comment:com

Folytatódik a zombivadászat
Hétfőtől megint van Fear The Walking Dead, a The Walking Dead testvérsorozata, ami annak idején másnak indult, mint az anyasorozat, és nekem be is jött legalábbis a harmadik évad végéig, ameddig az eredeti szereplők közül még nem nyírtak ki mindenkit, Aztán meg kicsit szarni ment minden, a The Walking Dead-del való crossoverezés eléggé odavert az egyéni történetvezetésnek, nem véletlen, hogy az eredeti showrunner kézzel-lábbal tiltakozott ellene, és inkább kiszállt a buliból.

Ennél pocsékabb filmet nem láttunk mostanában a Netflixen

15 órája Módosítva: 2022.01.16 12:59
0

Nem kellett hozzá sok, mindössze két nap, hogy a Netflix új thrillerje, az Arcátlan (Brazen) átvegye hazánkban az online videótár napi top 10-es listáján a vezetést. Nemcsak Magyarországon történt így, hanem számos másik országban is, például az Egyesült Államokban, ami miatt a főszereplő, Alyssa Milano egy örömködő bejegyzést is közzétett a közösségi médiában.

Az Arcátlan egy Nora Roberts-történet adaptációja. Ha valaki nem ismerné az amerikai írónőt, Roberts eddig 225-nél is több romantikus könyvet jegyez. Ennek megfelelően arra számítottunk, hogy a Netflix újdonsága nagyjából egy átlag, a Filmcafén vetített alkotás színvonalát üti majd meg. Ezt a thrillert azonban túlbecsültük, mert még ennél is rosszabb lett.

A film az idehaza is megjelent, Tünékeny szerelem című könyvet ülteti a képernyőre. A történet szerint egy népszerű krimiírónő, Grace (Alyssa Milano) meglátogatja rég nem látott nővérét. Kathleen (Emilie Ullerup) azonban nincs túl jó passzban, épp a gyerektartás miatt pereskedik férjével, ráadásul a nő pajzán titkot rejteget: tanári munkája mellett éjszakánként dominaként vonaglik a webkamerája előtt, amit felajzott férfiak néznek az interneten keresztül.

Tovább

A frászt hozta ránk a Netflix új horrorsorozata

tegnap, 16:44 Módosítva: 2022.01.16 17:50
196

Egy ijesztő és rettenetesen népszerű podcast, az Archive 81 inspirálta a Netflix legújabb horrorsorozatát, mely idehaza A 81-es számú archívum címmel mutatkozott be január 14-én az online videótár kínálatában. A produkció kicsit olyan, mint az X-akták és egy Stephen King-könyv szerelemgyereke, de még így is meglepődtünk azon, hogy mennyire a frászt hozta ránk az évadnyitó epizód.

A történet egy Dan Turner (Mamoudou Athie) nevű fickóról szól, aki egy New Yorkban található filmes múzeumban restaurál régi videókazettákat, amelyek megsérültek, vagy az idő vasfoga kezdte ki őket. A 81-es számú archívum főszereplője éppen egy olyan misztikus sorozat helyreállításán dolgozik, amely a kultikus Alkonyzóna eddig ismeretlen előfutára volt, amikor beesik hozzá egy másik projekt. Egy tűzvészt „túlélt” adathordozóról van szó, amelynek anyagát egy Melody Pendras (Dina Shihabi) nevű nő vette fel még 1994-ben.

Ahogy Dan elkezdi a kazetta helyreállítását, egy különös sztorit él át a képernyő előtt ülve: a nő azt az elhatározást hozta a felvétel szerint, hogy beköltözik a Visser nevű lakóházba, amely egy hírhedten tragikus múlttal rendelkező épület. Melody azonban még a falat díszítő, sátánistának tűnő szimbólumok láttán sem sejti meg, hogy milyen pokol vár rá odabent. Pedig ha tudná, hátat fordítana, és sikítva rohanna el. A Netflix új sorozata helyenként az Amerikai Horror Storyt is szépen megidézi, legutoljára abban a produkcióban láttunk ennyire hátborzongató főcímet, és hallottunk ehhez hasonlóan ijesztő háttérzenéket.

Tovább

Ebben a sorozatban a szuperhős akkor is békét hoz a világba, ha mindenkit meg kell ölnie

január 14., 20:46 Módosítva: 2022.01.15 09:22
0

A Peacemaker – Békeharcos című sorozat nem könnyű tészta. Ahhoz, hogy valaki maradéktalanul élvezze az HBO Max új, január 13-án bemutatott szuperhősös sorozatának első három epizódját, komolyabb előtudásra van szüksége. A produkció ugyanis megköveteli a nézőtől, hogy a 2021 nyarán a mozivásznakon futott, James Gunn által rendezett Suicide Squad – Az öngyilkos osztag című film eseményeivel is tisztában legyen.

Egészen pontosan azzal, hogy volt egy Amanda Waller (Violet Davis) nevű szigorú kormányügynök, aki Task Force X néven hozott létre egy szupergonoszokból álló alakulatot. A csapat, amelynek tagja volt többek közt Joker őrült ex-barátnője, Harley Quinn (Margot Robbie), a Supermant is kilövő Bloodsport (Idris Elba), és a nagyképű katonahős, Békeharcos (John Cena) is... arra írtak alá, hogy amennyiben segítenek a kormánynak, csökkentve lesz a büntetésük. Ha viszont nem engedelmeskednek, a fejükbe ültetett chip felrobban.

Képernyőfotó 2022-01-13 - 20.57.39.png
Fotó: HBO Max / youtube

Az HBO Max újdonsága 5 hónappal később veszi fel a fonalat, azt követően, hogy John Cena karaktere felgyógyul, és végre kiengedik a kórházból. Az első jelenet láttán világossá válhat bárki számára, hogy James Gunn vezényelte le ezt a szériát is, amelyben a főszereplő egy gondnokkal vitatja meg, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki szuperhősnek számítson, és vajon Aquaman tényleg halakkal dug-e. Ezt követően Békeharcos elszelel, örülve annak, hogy végre megszabadult Amanda Waller markából.

Tovább

A Netflix vígjátéksorozatát receptre kellene felírni rosszkedv ellen

január 14., 12:08 Módosítva: 2022.01.15 12:55
250

A Superstore című amerikai vígjátéksorozatot 2015-ben mutatta be az NBC. A produkció hosszú évekig a radar alatt maradt, a hazai nézők közül alig talált rá valaki. Pedig egy olyan alkotásról van szó, ami úgy szól a szélesebb közönséghez, hogy egyediség is szorult bele. A Superstore akkor vált Magyarországon ismertté, amikor tavaly ősszel az első öt évad, majd később a befejező szezon is felkerült a Netflixre, ahol most is teljes egészében elérhető.

