Friss kommentek

Comment:com

Kiderül Twin Peaks minden rejtélye
Október 18-án fog megjelenni Mark Frost 386 oldalas könyve, a The Secret History Of Twin Peaks, és ha valakinek nem ugrana be, hogy ő kicsoda, hát ő volt a másik alkotója David Lynch mellett a kilencvenes évek kultsorozatának.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Fiatal lányokat rabolt Xavier professzor

3 órája Módosítva: 2016-07-29 07:10:23
6
0 hozzászólás

Mint már korábban írtunk róla, az X-Men-filmekből ismert James McAvoy alakítja majd a főszerepet az Indiában született, ám az Egyesült Államokban nevelkedett M. Night Shyamalan következő filmjében. A Split című moziban a skót színész egy Kevin nevű őrültet alakít, akiben legalább 23 személyiség lakozik.

Ez a többszörös tudathasadás már önmagában is vacakul hangzik, Kevin azonban elrabol három tinilányt, hogy aztán bezárja, majd halálra gyötörhesse őket, miközben női ruhákban flangál, nyugtalanítóan sokat szövegel valami bestiáról, és elég nehéz neki elhinni, amikor azt mondja, hogy kilencéves csupán.

Szólj hozzá! Tovább

Az internet gyűlöli az új Szellemirtókat, én nem

tegnap, 20:04 Módosítva: 2016-07-28 20:31:17
105
56 hozzászólás

A kritikaírásnál mindig egy hatalmas dilemma, hogy el kell-e vonatkoztatni attól, ami a filmen kívül történt (forgatási mizériák, rossz visszajelzések, kommentek), vagy csak azt kell nézni, ami az orrunk előtt pörög a moziban. A 2016-os Szellemirtóknál viszont nehéz nem megemlíteni azt, hogy rengeteg, de tényleg rengeteg internetezőből kijött az ostoba csordaszellem, és ott próbáltak keresztbe tenni neki, ahol csak lehet: az előzetese lett a Youtube legtöbb negatív szavazatot kapott videója, a filmben szereplő Leslie Jonest a premier után rasszista üzenetekkel elkergették a Twitterről (azóta visszatért), az IMDb pontszáma pedig a béka segge alatt volt a premier napján.

És ezt az egész hadjáratot csak azzal lehet magyarázni, hogy elkészült egy 32 éves film remake-je, amiben a főszereplőket nők játsszák. Lehet takarózni azzal, hogy nem lett vicces az előzetese, vagy mi szükség van egy újabb Szellemirtókra (miközben Dan Aykroyd évtizedek óta próbálja grundolni a harmadik részt), de a valóság ez: a lányok megkapták a fiúk játékait, és kiborult a bili.

56 hozzászólás Tovább

Jackie Chan rengeteg pénzt vihet Ausztráliába

tegnap, 15:15 Módosítva: 2016-07-28 22:16:11
5
0 hozzászólás

Jackie Chan a Sydney-i Operaháznál viccelődve jelentette be Bleeding Steel című filmjének ausztráliai forgatását, írja az ABC News. "Imádok itt dolgozni, nagyon jól ismerem Ausztráliát" – mondta a sajtótájékoztatón.

A film stábjához ausztrál színészek is csatlakoztak: Tess Haubrich a 2013-as Wolverine-filmből és a jövőre mozikba kerülő Alien: Covenant-ból, illetve Callan Mulvey, aki olyan filmekben szerepelt, mint az Amerika Kapitány: A tél katonája és az idei Batman Superman ellen.

Szólj hozzá! Tovább

Évekig mellőzték, hirtelen igazgató lett

tegnap, 13:04 Módosítva: 2016-07-28 13:57:57
1
0 hozzászólás

Szerdán elkezdődött Vékes Csaba és Dudás Balázs Hetedik alabárdos című készülő vígjátékának forgatása. A Filmalap Inkubátor Programja során a filmterv 62 millió forintos gyártási támogatást kapott, és a támogatott filmtervek közül ennek a felvételei kezdődtek meg elsőként, méghozzá Debrecenben.

