Friss kommentek

Comment:com

Komoly szereplőgárda az NBC Kemény zsaruk-utánérzésében
Mire emlékeztet ez a szinopszis? Van egy olyan rendőri egység New Yorkban/Los Angelesben/Chicagóban, aminek tagjai kőkeményen lépnek fel a bűnözőkkel szemben, minden esetben kiállnak egymásért, és velejükig korrupt szemétládák.

Kösse meg most utasbiztosítását!

Utazni készül, de még nem kötött biztosítást? Online, 5 perc alatt elintézheti!

USA Fly&Drive programok

New York, Los Angeles, San Francisco, Hawaii....Amerika Önre Vár! Fedezze fel autóval Amerika gyöngyszemeit, gyönyörködjön a nemzeti parkokban vagy nyújtózzon el a homokos tengerpartokon!

Készül az első hivatalos életrajzi film Bruce Lee-ről

36 perce Módosítva: 2015-02-27 21:42:42
1
0 hozzászólás

Shannon Lee, Bruce Lee lánya a Bruce Lee Entertainment nevű cégével elkezdte gyártani az első hivatalos életrajzi filmet a 32 éves korában meghalt apjáról, írja a Variety.

Szólj hozzá! Tovább

Meghalt Leonard Nimoy

3 órája Módosítva: 2015-02-27 18:48:12
765
8 hozzászólás

83 éves korában meghalt Leonard Nimoy színész és rendező, akit az egész világ Mr. Spockként ismert meg az eredeti Star Trek-sorozatból. Már régóta beteg volt, még januárban vallotta be, hogy krónikus obstruktív légúti betegségben (COPD) szenved, állítása szerint azért, mert korábban dohányzott. Már harminc éve leszokott.

8 hozzászólás Tovább

Guy Ritchie eszement kémfilmje magyarul is vicces

5 órája Módosítva: 2015-02-27 16:56:58
3
0 hozzászólás

A The Man From U.N.C.L.E. első és második blikkre is egy rém szórakoztató kémfilmnek tűnik, amiben egy amerikai CIA-ügynök és egy orosz KGB-s kénytelen összefogni, hogy elhárítsanak egy világméretű katasztrófát, amihez egy James Bond-filmekből kikukázott főgonosznak lesz köze. Csajok, fegyverek, autós üldözések, házibarkács atombomba, kütyük, meg Ritchie összetéveszthetetlen stílusa - minket megvett.  A filmnek volt egy sorozatőse, 1964-68 között ment az amerikai tévében, és 103 epizódot forgattak belőle. Henry Cavill, Armie Hammer, Elizabeth Debicki, Alicia Vikander és Hugh Grant is lesz benne, bemutató augusztusban.  

Szólj hozzá!

Rosamund Pike és Christian Bale kincskeresős krimiben szerepelnek

5 órája Módosítva: 2015-02-27 19:19:48
2
0 hozzászólás
pike-720x405

Aki ismeri John D. MacDonald 21 kötetes Travis McGee-regényfolyamát, az most nagyon örül, aki nem, meg örüljön, mert az a hírünk van, hogy a 20th Century Fox filmet forgat a mélytengeri roncsbúvár-kincskereső kalandjainak első részéből, és a címszerepet Christian Bale-re bízták, a nőjét meg Rosamund Pike fogja alakítani. 

A The Deep Blue Good-by című regény 1964-ben született, a filmterve pár éve már ott keringett Hollywood fejlesztési poklábab - egy ideig Leonardo DiCaprio is érdeklődött iránta (Oliver Stone-nal együtt), de inkább megmaradt producernek, és Bale-re bízták a főszerepet, a rendezést pedig James Mangoldra, aki legutóbb a 2013-as The Wolverine-t rendezte. A forgatókönyvet Dennis Lehane írja, szóval ha csak a neveket tekintjük, a film nem lesz rossz, aztán majd meglátjuk mi sül ki belőle.

Szólj hozzá!

Az élet hihetetlenül jó történetmesélő

6 órája Módosítva: 2015-02-27 18:09:21
2
0 hozzászólás

Van egy filmötletem. Egy mélyszegénységben élő kis magyar faluban a kocsmáros Rozikának támad egy ötlete, és postás Lajossal meg a falu többi lakójával közösen eldöntik, hogy kitenyésztenek egy versenyagarat. Összedobják rá a pénzt, mindenki beszáll heti 3000 forinttal, felnevelik a kutyát és elindítják egy versenyen, amit a kutya megnyer, de a következőn lesántul, és lőttek a tervnek. DE NEM IS, mert szeretői gazdái kezében Álomcsapat (ez lett a neve) ismét lábra kap, és a film végén megnyeri a Nagy Nemzeti Versenyt, és kurva sok pénzt termel a falunak.

Nincs ember, aki erre a sablonos, a végletekig kiszámított filmre pénzt ad, hiszen ezt a sztorit már vagy hatvanszor megfilmesítették, kutyával, lóval, tigrissel, emberrel, tán még sünnel is. Pedig ha magyar falu helyett walesit írunk, kutya helyett meg lovat, akkor megkapjuk a Dark Horse: The Incredible True Story of Dream Alliance című dokumentumfilm sztoriját.

Igaz történetről van szó ugyanis, nem vicc, az élet 2000-ben megírta ezt a forgatkönyvet. A filmet a Sundance fesztiválon a legjobb dokumentumfilmnek járó közönségdíjjal jutalmazták, és simán megnézném, ha valaki itthon bemutatja.

Szólj hozzá!

Inkább nézze újra a Ronda ügyet

7 órája Módosítva: 2015-02-27 19:19:55
1
4 hozzászólás

Minden Kéjlakról szóló kritika általában azzal kezdődik, hogy megemlíti, ezt a filmet 2010 körül forgatták, de csak most került moziba. Akkor gondoljunk bele, hogy sztorik mehettek ennek a filmnek a forgatásán. Elég csak megnézni a főszereplőket:

theloft
4 hozzászólás Tovább

Március elejére az Amerikai mesterlövész lesz 2014 legtöbbet kereső filmje Amerikában

8 órája Módosítva: 2015-02-27 15:26:04
4
0 hozzászólás

Jelen állás szerint a 2014-ben bemutatott filmek bevételi versenye a következőképpen alakul: 

 • Éhezők viadala: A kiválasztott - 336,45 millió dollár
 • Amerikai mesterlövész - 322,59 millió dollár

Az Amerikai mesterlövészt 2014 december 25-én mutatták be, és azóta is műsoron van, egészen pontosan 2914 moziban, ami ahhoz képest, hogy már a tizedik hete látható, egészen elképesztő szám, hiszen a bemutatása utáni 11. hetében járó Hobbit 3-at nagyon sokat kellene keresi az USA-ban, ha be akarnánk ülni rá, mert csak 304 moziba játsszák.