A szériát 2019-ig bezárólag az a Justin Spitzer jegyezte, aki korábban az amerikai The Office írójaként dolgozott, de köze volt a kórházas Scrubshoz is. Ennek megfelelően nem annyira meglepő talán, hogy a Superstore is egy tősgyökeres munkahelyi szitkom lett.

Ez a sorozat azt a műfajt képviseli, amit nem érdemes evés-ivás közben nézni, mert az ember tuti kiköpi a kávéját a röhögéstől.

A produkció egy olyan korszakban készült, amikor a társadalomban még nem uralkodott ennyire a píszí. Manapság, amikor mindenki megsértődik mindenen, elég nehéz vígjátékokat csinálni, valljuk be. Ha pedig mégis rászánja magát valaki a dologra, a végeredményt rögtön botránysorozatnak minősítik. Ilyen például Az erényes Gemstone-ék is az HBO-n, amiről nemrég írtunk.

Tovább

Öt nagyszerű sorozat, amely valós eseményeken alapszik

január 13., 21:16 Módosítva: 2022.01.14 17:16
48

Az olyan sorozatokkal, amelyeket kizárólag a fantázia ihletett, Dunát lehetne rekeszteni. Hiába azonban a high-tech űrhajók, a dögös boszorkányok, az ijesztő szörnyetegek és hatalmas tétek... mindig lesznek olyan nézők, akiket a visszafogottabb, realisztikusabb produkciók fognak meg. Ezek közül is sokszor a legütősebbek azok a szériák, amelyek valós eseményeket dolgoznak fel.

Valahogy más szemmel nézi ugyanis az ember, ha a képernyőn felbukkanó sorozatgyilkosról, drogbáróról vagy kegyetlenkedő uralkodónőről tudjuk, hogy tényleg léteztek.

Az alábbiakban összeszedtünk öt olyan kiváló sorozatot, amelyeket valós események ihlettek, és ha valakit izgat ez a zsáner, érdemes tennie egy próbát velük.

Narcos

A Netflix sorozata, a Narcos akkor élte fénykorát, amikor minden idők egyik legismertebb drogbárója, a Wagner Moura által játszott Pablo Escobar, a Medellin-kartell feje gonoszkodott benne az első két évadban. A brazil színész mindent elkövetett a szerep kedvéért, közel 20 kilót szedett magára, illetve visszaült az iskolapadba, hogy tökéletesítse spanyol tudását. Félelmetes volt látni Moura beleélését, nem szabad azonban elfelejteni, hogy Escobarnak a szériában méltó ellenfelei voltak, két DEA-ügynök, akiket Boyd Holbrook és a mostanra hatalmas névnek számító Pedro Pascal játszottak nagyszerűen.

A veszélyes terepen, Kolumbiában forgatott és játszódó Narcos még a harmadik évadra is izgalmas tudott maradni, amelyben Escobar halála után a Cali-kartell felemelkedését mutatták be a készítők. A produkció Narcos: Mexikó címmel egy spin-off szériát is kapott, ami ugyanúgy három évados lett, mint az anyasorozat. A Narcos egyszerre volt családi dráma, izgalmas krimi és visszatekintés Kolumbia legzűrösebb napjaira, így sikerült széles közönséget elérnie.

Hol látható? A Narcos a Netflix sorozata, a legnépszerűbb online videótáron érhető el.

Tovább

Ismét leállhat a filmipar a koronavírus-járvány miatt

január 13., 06:03 Módosítva: 2022.01.13 13:57
109

A The Mandalorian című Star Wars-sorozat harmadik évados forgatása még tavaly októberben vette kezdetét. A munkálatok rendben zajlottak, és a stáb az ünnepekre pihenőre vonult. A Bespin Bulletin értesülései alapján azonban hiába terveztek úgy a Disney+-os széria készítői, hogy január elején visszatérnek dolgozni, nem jött össze a dolog.

Los Angelesben ugyanis berobbant a járvány az omikron-variáns miatt, és meredeken nőni kezdett a fertőzöttek száma. Egyelőre azt sem lehet tudni, hogy mikor folytatódnak a The Mandalorian munkálatai. A kiszivárgott információk szerint megelőző jelleggel született meg ez a döntés, hogy ne veszélyeztesse a stúdió a munkatársak egészségét.

A Star Wars-rajongóknak nem kell aggódniuk, jelenleg is van mit nézniük, hiszen fut a The Book of Boba Fett első évada, és 2022-ben érkezik a Disney+-ra a Zsivány Egyes előzményszériája, az Andor és az Obi-Wan Kenobi is. Arra viszont készülhetünk, hogy elképzelhető, hogy a járvány miatt a The Mandalorian forgatása, és emiatt az új részek premierje is, csúszni fog.

Nem ez az egyedüli sorozat, amelynek a felvételeit megakasztotta a járvány, Los Angelesben három, az ABC-n vetített produkció, A Grace klinika, a 19-es körzet és Az újonc munkálatait is késve folytatják. Az első két széria esetében pár napos csúszásról van szó, míg Az újonc esetében a leállás határozatlan idejű.

Tovább

Förtelmes értékeléseket kapott a Netflix új sci-fije, mégis tarol idehaza

január 12., 15:14 Módosítva: 2022.01.13 11:28
121

Az Anya kontra androidok (Mother/Android) című új sci-fi-film január 7-én mutatkozott be a magyar képernyőkön. A produkció a Hulu saját gyártása, a nemzetközi jogokat viszont a Netflix szerezte meg, így hazánkban is ezen a platformon látható a romantikus, posztapokaliptikus sztori.

Mattson Tomlin első rendezése csúnyán beleállt a földbe, már ami a nézői és szakmai értékeléseket illeti. Az IMDb-n az Anya kontra androidok mindössze 4,8 ponton áll a tízből nyolcezer szavazat alapján. Nyilván az összkép még javulhat, ahogy egyre többen megnézik a produkciót, de egyelőre a helyzet nem túl biztató. A Rotten Tomatoes oldalán még rosszabb a helyzet, a cikk írásának pillanatában 31 kritika alapján 32 százalékon áll a produkció, míg a nézők csupán 28 százalékot adtak neki.

Hazánkban az Anya kontra androidok jelenleg a legnépszerűbb film a Netflixen. Megnéztük, hogy tényleg olyan rossz lett-e, mint ahogy mondják.

A gépek lázadásának lehetősége elég sok ideje foglalkoztatja a filmkészítőket. Ott volt a Terminátor-sorozat, ahol veszélyes robotok jöttek vissza a jövőből, hogy az emberiség reménységét, John Connort és anyját meggyilkolják. A Westworldben elképesztően dögös androidok szórakoztatták a kőgazdag vendégeket felnőtt látogatóknak fenntartott kalandparkokban. Mindkét sztori véres végkifejletbe torkollott, így az Anya kontra androidok esetében is valami hasonlóan tragikus mesére számítottunk, amikor elindítottuk a filmet.

