemény miatt. 

 

4 hozzászólás Tovább

Kovács Lajos majdnem meghalt az Argo 2 forgatásán

május 1., 08:26 Módosítva: 2015-05-02 12:13:05
651
19 hozzászólás

Az Argo 2 bemutatóján Kovács Lajost a Balog Tibi-feelingről és szadomazo szerkójáról faggattuk, Kiss Józsefet a Szent Korona-vicceken kiakadó szélsőjobbos kötekedőkről kérdeztük, Kulka János pedig a Fekete Lófasznak hívott nindzsa mellett a következő történelmi témájú filmjéről is mesélt.

Ha létezik olyan kultikus filmes kellék, amiről mindenkinek az Argo jut eszébe, az biztosan Balog Tibi narancssárga dzsekije és kék futónadrágja, amiben már a második akciófilm-paródiát keménykedte végig. Azt viszont már valószínűleg kevesen tudják, hogy ezek Kovács Lajos saját ruhái:

Az első rész előtt volt egy ruhapróba, ami előtt a hegyekben futottam, ugyanabban a szerkóban, amit láttál a vásznon. Befutottam a próbára, és amikor rám került a sor, azt mondták, nem kell ide próba, már meg is van Balog Tibi ruhája.

Kovács Lajosnak egyébként pont olyan érzés belebújni ebbe a narancssárga dzsekibe,

mint amikor Rambo megköti a piros fejkendőt:

Ilyenkor azonnal elfog a Balog Tibi-feeling. Ráadásul 10 év után is könnyedén rám jött, ami azt jelenti, hogy egy dekányit sem híztam.

19 hozzászólás Tovább

Mi jobb Tom Hardynál? Két Tom Hardy!

április 30., 13:16 Módosítva: 2015-04-30 18:25:08
21
0 hozzászólás

Tom Hardyt idén nemcsak a 44. gyermekben és a Mad Max - A harag útjában láthatjuk, hanem a Legend című krimiben is - utóbbiban ráadásul duplán. Ez a maffiafilm ugyanis egy hírhedt gengszter testvérpáros, az '50-es és a '60-as évek Londonját rettegésben tartó Ronald és Reginald Kray életét dolgozza fel, az első előzetest elnézve nem is olyan rosszul:

Szólj hozzá! Tovább

Jancsó Miklós előtt tisztelegnek Cannes-ban

április 30., 10:49 Módosítva: 2015-04-30 12:28:13
79
1 hozzászólás

A május 13-án kezdődő 68. Cannes-i Filmfesztiválon egyéb más filmklasszikusok mellett bemutatják Jancsó Miklós 1966-as filmjét, a Szegénylegényeket is. A Szegénylegények nemzetközi premierjét 1966-ban tartották a pont ezen a fesztiválon. Jancsó későbbi filmjéért, a Még kér a nép-ért 1972-ben Cannes-ban elnyerte a legjobb rendező díját, 1979-ben pedig életműdíjjal jutalmazták ugyanott.

A felújított kópia a Magyar Filmlaborban készült, a Filmalap 18.595.650 forintos támogatásával és a MaNDA közreműködésével. A cannes-i bemutatóval párhuzamosan a filmet az Urániában is vetíteni fogják Budapesten. 

1 hozzászólás Tovább

Durva zúzás lesz Vin Diesel új filmjében

április 30., 09:57 Módosítva: 2015-05-01 00:58:42
18
9 hozzászólás

Kardozás, lövöldözés és lángba borult világ is lesz Vin Diesel legújabb akciófilmjében, a The Last Witch Hunterben, ami elsőre a Penge- és az Underworld-filmek brutális remake-jének tűnik. Annyi különbséggel, hogy msot vámpírok és vérfarkasok helyett boszorkányokat aprít a marcona hős a felhőkarcolók árnyékában. Íme az ígéretes előzetes:

9 hozzászólás Tovább

Szörényi: Borzalmas az István, a király-film

április 30., 08:45 Módosítva: 2015-04-30 19:56:51
20
38 hozzászólás

Borzalmas lett az 1984-es István, a király-mozifilm, vallja be Szörényi Levente a nemrég megjelent életrajzi könyvében, a Rohan az időben, amit a héten szinte fejezetenként spoilerezett el a Blikk.

