Friss kommentek

Comment:com

Vagy én, vagy a mentorok, de valaki süket
Az X-Faktor kapcsán sokszor felmerül, hogy akkor ez egy tehetségkutató-e vagy sztárgyár, vagy esetleg az RTL kasszáját arannyal a plafonig tömő pénzgyár, pedig egyik sem.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Drágám, milyen jól fest ma az avatárod

7 órája Módosítva: 2016-12-04 13:33:33
1

Bírom a kis költségvetésű, független sci-fiket. Rákényszerülnek arra, hogy cgi-orgia helyett ötletekkel vagy életszerűséggel nyűgözzenek le, és ezért sokszor érdekesebbek, mint az ügyeletes hollywoodi űrhajós sláger, amiben Matt Damon vagy Tom Cruise játszik. A periférián keresgélve találtam rá például a remek Primerre vagy a Coherence-re, de az Europa Report is bejött hibáival együtt. Szóval elég lelkesen ütem le a Creative Control elé, ami most ért el a magyar mozikba – de sajnos a film azt a mondást példázza, hogy nem mind arany, ami indie. Sőt, éppen az a profizmus hiányzik belőle, ami bizonyos értelemben még egy Transformers-folytatásban is megvan.

Tovább

A pornópápa és Farkas Franciska együtt szállnának alá az alvilágba

tegnap, 19:41 Módosítva: 2016-12-04 12:57:16
75

Ahogy azt már megírtuk, Novák Erik, a Fekete leves és a Zuhanórepülés rendezője, a Nyócker egyik alkotója az Index olvasói között keresi új, a budapesti alvilág minden titkát nyíltan és szókimondóan bemutató websorozatához, a Ragadozókhoz a szereplőket és támogatókat. Aki játszana a sorozatban, annak csak egy maximum egyperces videót kell feltöltenie magáról egy regisztráció után a ragadozok.com-on

Tovább

Miért ilyen idióta itt mindenki?

tegnap, 19:00 Módosítva: 2016-12-04 08:43:57
8

Nincs olyan, hogy „a magyar filmek”. Évek óta elképesztően jó magyar filmek (is) készülnek, amelyekben szinte semmi közös nincs: a Liza, a rókatündér és a Saul fia között nincs semmilyen más hasonlóság azon kívül, hogy milyen nemzetiségű a rendezője, ami igaz A torinói lóra és a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlanra vagy az Ernelláék Farkaséknálra is. Azt állítani, hogy a nézők azért nem néznek magyar filmeket a mozikban, mert a magyar filmek rosszak, teljes hülyeség, ami totális tájékozatlanságból fakad, és sok alkotó mindent meg is tesz azért, hogy ezt újra meg újra bizonyítsa.

Épp ezért szomorú különösen, amikor mégis moziba kerül egy olyan nevetségesen rossz, a szó legrosszabb értelmében amatőrnek tűnő, kesze-kusza, értelmezhetetlen film, ami ráerősít a károgók összes negatív előítéletére, és amire mutogatni lehet, hogy „ha ilyenek a magyar filmek, akkor senki ne csodálkozzon semmin”. Pedig nem ilyenek, csak, ahogy minden országban, van köztük ilyen is. Ilyen, mint a Halj már meg!, Kamondi Zoltán utolsó filmje, amelyet még ő forgatott le, de a vágásban és az utómunkában már nem tudott részt venni.

Tovább

Különös lidércek csapnak le Budapestre

tegnap, 12:01 Módosítva: 2016-12-04 13:44:28
600

Ritkán fordul elő, hogy egy látványos akciófilmben feltűnő furcsa, szellemszerű lények pont Budapestet támadnák meg, azonban a Netfflixre hamarosan érkező Spectral pontosan ilyen lesz. A filmet 2014-ben a fővárosban forgatták, többek között az Index szerkesztőségének ablaka alatt is. Most megérkezett az első előzetes, amiből az is kiderül, hogy december 9-től már bárki megnézheti a teljes filmet a Netflixen.