Clint Eastwood öt Oscar-díjra jelölt filmjétől legkésőbb március 15-re várják, hogy beérje Jennifer Lawrence posztapokaliptikus disztópiáját, és erre minden esélye megvan: a legutóbbi hétvégén 10 millió dolláros bevételt termelt. 

Furcsa, de a hivatalos bevételi adatokat nem úgy számolják, hogy egy film egy naptári évben mennyit hozott, hanem úgy, hogy egy adott évben bemutatott film milyen bevételt termel, míg a mozikban vetítik - és ezt a bemutató évéhez számítják. Jó, van benne logika, csak leírni fura, hogy pl. 2014 legtöbbet termelő filmje 2015 január 21-ig a Galaxis őrzői volt (333,1 millió dollár), és márciustól az Amerikai mesterlövész lesz.

A Variety még egy érdekes statisztikát lehozott az Amerikai mesterlövészről: a film a Harry Potter-franchise nyolc fimjéből hetet már megvert a bevételi versenyben, és csak a zárórész, a Harry Potter és a Halál ereklyéi 2 keresett többet nála az USA-ban a maga 381 millió dollárjával.

Szólj hozzá!

Fogadjon örökbe egy filmkockát!

8 órája Módosítva: 2015-02-27 15:26:03
25
0 hozzászólás

Vannak azok a filmek, amik összerántják a várost. Közösségi erőből készülnek, és egy generáció életérzését sugározzák.

Ezekből mutat be hármat március 1-jén, vasárnap este a Trafó, sőt Balaton Method minikoncert is lesz. A Balaton Method március 6-ai Akváriumos filmpremierje előtt is bele lehet nézni a zenés roadmovie-ba, levetítik Szabó Simon Európa Filmdíjra jelölt a Fal című rövidfilmjét, és a nagy sikerű Menjek/Maradjak filmeket jegyző Speak Easy csapata is bemutatja két új, készülő projektjét. Az egyik a Sweet Home, a külföldről hazaköltöző magyarok történetem a másik az Inside Berlin, ami a német főváros multikulturalitásával foglalkozik. 

Az első Menjek/Maradjak a New Yorkban élő Mirjam és Attila történetét mutatta be, az Indafilmen meg is lehet nézni most rögtön:

A londoni epizód pedig szombat este debütál az Indexen, úgyhogy a vasárnapi vetítés előtt pont be lehet pótolni a londoni magyarok kalandjait is, ezen a linken.

Tehát vasárnap a Trafóban ezt a három filmet vetítik:

 • Kodály Method: Balaton Method (premier előtti ráhangoló tíz percben)
 • Szabó Simon: Fal
 • Speak Easy: Sweet Home  és Inside Berlin (tíz-tíz perc ízelítő) 

Utána lesz beszélgetés az alkotókkal, meg fellép néhány olyan együttes is, akik benne lesznek a Balaton Methodban is, például Harcsa Veronika és Hó Márton. Támogatói jegy vásárlásával közvetlenül segítheti a csapatok jövőbeni munkáját: ugyanis a teljes jegybevételt ők kapják meg. Minden más tudnivaló a Facebook eseményen.

Szólj hozzá!

Régóta le akartam számolni a rasszista karakteremmel

9 órája Módosítva: 2015-02-27 20:10:37
10
7 hozzászólás
A vasárnap Oscar-díjjal elismert színésszel még a Whiplash cannes-i bemutatója után beszélgettünk, a színész itt még nem sejtette, hogy a kis költségvetésű zenés filmnek köszönheti karrierjének legelismertebb alakítását, az Oscar-díj volt a 40. elismerés, amit a filmért kapott. Noha a filmben egy agresszív és könyörtelen zenetanárt alakít, a cannes-i szálloda teraszára szervezett kerekasztalos interjúnál addig forgatta a napernyőt az asztal körül, míg mindannyiunkra jutott az árnyékból, sőt még a szalmakalapját is felajánlotta egyikünknek. Aztán elmesélte, hogyan találkozott először a Whiplash rendezőjével, miért vállalta a szerepet az új Terminátorban, és milyen volt, amikor nemet kellett mondani a Coen testvéreknek.

Hogyan készült fel a gonosz karmester szerepére?

A gonoszság része kifejezetten egyszerű volt. A zenei részénél pedig minden filmben szereplő dalt meghallgattam, és alaposan átnéztem a kottákat is, amiket vezényelnem kellett. Van zenei képzettségem, tudok kottát olvasni, és értek a vezényléshez is. Nem kifejezetten a dzsesszhez, úgyhogy ebből kellett felzárkóznom. Az én karmesteri hátterem inkább a komolyzenére korlátozódik, úgyhogy meg kellett találnom magamban Terrence Fletchert, hiszen a dzsessz alapvetően egy lazább műfaj lenne, miközben ő maga egyáltalán nem az. 

 Tanított már valaha?

Voltam már baseballedző, azt hiszem, ez a legközelebbi élményem, ami a tanításhoz hasonló. De az apám és a testvéreim is tanárok, de úgy tűnik, a tanár gént én mégsem örököltem. Amikor zenét tanultam a főiskolán, gondoltam rá, hogy zenetanár leszek, mert az olyan okosnak tűnt, de kiderült, hogy egyáltalán nem vagyok rá alkalmas. De Terence szerintem egyáltalán nem jó példa erre a mesterségre, mert én nagyon felnézek a tanárokra, nagyon sokat tesznek a társadalomért. Szerencsémre sosem volt olyasmiben részem, mint ami a filmben látható.