A film napjaink színházi világában játszódik, egy karriertörténet, amelyben egy mellőzött színész egy váratlan felkérésnek köszönhetően az örök statiszta szerepéből egyik pillanatról a másikra  egy teátrum vezető rendezőjévé válik. "Hirtelen kerül magas pozícióba, rengeteg olyan kérdésre kell gyorsan válaszolnia, amire még az sem tud, aki régóta ül a trónon. És ez bonyodalmakat szül" – mesélt a történetről Vékes Csaba rendező.

Szólj hozzá! Tovább

Újra közös filmben szerepel Tom Hanks és Meg Ryan

tegnap, 11:22 Módosítva: 2016-07-28 16:00:58
4
0 hozzászólás

A szerelem hullámhosszán, A szerelem hálójában, valamint a Joe és a vulkán után újra együtt szerepel Meg Ryan és Tom Hanks. Az Ithaca című film ugyan nem kettejük szerelméről fog szólni, de a két színész házaspárként tűnik majd fel a moziban.

A film cselekménye William Saroyan amerikai író 1943-as Emberi történet című regényén alapul, ami a második világháború alatt játszódik, főhőse pedig egy 14 éves kaliforniai kissrác, aki a fejébe veszi, hogy ő lesz a legjobb, illetve leggyorsabb biciklis táviratkihordó, akit valaha láttak.

Szólj hozzá! Tovább

Újabb Asimov-sztori kerül a mozikba

tegnap, 08:54 Módosítva: 2016-07-29 08:48:53
234
62 hozzászólás

Akiva Goldsmanre bízta a Fox Isaac Asimov 1953-as regényének, a The Caves of Steelnek a filmes adaptációját, írja a Variety. A könyv a jövőben játszódik egy túlnépesedett Földön, a robotok be vannak tiltva, de egy nyomozó kénytelen eggyel szövetkezni, hogy kiderítsék annak a nagykövetnek a halálát, aki pont reformot hozott volna a gépek jogaiban.

62 hozzászólás Tovább

Jason Bourne megöregedett, és nem áll jól neki

július 27., 20:44 Módosítva: 2016-07-28 15:18:06
178
33 hozzászólás

Nem gondoltam, hogy valamikor ezt fogom gondolni, de:

Jason Bourne felett eljárt az idő.

Matt Damon megállíthatatlan szuperügynöke volt nekem a visszavágás, amikor bárki azzal fárasztott, milyen létjogosultsága van manapság James Bondnak, egy iszákos, nőket semmibe vevő, csodaszép couture-be öltöztetett, két lábon járó aftershave-szagnak. Vagy Ethan Huntnak a Mission: Impossible-sorozatban, ami leginkább egy megfilmesített rajzfilmnek tekinthető, ahol nem létező szuperkütyükkel kerülnek ki a szereplők a galibából, a főszereplő pedig legalább kétszer meghal a sorozatban, ennyiszer újra is élesztik, aztán megmássza a Burzs Kalifát Dubaiban, és fejest ugrik a világ legnagyobb centrifugájába.

A Bourne-filmekben viszont nem volt turistáskodás, nem volt technológia. Az amnéziás főszereplő nem híres épületeket mászik meg, hanem pincékben bujkál, koszos boltokban kötözi be a sebét, és nem egy számítógép mögül hekkeli meg az elektromos hálózatot, hanem bemegy egy trafóházba, és megoldja magának. Ha Bond a modell, és Hunt a halhatatlan, akkor Bourne a megállíthatatlan, aki csak megy és megy előre, már akkor is, amikor bedöglött alatta az autó, lekopott a cipője, lelőtték az ismerőseit. Neki mennie kell, mert ez Jason Bourne: az emberi cápa, aki egy pillanatra sem állhat meg, mert belepusztulna.

33 hozzászólás Tovább

A Netflix megfilmesíti a Panama-iratokat

július 27., 20:36 Módosítva: 2016-07-27 23:58:23
1
0 hozzászólás

Film lesz az offshore-botrányt kirobbantó Panama-iratok történetéből. Két német újságírónak (Frederik Obermaier és Bastian Obermayer) a kutatás hátteréről írt könyve szolgál majd a film alapjául – jelentette be a Netflix.