A rockopera moziváltozata ugyan itthon kultikus lett, az egykori Illés-frontember szerint viszont az angliai szakmabeliek nem tudtak vele mit kezdeni, így hamarabb befuccsolt a külföldi turnélehetőség, mint hogy igazából beindulhatott volna. Tim Rice, Andrew Lloyd Webber szövegírója is megnézte, amikor Magyarországon járt, azzal a tervvel, hogy megírja az angol szöveget egy Broadway-bemutatóhoz, aztán az amerikai tévék is leadnák a rockoperát.

38 hozzászólás Tovább

Csak az első filmhez igazodik az új Jurassic Park

április 29., 18:23 Módosítva: 2015-04-30 09:48:39
7
7 hozzászólás

Csak az 1993-as Jurassic Parkot veszi figyelembe a Jurassic World, írja a Yahoo Movies Colin Trevorrow rendezőre hivatkozva. Trevorrow elmondta, hogy a Jurassic World direkt folytatása az első filmnek, csak azóta eltelt 20 év a történetben. Ez nem azt jelenti, hogy az Alien mintájáraa másik két mozi (Az elveszett világ: Jurassic Park, Jurassic Park III) innentől kezdve nem számít kánonnak, hanem csak szimplán mellékszálként kezelik, hiszen más szigeteken játszódnak. Az új filmben már működik a szigetre épített élménypark, az ezt kezelő cégnek pedig több száz dolgozója, köztük egy raptoridomárja (ő lenne Chris Pratt) is van. A Jurassic World június 11-én érkezik a magyar mozikba.

7 hozzászólás

Itt a Star Wars 7 szinkronos előzetese

április 29., 12:12 Módosítva: 2015-04-30 10:05:31
212
44 hozzászólás

Két hete jött ki a Star Wars 7 második teaser trailere, amit azóta már csak a Youtube-on 50 millióan néztek meg, és most végre befutott a szinkronos előzetes is a várva várt film hazai forgalmazójától, a Fórum Hungary-tól. Jó hírünk van a rajongóknak:

Harrison Fordot szokás szerint Csernák János szinkronizálja!

Vass Gábor pedig a narrátor, aki eldörmögi, hogy egészen karácsonyig kell várnunk A Jedi visszatér után 30 évvel játszódó folytatásra, Az ébredő Erőre. Ami viszont érdekes:

Luke Skywalkert ismét Stohl András szinkronizálja,

akárcsak 1995-ben és '97-ben (amikor a mozik és a tévécsatornák is levetítették a régi trilógia felújított változatát), de én meg nem modtam volna, hogy ebben a mostani trailerben is őt hallom. Inkább tippeltem volna Görög Lászlóra. Ezzel viszont a film hazai forgalmazója hivatalosan is megerősítette: tényleg A Jedi visszatérben elmondottakat megismétlő Luke a robotkarú, csuklyás figura, aki megpaskolja R2D2 fejét.

Az viszont továbbra is nagy kérdés, hogy kihez beszél Luke a mostani előzetesben? És ha az illető tényleg Skywalker-leszármazott, akiben úgy buzog az Erő, mint Anakinban, akkor milyen rokoni viszonyban is vannak? Daisy Ridley Luke lányát alakítja ? Vagy Leia és Han lányát? Vagy nem is ő adja oda Luke Felhővárosban elveszített fénykardját az idős Leiának? Lesz min izgulni a decemberi bemutatóig!

Szinkronosan vagy feliratosan jobb a Star Wars?