Tovább

Néhány újságíró már látott fél órát a Zsivány egyesből

tegnap, 10:21 Módosítva: 2016-12-04 13:33:35
36

Egyre közelebb a Zsivány egyes – Egy Star Wars történet bemutatója, a Disney pedig néhány szerencsés újságírónak már közel fél órányi részletet meg is mutatott a filmből. A stáb tagjai már az elkészült filmet is látták, ahogy arról lelkesen be is számoltak közösségi média oldalaikon.

Értelem szerűen, aki fél a spoilerektől az ne kattintson tovább, ahol néhány konkrétumot leírunk azzal kapcsolatban, hogy mi történik a film első felében.

Tovább

Kritikusok: A Toni Erdmann az év legjobb filmje

december 2., 15:02 Módosítva: 2016-12-02 20:50:11
101

A brit Sight & Sound magazin nemzetközi szavazásán 163 kritikust kérdezett meg, és az első ötben ott van három női rendező filmje is.

Tovább

Nem találtuk meg a boldogságot az El Caminón sem

december 2., 11:28 Módosítva: 2016-12-02 15:54:31
8

A Hogyan találtam rá a boldogságra az El Caminón egy óriási könyvsiker némiképp megkésett megfilmesítése. Milyen esélyekkel indul a magyar mozikban a film, ha se a könyv nem jelent meg magyarul, se a szerzője nem ismert itthon?

Tovább

Rá se lehet ismerni a Menekülés New Yorkból remake-jére

december 2., 10:18 Módosítva: 2016-12-02 19:23:02
42

Lassan két éve tudni már, hogy a Fox újraforgatja John Carpenter legendás disztópikus akciófilmjét, most kiszivárgott néhány részlet arról, hogy miben tér majd el az eredetitől. Egyesek szerint ez inkább egy elősztori lesz az eredeti filmhez.

escapefromnewyork dvdreview splash650
Tovább

Kár ezért a két szép emberért

december 2., 09:30 Módosítva: 2016-12-03 08:55:40
98

Nehéz eldönteni, kinek a hibája, hogy a Szövetségesek alatt folyton elkalandoznak az ember gondolatai. Egyrészt persze ott vannak a szerencsétlen körülmények. A film, amit nagy, romantikus szerelmi történetként akartak eladni, még nem került mozikba, amikor beütött a Brangelina-válás híre. A bulvársajtónak muszáj volt valami magyarázatot találni a világ legtökéletesebb emberpárjának katasztrófájára, így gyorsan szállították a legegyszerűbbnek tűnőt. Angelina Jolie nyilván azért hagyta ott Brad Pittet, mert az megcsalta a legutóbbi filmpartnerével, Marion Cotillard-ral.

Tovább

Félünk-e annyira a haláltól, hogy inkább gyilkolunk?

december 2., 07:04 Módosítva: 2016-12-02 15:06:33
48

Egy társadalmi kísérletről szól a The Belko Experiment című film, ami témája miatt is érdekesnek tűnik, meg azért is, mert írója James Gunn, aki többek között a Galaxis őrzőit is írta és rendezte.

A történet szerint 80 amerikait zárnak be Kolumbiában, egy bogotai toronyházba, és a hangszórón keresztül játszik velük véres játékot a cégvezetés. A játék lényege, hogy vagy ők ölnek meg valakit, vagy őket ölik meg. A film arra a pszichológiai kísérletre épül, amikor az embernek választania kell két gomb megnyomása között: ha az egyik gombot nyomja, meghal valaki a szerettei közül, ha a másikat, ő hal meg, de ha nem nyom egyetlen gombot sem, mindketten meghalnak. 