7 hozzászólás Tovább

Benedict Cumberbatch levelet írt egy elhunyt rajongója családjának

13 órája Módosítva: 2015-02-27 16:37:07
10
0 hozzászólás

Eve Sheperd a színész elkötelezett rajongója volt, minden filmjét és tévésorozatát látta, a kedvence a Sherlock című, nagysikerű Sherlock Holmes-adaptáció volt. A lány 14 évesen hunyt el rengeteg szenvedés és műtét után - koraszülött volt, és már három hónaposan gégemetszésre volt szükség, hogy lélegezni tudjon, ezt követően pedig több mint 200 műtétet végeztek el rajta. Amikor Cumberbatch megtudta, hogy Eve a rajongója, egy dedikált fényképet küldött neki, és azt kért, hogy találkozzanak.

Erre sajnos nem kerülhetett sor, mert a lány meghalt, de Cumberbatch egy levelet azért küldött a családnak:

Őszinte részvétem a családjuknak. Ilyen fiatalon elveszteni valakit, aki ilyen sokat küzdött az életéért kibírhatatlanul fájdalmas lehet. Remélem némi vigaszt nyújt az a tudat, hogy lányukat sokan szerették.  Sorozatunk iránti elkötelezettségét és rajongását nagyon nagyra értékeltük és soha nem felejtjük el. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam elmenni a temetésére, de éppen azt a sorozatot forgatom, amit annyira szeretett. Isten nyugosztalja.
 
Szeretettel, Benedict XXX.
Szólj hozzá!

Will Smith teljesen leizzadt a Focus forgatásán

13 órája Módosítva: 2015-02-27 12:13:18
1
0 hozzászólás
Will Smith gyakran ijedt ötéves kisfiúnak érzi magát, a zsebtolvajlás pedig addiktív - ezt is megtudtuk a színész új filmje, a Focus londoni sajtótájékoztatóján.

Will Smith új filmje, a Focus sajtótájékoztatóját London egyetlen tetőteraszos zártkörű klubjában, a Richard Branson tulajdonában levő kensingtoni Roof Gardensben tartották. Itt nyáron rózsaszín flamingók mászkálnak a tetőkertben, bár a februári hidegben nem volt nyomuk. Mi is csak a klubhelyiség panorámaablakain át szemléltük a kertet, és mögötte Londont a magasból.

Flamingók helyett rövidesen megjelent a klub színpadán Apollo Robbins és élettársa, Ava, akik hivatásos tolvajok - egészen pontosan színpadi tolvajok. Robbins színpadi előadásokkal illetve biztonsági tanácsadással keresi a kenyerét, ebben a filmben ő segített Smithnek és a női főszerepet alakító ausztrál Margot Robbie-nak előkészíteni a trükköket.

Robbins a figyelemelterelés nagymestere: bárkinek képes kilopni zsebéből a tárcát, pláne, ha nem egyedül, hanem társaival dolgozik. Robbins és Ava egy gyanútlan újságírón demonstrálták, milyen könnyű mondjuk egy térképpel tanácsot kérve beférkőzni valakinek a személyes terébe, vagy éppen hirtelen lehajolva előtte elterelni a figyelmét, míg társunk ellopja a telefonját. Ezt a filmben is láthatjuk: döbbenetes, milyen könnyed, szinte tánclépésszerű mozdulatokkal dolgoznak, összeszokott csapatuk pillanatok alatt begyűjti a New Orleans utcáin a karnevált bámuló turisták összes értéktárgyát, anélkül, hogy bárki észrevenné, hogy megrövidítették.

Szólj hozzá! Tovább

Kiszámítható szélhámoskodás lett a Focus

13 órája Módosítva: 2015-02-27 14:26:36
1
5 hozzászólás

Heist film: olyan okosrablós, okosbűnözős krimi, aminek lényege egy lopás/rablás megtervezése és végrehajtása. Ez lehet bankrablás, de akár egy nagyívű átveréssorozat is, a lényeg a csavaros, a nézőt végig kétségek között tartó terv, és a végén a nagy óbazdmeg-pillanat. Lásd még: A nagy balhé, Ocean’s-franchise, A belső ember, Az olasz meló, Blöff.

A Focus: A látszat csal a fenti klasszikusok babérjaira vágyna, és ha csak a felszínt, vagy az előzetest nézzük, hozza is a kötelező elemeket, van benne Nagy Balhé, amihez készül egy aprólékos terv és még csavarok is előfordulnak itt-ott, de egy elem, a néző átverése, megvezetése, na, az nagyon hiányzik belőle. Will Smith már kezd magára találni, de még nagyon messze van a Függetlenség napi önmagától.

Ahhoz, hogy egy ilyen film működjön, nem lehet a nézőt nem palira venni, ez nyilvánvaló. Ha mi nem vagyunk megvezetve, ha a nagy átverés 90 százalékban egyértelmű, és a főszereplővel együtt röhögünk az átvert lúzeren, akkor ez a fajta film nem működik. Egy jó heist-filmben a főszereplő nem lesz szerelmes a zsebtolvajnő-tanoncba, hanem megdugja és otthagyja, akkor, amikor az érdeke úgy kívánja, mi meg pofára esünk, mert azt hittük, hogy szerelmes. Át lettünk verve, a dolog működik.

5 hozzászólás Tovább

Harrison Ford aláírt a Szárnyas fejvadász 2-höz

14 órája Módosítva: 2015-02-27 12:38:30
116
11 hozzászólás

Régóta húzódott már ez az ügy, de Ford csak nem írta alá a szerződését a Szárnyas fejvadász folytatásához, aminek forgatását 2016 nyarán kezdik majd el. A Hollywood Reporter szerint az első filmben Rick Deckard androidvadászt alakító Ford végül rábólintott az ajánlatra (csak van az a pénz), ami viszont azt a pletykát erősíti, hogy a Csillagok háborúja VIII-ban már nem lesz jelentős szerepe (már ha egyáltalán), hiszen a két filmet nagyjából egyszerre forgatják majd. 

A Szárnyas fejvadász 2 munkálatait nem az első filmet rendező Sir Ridley Scott, hanem a Fogságban című thrillert és a Felperzselt föld című drámát rendező Denis Villeneuve irányíthatja majd, legalábbis őt szeretné leigazolni a jogtulajdonos Alcon Entertainment. Villeneuve 2010-es Felperzselt földjét a legjobb külföldi film Oscar-díjára is jelölték.

