Friss kommentek

comment:com

George Clooney reklámban nyúlja le a Trónok harcát
Újabb reklámot forgatott a Nespresso nevű kávécégnek George Clooney, ezúttal nem úgy, ahogy az evidensen adná magát - őrülten jóképű sármőrként -, hanem életében először lovagi páncélba bújva.

Gépfegyvert ad egy szépségkirálynő kezébe az Alkonyat rendezője

2 órája Módosítva: 2018-10-17 12:44
0

Magyarországot 2011-ben a Miss Bala című mexikói film képviselte: az akaratán kívül kőkemény fegyveres drogügyekbe kényszerülő szépségkirálynő igaz történetéből rendezett filmet Erdély Mátyás fényképezte. Most elkészült a sztori hollywoodi feldolgozása is.

Tovább

Évtizedek óta nem látott siker a gyerekmolesztáló papokról szóló lengyel film

3 órája Módosítva: 2018-10-17 11:36
1

Évtizedek óta nem startolt ilyen nagy sikerrel film a lengyel mozikban, mint a múlt hónapban bemutatott Kler című dráma, amely élesen bírálja a katolikus egyházat: az első két hétben több mint hárommillióan látták – írja az MTI.

Wojciech Smarzowski filmjének fikciós főszereplői három katolikus pap, akik vodkát isznak és gúnyolódnak az egyházon, egyikük pedig szexuálisan bántalmaz egy árva vak fiút. A produkció több díjat is elnyert a gdyniai Lengyel Játékfilmfesztiválon.

Tovább

Film készül Amy Winehouse életéről

3 órája Módosítva: 2018-10-17 13:52
0

Amy Winehouse családja aláírt egy szerződést egy filmes producerrel, így sok visszautasított megkeresés után most mégis film készülhet a 2011-ben alkoholmérgezésben meghalt, hatszoros Grammy-díjas énekesnő életéről - tudta meg a Wrap.

Tovább

Magyarországra jön Chuck Norris

9 órája Módosítva: 2018-10-17 10:13
800

Hamarosan Budapestre látogat Chuck Norris amerikai filmszínész, középsúlyú karate-világbajnok, hivatásos pörgőrúgó, köztünk élő legenda, tudta meg a Magyar Hang.

A 78 éves legenda a Baptista Szeretetszolgálat meghívására érkezik Magyarországra, ahol a Budapest Arénában megszervezett Cipősdoboz adománygyűjtő akció sztárvendége lesz.

Tovább

Az őrületbe kerget a pofátlanságával a kamu-Tarantino

9 órája Módosítva: 2018-10-17 05:56
53

A Húzós éjszaka az El Royale-ben olyan pofátlan film, hogy az egészen imádni való.

Kivéve persze, ha valaki utálja, ha egy filmrendező folyamatosan hülyére veszi, mert akkor nyilván ez is az agyára fog menni. De ha az ember ráhangolódik, akkor nagyon könnyű élvezni az öntörvényűségét, a ráérősségét, a szokatlanságát, a morbid humorát, a szándékos és folyamatos túlzásait, és azt a hangot, amit valahonnan belülről hallunk csak: annak a hangját, ahogyan Drew Goddard rendező folyamatosan röhög rajtunk.

Tovább

Bob Dylan klasszikusából készít filmet a Szólíts a neveden rendezője

tegnap, 15:23 Módosítva: 2018-10-16 18:08
1

Bob Dylan 1975-ben megjelent, Blood on the Tracks című megkerülhetetlen lemezéből csinál filmet Luca Guadagnino, a Suspiria-remake (Sóhajok) és a Call Me by Your Name (Szólíts a neveden) rendezője.

Ezt ő maga mondta el a New Yorker magazinnak adott, hétfőn megjelent interjújában, amelyben az új Suspiria mozikba kerülésének apropóján árulta el, hogy jelenleg a Blood on the Tracks megfilmesítésén dolgozik éppen.

Tovább

Ralph Fiennes kapja az Európai Filmakadémia különdíját

tegnap, 12:53 Módosítva: 2018-10-16 15:32
2

Karrierje egészéért kap díjat Ralph Fiennes, aki az Európai hozzájárulás a világ filmművészetéhez nevű elismerést veheti át az Európai Filmakadémiától. A színész így az Európai Filmdíj-átadó díszvendége lesz december 15-én, szombaton, a spanyolországi Sevillában, közölte kedden az EFA.