Tovább

Halleluja! Visszatért az HBO legviccesebb sorozata

január 12., 07:01 Módosítva: 2022.01.13 13:19
125

Danny McBride neve egyet jelent a tapló humorral. A 45 éves amerikai színész készítője és főszereplője volt a 2009-től 2013-ig futott Egyszer fent,... inkább lent című, mostanra kultikus sportvígjátéknak, amelyben egy Kenny Powers nevű, lecsúszott baseballjátékost alakított. A komikus jegyezte az ugyancsak az HBO-n látható Kib*zgatóhelyetteseket is. A két évadot megért szitkomot kevesen fedezték fel maguknak, de akik belenéztek, többnyire imádták.

Ha valaki a fent emlegetett sorozatok közül egyet is látott, tudhatja, mire számítson Az erényes Gemstone-ék esetében. A produkció első évada 2019-ben indult az HBO-n, a középpontjában egy olyan híres családdal, akik televíziós hittérítőkként keresik a kenyerüket. Gemstone-ék nem túl jó emberek, nagyon is távol vannak attól, hogy valaha beengedjék őket a mennyek kapuján, a híveket megvezetve azonban mocskos sokat keresnek, és iszonyú gazdagságban élik hétköznapjaikat.

Az erényes Gemstone-ék
Az erényes Gemstone-ék
Fotó: HBO

A széria, melynek második évada január 10-én startolt el az HBO GO-n, ott folytatta, ahol több mint két éve abbamaradt a cselekmény. A nagyképű Jesse (Danny McBride) mindent elkövet, hogy apját, a diktátorként viselkedő Eli-t (John Goodman) eltávolítsa a húsos fazéktól, és ő legyen a hittérítés új koronázatlan királya. A lehetetlen feladat végrehajtásához Jesse-nek persze segítségre van szüksége, így testvéreihez fordul: Kelvinhez (Adam DeVine), aki nyilvánvalóan meleg, de titkolja és Judyhoz (Edi Patterson), aki megragadt egy kisgyerek szintjén, abból kiindulva, hogy a nő Disneylandben házasodott meg és egy mesekarakter adta férjhez.

Tovább

Jackie Chan szerint agyrém, hogy milyen lusták a mai színészek

január 11., 15:03 Módosítva: 2022.01.12 09:50
173

Amikor távol-keleti verekedős filmekről van szó, Bruce Lee mellett van még egy színész, akinek a neve egyszerűen megkerülhetetlen. Természetesen Jackie Chanről van szó. A 67 éves, hongkongi születésű sztár több mint ötven éve van a pályán, és azóta kétszáznál is több produkcióban vállalt szerepet. Jackie Chan amellett, hogy letette a névjegyét olyan filmekben, mint a Részeges karatemester-sorozat, megjárta az amerikai blockbusterek világát is; kihagyhatatlan például Csúcsformában-trilógia.

Jackie Chan híres arról, hogy ő maga csinálja a saját kaszkadőrmutatványait. Amellett, hogy a színésznek mindig is jól álltak a viccelődős jelenetek, legfőképp azért vált ennyire közkedveltté, mert nem kímélte magát a felvételeken.

Minden filmben, amelyben dolgozom, az életemet kockáztatom, hogy a lehető legjobb legyen a végeredmény

– nyilatkozta korábban a világsztár, akinek többször tört már el az orra, de szenvedett gerincsérülést, majdnem megvakult és ideiglenesen le is bénult karrierje során. Chan a legdurvább balesetét akkor szenvedte el, amikor az 1986-os, Istenek fegyverzete című film forgatásán úgy esett, hogy eltört a koponyája, a füleiből vér folyt; kis híján életét vesztette.

A 67 éves sztár tehát látott már egyet s mást a karrierje alatt, épp ezért érdekes, hogyan vélekedik a mai fiatal színészekről. Egy friss interjú alapján nem túl pozitívan.

Tovább

Senkinek sem ajánljuk a Netflix új horrorfilmjét

január 11., 06:42 Módosítva: 2022.01.12 06:56
298

Január 6-án került fel a Netflixre A pusztaság (Wasteland) című vadonatúj horror. A spanyol alkotástól már az alapkoncepciója miatt sokat vártunk. A sztori szerint a XIX. században járunk, ahol egy Diego nevű kisgyerek a semmi közepén él a szüleivel, ám közel sem idilli körülmények között.

A családfő szigorú és elkeseredett, de annyira, hogy az egyik jelenetben azt látjuk, ahogy a fickó puskát tart a fejéhez, és azon lamentál, hogy végezzen-e magával. Ehhez képest az Inma Cuesta által játszott anyuka sokkal kedvesebb, épp ezért megdöbbentő, ahogy a végére őt is bedarálják a történtek.

A pusztaság egy kissé túl tipikus tanmese arról, hogy az ember jobb, ha nem festi az ördögöt a falra, mert az a végén még bekopog az ablakon.

Diego apja, akit Roberto Álamo alakít, mesét mond a fiának egy brutális szörnyetegről, aki áldozatai félelméből táplálkozik. Talán nem is kell mondanunk, hogy a bestia tiszteletét teszi a gyereknél és anyjánál, akik magukra maradnak, így kénytelenek egymással összefogva szembeszállni a gonosszal.

Tovább

A Disney új filmje egy csoda, mégsem nézte meg senki

január 10., 17:35 Módosítva: 2022.01.11 18:09
521

A koronavírus-járvány miatt több nagy stúdió is változtatott a módszerein. Előfordult, hogy olyan szuperprodukciókat, mint például a Fekete Özvegy és a Mátrix egyszerre mutattak be streamingen és nagy vásznon. A Disney új mesefilmje, az Encanto pedig annak a levét itta meg, hogy mindössze harminc napig vetítették a mozik, ezt követően már fel is került a családi rajzfilm a Disney+-ra. Ennek megfelelően a pénztáraknál is sokkal rosszabbul teljesített, mint ahogy vártuk volna.

A produkció idehaza sem remekelt, nyitó hétvégéjén csak a harmadik helyen kezdett A Gucci-ház és a Nagykarácsony után, a tízezret sem érte el azoknak a magyaroknak a száma, akik esélyt adtak az Encantónak november végén.