A Szárnyas fejvadá sz 2 forgatókönyvét az eredeti társíróként jegyző  Hampton Fancher írta Michael Greennel Fancher és Ridley Scott ötletéből.  A sztori az 1982-es eredeti vége után jó pár évtizeddel játszódik, de hogy pontosan miről fog szólni, azt még nem tudni.

11 hozzászólás

Megérkezett az előzetes Brian Wilson életrajzi filmjéhez

tegnap, 22:32 Módosítva: 2015-02-27 09:08:29
1
0 hozzászólás

Bill Pohlad, a 12 év rabszolgaság, az Út a vadonba és a Túl a barátságon producere Love & Mercy címmel készített életrajzi filmet a több mint ötven éves Beach Boys legendás frontemberéről, Brian Wilsonról.

A mentális problémákkal küzdő zenészt gyakran emlegették zseniként, ám ő ezt mindig is kikérte magának, ehelyett azt vallotta, csak nagyon sokat dolgozik. A túlzásba vitt droghasználat és a túlhajszolt munka miatt több idegösszeomlást is kapott, majd visszavonult, és magába zárkózva élt – az őt gyötrő hangokkal a fejében.

Szólj hozzá! Tovább

Szétszórták Budapesten a Balaton Method zenéjét

tegnap, 16:22 Módosítva: 2015-02-27 14:56:00
1114
2 hozzászólás

Azt eddig is lehetett tudni, hogy a Balaton Method című zenés filmben milyen zenekarok lesznek benne, de azt még nem volt ismert, hogy pontosan milyen számokat dolgoztak fel újra a film kedvéért. Na de most minden kiderül, és nem is akármilyen formában. A stáb ugyanis azt találta ki, hogy a film alapjául szolgáló zenéket tartalmazó pendrive-ot elrejtették több népszerű budapesti szórakozóhelyen, úgyhogy aki szeretne egyrészt egy menő, Balaton Method feliratú, 4 GB-os pendrive-ot, másrészt belehallgatni  a film zenéjébe, annak nyitott szemmel kell járnia a városban, hogy megtalálja a kis fekete eszközt. Így néz ki:

keresd a pendrive-ot @veraszivem @ulpiusgavroche

A photo posted by anita libor (@liboranita) on

Ha valaki nem jár rendszeresen a városban, akkor a YouTube-ra is feltöltöttek egy playlistet, íme:

Sokkal könnyebben tudnak menni majd a nézők a filmmel is, ha már ismerik, szeretik a számokat. Az jegyzettebb zenekarok mellett méltatlanul kevéssé ismert előadók is vannak a Balaton Methodban, és egyik célunk épp az, hogy őket minél több emberhez eljuttassuk - most először a dalok eredeti verziói által, aztán a filmben már a feldolgozások lesznek."

- mondta Rév Marcell operatőr a kezdemnyezésről. A playlist különlegessége, hogy teljes egészében tartalmazza Akkezdet Phiai hosszú idő utáni első számának stúdióverzióját – ennek a kodálymethodosított változata is szerepel majd a filmben. Ugyancsak a Balaton Method kedvéért készült a Punnany Massif Részletek című száma, ez: 

Hallgasson bele a filmzenébe!

.

A Szimler Bálint által rendezett filmben szerepel még a Middlemist Red, a Fran Palermo, a Quimby, a Bin-Jip és még sokan mások. A premier március 6-án lesz az Akváriumban – a 20 órai vetítés már teltházas, de a 18 óraira még lehet jegyet venni. A vetítés után buli, a filmben is szereplő zenekarokkal, minden szükséges infó az FB-eventen.

Látva a nagy érdeklődést, már dolgozunk azon, hogy a film a március eleji premier után minél hamarabb minél szélesebb közönség számára elérhető legyen. Ennek része lesz egy limitált moziforgalmazás és a nyári, Nagyon Balaton-programsorozathoz kapcsolódó balatoni vetítéseken túl néhány egyedi forgalmazási mód is, amelyeket hamarosan bejelentünk.”

- ezt pedig Osváth Gábor producer mondta a teltház miatt aggódóknak. 

2 hozzászólás

Itthon is bemutatják az új kedvenc filmünket

tegnap, 15:49 Módosítva: 2015-02-26 22:34:41
18
6 hozzászólás

Októberig kell várnunk, hogy végre láthassuk a 65. berlini filmfesztivál legnagyobb meglepetésének számító Victoria című német filmet, amit helyszíni tudósítónk is hibátlanra értékelt. A Victoriának ugyanis az a különlegessége, hogy 22 helyszínen, 150 statisztával, 6 rendezőasszisztenssel és 3 hangmérnökkel készült, mivel az egészet egyetlen egy nagy snittben - vagyis vágás nélkül - vették fel. Nyert is érte Ezüst Medvét Berlinben, mi is örültünk neki

Már az első jelenetnél tudtam, hogy ez lesz az új kedvenc filmem, úgyhogy azt elmesélem. Nagyon hangos zenét hallunk, villog a stroboszkóp. Egy idő után kirajzolódik egy lány, aki önfeledten táncol. Kimegy a pulthoz, rendel egy vodkát. Elmegy pisilni, vagyis csak beáll a vécé előtt kígyózó sorba. Leszólítja egy melegítős srác az ajtóból, akit éppen nem akarnak beengedni. Itt kaptam észbe, hogy hé, ebben a filmben még egy darab vágás nem volt, pedig volt már jelenet sötét klubban, neonfényes pultnál és villódzó fényben is. Tényleg nem akarok semmit sem lelőni a filmből, a lány elindul haza a klubból ezzel a fiúval, és kezdetét veszi a Victoria 140 perces tripje, amiben egy darab vágás nincs. 

- írtuk korábban Berlinből. A filmet a Vertigo Média forgalmazza majd, és előreláthatólag októberben kerül a hazai mozikba.