Tovább

Amerikában is szeretik Török Ferenc filmjét

tegnap, 12:03 Módosítva: 2018-10-17 05:53
32

Egy év után majdnem egymillió dollárnál tart Török Ferenc 1945 című filmjének amerikai jegybevetévele. A bostoni West Newton Cinemában a magyar film már 42 hete műsoron van, ami szintén kiemelkedő eredmény, emlékeztet keddi közleményében a Filmalap.

Tovább

Egész héten latin-amerikai dokufilmek pörögnek Budapesten

tegnap, 11:24 Módosítva: 2018-10-16 13:10
4

"Miért csináljuk? Mert közelebb akarjuk hozni Latin-Amerikát Budapesthez. Úgy gondoljuk, hogy erre nincs is jobb mód, mint valódi történeteket mesélve" – írják honlapjukon a dokumentumfilmekre szakosodott Déli-Doku szervezői.

A latin-amerikai dokumentumfilm-fesztivál ideje alatt izgalmas, díjnyertes dokukat lehet nézni keddtől vasárnapig. Több alkotás a szülők és gyermekeik kapcsolatát dolgozza fel, többnek pedig a rajongás a témája, megismerhetjük például a nyugdíjas moziőrülteket vagy Brazília legelszántabb Beyoncé-fanjait.

Tovább

Nicole Kidmant a házasság mentette meg a szexuális zaklatásoktól

tegnap, 09:40 Módosítva: 2018-10-17 05:53
47

Egykori férjével, Tom Cruise-zal való kapcsolatáról vallott  Nicole Kidman a New York magazinnak. Az 51 éves színésznő a múltjára visszatekintve azt állítja, hogy a Cruise-zal kötött házassága óvta őt meg a szexuális zaklatásoktól.

Tovább

A kínos tinédzserkor soha nem volt még ilyen szerethető

tegnap, 05:13 Módosítva: 2018-10-16 11:54
3

A 18 éven aluliak életéről a hollywoodi stúdiórendszerben elég nehéz hiteles filmet forgatni. Ennek főleg színfalak mögötti okai vannak, például a gyerekkorú színészekkel való munkára szigorúbb szabályozások vannak, illetve a stúdiók általában ragaszkodnak az alacsony korhatár besoroláshoz, csakhogy a tinédzserek élete általában nem olyan, ami belefér a 12 éven aluliaknak csak nagykorú felügyelete mellett ajánlott kategóriába. Ezért a végeredmény általában csak megközelítőleg emlékeztet a valóságra.

eight-grade-4
Fotó: A24
Tovább

Bryan Singer már azelőtt mosakszik, hogy megírták volna róla, hogy szexuális zaklató

tegnap, 05:13 Módosítva: 2018-10-16 11:12
14

A rendező egy, az Esquire magazinban hamarosan megjelenő cikkről állítja jóelőre, hogy amit írnak abban, az színtiszta rágalom. A cikkben, amit, ugye a nagyközönség még nem látott, Singer szerint az áll, hogy ő visszaélt hatalmával és szexuálisan abúzálta  a beosztottait. A cikk, állítja Singer az Instagramon, a Bohém rapszódia című filmjével egyidőben jelenik majd meg és ez természetesen nem véletlen.

Tovább

Az Egy nap operatőre is díjat kaphat

október 15., 16:12 Módosítva: 2018-10-15 18:27
31

A Camerimage 2018 elsőfilmes operatőrök kategóriájában szerepel Domokos Balázs, aki az Egy nap fényképezésért került a jelöltek közé. Domokos Balázs kameramanként és filmoperatőr művészként végzett az SZFE-n. Akárcsak neki, Szilágyi Zsófia rendezőnek is az első nagyjátékfilmje volt a Filmalap Inkubátor programjában készült Egy nap,  ami Szamosi Zsófia főszereplésével mutatja be egy családanya viszontagságos hétköznapját.

large large large egynap
Tovább

Azért nincs felirat a Csillag születik-en, mert nem néznék meg elegen

október 15., 12:18 Módosítva: 2018-10-16 08:49
233

Több olvasónk kérdezte, hogy miért nem lehet megnézni a Csillag születik című remek zenés filmet a moziban feliratos verzióban. Mert van belőle ugye eredeti felirat nélküli változat, illetve magyar szinkronos verzió, amiről a kollégák egyöntetű véleménye az, hogy

szar,

mert egyrészt rém zavaró, hogy a két főszereplő magyar beszédhangja és az énekhangjuk teljesen más karakterű, másrészt meg a szinkronszínészek és/vagy a rendező és/vagy a dramaturg valamiért úgy döntött, hogy a Bradley Cooper magyar hangját adó Rajkai Zoltán akkor is úgy beszéljen, mint aki kegyetlenül be van rúgva, amikor a karakter éppen nem, és ez rém idegesítő (amellett, hogy a fordítás viszont remek lett). És akkor a Sam Elliottnak tájszólást kölcsönző Borbiczki Ferencről nem is beszéltünk, pedig kellene.