Az Encanto nem csupán abból a szempontból mérföldkő, mert ez a Walt Disney Animation Studios hatvanadik filmje, hanem abból kifolyólag is, hogy ez az első az eddig készített produkciók közül, amely Kolumbiában játszódik. A film alapsztorija egy visszatekintéssel indul: a fiatal Alma Madrigalt láthatjuk, aki urával, Pedróval és három kisbabájával egy fegyveres összecsapást követően menekülni kénytelen a falujából. A férj bátran feláldozza magát családjáért, akiket végül egy természetfeletti erő ment meg.

Tovább

Ez a világ legbénább zombifilmje, mégis imádjuk

január 10., 05:28 Módosítva: 2022.01.11 10:16
9

Ha császkáló élőhalottakról van szó, akkor szinte mindent láttunk már. A Zombieland laza humorral tálalta a világvégét, az Eleven testekben szerelmes zombival sokkoltak a készítők, A halottak hadserege olyan volt, mintha egy heist filmet ötvöztek volna a Z világháborúval, a Vonat Busanba című dél-koreai moziban pedig szűk, zárt térben ment a véres és kétségbeesett csata a túlélésért.

A január 6-án a hazai mozikban bemutatott A kaptár – Raccoon City visszavár ezúttal elég nagy bravúrral próbálkozik meg. A készítő, Johannes Roberts ugyanis a Milla Jovovich-filmekhez képest a Resident Evil-játékokra sokkal erősebben építkező adaptációt próbált meg összerakni. A Capcom által fejlesztett és kiadott videójátékos franchise-ról érdemes tudni, hogy már 1996 óta borzolja a gamerek idegeit. A Resident Evil az elmúlt több mint két évtizedben tényleg maximumra járatta a túlélőhorrort, és még mindig képes újat mutatni, a tavaly polcokra került Village hatalmasat ment, nem csak az eladások, hanem a fogadtatás tekintetében is.

A franchise mozis rebootja ezt a csontig hatoló rettegést hivatott a vászonra ültetni, és bár egy néha rettenetesen gagyi, B-film a végeredmény, a Raccoon City visszavárnak mégis megvannak a maga pillanatai.

Félreértés ne essék, egy borzalmas filmről van szó. Bár tisztán látszik, hogy a rendező szerelmes a Resident Evil világába és karaktereibe, de egész egyszerűen nem sikerült olyan szereplőgárdát összetoboroznia, akik jól el tudták volna játszani ezeket a kultikus figurákat. Emellett a forgatókönyv is teljesen szétesik a végére, és bár a Raccoon City visszavár helyenként egész jól megidézi a videójátékok ismert momentumait, az alkotóknak nem sikerült rendesen egybegyúrniuk a Resident Evil 1-et és 2-t.

Tovább

A Netflix elhozta nekünk a világ legrosszabb édesanyját

január 9., 14:25 Módosítva: 2022.01.10 14:38
359

Vannak emberek, akiket szorongással tölt el, ha olyan dolgot csinálnak, amit párban is lehet. Nem kell semmi rosszra gondolni, ilyen például a mozizás, az étterembe járás, vagy éppen elmenni egy koncertre. Ilyenkor sokan idegesen néznek körbe, úgy érzik, hogy a többiek, akik társaságban jöttek, furcsállják az egyedüllétünket, pedig valójában a kutyát sem érdekli a dolog.

Az elveszett lány (The Lost Daughter) című film, amely december 31-én futott be a Netflixre, valami hasonló témát jár körbe. A főszereplő egy középkorú egyetemi tanár, Leda (Olivia Colman), aki egyedül tölti a vakációját Görögországban. A nő egészen jól elvan a tengerparton, eszi a fagylaltot, élvezi, hogy a helyi bárban dolgozó fiatal Will (Paul Mescal) körbeugrálja őt.

A viszonylagos idill azonban nem tart sokáig, a nő mellé telepszik ugyanis egy soktagú család, amely hangos, és annyira nincsen tekintettel senkire, hogy Ledát is megkéri, ugyan húzzon már arrébb, mert szülinapi bulit tartanának, és zavarja az összképet, hogy ott sütteti magát egy öregasszony. Leda nagy meglepetésre felveszi a kesztyűt velük szemben, és nem hatja meg még a marcona, kitetovált férfiak megvető tekintete sem, gyorsan kivívja a família haragját.

Tovább

A Karate kölyök-sorozat a Netflixre költözött és ütősebb, mint valaha

január 9., 09:18 Módosítva: 2022.01.09 16:54
65

A Columbia Pictures annak idején azzal a szándékkal kereste meg Robert Mark Kament, hogy írja meg nekik egy olyan film forgatókönyvét, ami vetekszik az 1976-os Rockyval. Az ötlet elég merész volt, hiszen egy olyan produkció sikerét irigyelte meg a stúdió, amelyet a mai napig az egyik legjobb sportfilmnek tartanak. Miután azonban sikerült leigazolni a Rocky rendezőjét, John G. Avildsent a projekt mellé, máris eggyel könnyebbnek tűnt a feladat.

A Karate kölyköt 1984-ben mutatták be a zöldfülű Ralph Macchio főszereplésével, aki az iskolába újoncként érkező Daniel LaRussót alakította. A főhős Mr. Miyagi (Pat Morita) személyében talált tanítómesterre, aki a félelmetes Cobra Kai dódzsó elleni harcra felkészítette a fiút, és még két filmen keresztül kísérhettük figyelemmel a páros kalandjait. Aztán jött Az új karate kölyök, amelyben már a Hilary Swank által játszott Julie Pierce-t oktatta az öreg mester. Jó pár évvel később pedig, 2010-ben Jackie Channel és Jaden Smithszel próbálták feltámasztani a verekedős franchise-t, de kevés sikerrel.

Épp ezért volt meglepő, hogy a mozis próbálkozás után épp a YouTube járt sikerrel, amely Cobra Kai címmel spin-off sorozat formájában hozta vissza a Karate kölyköt. A széria 34 évvel később vette fel a fonalat, és Daniel LaRusso autókereskedést üzemeltető családapaként tért vissza, míg ellenlábasa, a William Zabka által életre keltett Johnny Lawrence egy kiégett, alkoholista lúzerré vált. A két, nagyon ellentétes élethelyzetben lévő férfi aztán meghallotta ismét a dódzsó hívó szavát, és egy új generáció oktatásába kezdtek.

Tovább

A Netflix új sorozatát egyszerűen nem lehet abbahagyni

január 8., 09:35 Módosítva: 2022.01.09 09:19
612

Szex, drogok, alkohol és bulik minden mennyiségben – erre számít az ember, amikor egy fiatalokról szóló sorozatot elindít. A Gossip Girl, az Elite, az Eufória és társaik mind ezekre építettek, némi drámával és viccelődéssel megfejelve. Épp ezért volt nagy meglepetés, amikor belefutottunk a Kitz titkai című, új német sorozatba. A Netflix hatrészes produkciója ugyanis a megszokottól eltérően nagyváros helyett egy osztrák síparadicsomban játszódik. A képlethez pedig a készítők hozzáadtak még némi bosszúdrámát is.