6 hozzászólás

Reese Witherspoon legyalogolja a szexfüggőségét

tegnap, 12:25 Módosítva: 2015-02-27 09:37:35
22
46 hozzászólás

Vasárnap este nem nyert Oscar-díjat sem Laura Dern, sem Reese Witherspoon a Vadonért, amin egyáltalán nem csodálkozom. Witherspoon már tíz éve, A nyughatatlan című filmben megmutatta Joaquin Phoenix oldalán, hogy több ő holmi Doktor Szöszinél. Kiegyensúlyozott, megbízható alakítást nyújtott ott is, és most a Vadonban is, de ennél semmi többet. A Vadon egyébként több szempontból is egy sokak által várt film volt, hiszen ez a Mielőtt meghaltam rendezőjének, Jean-Marc Vallée-nek új munkája, ezért azt lehetett remélni, hogy azt a bravúr, amit tavaly Matthew McCounaghey véghezvitt, női fronton megismétlődik majd. És valóban, mindent kihozott Reese Witherspoonból, amit csak lehetett, de az Oscarhoz mind a film, mind a színésznő kevés volt.

46 hozzászólás Tovább

Átírhatja a történelmet az új Alien-film

tegnap, 09:08 Módosítva: 2015-02-26 18:25:55
1999
51 hozzászólás

Hosszú vágyakozás után hivatalossá vált, hogy Neill Blomkamp hamarosan tényleg Alien-filmet rendezhet, ráadásul egy frissen felkerült interjú szerint az új mozi voltaképpen semmissé teszi az Alien 3-at és 4-et, pontosabban az 1992-es A végső megoldás: Halál és az Alien 4: Feltámad a Halál c. filmeket. Blomkamp Sigourney Weaverrel adott interjút a Sky Moviesnak, és a rendező konkrétan kijelentette, hogy a saját filmje voltaképpen vérrokona, testvére lesz az első két Aliennek, ami teljesen átírhatja a másik két Alien-filmben megismert történetet. Sőt, Blomkamp szeretne egy tisztességes befejezést Ripley karakterének, aminél konkrétabbat viszont nem mond az alábbi interjúban.

Ez egyébként azt is jelentheti, hogy a 2013-as Aliens: Colonial Marines videojáték története sem számít bele a kánonba, pedig két éve a stúdió azzal az ígérettel promózta, hogy a játékból olyan dolgok is kiderülnek, amik a filmekből nem. Például, hogy Hicks él, amitől Alien-rajongók ezrei kaptak agyérgörcsöt az egyébként is iszonyatosan gyenge játék használata közben.

51 hozzászólás

Találkoztak, összejöttek, megutálták egymást

február 25., 22:35 Módosítva: 2015-02-26 14:52:24
214
6 hozzászólás

Húsz év telt el azóta, hogy Jesse, egy fésületlen amerikai srác (Ethan Hawke) rábeszélte Celine-t, a francia lányt (Julie Delpy), hogy szálljanak le az Eurorail vonatról és töltsenek el együtt egy estét Bécsben. Ez volt a Mielőtt felkel a nap, Richard Linklater egyik legismertebb filmje, amit aztán kilenc éves turnusokban folytatott: a legelső részben Jesse és Celine első bécsi éjszakáját mutatta be, ami úgy végződött, hogy senki sem tudta, találkoznak-e újra.

A találgatásnak vége lett, amikor 2004-ben megérkezett a Mielőtt lemegy a nap, amiben majdnem egy évtizeddel később megnézhettük, hogyan változtak meg: Jessie-ből író lett, Celine-ből pedig egy neurotikus nő, de egyikük sem tudta teljesen elengedni a bécsi éjszakát. A 2013-as Mielőtt éjfélt üt az óra idejére már kiveszett belőlük minden idealizmus, együtt éltek, gyerekeik is voltak, de már a gyűlölet határára sodródtak egymással, amit egy görög nyaralással próbáltak orvosolni. Hogy mi fog kiderülni 2022-ben róluk, azt senki sem tudja előre megmondani.

6 hozzászólás Tovább

Három amazon jut egy vadászra

február 25., 16:40 Módosítva: 2015-02-25 19:59:26
1
0 hozzászólás

Jó dolga lesz Chris Hemsworth-nek a The Huntsman, azaz A vadász forgatásán, hiszen Charlize Theron, Jessca Chastain és Emily Blunt is szerepelni fog a filmben, amit Cedric Nicolas-Troyan rendezőre bíztak, és egyelőre csak annyit lehet róla tudni, hogy a Hófehér és a vadász című film spinoffja/előzményfilmje lesz, és arról szól, hogyan kapcsolódott össze Eric, a vadász (Hamsworth) és Ravenna (Theron) sorsa még azt megelőzően, hogy Hófehérbe botlottak volna. Utóbbi értelemszerűen nem szerepel a filmben, így Kristen Stewart permanensen félig tátott szájától legalább megmenekülünk.

Hogy Chastain és Blunt milyen karakterek alakít, egyelőre rejtély. A filmet egyébként Frank Darabont (Remény rabjai) rendezte volna, de kiszállt a buliból, viszont a mostani forgatókönyv (amit vélhetően átírnak majd) még az ő munkája. A Universal 2016 április 22-re tűzte ki a bemutató dátumát. 

Szólj hozzá!

Jamie Dornannek elege van a kötözős szexből?

február 25., 14:55 Módosítva: 2015-02-25 19:30:24
1
2 hozzászólás

A Yahoo Movies úgy tudja, A szürke ötven árnyalata forgatásán annyi probléma volt az alkotók között, hogy a rendező már be is jelentette, hogy ha a regényeket író E.L. James-t el nem takarítják a forgatásról, ő kiszáll az egész franchise-ból. Ha minden igaz, a filmben Grey-t, a milliárdos perverzet alakító Jamie Dornan is meggondolta magát a második és harmadik filmet illetően.

Állítólag a színész nem akarja a második és harmadik könyv jóval meredekebb szexjeleneteit leforgatni. Mindezt mondjuk egy ausztrál pletykalapra alapozva írja a Yahoo, hozzátéve, hogy Dornan felesége már az első film forgatása alatt sem szerette, amikor a férje Dakota Johnson mellbimbói felé közelített, pedig a két színész a hírek szerint kifejezetten rühelli egymást. Dornan természetesen csak azért vállalta el a szerepet, mert azt hitte, nagyot lök a karrierjén, de egyelőre nem bombázzák ajánlatokkal, csak rajongói levelekkel.