Tovább

A legvagányabb Disney-hercegnő szerelem nélkül is boldog

december 1., 17:58 Módosítva: 2016-12-02 11:38:31
596

A Disney animációs részlege 10 évvel ezelőtt komoly identitásválságban szenvedett. Ebben az időszakban vette meg a stúdió a Pixart, ami éveken keresztül szállította a kritikailag és bevételileg is különösen sikeres filmeket. Ehhez képest a Disney házi animációs részlege csak kereste a saját hangját, de se a hagyományosabb technikával készült filmekkel, se a számítógépes technikával készületekkel nem sikerült igazán nagyot durrantaniuk.

A Pixar megvásárlása viszont azt is jelentette, hogy az animációs cég alapítói bekerültek a Disney vezetőségébe, a komplett animációs divíziót pedig az a John Lassetter vette a kezébe, akinek például a Toy Story-filmeket is köszönhetjük. Ő az az egykori egyszerű animátor, aki fiatal kora óta a legendás Walt Disney-hez szeretett volna felérni. A Pixarban szerzett érdemei lehet önmagukban elegek lennének ahhoz, hogy ez az összehasonlítás ne legyen alaptalan, de most már kimondhatjuk, hogy komoly érdemei vannak abban, hogy a Pixar házon belülről kapta meg a legnagyobb konkurenciáját és a Zootropolis után már a második telitalálat filmet mutatják be az idén.

Tovább

Négyszemű múmia elől menekül Tom Cruise

december 1., 15:51 Módosítva: 2016-12-02 10:24:44
13

Tom Cruise főszereplésével elkészült egy új változat a Múmia című klasszikus horrorfilmből. Igen, a harmincas évekbeli Boris Karloff-változatra gondolok, nem a Brendan Fraser-fajtára. Bár a jövőre érkező film mintha az előbbi helyett az utóbbira bazírozna leginkább: menekülés, speciális effektek, és Cruise a főszerepben. 15 másodpercet már meg lehet belőle nézni.

Tovább

A Westworld sztárját ketten is megerőszakolták

november 30., 18:58 Módosítva: 2016-12-01 17:40:34
6

Evan Rachel Wood a múlt héten a Rolling Stone-nak beszélt először arról, hogy korábban két különböző esetben is megerőszakolták, most pedig nyilvánosságra hozta a levelet, melyben részletesebben is leírta a vele történteket.

west
Tovább

Szabó Kimmel Tamással készülhet az új magyar történelmi thriller

november 30., 14:41 Módosítva: 2016-11-30 19:01:20
11

484,25 millió forint támogatásból készülhet az Apró mesék című magyar film Szász Attila (A berni követ, Félvilág) rendezésében. A második világháború utáni hónapokban játszódó történet egy olyan szélhámosról szól, aki az akkori bizonytalanságot és káoszt próbálja kihasználni a saját érdekében, de aztán egy váratlan találkozás örökre megváltoztatja az életét.

Tovább

Ez lehet a kedvenc diáknapi filmünk

november 30., 13:53 Módosítva: 2016-12-01 08:34:15
353
"Kurva életbe, mekkora fasz vagyok!" – mondja egy mélyről jövő sóhajt követően a Wellhello-film egyik főszereplője egy esetlenre sikerült ismerkedős szitu után. A jelenettel valószínűleg sokan tudnak majd azonosulni, ami mindenképpen jó jel egy generációsnak szánt film esetében.

A #Sohavégetnemérős producere, Lévai Balázs a Dob + Basszus után szép sorjában teszi rá a mancsát a magyar könnyűzene legnagyobb neveire: ő volt a Kispál és a Borz búcsúkoncertjének art directora, írt könyvet Lovasiról, készített dokumentumfilmet a Quimby legnagyobb slágeréről, a Most múlik pontosanról (amit a Csík zenekar még nagyobbá tett), Kovács ‘Női Princípium’ Ákosról, roadmovie-t a Tankcsapdáról, nemrég az éppen tízéves Esti Kornél kisfilmjében olvasott fel egy kanapén ülve, tavaly nyáron pedig a Wellhellót pécézte ki magának.