Kitzbühel alapjáraton egy olyan apró falu lenne, amire a kutya se kíváncsi, és ahol semmi érdekes nem történik... ha nem lennének ott az Alpok. Így viszont az osztrák település igazi síparadicsom, tiroli ékkő, ahova szívesen járnak a fiatalok mulatozni akár Münchenből is. A sorozat főszereplője egy Lisi (Sofie Eifertinger) nevű helyi lány, aki első ránézésre csak egy a népes személyzetből. A valóságban azonban a pincérnőként dolgozó tini olyan tervet eszelt ki, ami romba döntheti annak a német instacelebnek az életét, akit a bátyja haláláért felelősnek tart.

A sorozat főszereplőjét jó érzékkel választották ki a készítők, Sofie Eifertinger jól eladja mindenkinek a visszafogott lányt. Épp ezért annyira izgalmas, amikor kibújik belőle a kisördög, és egy-egy félmosolya azért nekünk, nézőknek elárulja, hogy nem egy földre szállt angyalról van szó.

Tovább

A Netflix az űrbe küldi a Squid Game sztárjait

január 8., 05:42 Módosítva: 2022.01.09 06:21
101

Gong Yoo egyike 2021 nagy felfedezettjeinek, és bár a színész jó pár évvel korábban, a Vonat Busanba című zombihorrorban is nagyot alakított, a széles közönség a Squid Game miatt kapta fel őt a leginkább. A dél-koreai sztár nem véletlenül kapott főszerepet a Netflix új sci-fijében, A Nyugalom tengerében sem, ahol egy veszélyes misszió vezetőjét alakítja. Rajta kívül a december 24-én bemutatott, 8 részes produkcióban felbukkan Kim Jae-sun is, aki a Squid Game bukott maffiózójaként lehet ismerős sokaknak. Egy kisebb reunionnak örülhetnek tehát a nézők.

A Nyugalom tengere egészen káprázatos szereposztással rendelkezik, a sorozatban kíváncsi tudóst alakít a Kingdomban és a Sense8-ben is remeklő Bae Doona, aki méltó ellenpólusa a Gong Yoo-féle szigorú kapitánynak. Nem rajtuk, vagy a legénység orvosát játszó és egyébként díjnyertes Kim Sun-youngon múlik, hogy végül a Netflix újdonsága örök ígéret marad. Ezért leginkább a készítők a hibásak, akik egy remek alapötletből képtelenek valami maradandót kihozni, és a végére minden logikát sutba vágnak, csak a hatásvadászatra hajtva.

Az alaptörténet szerint a közeli jövőben járunk, a Föld elsivatagosodott, és annyira kifogytak a vízkészletek, hogy porciózni kell az életet garantáló folyadékot. Az embereket egyfajta kasztrendszerbe osztják, minél magasabb szintű valaki, annál több vizet kap. A biokémikus Dr. Song Ji-ant azzal keresik meg, hogy vállaljon el egy küldetést az űrbe, és a tragikusan járt Balhe-állomásról hozzon haza pár kutatási mintát, amelyek talán megoldást jelentenek a problémára.

A nő igent mond, és kisvártatva az űrhajón találja magát, ahogy a Hold felé robog...

Tovább

Nevelőszülőt keres a haldokló apa

január 7., 17:49 Módosítva: 2022.01.10 14:29
554

Az örökbefogadás nehézségéről – legyen szó az örökbefogadó szülőről, a hányódó gyermek sorsáról vagy az őt elhagyó eredeti szülőről – sokat hallani, alig hallunk azonban a folyamat másik oldalán álló szülőről, aki maga szeretne gyermekének örökbefogadó szülőt találni, nem mert nem akarja felnevelni vagy el akarja hagyni, hanem mert tudja, ideje véges, és a közeljövőben meg fog halni. Ráadásul házastársa sincs, elment, elhagyta őt, őket, hogy mi okból, az tulajdonképp lényegtelen, elment örökre. És ez még csak nem is a férfi volt, ahogy az lenni szokott, hanem a nő. 

Szóval a férfi ott marad tök egyedül, egyszerű, ám annál lelkiismeretesebb és becsületesebb munkásként, ablakmosóként neveli az icipici, három év körüli gyereket, és hátramaradó idejében próbálja megkeresni azokat a szülőket, akik hároméves kisfiát helyette majd felnevelik.

Mindez ma, a 2020-as években, Észak-Írországban játszódik, ahol szintén nincs kolbászból a kerítés, főleg egy gyermekét egyedül nevelő fiatal apának, aki maga is intézetben nőtt fel, nem kapott semmit a szüleitől és az élettől, ám annál többet ad cserébe, erejéhez mérten, illetve azon felül saját gyermekének.

Tovább

Giccs és Párizs – a Szex és New York szánalmas kishúga

január 7., 17:45 Módosítva: 2022.01.08 10:29
47
Emily visszatért Párizsba, mi pedig követtük a kalandjait. Volt egy pár, de minek.

Vannak olyan alkotások, amik egyértelműen kimerítik a guilty pleasure fogalmát. Bűnös élvezet szeretni őket, mert tudjuk, hogy amit látunk, valójában rossz, ettől függetlenül mégis nézzük. Az Emily Párizsban című Netflixes produkció is ebbe a kategóriába tartozik, azzal a különbséggel, hogy az élvezeti értéke megdöbbentően alacsony.

Mégis hatalmas népszerűségnek örvend, aminek oka talán a pandémia, ami annyira sok stresszt és szomorúságot generált, hogy az embereknek nagyobb lett az igényük pár óra erejéig mellőzni a gondolkodást, és valami színes, ezáltal vidámnak ható dolgot nézni.

Mondjuk ezzel az erővel elég lenne berakni egy mosást, majd a gép előtt törökülésben ülve bámulni a szennyes ruha és mosószeres víz táncát.

Tovább

Hihetetlen, hogy pont ez a középszerű sorozat tarol most a Netflixen

január 6., 16:53 Módosítva: 2022.01.07 18:54
51

Harlan Coben amerikai írót nagy tömegek imádják rejtélyes thrillerei miatt. A szerző regényei gyakran szólnak régóta meg nem oldott bűnügyekről, gyilkosságokról, és jellemző rájuk, hogy több csavar is várja az olvasókat egy-egy sztori végén. A művész annyira a védjegyévé tette ezt a stílust, hogy sokan már a neve miatt leülnek a képernyő elé. Főleg, hogy Az idegen, Az erdőAz ártatlan és az Örökre eltűnt után

a Netflixen éppen taroló Maradj mellettem (Stay Close) már az ötödik olyan sorozat, amely Harlan Coben istállójából érkezik.