 • 2336
  Csakis szinkronosan! Csernák János a magyar Han Solo és Indiana Jones!
 • 1097
  A szinkron az igazi, de csak a klasszikus régi, amiben Kristóf Tibor volt Vader és nem Hollósi Frigyes!
 • 1155
  Star Warst csakis eredeti nyelven nézek, a 7. rész sem lesz kivétel!
44 hozzászólás

Bankot robbanthat a Bosszúállók 2 Észak-Amerikában

április 29., 11:07 Módosítva: 2015-05-01 10:16:52
2
0 hozzászólás

Az első Bosszúállók-film 2012-ben a Disney/Marvel és úgy az egész szakma legvérmesebb reményeit és legoptimistább várakozását is felülmúlva minden idők legnagyobb premierbevételét produkálta a maga 207 millió dollárjával (második az Iron Man 3, 174 millióval). Ez az a rekord, amit ezen a héten az Ultron kora alcímű folytatás simán megdönthet.

A stúdió óvatos becslései alapján a nemzetközi piacon már sikerrel (eddig 202 millió dollárt keresett) bemutatott film az USA-ban 210 millió dolláros bevétellel kezdhet, de a jegyportálok és a mozik ennél magasabb, 220-230 millió dolláros bevétellel számolnak, az meg 60-62 milliárd forint testvérek között is.

Az egyik legnagyobb mozilánc, az AMC jelentése szerint a premier napjára már nem nagyon van jegy az előadásikra, a Movietickets.com online jegyportál szerint négyszer annyi jegyet adnak el elővételben, mint a 2012-es első filmet megelőző hetekben, a Fandango.com jegyértékesítő oldal szerint pedig többet, mint az eddigi összes Marvel-filmre összesen. A mozik persze mindent megtesznek, hogy maximalizálják a profitot, ezen a héten Marvel-maratonokat tartanak a legtöbb helyen, a Bosszúállók 2 előtt pedig a Bosszúállók 1-et is levetítik. Az Amerikában csütörtökön bemutatkozó filmet 4247 moziban mutatják be, összesen 2761 3D-s teremben és 364 IMAX-moziban.

Ami a várható összbevételt illeti, az iparági elemzők kételkedek abban, hogy az Ultron kora meg tudja dönteni az Amerikában regisztrált 623,4 millió dollárt, főleg azért, mert jobb filmek lesznek a konkurensei, mint a 3 évvel ezelőtt bemutatott elsőnek. Akkor a Bosszúállókat az Éjsötét árnyék és a Csatahajó ellen mutatták be, idén a Tökéletes hang 2 és a Mad Max: Fury Road lesz az ellenfél, és a Halálos iramban 7 is javában látható még. A filmet már láttuk, és nekünk bejött. Hazai bemutató: május 7.

Szólj hozzá!

Jeff Daniels lesz A beavatott főgonosza

április 29., 08:45 Módosítva: 2015-04-29 11:59:41
1
3 hozzászólás

Májusban kezdik el forgatni A beavatott-sorozat kétrészes fináléjának első részét, amiben Jeff Daniels kulcsszerepet kaphat, ezt írja a Hollywood Reporter. Daniels egy David nevű karaktert játszana, aki a film egészét meghatározó információkat tár fel a főhősök előtt. Nem láttam a filmeket (az elsőt kb. 5 perc után kapcsoltam el), szóval elnézést, ha esetleg hülyeség lenne David szerepének leírásában:

David a genetikai jóléti hivatal (Bureau of Genetic Welfare) vezetője, ami felelős annak a társadalomnak a létrehozásáért, amiben Tris, a főhős is élt eddig.

A miértre bővebben persze csak az utolsó filmben adnak választ, de semmiképpen sem a jó szándék vezérelte a hivatalt. A harmadik A beavatott-mozi 2016 márciusában érkezik a mozikba.

3 hozzászólás

Szutykos, de szórakoztató az Argo 2

április 28., 17:27 Módosítva: 2015-04-29 11:09:55
368
18 hozzászólás

Tizenegy év után folytatást kapott Árpa Attila Argója, ami ráadásul jobban is sikerült, mint a rögtönzésekkel telepakolt első rész. Bár a történetben is nagyjából 11 évet ugrunk előre, valójában visszafelé haladunk az időben.