Tovább

Plakátot és werkfotókat kapott a BÚÉK

október 15., 10:41 Módosítva: 2018-10-15 14:15
1

Goda Krisztina rendezte, Divinyi Réka írta, Lengyel Tamás, Törőcsik Franciska, Elek Ferenc, Hevér Gábor, Szávai Viktória, Bata Éva, Mészáros Béla pedig eljátszotta a BÚÉK című új magyar film történetét, ami egy szilveszteri éjszakán indul egy tök ártatlan játékkal,  nézzük meg egymás telefonját, mondják a baráti társaság tagjai, hiszen nincsenek titkaink.

Na ja.

Hazugságok, átverések, simliskedések, titkok, szégyellnivaló momentumok, más szerelmek, titkos életek, lesz itt minden, mint a falusi búcsúban. Remake-ről van szó egyébként, az eredetije egy Teljesen idegenek című olasz film, de van már spanyol és görög változata is. 

Tovább

Julia Roberts bejelentkezett egy újabb Oscar-díjra

október 13., 07:57 Módosítva: 2018-10-14 11:03
883

Az év utolsó negyede egy ideje az az időszak, amikorra a stúdiók és a függetlenfilmesek azokat az alkotásokat időzítik, amiktől nem feltétlenül várnak 1,3 milliárd dolláros bevételt, annál több Oscar-jelölést és díjat viszont igen. A Filmakadémia szabályzata szerint a jelölhetőséghez az kell, hogy az ember filmjét egy Los Angeles megyei moziban december 31 előtt bemutassák, a hossza legalább 41 perc legyen, és a mozi hét egymást követő napon játssza, melyek közül az első legkésőbb december 31. lehet. És hogy miért centizik ki ennyire a bemutató időpontját? Mert az Oscar-díjat is emberek osztják ki, akik jobban emlékeznek egy ősszel látott filmre, mint egy tavaszira. És akkor itt van egy ilyen film, a Ben Is Back című családi dráma, amit december 7-től lehet látni az USA-ban:

Tovább

Robert Pattinson most aztán nyakig van az űrslamasztikában

október 13., 06:23 Módosítva: 2018-10-14 08:16
22

Robert Pattinson karrierjét nézni tiszta őrület, a Twilight nyálsága után fejest ugrott a nemzetközi filmkészítés furcsasággal csempézett medencéjébe, és lett a filmfesztiválok és fura filmrendezők (Cronenberg, a Safdie testvérek) egyik kedvence. Új filmje, a High Life folytatja ezt a lubickolást, a legújabb markáns rendező a francia Claire Denis (Kínzó mindennapok), a műfaj pedig a sci-fi, premierje pedig a torontói filmfesztiválon volt, ahol egyszerre fogadta sok dícséret, és legalább annyi értetlenkedés. És az első előzetes sem segít igazságot tenni

Tovább

Egy csúf trollnak is kijár a szex

október 13., 06:22 Módosítva: 2018-10-14 11:03
109

Sokáig kell együtt lélegezni a Határesettel, hogy úgy érezzük, ez tényleg működik. Persze, aki már Cannes óta követi a cikkeket róla, az nagyjából tudja, hogy botrányos trollszexre már számíthat, akármit is jelentsen ez, de a csípőből írt fesztiválbeszámolók (és az elnyert Un Certain Regard-díj) nem tudnak felkészíteni rá teljesen, hogy mit is kapunk Ali Abbasi filmjétől. Mert a Hatáseset egyszerre egy keserű dráma az elfogadásról és a különbözőségről, egy skandináv krimi egy titkos pedofilhálózatról, és a pogány hiedelmek átültetése modern Svédországba. És igen, egy ponton két troll szexel benne, de ennél sokkal több is.

Tovább

Meghalt egy stábtag Tom Hanks új filmjének forgatásán

október 12., 21:38 Módosítva: 2018-10-13 15:15
8

61 éves korában meghalt James Emswiller, Emmy-díjas hangmérnök, amikor balesetet szenvedett a You Are My Friend című film forgatásán.

