Advertisement

Vásárolj 4db Somersby-t, töltsd fel az AP kódját és nyerj!

Friss kommentek

comment:com

Itt az első kép a Netflix új királynőjéről
2019-ben folytatódik a Netflix egyik legsikersebb sorozata, a II.

George Clooney biceg, de jól van

2 órája Módosítva: 2018-07-16 16:54
1

Megérkezett Rómába George Clooney, érkezésének pillanatát pedig a TMZ-nek sikerült levideóznia. Ezen az látszik, hogy a motorbalesetet szenvedett színész erősen biceg, de a körülményekhez képest jól van. Az olasz városban folytatódik sorozatának, a 22-es csapdájának a forgatása, ide érkezett különgéppel Clooney.

Tovább

Drakula mindenütt legyőzte Dwayne Johnsont

3 órája Módosítva: 2018-07-16 16:16
0

A Hotel Transylvania 3 volt a hétvége legnépszerűbb filmje a magyar mozikban. A Szörnyen rémes vakációra itthon több, mint 80 ezer néző volt kíváncsi, amivel toronymagasan kiemelkedett a mezőnyből. Kritikánkban azt írtuk a filmről, hogy jobban sikerült, mint a második rész, de olyan, mintha egy igazgatótanács rakta volna össze különböző részekből. 

Hotel Transylvania 3
Hotel Transylvania 3
Tovább

Hatalmas kasszasikernek szánták, de csak hatalmasat bukott

8 órája Módosítva: 2018-07-16 11:11
6

A hétvégén bemutatták a kínai mozikban minden idők legdrágább kínai filmjét, az Asurát, aminek költségvetése legalább 100 millió dollár volt. A Lei Wu főszereplésével készült fantasy-t azonban már le is vették műsorról. Nagyon ritkán fordul elő, hogy egy filmet néhány napnyi vetítés után visszahívnak, de azok után, hogy mindössze 7,1 millió dollárt keresett a nyitóhétvégén egyértelmű volt, hogy az Asura nem lesz akkora siker, mint amire a készítők számítottak.

4c matthew knowles as rawa in asura 2018
Fotó: Asura

 

Tovább

Elveszettnek hitt Kubrick-forgatókönyv került elő

9 órája Módosítva: 2018-07-16 15:58
30

Hatvan év után került elő Stanley Kubrick egy elveszett forgatókönyve, a Burning Secret, írja a Guardian. A forgatókönyvet Nathan Abrams, Kubrick-szakértő találta meg, mikor következő könyvéhez gyűjtött anyagot. A Burning Secret egy Stefan Zweig-kisregénynek az adaptációja, ami arról szól, hogy egy férfi azért barátkozik össze egy 10 éves fiúval, hogy meghódítsa annak édesanyját. Magyarul is megjelent Égő titok címmel. Az eredeti szöveg Ausztriában játszódik, de Kubrick amerikaiakra változtatta a szereplőket, a helyszínt pedig az Egyesült Államokra. 

A most megtalált forgatókönyv forgatókönyv Kubrick egy korábbi munkatársa fiának tulajdona.

Tovább

Magyarországon forgathatják az új Dűne-filmet

tegnap, 16:10 Módosítva: 2018-07-16 09:19
352

Az Érkezés és – a részben Budapesten forgatott – Szárnyas fejvadász 2049 rendezője Denis Villeneuve Magyarországon készítené el a Dűne remake-et. Sajtóhírek szerint a forgatást már februárban kezdené.

Tovább

Nem meleg vagyok, csak boldog

július 14., 08:07 Módosítva: 2018-07-15 09:21
80

Idősödő férfiak szokatlan, de kedves dolgokat csinálnak aranyosan, nem törődve a társadalmi elvárásokkal, hogy a végén a világ egy kicsit jobb hely legyen.

Erre a tematikára lassan ki kéne találni egy saját összefoglaló nevet – papiromkom? –, annyira kedvelt témája ez a kis költségvetésű művészfilmeknek. Pont ilyen a Férfiak fecskében is: idősödő, egy kicsit ügyefogyott férfiak szinkronúszó csapatot alapítanak, és a nagy igyekezetben a végén mind megtanulnak szembenézni életük problémáival, és helyre is hozzák azokat. Aki ezt a mondatot elolvasta, tulajdonképpen látta is a filmet. Vagy legalábbis egészen, milliméterre pontosan tudja, hogy mire számítson, ha megnézi.