Kiszállni egy három filmre szóló szerződésből viszont nem olyan egyszerű Hollywoodban, az ilyen lépéseknek súlyos (értsd: anyagi) következményei vannak, szóval egyelőre nem kell készpénznek venni a hisztit, ami simán lehet, hogy egy kis fizetésemelésről szól az egész. 

2 hozzászólás

Tízmillió forintot értek a Star Wars-figurák

február 25., 10:29 Módosítva: 2015-02-25 15:00:23
143
0 hozzászólás

Legyen ez tanmese minden gyereknek: ha kaptok valami ajándékot most, az nem feltétlenül azt jelenti, hogy azonnal fel kell tépni a csomagolást, és játszani vele, dehogyis. El kell tenni őket 30-40 évre, aztán eladni egy kazal pénzért. Craig Stevens pár éve vett magának 15 Star Wars-akciófigurát, amiket nem bontott fel, hanem a polcán tárolt. Kollekciója ezen részét nemrég adta el, összesen 24 000 fontnál is magasabb összegért, ami testvérek között is tízmillió forint.

92c9cf9d-f1ff-4662-8f18-f7b749b7382d-1020x612
Fotó: Tom Wilkinson

A 45 éves gyűjtő, a brit Csillagok háborúja rajongói klub elnöke múlt hónapban már kötött egy üzletet, akkor egy Boba Fett-figurától szabadult meg 18 000 fontért (7,5 millió forint), most pedig 15 másikat értékesített, összesen 24 650 fontért. A 15 figura között volt egy IG-88-as droid, amit annak idején 1 font 40 pennyért vett meg - most 4200 fontot adtak érte. Egy klasszikus Han Solo-figuráért 2000 fontot kapott.

Stevens egyébként nem gyerekként vette a figurákat, hanem a kilencvenes években, és annyira nem kell sajnálni, hogy eladott párat, mert teljes gyűjteménye 10 000 darabot számlál, szóval egy ideig tuti nem kell majd a kosztpénz miatt aggódnia. Stevens a The Guardiannek azt is elárulta, hogy ha valaki a padláson esetleg talál egy olyan Jawa-figurát, aminek a köpenye nem textilből, hanem műanyagból készült, nehogy kihajítsa, mert doboz nélkül 4-500 fontot ér, ha dobozban van, akkor pedig felbecsülhetetlen érték, hiszen csak pár darabot gyártottak belőle - tavaly adtak el egyet, 10 000 fontért.

Szólj hozzá!

Schwarzenegger újabb Terminátor-filmeket akar forgatni

február 25., 08:45 Módosítva: 2015-02-25 13:31:10
2
8 hozzászólás

Nyáron kerül mozikba a végtelenül szerencsétlen című Terminator: Genisys, az acélvázra felhúzott élőszövetes franchise ötödik darabja, de a nemrég Budapesten is fellépő Schwarzenegger máris jelezte, hogy a 2017 május 19-én és 2018 június 19-én bemutatásra kerülő két folytatás közül az elsőben tuti szerepelni fog. Mivel a két filmet ennyire szorosan egymás után mutatják be (egy éves különbség a moziban rémesen szűk határidő), a Firstshowing.net biztos abban, hogy az új trilógia 2. és 3. részét egyhuzamban forgatják majd le (mint ahogy James Cameron tervezi az Avatar 2-3-4-gyel).

Schwarzenegger a rajongói klubjának adott interjúban árulta el, hogy a második filmben tuti látható lesz, de ennyire azért nem kellene előreszaladni, mert a 2. és 3. film (sorozatban a 6. és 7.) forgatása csak az idei Genisys-bemutató után kezdődik el, és természetesen annak függvényében, hogy a július 1-i bemutató mennyit hoz a gyártó Paramount konyhájára. A legutóbbi Terminator-fillm, a Christian Bale főszereplésével forgatott Megváltás elég nagy bukta volt, és az előzetes alapján az idén érkező Genisys sem lesz valami nagy durranás, de ettől még drukkolunk neki.

8 hozzászólás

Árpa megdöntené Hajnal Tímeát

február 24., 16:50 Módosítva: 2015-02-25 10:42:53
59
12 hozzászólás

Ahhoz képest, hogy Árpa Attila állítólag egy rakás pénzt bukott a még meg sem jelent Argo 2-n, az új egyperces előzetes egyáltalán nem néz ki rosszul. Az hamar kiderül, hogy a legtöbb fontosabb karakter visszatér az első részből, de például a nindzsát játszó Kulka Jánost még nem mutatták. Az Origo rövid interjút is készített Árpával, aki elmondja, hogy a 12-es besorolás csak az előzeteseknek szól, reményei szerint a korhatárt 16 évnél húzzák majd meg, de a 18-as karika sem valószínűtlen a véres jelenetek miatt.

12 hozzászólás Tovább

Átvágta a cseh filmszemlét a Jim Carrey-hasonmás

február 24., 08:55 Módosítva: 2015-02-24 12:36:35
7
2 hozzászólás

Most képzeljük azt el, hogy a Cseh Oroszlán nevű filmfesztiválon bejelentik, hogy sztárvendégük van, pár nappal ezelőtt megkereste őket Jim Carrey menedzsmentje, és nagyon szívesen részt venne az eseményen. Aztán a nagy napon köszöntik Jim Carrey-t, kihívják a színpadra, beterítik arany konfettivel, és akkor hirtelen a közönség jelentős része rájön, hogy a vendég köszönőviszonyban sincsen Carrey-vel.

Mit tesz ilyenkor egy fesztivál szervezőbrigádja?

2 hozzászólás Tovább

Kórházba került Leonard Nimoy

február 24., 08:32 Módosítva: 2015-02-24 12:06:36
11
4 hozzászólás

A 83 éves Leonard Nimoy-t még múlt héten csütörtökön szállították kórházba mellkasi panaszokkal, írja a The Wrap. A rendőrség információi szerint ottani idő szerint reggel fél 8-kor tűzoltók jelentek meg Nimoy házánál és egy beteget elszállítottak a mentők, de a színész ügynöke ezt nem erősítette meg.