Tovább

Új előzetest kapott a Cannes-ban is díjazott Egy nap

október 12., 13:16 Módosítva: 2018-10-13 08:34
199

November 8-án végre a magyar mozik is bemutatják Szilágyi Zsófia Egy nap című filmjét, aminek világpremierjére idén nyáron, a Cannes-i Filmfesztiválon került sor. A Filmalap Inkubátor Programjának támogatásával készül alkotás Szilágyi első játékfilmes rendezése egyébként, így még értékesebb a Cannes-ban elnyert  FIPRESCI-díj, amit a nemzetközi filmkritikusok osztanak ki.

Tovább

Visszatérnek a Fekete Párduc sikerkovácsai

október 12., 12:29 Módosítva: 2018-10-12 13:48
1

Igazán méltatlanul hanyagolt kifejezés a sikerkovács a sportsajtón kívül, pedig többet érdemel. Például azt, hogy Ryan Coogler rendezőre és Chadwick Boseman színészre is alkalmazzuk, akik a Marvel Fekete Párduc című szuperhősfilmjét vitték olyan sikerre, amilyenre senki nem számított igazán. Ez dollárosítva 1,3 miliárd dolláros bevételt jelent a filmnek, amiből 700 milliót Észak-Amerikában hozott össze. Ez egyébként rekord, egy Marvel-film sem keresett még ennyit hazai pályán. Persze, hogy lesz folytatás, és persze, hogy aláírt a főszereplő és a rendező is.

Tovább

Nesze semmi fogd meg jól-teasert kapott Guy Richie Aladdinja

október 12., 09:02 Módosítva: 2018-10-13 08:34
63

A Disney folytatja a nagy animációs klasszikusok élőszereplős átdolgozását, és a Hamupipőke, a Szépség és a szörnyeteg, illetve a remek Dzsungel könyve után jövőre érkezik az Aladdin, amit rajzfilmben és videójátékban is imádtunk. Az 1992-es film egyébként 504 millió dollárt termelt világszerte, és biztos van valami kalkulátor, ami megmondja, hogy ez ma mennyi lenne, hát, gondolom, jó sok. Nem véletlenül költ el rá a stúdió vagy 150 millió dollárt (meg az apró), na. Ja, és ilyen lesz:

Tovább

Bronz fokozatú Diák-Oscart kapott a magyar film

október 12., 06:18 Módosítva: 2018-10-12 10:49
218

Magyar idő szerint péntek hajnalban átadták az idei Diák-Oscar díjakat Los Angelesben. Azt eddig is tudtuk, hogy a nyertesek között van egy magyar, Kovács István Ostrom című rövidfilmje. Az viszont csak a gálán derült ki, hogy Kovács filmje az elismerés bronz fokozatát kapta meg. A legjobb háromba kerülés egyben azt is jelenti, hogy az Ostrom a legjobb rövidfilmnek járó Oscarért is versenybe szállhat. (Ezt nyerte meg Deák Kristóf tavaly a Mindenkivel.)

Tovább

Ejtették az egyik vádpontot a Weinstein-ügyben

október 11., 16:53 Módosítva: 2018-10-11 21:46
1

Ejtették a Harvey Weinsten elleni vádak egyikét, írja az AP. A producer csütörtöki tárgyalásán a bíró elfogadta a manhattani körzeti ügyész indítványát, miszerint Lucia Evans ügyében ejtsék a vádat. 

Bár Weinsteint már csaknem százan vádolták meg szexuális zaklatással vagy annak kísérletével, nemi erőszakkal és más nemi erkölcs elleni bűncselekménnyel, a tavaszal, New York-ban indult eljárás egy egykori színésznő, Lucia Evans és egy másik, meg nem nevezett színésznő feljelentése nyomán indul. Lucia Evans korábban arról számolt be, hogy a producer orális szexre kényszerítette őt, miután egy állítólagos meghallgatásra hívta be magához.

Tovább

Dwayne Johnson lenyomja a gőzgépet is

október 11., 14:41 Módosítva: 2018-10-11 21:46
1

Dwayne Johnson játssza a Netflix filmjében John Henryt, a legendás amerikai mesealakot. Johson az Instáján tette közzé a film első teaserét, hozzáfűzve, hogy gyerekkora óta a vérében van John Henry ereje, kitartása, méltósága, büszkesége, az apja ugyanis minden este elénekelte neki a mesehősről szóló dalt. Azt is hozzátette, hogy a filmet a Jumanji: Vár a dzsungel rendezőjével, Jake Kasdannel készítették.  