Tovább

Tíz évvel később, az eredeti szereplőkkel jön a Zombieland 2.

július 13., 22:14 Módosítva: 2018-07-14 16:00
3163

Hivatalosan bejelentették, hogy jövőre készül a Zombieland című 2009-es zombifilm folytatása, méghozzá az eredeti szereplőkkel, szóval vissza fog térni Woody Harrelson, Abigail Breslin, Jesse Eisenberg, és az azóta már Oscar-díjas Emma Stone.

Tovább

Scarlett Johansson kiszáll a problémás filmjéből

július 13., 20:45 Módosítva: 2018-07-14 14:53
135

Mégsem lesz főszereplő a saját produkciós cégének filmjében Scarlett Johansson,az Outhoz pénteken eljuttatott közleménye szerint kiszállt a Rub & Tug című, igaz történeten alapuló gengszterfilmből, amiben egy transznemű férfit játszott volna.

Tovább

Agyonverték egy kocsmában, berágott, és kinyomozta, kik voltak

július 13., 17:30 Módosítva: 2018-07-14 19:22
1239

Aki járt már éjszakai szórakozóhelyen, annak ismerős lehet a kép: a klubban/bárban/lokálban vannak a sima vendégek, akik a pultnál igyekeznek a pultos csaj figyelmét felkelteni, hogy kapjanak egy túlárazott, felvizezett pohár valamit, meg vannak azok a kiváltságos népek, akik külön asztalnál ülnek, és kiviszik nekik a piát. Ezeket az arcokat az adott helyen minden alkalmazott jól ismeri, és láthatóan igyekeznek a kedvükre tenni, és nemcsak azért, mert tele vannak lével, hanem azért is, mert félnek tőlük. Az ilyen asztaltársaságok tagjai ugyanis csak ritkán kerülnek ki az MTA tagságából, leginkább a helyi alvilág tagjai alkotják. Jordan Vogt-Roberts (Kong: Koponyasziget, A nyár királyai) amerikai rendező is összefutott egy ilyen társasággal, és kis híján belehalt a kalandba. 

Tovább

Hamarosan forgatják a Downton Abbey-filmet

július 13., 16:49 Módosítva: 2018-07-14 07:35
65

A tavalyi év során érkeztek az első hírek arról, hogy a mozikban folytatódhat minden idők egyik legsikeresebb angol sorozata a Downton Abbey. A Crawley családról szóló sorozat népes szereplőgárdával rendelkezik, akik igen elfoglaltak, ezért úgy tűnt, hogy a film elkészültére az jelenti a legnagyobb veszélyt, hogy nem találnak olyan időszakot, amikor mindenki ráér. 

2f7950sa0fz1000.png
Fotó: BBC

 

Tovább

Margot Robbie királynőjével nem érdemes ujjat húzni

július 13., 11:05 Módosítva: 2018-07-13 21:16
40

Az Oscar-díjhoz vezető legbiztosabb út még manapság is a kosztümös filmeken keresztül vezet, Margot Robbie és Saoirse Ronan, napjaink legtehetségesebb színésznői, pedig az angol történelem két jelentős alakjának eljátszásával pályázhatnak a díjra. A Mary Queen of Scots azt mutatja be, hogyan alakult a 16. században I. Mária skót királynő és I. Erzsébet angol királynő a hatalomért folytatott harca.

Tovább

Hetvennél több jelölt közül választotta ki a Marvel a Fekete Özvegy-film rendezőjét

július 13., 10:25 Módosítva: 2018-07-13 12:54
87

A Marvel megtalálta a Fekete Özvegyről szóló film rendezőjét. Korábban arról lehetett olvasni, hogy a stúdió minden egyes kő alá benéz annak érdekében, hogy megtalálják a legtökéletesebb embert a feladatra. Egyes információk szerint a Marvel producerei több mint 70 lehetséges rendezővel ültek le. Elsősorban női rendezőt kerestek, de egy ponton több férfi jelöltet is meghallgattak. 

Tovább

Simán ki lehet bírni a Hotel Transylvania 3-at

július 13., 05:11 Módosítva: 2018-07-13 13:55
117

A Hotel Transylvania 3 - Szörnyen rémes vakáció csupa harsány szín, gyors mozgás, fülsiketítő zaj, de a végén kiderül, hogy Tiesto zenéje fogja elhozni a világ pusztulását, szóval nehéz rá haragudni. Mert egyébként nem rossz animációs film, a második résznél egész biztosan jobb, csak éppen látszik rajta, hogy valami igazgatótanács rakta össze, aminek a tagjai memóban kérték a rendező Genndy Tartakovskyt, hogy legyen benne minimum kettő fingás, a szinergia jegyében legalább egy Bruno Mars-szám, és a lehető legtöbb régi sláger, hogy az apukák se inkább a negyedéves jelentést olvassák közben a telefonjaikon. A Hotel Transylvania 3. néha felnőtteknek szól, csak úgy álcázva, mintha gyerekekhez beszélve, és fordítva. Ha túléljük azokat a részeket, amiket nem a mi korosztályunknak lőttek be, akkor simán elszórakozunk rajta.