4 hozzászólás Tovább

Nagyon jól nyitott a Liza, a rókatündér

február 23., 14:33 Módosítva: 2015-02-24 09:22:20
462
4 hozzászólás

Megjöttek a hétvégi mozis eredmények: nem meglepő módon első helyen még mindig A szürke ötven árnyalata áll. Hiába mondjuk már egy hete, hogy ez egy rossz, sőt káros film, és még csak szex sincs benne, ennek ellenére özönlenek rá a nézők. Ezen a hétvégén a magyar mozikban majdnem 61 ezren nézték meg, ami azt jelenti, hogy már több mint 300 ezer ember látta. Második helyen nagyon jól szerepel Spongyabob, ezen sem csodálkozunk, hiszen Amerikában is nagyon pörög, pedig mi meglehetősen unalmasnak találtuk. Nem tarolt a tegnap esti Oscar-gálán az Amerikai mesterlövész – szerintünk nagyon jogosan –, de a nézők azért kíváncsiak voltak Bradly Cooper és a műcsecsemő alakítására, ez a film a harmadik, a Kingsman pedig a negyedik legnézettebb film volt a hétvégén. Ötödik a Jupiter felemelkedése, és már az is nagy szó, hogy be tudott kerülni a mozis toplistára egy magyar film: hatodik helyen nyitott a múlt héten bemutatott új magyar film, a Liza, a rókatündér, amit mi imádtunk, és mindenki más is áradozik róla.

Hogy a Liza siker lesz, azt már lehetett sejteni, hiszen egyre több olyan visszajelzés érkezett a szerkesztőségbe is, hogy a hétvégén nem lehetett rá jegyet kapni a mozikban. Több kollégánk is pórul járt, ha nem vette meg elővételben a jegyét, mert nem tudott bejutni a vetítésre. Nem dobbantott nagyot ugyanakkor Reese Witherspoon új filmje a Vadon, a 3624 néző csak a tizedik helyre volt elég.

Film Forgalmazó Nézőszám Hétvégi bevétel
1.  A szürke ötven árnyalata UIP 60 948 fő 81,499,444 forint
2. SpongyaBob: Ki a vízből! UIP
53 201 fő
69,497,241 forint
3. Amerikai mesterelövész 
InterCom 26 225  fő 37,542,752 forint
4. Kingsman: A titkos szolgálat InterCom 22 716 fő 31,729,310 forint
5. Jupiter felemelkedése InterCom 12 159 fő 19,107,712forint
6. Liza, a rókatündér 
A Company 11 961 fő  17,033,972 forint
7. Kéjlak Big Bang Media 7264 fő 11,024,185 forint
8. Kódjátszma Forum Hungary 6910 fő  9,935,295 forint
9.  Csingling és a Soharém 
Forum Hungary 7453 fő  9,637,790 forint
10. Vadon InterCom 3624 fő   5,296,230 forint
4 hozzászólás

Ezrek akarták hallani az öreg Terminátor sikerének titkát

február 23., 13:38 Módosítva: 2015-02-24 21:29:29
1260
17 hozzászólás
Arnold Schwarzenegger szinte minden héten felbukkan a médiában, hogy a legújabb filmje promókörútja mellett politikusokkal pózoljon, díjat vegyen át, gyúróbajnokokat avasson, a zöld energiáról és a környezetvédelem fontosságáról tartson előadást, vagy épp a saját magáról elnevezett Schwarzenegger intézetet népszerűsítse. Vasárnap a budapesti Sportarénában rendezett Siker-napon állt színpadra, hogy elmesélje, hogyan lett a osztrák testépítőbajnokból Hollywood királya és Kalifornia kormányzója, és mikor találkozott először magyarokkal.

Nagyjából hatezer Schwarzenegger-rajongó hallgatta meg a testépítő-filmsztár-kormányzó életvezetési tanácsait a Papp László Sportarénában, és a meglehetősen borsos jegyárak ellenére legalább százan külön is fizettek azért, hogy közös fotót készíthessenek a kedvenc akciófilmes ikonjukkal. Az MVM Siker-nap fénypontja ugyanis tényleg maga Schwarzenegger volt, még úgy is, hogy az előadása csak egy anekdotákkal megszakított közhelygyűjtemény volt a sikerről, a célokról, az akaraterőről, meg persze a szabályok fontosságáról.

De mégis teljesen más az, hogy ha a Terminator-filmek sztárja ad életvezetési tanácsokat, és nem csak a magyar celebvilág próbál előállni egyébként ehhez hasonló sikerreceptjeivel.

A felfokozott várakozásra jellemző volt, hogy az is elterjedt, Schwarzenegger egy terepjáróval hajt majd be a színpadra, miután a backstage-be már az előadás előtt behajtott a színészt a rendezvény végén elszállító autó.

Ehhez képest aztán végül nem kapott egy rocksztárhoz hasonló felvezetést, némi füsteffekt mellett, no meg Andy Vajna felkonferálására érkezett meg nagy ujjongás közepette a színpadra.

Ahol rögtön bele is fogott a lényegbe:

A siker titka Arnold-módra, 6 pontba szedve
 1. Legyen meg célod, a többi jön magától!
 2. Mindig nagyban gondolkozz!
 3. Ne hallgass a kétkedőkre!
 4. Felejtsd el a B tervet!
 5. Dolgozd rojtosra a segged, mert különben a többi szabály sem fog működni!
 6. Adj is valamit a közösbe, ha már elvettél belőle!

Mindezt persze kedélyes sztorizgatással mondta el nagyjából egy óra alatt, a saját hihetetlen életútján keresztül mutatta be, milyen fontos a nagy célok kitűzése és azok megalkuvásmentes elérése. Ezeket a saját magának felállított szabályokat már akkor bizonyítottnak látta, amikor 20 éves korára ő lett a legfiatalabb Mr. Universe, eztán pedig ezek mentén lépdelt előre a show-bizniszben, és tűzte ki maga elé a kormányzói tisztség megszerzését is.