A Maradj mellettem a cikk írásának pillanatában a legnépszerűbb sorozat idehaza a Netflixen, a nyolcrészes produkció olyan alkotásokat előz meg a toplistán, mint a Vaják és a Ne nézz fel! Ezúttal pedig azt kell hogy mondjuk, a dolog szinte érthetetlen, mert hatalmas katyvasz lett a legújabb Harlan Coben-adaptáció. Egy szirupos kertvárosi dráma, amely a végére saját magát teszi kicsit nevetségessé.

Tovább

Emma Watson nagy titkára is fény derült a Harry Potter különkiadásában

január 6., 15:03 Módosítva: 2022.01.07 17:47
65

A külföldi premierrel egy időben, január 1-jén mutatta be az HBO GO hazánkban a Harry Potter 20. évforduló – Visszatérés Roxfortba című másfél órás különkiadást. A reunion apropója az, hogy a Harry Potter és a bölcsek köve két évtizeddel ezelőtt érkezett meg a mozikba, a nyolc részből álló filmszéria pedig olyan popkulturális mérföldkő lett, amelyet még a mai fiatalok is jól ismernek.

A Harry Potter nem válhatott volna ilyen jelentőssé, ha a Warner Bros. nem szed össze olyan kiváló rendezőket, mint Chris Columbus, Alfonso Cuarón, Mike Newell és David Yates, akik saját stílusukkal vegyítették J. K. Rowling nagy hatású regényeit, összeszedtek egy csomó nagy nevű brit színészt, és három zöldfülű ifjonccal, Daniel Radcliffe-fel, Rupert Grinttel és Emma Watsonnal kiegészülve vitték vászonra ezt a varázslatos és néha igen félelmetes mesét.

kilencvenperces különkiadás afféle osztálytalálkozó, ami azért izgalmas, mert kiderül belőle egy csomó újdonság, amit eddig nem tudtunk a stábtagokról, illetve hosszasan fejtegetik, hogy a gyerekszínészek hogyan élték meg, hogy a kamerák előtt, együtt cseperedtek felnőtté. Szinte félelmetes látni, hogy a három egykori főszereplő között mennyire erős még a kémia, együtt sztoriznak, nevetnek, elérzékenyülnek és sírnak... Nem lenne csoda, ha a nézők egy része, az igazán hardcore Harry Potter-fanatikusok is valami hasonló, érzelmi hullámvasútként élnék meg a reuniont.

Tovább

Szétröhögtük az agyunkat a Netflix új rendőrös sorozatán

január 6., 08:04 Módosítva: 2022.01.07 09:56
490

A krimi és a vígjáték két olyan műfaj, amelyek ritkán találkoznak egymással. Épp ezért különleges, amikor olyan sorozat készül, amin egyszerre lehet izgulni, borzongani és nevetni. A Netflix december végén mutatta be a Hétköznapi szorongások (Anxious People) című új sorozatot, Fredrik Backman 2019-es regényének adaptációját. A könyv idehaza is megjelent, így elképzelhető, hogy vannak, akik már betéve tudják az alapsztorit.

Azoknak, akik nem olvasták a könyvet: egy svéd kisvárosban járunk, szilveszter előtt egy nappal. Egy ingatlanügynök úgy gondolja, hogy ez a megfelelő időpont egy lakásbemutatóra, de arra nem számít, hogy egy félresikerült bankrablás után a maszkos bűnöző épp ide menekül be, majd túszul ejti az érdeklődőket.

A Hétköznapi szorongások két főszereplője Jack (Alfred Svensson) és az apja, Jim (Dan Ekborg), akik mindketten rendőrök, és nemcsak a munkájuk során vannak folyton együtt, hanem otthon is, hiszen egy fedél alatt élnek. Apja-fia először észre sem veszik, hogy bankrablás van folyamatban, egészen addig, amíg a veszekedésüket félbe nem szakítja a fodrászuk. Jack és Jim aztán mindent megtesznek, hogy a túszejtés nehogy tragédiával végződjön, pizzát vesznek, tűzijátékoznak az emberrabló kérésére, ám

hiába ússzák meg a túszok, a bűnöző végül kereket old. Ezt követően válik igazán izgalmassá a Hétköznapi szorongások, mert a béna rendőrök kitűzik célul, hogy végre megoldanak egy ügyet, akkor is, ha belepusztulnak.

Tovább

Ismét Magyarországon forgatják a Netflix fantasysorozatát

január 5., 16:49 Módosítva: 2022.01.06 16:58
872

Tavaly áprilisban mutatta be a Netflix a Shadow and Bone – Árnyék és csont első évadát. A fantasysorozat hatalmas sikert aratott, amelybe a premiert követő első négy hétben 55 millióan néztek bele. Nem is kellett sokat várni, az online videótár nyáron berendelte a folytatást is. A produkció Leigh Bardugo könyvsorozatán alapszik, bravúros módon két regényt, az Árnyék és csontot, valamint a Hat varjút dolgozza fel egyszerre: számos karaktert és helyszínt vegyítve.

Magyar szemmel különleges élmény volt nézni Eric Heisserer alkotását, mert a Vajákhoz (The Witcher) hasonlóan hazai tájakon forgatott a stáb. A Shadow and Bone – Árnyék és csontban olyan helyszínek fedezhetők fel, mint a szentendrei skanzen, a Néprajzi Múzeum, a Budavári Palota vagy az egykori Tőzsdepalota, de a stáb dolgozott Óbuda Fő terén, a keszthelyi Festetics-kastélyban és a kevésbé ismert, ugyanakkor nagyon látványos és könnyen beazonosítható Teve-sziklánál is.

2022 januárjától érdemes nyitott szemmel járni az utcákat, mert egybehangzó amerikai sajtóértesülések szerint a Shadow and Bone – Árnyék és csont stábja ismét munkába áll, beizzítják a kamerákat, előkaparják a szekrényből a kosztümöket, a fantasyszéria felvétele pedig ismét Budapesten veszi kezdetét. A forgatás egészen júliusig eltarthat, vagy akár tovább is, amennyiben a járványhelyzet úgy alakul, hogy le kell állniuk a készítőknek.

Tovább

Saját sorozatot kapott a Star Wars leghíresebb fejvadásza, de minek?

január 4., 08:48 Módosítva: 2022.01.05 07:37
152

A 2019 novemberében indult The Mandalorian a Disney+ egyik nyitócíme volt, ennek megfelelően a készítők igyekeztek is magasra tenni a lécet vele. A produkció űrwesternnek indult, és ez az irány jól állt a történetnek, végül mégis megjelentek benne a jedik. A vendégszereplők között azonban nemcsak fénykardos szerzetesek akadtak, hanem olyan harcosok is, mint Bo-Katan Kryze és A jedi visszatér óta halottnak hitt Boba Fett.