Az Argo 2 ugyanis egy percig sem titkolja, hogy valójában a divatos retróhullámot lovagolja meg: egy megállás nélkül pörgő kikacsintás- és utaláscunami, aminek minden jelenetét a kilencvenes évek kultfilmjeiből kukázta össze a bevallottan B-filmekért rajongó rendező.

Hajsza a floppylemez után, titokzatos fekete nindzsa, véres szamurájkardozás, háttal állni a robbanásnak – Isten hozott újra 1999-ben!

Vagyis az Argo 2 pontosan azt nyújtja, amit az előzetesben ígér: másfél órányi filmes nosztalgiát, néha megszakítva Kovács Lajos káromkodásával vagy Scherer Péter burleszkszerű bénázásával.

18 hozzászólás Tovább

Nagyon hosszú ideig fog készülni a Bosszúállók 3.

április 28., 15:22 Módosítva: 2015-04-29 08:56:48
4
2 hozzászólás

Chris Evans, a Bosszúállók Amerika kapitánya mondta el egy interjúban, hogy a Bosszúállók következő fejezete, a kétrészesre tervezett Infinity Wart 2016 őszén vagy telén kezdik el forgatni, és összesen kilenc hónapig fog tartani. Ezzel Evans gyakorlatilag 2017 teléig be is lesz táblázva, mert közben készül az Amerika kapitány harmadik része is.

2 hozzászólás Tovább

Az Alkonyat óta nem röhögtünk ennyit vámpírokon

április 28., 14:57 Módosítva: 2015-04-29 10:59:21
1037
15 hozzászólás

Egy vámpír nem mosogat!

Ez a mondat nagyjából a Hétköznapi vámpírok ötödik percében hangzik el, és mindent elmond arról, hogy mennyire vicces is a film, mert az egyik legjobb mondata, csak írásban elveszik minden tréfa belőle, mert nem tudjuk, hogy ki mondja és miért. Akkor elmondom én: Deacon (Jonathan Brough) mondja a négyfős albérlet lakógyűlésén, amikor a Vlad (Jemaine Clement) és Viago (Taika Waititi) végre szembesítik azzal, hogy öt éve képtelen elmosogatni, ott bűzölögnek a véres edények a mosogatóban, mit szóljanak, ha vendégek jönnek. Deacon visszavág, hogy hát nem mindegy mit szólnak a vendégek, ha egyszer úgyis megölik őket, majdnem rögtön, hogy belépnek a házba? A ház negyedik lakója, Petyr ekkor még a kriptájában alszik. Petyr ezer nyolcezer éves. Ő nem jár lakógyűlésekre.

15 hozzászólás Tovább

Nyomul a hajtány, Karlovy Varyban áll meg

április 28., 14:53 Módosítva: 2015-04-29 11:18:06
545
0 hozzászólás

A Karlovy Vary Filmfesztiválon nagyon szeretik a magyar filmet: két éve Szász János A nagy füzet című filmje nyerte el a fődíjat, legutóbb pedig a fesztivál három legfontosabb díjából kettőt Pálfi György Szabadesése zsebelt be, de nagy sikerrel ment Zomborácz Virág Utóélete és Reisz Gábor Van valami furcsa és megmagyarázhatatlanja, valamint Ferenczik Áron Miért vannak olyan messze a székek a HÉV-megállóban című kisfilmje. 

A júliusi fesztivál programját már elkezdték összerakni, de még csak annyi derült ki, hogy az európai filmek terjesztésével foglalkozó European Film Promotion indít egy új programot a fesztiválon, Future Frames címmel tíz fiatal filmiskolásnak. Ebbe a válogatásba került be Szabó Mátyás Határ című SZFE-s diplomafilmje. Ez egy kép belőle, így néz ki:

Fotó: Jelenet a filmből
Szólj hozzá! Tovább

Kiakadt a család az Amy Winehouse-dokumentumfilmre

április 28., 09:06 Módosítva: 2015-04-28 18:55:30
3
10 hozzászólás

Májusban, a cannes-i filmfesztiválon mutatják be az Amy című dokumentumfilmet, ami Amy Winehouse életét mutatja be archív felvételek és interjúk segítségével. A filmet eredetileg Winehouse családja támogatta, most azonban fordult a kocka, és a People magazinnak eljuttattak egy közleményt, amiben eltávolodnak a kész filmtől, amiért az félrevezető, és tele van alapvető „nemigazságokkal”.