Tovább

Jóval fiatalabb ellenfelet kap Stallone a Rambo 5-ben

október 11., 11:00 Módosítva: 2018-10-12 12:28
3

Megvan a 72 éves Sylvester Stallone ellenfele a következő Rambo-filmben, ami az ötödik folytatás lesz. Rambo ezúttal a 43 éves Sergio Peris-Mencheta által játszott maffiózó ellen küzd majd. Peris-Mencheta leginkább a Fehér hó című sorozatból ismert, de ő játszott Az élet maga című filmben is, amitől az Index kritikusa nemrég a Zürichi Filmfesztiválon dobott egy hátast. 

Tovább

Mégis jön a Z világháború folytatása

október 11., 09:53 Módosítva: 2018-10-11 18:30
17

Jövő júniusban kezdik forgatni, és 2020-ban kerül a mozikba Brad Pitt zombifilmjének, a Z világháborúnak a folytatása. Ezt a producerek, Dede Gardner and Jeremy Kleiner jelentették be, és azt is megerősítették, hogy a filmet David Fincher rendezi majd. A folytatásnak sokkal hamarabb el kellett volna készülnie, de az első részhez hasonlóan ez a film is nehézkesen alakul. Először J.A. Bayona rendezőt (A lehetetlen, Árvaház) kérték fel rá, de ő inkább a Jurassic World folytatását választotta. Ezután a Paramount újabb és újabb premierdátumokat jelentett be, amiket folyton elhalasztottak.

Tovább

Kicsién halála öngyilkosság volt

október 11., 09:07 Módosítva: 2018-10-12 09:06
5

A leginkább az Austin Powers-filmekből, Kicsién (Mini-Me) szerepéről ismert színész, Verne Troyer idén áprilisban halt meg 49 évesen. Egészen eddig nem volt teljesen világos, hogy mi történt vele, de most hivatalosan is megerősítették, hogy öngyilkos lett. 

Tovább

A legnagyobb sztárok elvesztek egy vadnyugati bordélyházban

október 11., 06:40 Módosítva: 2018-10-11 14:46
13

Nincs értelmetlenebb folyamat a filmiparban, mint amit Hollywood csinál a tehetséges európai rendezőkkel. Ezt nagyjából úgy kell elképzelni, mintha egy komoly egyetemen diplomázott orvos jó néhány messze földön híres egészségügyi kérdés bravúros megoldása után felvételizne a világ leghíresebb és leggazdagabb kórházába, amely valóban megnyitná előtte a kapuit, munkát ajánlana neki, aztán a tárgyaláson az igazgató kiverné a kezéből a félénken a mellkasa előtt szorongatott, bőrkötéses diplomáját, és lezavarná a sötét pincébe egy szappanos vizes vödörrel takarítani. De a helyzet valójában még érthetetlenebb, mert ezek az orvosok a legnagyobb örömmel, önszántukból vállalják a takarítást ahelyett, hogy ők lehetnének a saját kis kórházuk legmegbecsültebb munkatársai.

Ezt a folyamatot, ami a valóságban nem egy csillogó-villogó, az utolsó sarokig felnyalt pincével végződik, hanem egy tökéletesen jellegtelen, B-kategóriás átlagfilmmel, ezerszer láthattuk már. Most a hardcore művészfilmekben utazó, francia Jacques Audiard volt az, aki három cannes-i nagydíj, két BAFTA-díj és megszámlálhatatlan francia elismerés után 

maga ment házhoz a pofonért, hogy a keze alá tolt négy, abszolút A-kategóriás világsztárral megcsináljon egy tizenkettő-egy-tucat westernt. 

Mert hát mire is használná a tehetségét az egy Franciaországban integrálódni képtelen menekültről szóló Dheepan, a lábait elveszítő nő újraszületéséről szóló Rozsda és csont vagy a francia börtönbe zárt arab férfiról szóló A próféta rendezője, ha nem arra, hogy az aranyláz idején egymásra és üldözőikre lövöldöző cowboyokról filmezzen?

Tovább

Van, aminél a halál is jobb

október 10., 17:55 Módosítva: 2018-10-11 12:07
122

Pont olyan sokkolónak tűnik a Stephen King leghírhedtebb regényéből, a Kedvencek temetőjéből készült új film előzetese, mint amilyet ettől a filmtől várni is lehet: állatmaszkban, egy gyerekjáték dob hangjára a keresztek erdejében menetelő gyerekekkel, holtából feltámadt, vad macskával, véres ablaküveggel és egy borzasztó titokkal.

Tovább