A film a John Wells produkciós cég és az Oknyomozó Újságírók Nemzetközi Konzorciumának (ICIJ) munkatársai, Gerard Ryle és Marina Walker közreműködésével készül – írja az MTI.

Szólj hozzá! Tovább

Egy rakás drogos szupermodell bent ragad a hóviharban

július 27., 17:03 Módosítva: 2016-07-28 13:11:28
8
9 hozzászólás

Hamarosan itthon is bemutatják a Paul Feig-féle Szellemirtók-rebootot, de a rendező már egy másik, jóval izgalmasabbnak tűnő projektre koncentrálhat. A Hollywood Reporter írja, hogy Feig producere lesz a Supermodel Snowpocalypse című filmnek, aminek már a neve elárulja, hogy milyen történetre számíthatnak a nézők.

9 hozzászólás Tovább

Idén Juliette Binoche látogat Miskolcra

július 27., 16:52 Módosítva: 2016-07-27 20:51:05
46
0 hozzászólás

Tizenharmadik alkalommal rendezik meg a CineFestet, vagyis a Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált, ahol a megnyitó sztárja Juliette Binoche színésznő lesz, akit leginkább Az angol betegből, a Három szín-trilógiából vagy akár a tavalyi nagy kedvencünkből, a Sils Maria felhőiből lehet a leginkább ismerni. 

A Cinefest az évek során egyre rangosabb vendégeket hív meg a fesztiválra, tavaly Claudia Cardinale volt a díszvendég, akkor a Volt egyszer egy vadnyugatot vetítették le. 

Szólj hozzá! Tovább

Az Assasin's Creed-film még csak a kezdet

július 27., 13:00 Módosítva: 2016-07-27 22:53:09
25
2 hozzászólás

Jessica Chastain is csatlakozhat Jake Gyllenhaalhoz a hamarosan készülő The Division c. filmhez, írja a Variety. Ebben nem is az a nagy hír, hogy a Csillagok között és a Mentőexpedíció szereplője is felbukkanhat a filmben, hanem az a tény, hogy ezek szerint az eddig kizárólag videojátékokkal foglalkozó Ubisoft tényleg komolyan gondolja, hogy betör a filmiparba.

2 hozzászólás Tovább

Bizonytalanná vált Bradley Cooper szereplése az új Mundruczó-filmben

július 27., 11:40 Módosítva: 2016-07-27 14:40:31
3
1 hozzászólás

Éppen csak megszáradt a cikkünk Mundruczó Kornél jelenleg is forgó nagyjátékfilmjéről, a Felesleges emberről, máris beesett egy hír a még csak gondolatban létező új sci-fijéről.

A magyar rendező 2016-ban még a Felesleges ember című filmjén dolgozik, de 2017-ben már Amerikában lesz, hogy leforgassa az első nem magyar gyártású filmjét, a Deepert, ez mostmár tény.

A Deeper nagyon komoly nevekkel készül, a producerek között van David S. Goyer (aki nagyjából három tucat Marvel- és DC-filmhez adta már a nevét íróként, rendezőként és producerként), a forgatókönyvet pedig az a Max Landis írja, aki Az erő krónikáját, a BeSZERvezvét és a 2017-es Power Rangers-filmet is. Arról nem is beszélve, hogy a főszerepre Bradley Coopert nézték ki, de egy nemrég megjelent Landis-interjú alapján lehetséges, hogy a színész mégsem tudja vállalni a munkát.

1 hozzászólás Tovább

Repülő embert láttak a belváros felett

július 27., 10:50 Módosítva: 2016-07-27 17:21:15
151
4 hozzászólás

Forgatási napra kaptunk meghívást: Mundruczó Kornél (Delta, Szelíd teremtés, Fehér Isten) már negyven napja készíti legújabb filmjét, a Felesleges embert. A meghívóban az állt, hogy

egy levitációs jelenet felvételét nézhetjük meg a belvárosban,

és pontosan ez is történt: egy kábelekkel alaposan rögzített ember lebegett a hetedik kerület felett, nagyon sok ember nagyon komoly munkájának eredményeként.