A Star Wars legismertebb fejvadásza keménykedett egy sort az anyasorozatban, segített megmenteni Baby Yodát, aztán ment volna útjára. A messzi-messzi galaxis jogai azonban még mindig a Disney-nél vannak, akik szeretnek minden egyes karaktert addig véreztetni, amíg lehet. Pont ezért kapott középszerű előzményfilmet Han Solo, és tették meg most Boba Fettet egy különálló sorozat főszereplőjének.

A The Book of Boba Fett, melynek az első része december 29-én mutatkozott be, a Tatuinra kalauzol, ahol Jabba halálát követően a Teumera Morrison által játszott harcos veszi át a vezető nélkül maradt bűnszervezet irányítását. A sztori két szálon halad, az egyiken azt látjuk, hogy a fejvadász és segítője, a The Mandalorianben is felbukkant Fennec Shand (Ming-Na Wen) hogyan csinálnak helyet maguknak a hatalmasok között.

Tovább

Nyolc első évados sorozat, amit vétek kihagyni

január 4., 06:34 Módosítva: 2022.01.05 06:49
40

2021-re ott tartottunk, hogy tényleg nagyon nehéz volt nem elveszni a sorozatok tengerében. A Netflix idén rengeteg új és visszatérő produkciót lőtt ki az éterbe, de az HBO-n, a Disney+-on, valamint az Amazon Prime-on is akadtak olyan szériák, amikre illett odafigyelni. Az Apple TV+ még le van maradva a vetélytársakhoz képest, jóval kevesebb sorozatot készítenek, és miután az Alapítvány és az Invázió se lettek az igaziak, a streaming platformnak van még mit bizonyítania.

Összeszedtünk 8 olyan új sorozatot, ami 2021-ben mutatkozott be, és egyszerűen muszáj látni őket, mert annyira jók lettek.

WandaVision

A Marvel Studios első élőszereplős tévésorozata, a WandaVision januárban érkezett meg a Disney+-ra. A produkció a Bosszúállók: Végjáték eseményei után vette fel a fonalat és azzal foglalkozott, hogy Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) képes-e megbirkózni android szerelme, Vízió (Paul Bettany) elvesztésével. A nőnek nehezen ment a dolog, egy egész várost elrabolt, és bábmesterként igyekezett a főhősnő rángatni a szálakat, és úgy tenni, mintha minden rendben lenne. A produkció abszurd volt, vicces, drámai, és ugyanakkor elég meta is, mert az amerikai televíziózás legismertebb szitkomjai előtt is tisztelegtek a készítők. A WandaVisiont nem véletlenül jelölték 23 Emmy-díjra szuperhősös sorozat létére, az elkészült 9 rész tényleg egy elképesztő érzelmi hullámvasút.

Tovább

Az új Mátrix nosztalgiának tökéletes, filmnek pocsék

január 2., 16:07 Módosítva: 2022.01.03 09:45
184

A Wachowski testvérek által rendezett Mátrixot 1999-ben mutatták be a mozik. Nem csak az egyik legjobb sci-finek tartják a mai napig, de olyan klasszikusokkal emlegetik egy lapon, mint A Gyűrűk Ura, a Forrest Gump vagy épp a Ryan közlegény megmentése. A produkcióban egy Thomas Anderson nevű fickó eszmélt rá, hogy valójában egy mesterséges és gépek által fenntartott világ rabságában él. A Keanu Reeves által játszott főhős összeállt pár lázadóval, a csapat pedig nemcsak azt tűzte ki célul, hogy megdöntse az elnyomók uralmát, hanem azt is, hogy felnyissa az emberek szemét.

A Mátrix két folytatása, az Újratöltve és a Forradalmak 2003-ban jött ki, féléves különbséggel, és bár az eredeti filmhez ezek már nem tudtak felérni, és a nézők többsége sem szerette őket annyira, legalább kerek egésszé tették a sztorit, és lezárták Neo és Smith ügynök nagy párharcát. A főhősök életüket vesztették a legvégén, így évekig szóba sem került, hogy egy negyedik felvonással bővülhet a franchise. A Wachowskik kijelentették, hogy ami a The Matrix Online című videójátékban történik, az a hivatalos folytatás. Ennek ellenére már 2011-ben elindultak a pletykák, hogy a Mátrix visszatérhet a mozivásznakra.

Jó sokat kellett erre várni, a Mátrix – Feltámadások azonban december 23-án megérkezett. Igaz, ezúttal Lana Wachowski egymaga ült a rendezői székbe, de már az ő visszatérése is nagy szó, nem beszélve arról, hogy az eredeti színészek közül Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss és Jada Pinkett Smith is igent mondott a negyedik filmre. Jó lett volna, ha hasonló bravúrt hoznak össze a készítők a forgatókönyvvel is, ami igazi katasztrófa lett, és annak ellenére, hogy a Feltámadások felültet a nosztalgiavonatra, filmnek pocsék.

Tovább

Hidegrázós előzetes érkezett a Peaky Blinders záróévadához

január 2., 15:45 Módosítva: 2022.01.03 17:19
503
A trailer kézen fogta az ötödik évad utolsó epizódjának búskomor és reményvesztett hangulatát, és átkísérte a jelenbe, amitől mind a másfél percével instant libabőrt varázsol a rajongók karjára.

A Peaky Blinders, magyarul a Birmingham bandája címet viselő sorozat 2013-ban indult Cillian Murphy főszereplésével. Az elmúlt évtized egyik legjobb brit sorozata az első világháború utáni Angliába kalauzolt bennünket, méghozzá Birminghambe. A Shelby család életét nézve merülhetünk el a két világháború közötti Nagy-Britannia alvilágában, ahol minden évaddal egyre globálisabb képet kapunk a kort jellemző politikai erőkről. Ahogy haladunk előre az időben, egyre inkább nő a tét, a pengesapkások pedig a karizmatikus és félelmetesen okos Tommy Shelby vezetésével a meghekkelt lóversenyektől egészen az angol parlament belsejéig jutnak.

Az első négy évadnál az alkotók mindig megadták a nézők számára azt a szellemi kielégülést, hogy az adott szezon főbb konfliktusait elsimítva mentek szünetre. Ez a lánc tört meg az előző évad végén, aminek gondosan felépített záróepizódjában ennek pont ellenkezője történt; Tommy ravaszul kiötölt terve a szélsőjobboldali, fasiszta pártot vezető parlamenti képviselővel, Oswald Mosley-val szemben nem úgy sült el, ahogy szerette volna.