Tovább

Keira Knightley Pesten írja pornókönyveit

július 12., 15:48 Módosítva: 2018-07-13 12:54
10

Kijött az első előzetes Keira Knightley részben Magyarországon forgatott kosztümös filmjéhez, a Colette-hez. A film Colette, teljes nevén Sidonie-Gabrielle Colette francia írónő, újságíró, varietéművész mozgalmas életéről szól. Colette 16 évesen ment férjhez Henry Gauthier-Villars íróhoz, aki hamar rájött, hogy a fiatal nőnek kivételes tehetsége van az íráshoz. Így aztán regényeket íratott vele, ezek lettek az álnéven kiadott, pornográf Claudine-könyvek, amik óriási sikert arattak Franciaországban. Colette-nek egy idő után elege lett ezekből a könyvekből meg a házasságukból is, és önállósította magát.

Tovább

Megszólalt a George Clooney-val ütköző autó sofőrje

július 12., 13:10 Módosítva: 2018-07-16 16:28
2

Megszólalt az autó sofőrje, aki még kedden ütközött George Clooney motorjával Szardínia szigetén. A 67 éves Antonello Viglino elmondta, hogy azért állt autójával rossz sávban, szemben a forgalommal, mert elvakította a napsütés. Elmondása szerint éppen készen állt arra, hogy a helyes irányba, vagyis balra forduljon, amikor két motoros jött vele szembe. Az első, aki szerinte a színész testőre volt, még el tudta kerülni az ütközést, de a második, Clooney motorja, már nem. (Az esetet egy biztonsági kamera felvette, ebben a cikkben látható a videó.)

Tovább

Drágán add az életed a pokoli toronyban

július 12., 12:32 Módosítva: 2018-07-13 09:18
12

Dwayne Johnson a Felhőkarcolóval ért fel az akcióhős-májerség csúcsára, képletesen, és a szó szoros értelmében véve is. Ez az a film ugyanis, amiben az esélyek kiegyenlítéséhez a forgatókönyvírók az ötödik percben elveszik A Szikla egyik lábát, mert így a nézők talán elhiszik, hogy van esélye ellene annak a 12 kommandós nyikhajnak, akivel a 103. percre le kell számolnia. 

Tovább

Magyar filmért lelkesedik az amerikai kritika

július 12., 11:48 Módosítva: 2018-07-13 09:40
340

Nagyon szeretik Vranik Roland Az állampolgár című menekültes filmjét az amerikai kritikusok. Az állampolgárt még tavaly januárban mutatták be a magyar mozik, az itthoni kritikusok (köztük az Index is) csak dicséri tudták. "Vranik Rolandon látszik, hogy megvan benne az a mértéktartás, kifinomultság és összetett gondolkodás, ami egy világnézettől és pártállástól teljesen függetlenül is elgondolkodtató filmhez kell. És majdnem így is lett: Az állampolgár fontos és jó film" - írtuk róla.

Emellett nyert egy csomó filmes díjat, többek között a portugáliai Fantasportóról a legjobb forgatókönyv, a kaliforniai Cinequest filmfesztiválról a legjobb filmdráma díját hozta el, nemrég az egyetemisták zsűrije díjazta Hágában, Várnában megkapta az Arany Aphrodité fődíjat, Saitamában pedig a zsűri különdíját.  Sajnos a nézőknek ez kevés volt, a filmre nem voltak túl sokan kíváncsiak a magyar mozikban.  

Tovább

Hollywoodban máris maradkodnak a thaiföldi gyerekeken

július 12., 10:49 Módosítva: 2018-07-12 14:21
65

Hollywoodban nem lazsálnak, két napon belül már a második filmtervet jelentik be a thaiföldi barlangból kimentett gyerekfocicsapatról. A dokumentumfilmet a Discovery Channel ugye már le is forgatta, de a játékfilmekhez kicsivel több idő kell. Két napja derült ki, hogy a Pure Flix amerikai, főként vallási tematikájú filmeket és műsorokat gyártó cég két tulajdonosa, Michael Scott és Adam Smith már Tham Luangban vannak, figyelik a barlangban rekedt gyerekek mentését, és közben helyiekkel interjúznak, mivel filmet szeretnének forgatni az eseményekből. 