Reg Park mellett ők voltak Schwarzenegger legnagyobb példaképei

Az előadáson elhangzott nevek listája:

 • Ronald Reagan: nagyon motiválta, amikor látta, hogy színészből is lehet politikus
 • George H. W. Bush, akihez múlt héten is beugrott ebédre, és akinek 1989–93 közötti elnöksége alatt a fitnesztanácsadója volt. Többek között az ő hatására döntötte el, hogy kormányzó akar lenni.
 • A már sokszor emlegetett apósa, Sargent Shriver, a Békehadtest megalapítója, és első vezetője.
 • A médiacézár Ted Turnertől is sokat tanult: „Feküdj le korán, kelj fel korán, dolgozz keményen, és mindenhol hirdesd magad. Zsebre dugott kézzel nem lehet megmászni a sikerlistát."
 • Mihail Gorbacsov,
 • Nelson Mandela,
 • Winston Churchill,
 • Muhammad Ali,
 • és Teréz anya is ott van a személyes listáján.

Amerikai álom

Schwarzenegger már gyerekkorában elhatározta: nem akar átlagos osztrák kispolgár, gazdálkodó vagy bolti eladó lenni a második világháború utáni, megszállt Ausztriában, éhes gyerekekkel otthon, inkább minél gyorsabban lelép.

Láttam egy dokumentumfilmet Amerikáról, és azonnal lenyűgöztek a felhőkarcolók, a hidak meg a hatalmas autók.

A cél tehát megvolt, már csak tervet kellett hozzá készíteni.

Kapóra jöttek a Grazban látott testépítőmagazinok, a borítójukon Reg Parkkal, aki pont akkoriban lett Mr. Universe-ként a hollywoodi Herkules-mozifilmek sztárja. Schwarzenegger mindent tudni akart Reg Park edzésmódjáról, hogy napi 4-5 óra gyúrással még Herkulesnél is nagyobb izomhegy legyen. Még az sem érdekelte, hogy az anyja nehezményezte: bögyös csajok helyett miért pucér férfiak képeit rakja ki a falra? Hiszen a válasz egyszerű volt: azért, hogy legyen motivációja, és minden nap a szeme előtt lebegjen, mennyit kell gyúrnia.

17 hozzászólás Tovább

A hétvégétől az Indexen a Menjek/Maradjak: London

február 23., 11:44 Módosítva: 2015-02-24 10:45:39
715
7 hozzászólás

Február 28-án, szombat este felkerül végre az Indafilmre a Menjek/Maradjak Erasmus EuroMedia díjas dokumentumfilm-sorozat, sőt ott is marad, és attól fogva ingyenesen elérhető lesz az interneten, ezen a linken. 

A tavaly nyáron bemutatott Menjek/Maradjak: London című film a közelmúltban Londonba vándorolt fiatalok életét, életérzését, dilemmáit mutatja be, a filmet és a Radnótit szavaló rúdtáncost nem csak mi szerettük, az olvasóink is érdeklődtek a filmmel kapcsolatos hírek iránt. A film egy sorozat második, New York-i epizódját követő része – a New York-i rész is megnézhető az Indán

A londoni epizód, amelyet a filmes csapat a Badur Alapítvány támogatásával és közösségi finanszírozásból valósított meg, több telt házas vetítéssel futott itthon és külföldön is. Az alkotók és a velük együttműködő szervezetek célja, hogy előmozdítsák, objektív irányba tereljék a kivándorlás témájában kialakult társadalmi párbeszédet, illetve releváns adalékot nyújtsanak ahhoz. Az eddigi filmek rendezője, Imre Loránd Balázs maga is Berlinbe költözött, és szereplője is az új, Berlinben játszódó filmnek. A Sweet Home munkanevű dokumentumfilmet Tusor Bálint rendezi, és a hazaköltözés örömeit és konfliktusait örökíti meg.

A készülő filmek előzetesei hamarosan szintén elérhetők lesznek online, sőt, hosszabb részletek is megtekinthetők majd a Trafóban, március 1-jén, a Kodály Method – Afterjka – Speak Easy Project: ENNYI! program keretében, ahol az alkotók a Kodály Method és az Afterjka csapatával együtt mutatkoznak be. A rendezvényből befolyt bevételekkel teljes egészében az alkotókat támogatják.

„A New York-i filmünk online nézettsége néhány hét alatt elérte a 100 ezer megtekintést, ami egyértelműen bizonyítja, hogy igény van az egyik legfontosabb társadalmi trendet bemutató filmes alkotásokra. 
A Menjek/Maradjak csapat missziója, hogy minél érdemesebb formában feleljen meg ennek az igénynek“ – mondta el Józsa László, a sorozat ötletgazdája és a filmek producere.

Menjek/Maradjak: London filmről bővebben itt írtunk. 

7 hozzászólás

Átaludta az Oscar-gálát? Megmutatjuk 13 animgifben

február 23., 10:08 Módosítva: 2015-02-24 09:13:08
22
6 hozzászólás

A mindenség elméletétől a Birdmanen át a Whiplashig minden fontosabb Oscar-jelölt film megkapta a maga aranyszobrocskáját a Los Angeles-i Dolby Theatre-ben megrendezett vörös szőnyeges parádén, kivéve a Foxcatchert. Ám mivel az Amerikai Filmakadémia vasárnap este tartotta meg a sorban 87. Oscar-gáláját, ezt a magyar nézők csak hétfő hajnalban követhették figyelemmel élőben. Már ha egyáltalán követték, úgyhogy aki átaludta a jeles eseményt, annak gyorsan elmeséljük címszavakban és 13 vicces animgifben.

A lényeg röviden: négy szobrot kapott a Birdman és a Grand Budapest Hotel, a Whiplash hármat, az Amerikai mesterlövész, a Sráckor, a Csillagok között, A mindenség elmélete és a Kódjátszma pedig egyet-egyet.

A díjátadó legviccesebb pillanatait bemutató animgifes válogatást természetesen minden fontosabb oldal kirakta a Huffington Posttól a Hollywood Reporteren át a Celebuzz!-ig, ezekből szemezgettünk mi is.

A legviccesebb gifeken egyébként az est házigazdája, Neil Patrick Harris  látható, aki elképesztő egyszemélyes show-t csinált: már a gála nyitódalában kiröhögte a filmtörténet leghíresebb mérföldköveit. Itt például az Elemi ösztönt:

giphy (10).gif
Fotó: The Hollywood Reporter / giphy.com
6 hozzászólás Tovább