Tovább

Addig vártunk a Vaják folytatására, hogy Cirinek kinőtt a szemöldöke

január 2., 15:32 Módosítva: 2022.01.03 12:22
154

A Vaják (The Witcher) második évada egyértelműsítette azt a tényt, amit az első után csak sejteni lehetett: a sorozat nem a könyv és a játékok rajongóinak készül, hanem azoknak az embereknek, akik korábban nem ismerték a lengyel fantasy világát.

Ennek egyik oka, hogy aki már belekóstolt a Vaják történetébe, az valószínűleg így is, úgy is meg fogja nézni a sorozatot.

Az első évad vegyes reakciókat váltott ki a nézőkből és a kritikusokból egyaránt. A nyolc rész történetvezetése ugrált az időben, amit nem kötöttek a nézők orrára, és ettől, ha az ember nem áldozta figyelmének száz százalékát a látottakra, kellően összezavarodott. Ám akik azoknak a táborát erősítették, akik minden idegszálukkal a képernyőre irányították figyelmüket, valószínűleg pont ezért még inkább szerették az első évadot, hiszen külön élvezeti faktort jelentett, mikor a zavaros tudatokban végre egymásba simult a külön szálakon futtatott történet – ez a húzás amúgy a könyvekben is fellelhető.

Tovább

Sikersorozatok, amelyek 2022-ben is folytatódnak

január 2., 11:49 Módosítva: 2022.01.03 13:22
401

A még most is szigorú, bár időnként fel-fellazuló járványügyi intézkedések továbbra sem segítik elő a mozik helyzetének látványos javulását, a közönség inkább otthon nézi a filmeket, így a streamingszolgáltatók tovább hasítanak. Egyre több sorozat folytatását jelentik be, amit a rajongók hálával nyugtáznak. Annál is inkább, mivel tucatjával vannak olyan sikersorozatok, melyeknek régóta hiányolják a folytatását. Akad olyan is, amire három éve várnak a nézők. Néhány visszatérő műsor pontos megjelenése egyelőre nincs kőbe vésve, számos közkedvelt sorozatról azonban már tudni, hogy 2022-ben mikor jelentkezik új részekkel.

Euphoria 2

Végéhez ért a két és fél éves várakozás, új évaddal jelentkezik 2019 egyik legfelkapottabb sorozata, az Eufória. A koronavírus-járvány többször is meghiúsította a második évad forgatását, így csak 2022-ben láthatjuk viszont a szereplőket. (Tavaly készült két különkiadás, de azok az epizódok kizárólag a főszereplőkre, Rue-ra és Julesra koncentráltak). Az HBO GO-n futó sorozat második évada január 10-én kezdődik, a részek pedig hetente jelennek meg.

Tovább

Fantasztikus filmek, amiket jövőre már moziban nézhetünk

2021. december 31., 20:02 Módosítva: 2022.01.02 06:17
188

A 2020-as év a világjárvány miatt szűk esztendő volt, ami a mozipremiereket illeti, és ennek jussát idén arattuk le. Ebben az évben cserébe mindent is megkaptunk, szinte lubickolhattunk a jobbnál jobb alkotásokban. Ha a pandémia nem kényszerít lakatot a mozitermek ajtajára, jövőre sem lesz ez másképp. Lesz itt minden, mi szem-szájnak ingere, de az előre beharangozott premierek nagy többsége szuperhősös vagy aprólékosan felépített fantasyvilágba kalauzol minket.

Kezdjük is rögtön egy olyan alkotással, aminek második részét már többször halasztották el, de még talán nem jártak úgy, mint a pásztorfiú, aki háromszor farkast kiáltott. Most utoljára még bizalmunkat helyezzük az érkező premier időpontjába. Ez nem más, mint az

Avatar 2.

A 2009-es Avatar folytatása James Cameron rendezésében az év végére ígéri premierjét, legalábbis amennyiben hihetünk az alkotóknak. Ugyanis a folytatást először 2014-re ígérték, amit később 2016-ra, 2017-re, 2018-ra, majd 2020-ra és 2021-re, végül 2022-re halasztottak. A paródiába illő halasztássorozat a legkülönbözőbb indokokkal csúszott ennyit, viszont szinte minden alkalommal megrebesgettek egy lehetséges folytatást. Így a kettőből három, végül négy új film ígéretét lengették be. Tehát a jelenlegi állás szerint 2022 decemberében érkezik a második, 2024-ben a harmadik (ennek felvételeivel állítólag már majdnem teljesen elkészültek), 2026-ban a negyedik, végül 2028-ban az ötödik Avatar-film. Mi egyelőre annak is örülnénk, ha már a második részt biztosra vehetnénk.

Batman

Michael Keaton csodás állkapocscsontja örökké beleivódott az emlékezetbe, Christian Bale hangja pedig egybeforrt a köpenyes igazságosztó karakterével. Ám a szerep Ben Affleckből Sad Afflecket csinált, és az ő alakításáról már csak a The Sound of Silence ugrik be mindenkinek. Most a vérszívószerepből vérszívójelmezbe bújtatott Robert Pattinson főszereplésével érkezik a legújabb, kreatívan a The Batman címre keresztelt film. De kell nekünk ennyi Batman-feldolgozás? Hát a DC eddig csepegtetett előzeteseit nézve igen. A denevérruhában önkényesen rendet teremtő karakterben több van, mint amit egy-két filmben ki lehet végezni. Matt Reeves rendezését tavaszra ígérik.

Tovább

Pazar film a Netflixen: lényegében ez történik, ha a vezetőink idióták

2021. december 28., 14:09 Módosítva: 2021.12.29 05:57
4863

Minden film kezdete meghatározza a filmet. Már az első képkockák elárulják, mire számíthatunk. Nos, a Ne nézz fel! című alkotás nem ilyen. Mert elsőre azon töprengünk, hogy 

  • ez most komoly,
  • ez most paródia,
  • ez most szatíra-e.

Aztán ahogy a film története halad előre, és egyre jobban megismerjük a szereplőket, kiderül, hogy ennél realisztikusabb filmet nem is forgathattak volna; a kérdés az, hogy vajon mindenki érti vagy érteni fogja-e. 

Mert az addig rendben van, hogy ez a film minden eddigi, véresen komolyan elkészített apokalipszist ígérő mozit kenterbe ver pusztán azzal, hogy a forgatókönyvírók úgy tesznek, mintha mindent kifordítva írnának meg, de a Föld felé száguldó aszteroidának végül is mindegy, mennyire intelligens emberek vezetik a világ egyik vezető hatalmát, az Amerikai Egyesült Államokat. 

A kőgolyó az űrben száguld, aztán becsapódik. És lesz, ami lesz. 

Tovább