Tovább

Folytatást kap az 1987-es Robotzsaru

július 12., 08:58 Módosítva: 2018-07-12 16:11
116

A 2014-es fiaskó után újra Robotzsaru-film készül Hollywoodban, írja a Deadline. Ezúttal az MGM gyártja, és Neill Blomkamp rendezi majd, aki többek között a nagyszerű Disctrict 9 és a kevésbé nagyszerű Elysium - Zárt világ rendezője. Az új Robotzsaru-film, ami a tervek szerint a meglepő RoboCop Returns címet kapja majd, nem remake lesz, hanem inkább folytatás. Méghozzá abból az alapanyagból, amit az eredeti, 1987-es Robotzsaru írói, Ed Neumeier és Michael Miner évekkel ezelőtt írtak. Most ezt a sztorit fejleszti majd tovább Justin Rhodes, aki mellesleg az új Terminator-filmen is dolgozik. Az eredeti írópáros tagjai a  RoboCop Returns  producerei lesznek.

Tovább

Kevesebbet töltenek le az olaszok

július 12., 05:06 Módosítva: 2018-07-12 10:29
4

A 2017-es évet nézve picit ugyan, de visszaesett az illegális letöltések/kalózkodások száma Olaszországban, írja a Cineuropa.org. A csökkenés mértéke 2 százalékos, azaz korai lenne örömtüzeket gyújtani a kiadók és a stúdiók épületei előtt. Ami biztat lehet a jogtulajdonok számára, hogy a 15 év alatti korosztály a 2016-os állapothoz képest 15 százalékkal kevesebb lopott tartalmat fogyaszt - vagy azért, mert már annyira nem érdekli az új Supernatural-évad, hogy ellopni is lusta, vagy a szülők streaming előfizetésével úgyis elér mindent, akkor meg minek?

Tovább

2021-ig nem lesz Indy5

július 11., 16:57 Módosítva: 2018-07-12 11:01
3

Rossz hírünk van a hetvenéves akcióhősök rajongóinak: 2021 előtt tuti nem mutatják be az ötödik Indiana Jones-filmet, amivel feltehetően és remélhetőleg Spielberg igyekszik majd jóvá tenni azt, hogy a negyedik résszel úgy pocsékolta meg ifjúságunk egyik legkedvesebb filmélményét, hogy a mai napig a hideg ráz tőle. Es nemcsak engem, ugye. 

Tovább

Anne Hathaway oknyomozó újságíró lesz Ben Affleck oldalán

július 11., 13:39 Módosítva: 2018-07-11 19:22
0

Ilyen karaktert még úgysem játszott, ugye, legközelebb a (filmes) újságíráshoz akkor járt, amikor Az ördög Pradát visel című filmben a Vogue legendásan gyökér főszerkesztőnőjének egyik lótifutiját alakította. Na, majd a Netflixnek éppen Puerto Ricóban forgó, The Last Thing He Wanted című filmjében.

Tovább

Újabb filmfesztivált hódítanak meg a magyarok

július 11., 12:50 Módosítva: 2018-07-11 21:42
91

Augusztus elején rendezik meg Svájcban a 71. Locarnói Fesztivált, ami A kategóriás fesztiválnak számít, vagyis ennek a programjába eljutni jó elismerést és ajánlólevelet jelent. Most több magyar filmes is bejutott különböző kategóriákban a fesztiválra.

Tovább

Az első lépés: ne gondold magad homoszexuálisnak

július 11., 10:54 Módosítva: 2018-07-11 13:46
2

Az idei Sundance fesztivál egyik legnagyobb sikere volt a The Miseducation of Cameron Post, ami a nagyszerű kritikák mellett a zsűr díját is megkapta. Ennek ellenére a független film sokáig nem talált forgalmazót, ami szokatlan a fesztiválon ilyen sikeresen bemutatkozó filmek között. Végül a FilmRise nevű cég szerezte meg a jogokat és most elindították a film komolyabb marketingkampányát is, aminek keretében kijött az első hosszabb előzetes a filmből.

Tovább

Zöld utat kapott a Joker-film

július 11., 10:04 Módosítva: 2018-07-12 10:29
153

A Warner Brothers stúdió úgy számol, hogy az emberek nem fogják megunni a Jokerről, Batman egyik leghíresebb gonosztevőjéről szóló önálló filmeket. A jelenlegi tervek szerint ugyanis amellett, hogy a Jared Leto-féle Joker szerepelni fog az Öngyilkos osztag folytatásában, a karaktere kap a jövőben egy önálló filmet is. Ennek ellenére a stúdió a Hollywood Reporter értesülései szerint zöld utat adott egy másik Jokerről szóló filmnek, ami egy másik univerzumban játszódik, és korunk egyik legtehetségesebb színésze Joaquin Phoenix lesz a főszereplője.