Tovább

Jason Bourne öregszik, de ez most a jó hír

november 30., 13:21 Módosítva: 2016-12-01 00:47:59
4

A Yahoonak beszélt arról Frank Marshall, a Bourne-filmek producere, hogy ugyan egy kis szünetet tart a franchise, de már előkészítés alatt áll franchise hatodik része. Marshall elmondta, hogy a hatodik Bourne-filmben Matt Damon kénytelen lesz szembenéznie azzal, hogy bizony csúnyán öregszik. Bourne már az előzőben is láthatóan kezdett kiöregedni a szerepből, írtuk a kritikánkban.

Tovább

Bradley Cooper ejtőernyővel indul háborúba

november 30., 10:01 Módosítva: 2016-11-30 14:50:24
3

Második világháborús drámában szerepelhet Bradley Cooper, írja a Deadline. Az Atlantic Wall egy ejtőernyős történetét meséli el, aki pár órával a normandiai partraszállás megkezdése előtt az ellenfél területén találja magát, ahol információt kell szolgáltatnia az ellenségről, miközben egy ígéretet is be kell tartani a meggyilkolt bajtársának.

Tovább

Nem lesz Zsivány Kettes

november 30., 09:18 Módosítva: 2016-11-30 18:16:54
22

Megerősítette azokat a híreket az Empire magazinnak Kathleen Kennedy, a LucasFilm elnöke, miszerint a hamarosan mozikba kerülő Zsivány Egyes nem kap folytatást. Pedig a film hetekkel a bemutató előtt is hatalmas siker, ugyanis elővételben mindössze egyetlen egy filmre adtak el eddig több jegyet. Azt a filmet Star Wars: Az ébredő Erő-nek hívták.

Tovább

Mel Gibson fia újabb filmszerepet kapott

november 30., 07:04 Módosítva: 2016-11-30 19:34:31
18

Ha be akarsz futni, nem árt, ha jó körökben forogsz Hollywoodban, vagy mondjuk van egy olyan felmenőd, aki világsztár - a példákat oldalakon át sorolhatnánk, de minek, itt az újabb, Mel Gibson fia, Milo.

Tovább

Régen láttunk ennyire ostoba filmet

november 29., 18:28 Módosítva: 2016-11-30 14:39:50
24

Annyira rossz látni, amikor alapvetően tehetséges, vagy legalábbis annak hitt színészek valami egészen katasztrofális dologhoz adják a nevüket. Még ennél is szomorúbb, amikor ugyanezt teszik fiatal, feltörekvő színészek, akiknek az első pár filmjük hosszú időre meghatározhatja a karrierjüket. A Bezárva (Shut In) pont egy olyan film, ami mindkét esetre nagyon jó példa.

Tovább

Egy menekültekről szóló komédia az év filmje a németeknél

november 29., 16:46 Módosítva: 2016-11-30 10:08:37
6

Simon Verhoeven (nem rokona Az emlékmást és az Elemi ösztönt rendező Paul Verhoevennek) Willkommen bei den Hartmanns (Üdv a Hatmann-családban!) című vígjátéka végzett a hazai gyártású filmek bevételi toplistájának élén 2016-ban, írja a Hollywood Reporter.

Tovább

Egyelőre nem forgatnak filmet Berlusconiról

november 29., 16:13 Módosítva: 2016-11-30 07:31:51
1

Paolo Sorrentino olasz rendező bejelentette, hogy egyelőre letett arról az Ők munkacímű filmtervéről, ami az egykori olasz miniszterelnök/médiamogul/futballklub-tulajdonos Silvio Berlusconi élettörténetét dolgozta volna fel. 

Tovább

Hét év börtön vár A sötét lovag egyik szereplőjére

november 29., 14:53 Módosítva: 2016-11-30 12:09:21
1

Elág nagy bajban van Anthony Michael Hall. A nyolcvanas években még tinifilmekben, a kilencvenestől kezdve meg leginkább sorozatokban szereplő színészt akár hét évre is lesittelhetik súlyos testi sértésért.  