10 hozzászólás Tovább

Meghalt a Gyűrűk Ura és A hobbit operatőre

április 28., 08:27 Módosítva: 2015-04-28 15:17:09
12
7 hozzászólás

Az ausztrál operatőrök szövetsége jelentette be, hogy 59 éves korában meghalt az új-zélandi Andrew Lesnie, akinek a világ a A gyűrűk ura- és A hobbit-sorozat képi világát köszönheti, dolgozott a King Kongban és a Komfortos mennyországban is.

Karrierjét a hetvenes évek végén kezdte, Jackson előtt ő fényképezte a Babe mindkét részét, illetve A majom bolygója: Lázadást, Az utolsó léghajlítót és a Legenda vagyokot is. A gyűrű szövetségéért Oscar-díjat kapott 2002-ben.

7 hozzászólás Tovább

A gyönyörű idő betett a moziknak

április 27., 14:03 Módosítva: 2015-04-27 15:08:20
1
0 hozzászólás

A nevetségesen szép időjárás meghozta a hatását, elég kevesen mentek moziba a hétvégén, összesen 56 365 jegyet váltottak a magyarok. Ebből bő 17 ezren a Halálos iramban 7-re voltak kíváncsiak (kritikánk itt), nagyjából úgy, mint a világ összes pontján. Második helyen mutatkozott be a Blake Lively főszereplésével készült Adeline varázslatos élete, ami a címével ellentétben nem egy bohókás francia pincérnő rokonáról szól, hanem egy generációkon átívelő romantikus történet egy halhatatlan főhősnővel, ezt nálunk 9573-an nézték, ez elég volt most a második helyre.

Szólj hozzá! Tovább

193 német mozi beintett a Bosszúállók 2-re

április 27., 10:47 Módosítva: 2015-04-28 00:40:57
22
16 hozzászólás

193 német kisváros mozitulajdonosai úgy döntöttek, hogy nem mutatják be a Bosszúállók: Ultron korát, mert szerintük a Disney aránytalanul nagy kölcsönzési díjat kér a filmért. Összesen 683 mozitermet érint a döntés, ennyivel kevesebb helyen lehet majd látni a filmet a németeknél. A Deutsche Welle sztorija szerint a mozitulajdonosok akkor akadtak ki, amikor a Disney helyi képviselői közölték velük, hogy a jegyeladásból származó bevétel 53 százalékára tartanak igényt az eddigi 47,7 százalék helyett, ráadásul csökkentették a marketingköltségeket, így kevesebb plakát, poszter és egyéb reklámanyag jut a mozikba.

A magasabb díj kifizetése különösen a keleti országrész mozitulajdonosainak okoz problémát. A képviseletüket ellátó szerv sajtósa szerint az ilyen mértékű emelés akár a mozik bezárását is eredményezheti. A Disney a Hollywood Reporter kérdésére annyit reagált, hogy folyamatban lévő tárgyalásokról eddig sem beszéltek és most sem fognak.

A filmet április 23-én mutatták be Németországban, ahol összesen 9,3 millió dollárt keresett, ezzel járult hozzá a világpiacon eddig elért 201 milliós bevételhez, amivel a film lekörözte a Vasember 3 és az első Bosszúállók első hétvégi bevételét. Az amerikai mozik május 1-jén mutatják be a filmet, nálunk május 7-től látható, de kritikát már írtunk róla

16 hozzászólás

Újabb bevételi rekordot döntött meg a Halálos iramban 7

április 27., 09:43 Módosítva: 2015-04-27 14:08:38
28
0 hozzászólás

Paul Walker utolsó filmje a legutóbbi hétvégén 69,7 millió dollárt termelt a világpiacon, amivel átlépte az egymilliárd dolláros álomhatárt az USA-n kívüli bevétel tekintetében. Ez mindössze a harmadik olyan film, aminek sikerült ez a bravúr, előtte csak a Titanic és az Avatar áll. Az amerikai piacon is szépen hozott a film, és zsinórban a negyedik hétvégét tölti a bevételi lista élén, de erről majd lesz egy külön cikkünk, most maradjunk a világpiacnál.