Tovább

George Clooney óriásit esett a motorjával

július 11., 08:53 Módosítva: 2018-07-12 05:13
173

Kedden szenvedett balesetet George Clooney, aki épp Szardínián forgatja legújabb sorozatát, a 22-es csapdája című regény adaptációját. Az esetet rögzítette egy biztonsági kamera, amit egy olasz újságnak, a Corriere Della Serának sikerült megszereznie. Ebből újabb részletek derülnek ki a balesetről.

 

Tovább

Oscar Isaac új filmjén mindenki pityeregni fog

július 10., 17:27 Módosítva: 2018-07-11 10:19
118

Hamarosan az amerikai mozikba kerül Dan Fogelman második rendezése, a Life itself című film, amihez most egy új előzetes is érkezett. A film főszereplője Oscar Isaac és Olivia Wilde, akiknek nagyon romantikusan indul a kapcsolatuk egy főiskolai bulin, majd a szokásos módon folytatódik és meg kell küzdeniük a családdá válás nehézségeivel.

A film több generáció életét követi végig, több helyszínen játszódik New Yorkban és Spanyolországban is. A filmben szerepel még Antonio Banderas, Mandy Patinkin, Samuel L. Jackson, Olivia Cooke, és Annette Bening, és az előzetes alapján nagyon úgy néz ki, hogy egy zokogós, romantikus darab lesz.

Tovább

Az igazgató úr éppen fogócskázik, visszahívja?

július 10., 15:21 Módosítva: 2018-07-11 07:30
7

Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.

Amikor ezt George Bernard Shaw először mondta ki, tuti nem arra gondolt, hogy baszki, Yeats, ne verselj már állandóan, inkább menjünk ki libikókázni a játszótérre. Márpedig a Haverok harca című vígjáték kábé erről szól, illetve arról hogy a középosztálybeli amerikai fehér férfiaknak túl sok felesleges szabadidejük, energiájuk és pénzük van.

A filmből nem telhetett el félóra sem, amikor idegesebb lettem, mint Maradona a francia-argentin meccs előtt, amikor Nyikoláj, a szimpatikus orosz asszisztens közölte vele, hogy

Извините, больше не кока для вас,

azaz,

Bocs, de elfogyott a kokó.

Diegóhoz hasonlóan én is apátiába zuhantam, és a középső ujjamat mutogattam a délutánomat tönkre tevőknek, és ugyan ezen a ponton simán kimehettem volna a teremből, de nem akartam, hogy üres nézőtér előtt menjen le a film. Azért lettem ideges, mert a 30. percre tulajdonképpen végeztél a filmmel. Az alkotók addigra mindent elmondtak a karakterekről, a sztoriról, arról, mi fog történni a hátralevő 70 percben, szóval nem maradt SEMMI, amiért érdemes lenne végignézni a filmet.

Tovább

George Clooney megsérült egy motorbalesetben

július 10., 12:54 Módosítva: 2018-07-16 16:45
4

Szardínia szigetén motorozott Geroge Clooney, amikor összeütközött egy autóval és megsérült. A helyi újság szerint azonnal a II. János Pál kórházba szállították, de sérülései nem súlyosak. A mellékelt fotón annyi látszik, hogy az autó szélvédője összetört.

A színész A 22-es csapdája című sorozat miatt tartózkodik Szardínián, ahová az egész családját, - feleségét és két gyereküket - átköltöztette a forgatás idejére. A baleset akkor történt, amikor éppen a forgatásra hajtott. A hatrészes minisorozat Joseph Heller híres könyvén alapul, és Clooney a rendező, a producer és a főszereplő is egyben.

Tovább

Hollywood máris lecsapott a barlangban rekedt gyerekekre

július 10., 11:07 Módosítva: 2018-07-10 23:30
41

Hollywoodban nem pazarolnak sok időt az ötletelésre, legalábbis ezt bizonyítja, hogy állítólag két amerikai producer máris a thaiföldi mentés helyszínére utazott, hogy egy esetleges gyerekmentésről szóló filmet előkészítsen, írja a BBC.

A Pure Flix amerikai, főként vallási tematikájú filmeket és műsorkat gyártó cég két tulajdonosa, Michael Scott és Adam Smith máris Tham Luangban vannak, figyelik a barlangban rekedt gyerekek mentését, és közben helyiekkel interjúznak, mivel állítólag filmet szeretnének forgatni az eseményekből.

Tovább