De kezdjük az elején: a Felesleges embernek öt évvel ezelőtt még A repülő ember volt a címe,  Mundruczó Kornél már abban a videóban is beszélt erről a projektről, amit akkor forgattuk vele, amikor a Fehér Istennel kijutottak a Cannes-i Filmfesztiválra, és megnyerték az Un Certain Regard kategória fődíját. Akkor a rendező egy parkolópályára került nagyköltségvetésű projektként emlegette, aminek holtidejében inkább a Fehér Istent csinálták meg mintegy 200 kutya közreműködésével. 

4 hozzászólás Tovább

Jennifer Aniston még nem látott ilyen céges bulit

július 27., 07:11 Módosítva: 2016-07-27 16:55:11
11
2 hozzászólás

Megérkezett az első előzetes az Office Party Christmas (IMDb szerint magyarul: Hivatali karácsony) című vígjátékhoz, ami a beharangozó alapján precízen hű marad a címéhez, és egy cég féktelen, teljes őrületben végződő karácsonyi partijáról fog szólni. A cégben Jennifer Aniston a főnök, a munkatársak között meg ott van Kate McKinnon (Szellemirtók), Jason Bateman (Arrested Development), és T.J. Miller (Szilícium-völgy), és az egész pont olyan, mint a nyolcvanas évek vígjátékai (Legénybúcsú például) összekutyulva az első Másnaposokkal:

2 hozzászólás Tovább

A férfi magasabb, mint a nő, és kész

július 26., 15:43 Módosítva: 2016-07-27 11:09:09
13
12 hozzászólás

A társadalmi berögződések lebontása nagyon lassan zajlik, de ennek a francia filmnek a képzeletbeli világában, 90 perc alatt pont megvan a lehetősége, hogy tegyen valamit az ügy érdekében és apró gondolatokat helyezzen el közönsége fejében. Az elfogadásról szóló filmeknek pont ez a lényegük, hogy a szereplőkkel együtt lépjünk ki a saját megrögzött szokásainkból. Az Életem NAGY szerelme pedig pont ezzel igyekszik feldobni az egyébként teljesen átlagos romantikus történetét.

Az, hogy mit tart éppen a kor társadalma férfiasnak, az folyamatosan változik. Mostanában azt szokták mondani, hogy puhul, hiszen ha az elmúlt évtizedeket nézzük, mondjuk öltözködésben vagy csak a szokásokban, akkor azt láthatjuk, hogy korábban elképzelhetetlennek tartott választások is teljesen elfogadottak lesznek. Nagyon messze vagyunk az ötvenes-hatvanas évek kötelező egyenruháitól, amikor sokkal nehezebben lett volna elképzelhető hogy férfiak (vagy nők) tömegei járjanak rövidnadrágban dolgozni. De ugyanez a helyzet a randizással, szó sins már arról, hogy a férfinak kell kezdeményeznie vagy fizetnie, ugyanígy egyre kevésbé elfogadott, hogy a gyereknevelés vagy a házimunka kizárólag a nők felelőssége (princípiuma) lenne. 

12 hozzászólás Tovább

Hajszálon múlott Harrison Ford élete

július 26., 13:51 Módosítva: 2016-07-27 08:25:58
171
54 hozzászólás

A Disney alá tartozó Foodles Production nevű gyártócég elismerte az angol bíróságon, hogy hibásak abban, hogy Harrison Ford megsérült a Star Wars: Az ébredő Erő forgatásán. A sérülése miatt kórházba került, és a film forgatását is át kellett variálni. Most egy sajtóközleményből – amit a BBC dolgozott fel - azt is meg lehet tudni, hogy egészen pontosan mi történt.

54 hozzászólás Tovább

Félelmetesebb lesz a Prometheusnál az új Alien

július 26., 09:48 Módosítva: 2016-07-27 09:22:50
1047
37 hozzászólás

Michael Fassbender most éppen egy romantikus drámával turnézik a sajtóban, egész pontosan a The Light Between The Oceans című filmmel, de ettől még a Collider rákérdezett arra egy interjúban, hogy ugyan mit lehet tudni az Alien: Covenantról, azaz a Prometheus folytatásáról.

