Az Élősködők rendezője Robert Pattinsonra bízta új sci-fijét

2024.04.10. 18:38
Óriási várakozás előzi meg a filmet, amelyet a jövő év elején láthatunk majd, a mozitulajdonosok nemzetközi összejövetelén pedig már bemutattak egy előzetest.

Robert Pattinson új sci-fiben lesz látható. A 37 éves egygyermekes apuka Pong Dzsunho dél-koreai rendező Mickey 17 című filmjének főszereplőjét alakítja. Az izgalmasnak ígérkező mozi az identitás és az űr kolonizációját járja körül. Ahogy a rendező elmondta a CinemaConon (a mozitulajdonosok globális összejövetelén, ami jelenleg is zajlik), a film egy egyszerű ember története, aki végül megmenti a világot – olvashatjuk a The Hollywood Reporteren.

Részlet a Mickey 17 című filmből
Részlet a Mickey 17 című filmből
Fotó: IMDb

A Mickey 17 Edward Ashton Mickey7 című regényén alapszik, főszereplője egy űrtelepes, aki a kolónia legveszélyesebb, halálosan kockázatos munkáját végzi. A gyakran előforduló elhalálozást azonban helyreállítják úgy, hogy nyomtatás segítségével újra életre keltik az embereket. A Mickey Barnes nevű férfi hetedik változata a regény főszereplője, de a filmben már a tizedik halála után találkozunk vele.

A filmet nagy várakozás előzte meg, hiszen a rendező nevéhez fűződik a 2019-ben óriási sikert aratott Élősködők, az a dél-koreai thriller-vígjáték, amely a cannes-i fesztiválon elnyerte az Arany Pálma-díjat és négy Oscar-díjat is besöpört.

Az utómunkálatok elhúzódása miatt a film 2024. márciusi bemutatóját 2025. január 31-re tolták. Pattinson mellett feltűnik még Mark Ruffalo, Steven Yeun, Naomie Ackie és Toni Collette is.

A Batman-sztár Pattinson egyébként a film történetét az egyik legviccesebb, legbizarrabb sci-fi forgatókönyvnek nevezte, amelyet életében olvasott. Pattinson két karaktert alakít: Mickey 17-et és Mickey 18-at, akik bár genetikailag azonosak, Pattinson eltérő egyéniséget adott nekik. A korábbi Mickey kicsit kiégett, de mégsem boldogtalan, a 18-as inkább gonosz és nem irányítható.