Az autós-verekedős-lövöldözős filmek non plus ultrája Kínában már 323 millió dollárnál tart, amivel letaszította a trónról a Transformers 4-et, és a legnagyobb bevételt hozó amerikai film lett a kínai mozitörténelemben. A film teljes bevétele most éppen 1,322 milliárd dollár, amivel minden idők ötödik legjobban kereső filmje (1. Avatar ($2,8 milliárd), 2. Titanic ($2,2  milliárd ), 3. Bosszúállók ($1,5  milliárd ) 4. Harry Potter és a Halál ereklyéi 2 ($1,341  milliárd ).

Szólj hozzá!

Bujtor István emlékére forgat Gesztesi

április 27., 08:38 Módosítva: 2015-04-27 19:19:45
27
6 hozzászólás

A Blikk információi szerint Gesztesi Károly nem sokat pihent a Jóban Rosszban című TV2-s sorozatból való távozása (kirúgása?) után, és két befektetővel közösen összerántott 500 millió forintot egy akcióvígjátékra, amihez el is kezdte a szereplőválogatást. Az ezúttal producerként, rendezőként és persze színészként is feltűnő Gesztesi Stohl Andrást, Fenyő Ivánt, Pokorny Liát, Száraz Dénest és Kiss Ramónát is meghallgatta azon a napon, amikor a lap is jelen volt a forgatáson.

A filmet Bujtor István emlékének szenteli, mondta el a Blikknek, mert meghatározó élmény volt számára, hogy Bujtor a Csak szex és más semmi bemutatóján azt mondta neki, hogy az utódját látja benne. A film stílszerűen a Balaton-felvidéken játszódik majd, és lesz benne nyomozás, humor és bunyó is, sőt, az egyik főszerepre Gesztesi Kern Andrást kérte fel. Ha minden jól megy, a filmet tavasszal már láthatjuk is.

6 hozzászólás

Mi lesz a kiöregedett hoszteszlányokkal?

április 26., 08:02 Módosítva: 2015-04-27 08:44:09
154
9 hozzászólás

Angélique a francia-német határ különös atmoszférájában bárhoszteszként dolgozik, miközben már erősen öregszik. Hatvan felé jár, de inkább nyolcvannak néz ki. Egész életében bárokban táncolt, férfiak ünnepelték, zsebbe fizették, csak magával törődött, és elég nehéz feldolgoznia, hogy egyre inkább eljár felette az idő, még akkor is, ha sok fiatal pasi bukik az idősebb anyuka-típusokra. Angelique élete aztán egyszer csak hirtelen fordulatot vesz, mikor egy régi, korban is hozzáillő kuncsaft, Michel szerelmet vall neki, sőt gyorsan meg is kéri a kezét. A nő nem tudja mit tegyen, képes lenne-e otthagyni a mulató világát, de végül győz a józan ész, és elfogadja Michel ajánlatát.

9 hozzászólás Tovább

Elvtársak Mordorból

április 25., 16:01 Módosítva: 2015-04-26 13:55:40
103
9 hozzászólás

A sztálini Szovjetunió rémes hely lehetett, de a rémes helyek általában remek helyszínei tudnak lenni filmes drámáknak. Hát még ha azt a drámát Gary Oldmannel hirdetik a plakátján, micsoda ziccer! Szóval vártam A 44. gyermeket annak ellenére, hogy voltak figyelmeztető jelek (például az, hogy trailerben mindenki angolul, de rémes orosz akcentussal beszél, ami miatt örültem, hogy nálunk szinkronizálva vetítik).

9 hozzászólás Tovább