37 hozzászólás Tovább

Forradalmat gerjeszt az új Ben-Hur

július 26., 08:56 Módosítva: 2016-07-27 07:35:53
11
11 hozzászólás

Abban nem vagyok biztos, hogy a világnak pont most volt szüksége egy új Ben-Hurra, de mivel amit eredetinek hiszünk (a Charlton Hestonos változat), már amúgy is egy sokadik feldolgozása volt Lew Wallace regényének, szerintem tökre értelemszerű, hogy mindig fog készülni egy újabb belőle.

Ezt az újat Timur Bekmambetov (Wanted) rendezte, Jack Huston a címszereplő, Morgan Freeman a mentora, és Toby Kebbell az ellenfele, Jézus is fel fog tűnni benne (őt Rodrigo Santoro fogja játszani) és az új előzetes alapján azt is gondolhatnánk, hogy semmi másból nem fog állni, csak egy filmhosszúságú versenyből.

11 hozzászólás Tovább

Mégsem olyan vonzó az űrhajópornó

július 26., 08:18 Módosítva: 2016-07-27 00:41:13
21
10 hozzászólás

Hiába szerették a kritikusok, az új Star Trek-film csak mérsékelt sikereket hozott nálunk és Észak-Amerikában is: Magyarországon valamivel kevesebb mint 40 ezren látták a nyitóhétvégéjén, az Államokban pedig 59,6 millió dolláros bevétellel kezdett, amit a Forbes is csak "okésnak" nevezett, bár ez még mindig elég volt az első helyre.

A Star Trek: Mindenen túl egyébként az idén ötvenéves franchise történetének tizenharmadik mozifilmje, ami az Index várakozásait is jócskán felülmúlta. "Sokszor szebb és ötletesebb, mint a legutóbbi Csillagok háborúja" – írtuk róla a kritikánkban. A film egyébként 185 millió dollárból készült, de nem keveset, tízmilliókat, költöttek a promóciójára is.

10 hozzászólás Tovább

Készüljünk fel a szexmániás, bunkó Télapóra!

július 26., 07:04 Módosítva: 2016-07-26 11:04:53
23
0 hozzászólás

Hiába nyilatkozták annak idején, hogy nem akarnak folytatást, tizenhárom év után jön a Tapló Télapó 2, és máris itt az első előzetes.

Szólj hozzá! Tovább

Itt a Trainspotting 2 első előzetese

július 25., 15:49 Módosítva: 2016-07-26 10:45:57
943
8 hozzászólás

Nem derül ki belőle túl sok minden, de húsz év után már ennek is nagyon lehet örülni.

8 hozzászólás Tovább

Végre bepillanthatunk a szexmunkások életébe

július 25., 09:34 Módosítva: 2016-07-25 23:13:19
138
1 hozzászólás

Megérkezett A nyomozó rendezőjének új, prostituáltakról szóló filmje, a Kút első előzetese.

1 hozzászólás Tovább

Oscar-díjas színésznő lesz Marvel Kapitány

július 25., 09:04 Módosítva: 2016-07-26 08:23:15
18
2 hozzászólás

A Marvel első női szuperhőséről szóló filmet az Oscar-díjas Agymanók című animációs film és A galaxis őrzői forgatókönyvírói fogják írni.

2 hozzászólás Tovább

Storck nyakába ugrottam, ez mentette meg a filmet

július 24., 20:36 Módosítva: 2016-07-25 11:12:43
224
1 hozzászólás
Az Európa-bajnokság előtt mutatták be a Tv2-n azt az exkluzív dokumentumfilmet, amiben Muhi András Pires négy éven keresztül kísérte végig a magyar labdarúgó-válogatottat a két legutóbbi selejtezősorozatán. A Magyar csapat – „még 50 perc” című film most - Muhi első filmjéhez hasonlóan - felkerült az Index mozis tékájára, az Indafilmre. Ez alkalomból faggattuk a rendezőt, akit volt, hogy kidobtak a forgatási helyszínről, és volt, hogy a kispadról forgatott, de elszánt lendülettel követte végig az eseményeket.