Tovább

A könyörtelen rendszerrel van a baj, nem az emberekkel

november 29., 12:06 Módosítva: 2016-11-30 11:47:46
131

Az Én, Daniel Blake nemcsak könyörtelen, megindító és emberi film, de Ken Loach búcsúja is a rendezéstől, ráadásul még a brexit okait is segít megérteni. 

Tovább

Van még jegy a Zsivány egyes-premierre

november 29., 10:33 Módosítva: 2016-11-29 16:46:06
3

Jó hírünk van azoknak, akik csak most térnek vissza a telekről, és az elmúlt napokat internetmentes zónában töltötték, kiskecskék között, vagy éppen a fűtésrendszer téliesítésével,

még mindig van jegy a Zsivány egyes premierjére.

Az elővételes jegyárusítást hétfőn kezdte meg a Cinema City, és ugyan az első percekben volt egy kisebb roham, de a szerverek állták a sarat, nem fordult elő olyan összeomlás, mint tavaly októberben, amikor a Star Wars VII - Az ébredő erő elővételes jegyvásárlása során órákig köhögött a rendszer.  

Tovább

Érkezik egy új Alien, egy új Kingsman és két új Deadpool-film

november 29., 07:13 Módosítva: 2016-11-29 17:12:07
1314

Ridley Scott Prometheusának folytatása már jobban fog kapcsolódni az Alien-filmekhez, a Marvelről pedig már azt beszélik, meg sem áll három Deadpool-film előtt.

Tovább

Másodszorra már felsült a Tapló Télapó

november 28., 18:16 Módosítva: 2016-11-29 08:32:59
1

Nem különösebben hatották meg a hét új bemutatói a moziba járó közönséget. Bemutatkozott a Tapló Télapó 2. Billy Bob Throtonnal a főszerepben és a Naomi Watts főszereplésével készült Bezárva, ám ennek a két filmnek a közönsége összeadva sem tudta megelőzni a múlt héten bemutatott Legendás állatok és megfigyelésük című filmet.

Tovább

Denzel Washington az Oscarra hajt

november 28., 15:19 Módosítva: 2016-11-28 18:18:53
4

Denzel Washington harmadszor rendez filmet, a 2002-es Antwone Fisher története és a 2007-es Érvek és életek után; a főszerepet persze saját magára osztotta. Washington August Wilson Fences című színdarabját viszi filmre; a művet már jól ismeri, mivel 2010-ben játszotta már ezt a szerepet színházban, sőt meg is kapta érte az amerikai színházi szakma legrangosabb díját, a Tonyt.

MV5BN2Y4YjM0ZGEtNmJiYi00MzUwLWIyZjAtM2RlYTY4ZjM5MDY1XkEyXkFqcGde
Tovább

Kiderült, miről fog szólni a Legendás állatok és megfigyelésük következő része

november 28., 14:35 Módosítva: 2016-11-29 08:33:00
70

A főszereplő Göthe Salmander egykori szerelméről, a rejtélyes Leta Lestrange-ről, Harry Potter egyik főellenségének, Bellatrix Lestrange-nek rokonáról is fog szólni, aki "mindig csak elvesz, soha sem ad".

Leta Lestrange
Tovább

Sylvester Stallone cserben hagyott egy egész filmstábot

november 28., 12:15 Módosítva: 2016-11-29 09:55:11
2

Jim Mickle, a Cold in July és a Vagyunk, akik vagyunk című háztartási kannibálfilm rendezője december 5-én kezdte volna forgatni új filmjét, a Godforsaken című misztikus drámát. De az egész projekt összeomlott, mivel Sylvester Stallone az utolsó pillanatban kiszállt belőle, írja a Deadline.

Tovább