Eddig két focifilmet készített a versenysportot sérülése miatt abbahagyó rendező: az elsőben, a Magyarfutball, a 91. perc-ben tíz éve egy utánpótlás-válogatott életébe épült be, és az ő történetükre fűzve próbálta az utánpótlás szakmai anomáliáit feltérképezni. (A teljes film a bekezdés után látható.) Az új filmjében, a Magyar csapatban a lekövetős dokumentarista jelenlétre koncentrált. (Az új film a cikk végén nézhető meg.)

1 hozzászólás Tovább

A Lego Batman még mindig zsémbes

július 24., 11:10 Módosítva: 2016-07-24 19:02:08
7
0 hozzászólás

A Lego-film egyértelműen legnagyobb sikersztorija Batman volt, aki pont akkor csinált viccet ebből az egész figurából, amikor Zack Snyder arra készült, hogy túlságosan komolyan vegye. A népszerűségén sokat segített (legalábbis az angolban) Will Arnett reszelős szinkronhangja, ami tökéletes paródiája a filmekből már megszokott, álcázott Batman-hangnak. Na de most megérkezett az előzetes az idei Comic-Conról, és ez alapján úgy tűnik, hogy a csapat nem sokat adott lejjebb a minőségből.

Szólj hozzá! Tovább

Elég nagy sületlenségnek tűnik ez az Arthur király

július 23., 22:49 Módosítva: 2016-07-24 15:11:15
27
7 hozzászólás

Olyan jó szó az, hogy sületlenség, szeretem használni, és most, hogy megjött a King Arthur: Legend Of The Sword első előzetese, ismét itt van a lehetőség előttem. Guy Ritchie fantasy-jában van a Camelot-monda, harci elefántok, mágusok, aztán mindenféle londoni akcentusú suhancok beszélnek benne, csak éppen páncélban, aztán a főszereplő Charlie Hunnam hogy, hogy nem pont úgy verekszik benne, mint Brad Pitt a Blöffben. Nézzétek meg magatoknak:

7 hozzászólás Tovább

King Kong feje akkora mint egy ház

július 23., 22:26 Módosítva: 2016-07-24 19:02:07
25
9 hozzászólás

Ha nem lenne ebben az előzetesben egy gigantikus szőrös szörny, akkor azt mondanám, hogy ez valami vietnami háborús film beharangozója. De van, úgyhogy nem mondom. 2017-ben jön a Kong: Skull Island, amiben egy csomó híres ember (Brie Larson, Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson, John Goodman) lezuhan egy szigetre, ahol a címbeli állat tanyázik. Kicsit spoilerezek: az előzetes végén feltűnik.

9 hozzászólás Tovább

Összehordja a szuperhősöket a szél

július 23., 21:51 Módosítva: 2016-07-24 11:14:24
291
7 hozzászólás

A Wonder Woman után itt van az első pár jelenet a rengeteg szuperhőst összebútoroztató Igazság Ligája filmből, amit ugyanúgy Zack Snyder rendez, mint az idei Batman Superman ellent, viszont azzal ellentétben ez, hogy is mondjam, egészen viccesnek néz ki.

7 hozzászólás Tovább

Egy egész hadsereggel elbánik Wonder Woman

július 23., 21:24 Módosítva: 2016-07-24 11:49:25
34
24 hozzászólás

Éppen zajlik a Comic-Con, és hát ott ilyen dolgokat szoktak bejelenteni, és bemutatni, mint például a 2017-ben érkező Wonder Woman film előzetese. Nem is húznám nagyon az időt.

24 hozzászólás Tovább

Titokban készült a Blair Witch Project folytatása

július 23., 18:47 Módosítva: 2016-07-24 09:41:20
377
3 hozzászólás

Volt már az idei Comic-Conon új Walking Dead-előzetes, a Marvel megmutatott egy valag tévésorozatot, és biztos jönni fog egy új Wonder Woman-trailer is, de nekem még egyik hír sem tetszett annyira, mint ez: a The Woods című horrorfilmről kiderült, hogy ez csak egy munkacíme volt, az igazi, amikkel mozikba fog kerülni:

Blair Witch
3 hozzászólás Tovább