Friss kommentek

comment:com

Hétfő hajnalban visszatér a The Walking Dead
Nem felejteni a Magyarországról kivonuló FOX hattyúdalának is tekinthető nyolcadik évad hamarosan indul, az amerikai vetítés hajnali 3-kor lesz tán, de este tíztől már szinkronnal is megnézhető a zombis túlélőkaland, amiben még mindig Negan a főellenség, Rick meg a szokásosnál is jobban meg van zuhanva, mert hát ugye a fia az odalett.

Elkészült a Star Wars 9 forgatókönyve

59 perce Módosítva: 2018-02-22 16:29
0

J.J. Abrams, a Star Wars: Az ébredő Erő, azaz a sorozat hetedik részének rendezője Stephen Colbert műsorában jelentette be, hogy már készen van a csak 2019 december közepére várható, egyelőre cím nélküli, kilencedik Star Wars-epizód forgatókönyve.

Tovább

Beperelték a legnagyobb Oscar-esélyes alkotóit ötletlopás miatt

3 órája Módosítva: 2018-02-22 14:56
4

Mi is megírtuk, hogy plágiummal vádolják A víz érintése című, 13 Oscar-díjra jelölt film alkotóit, de akkor még úgy tűnt, nyitottak a megegyezésre az eredeti mű szerzőjével. De a néhai Paul Zindel Pulitzer-díjas író fia szerdán keresetet nyújtott be egy Los Angeles-i bíróságon, mondván, a film alapötletét apja egy 1969-ben bemutatott színdarabjából vették – írja az MTI. 

Tovább

Weinstein Meryl Streep szavait kiforgatva védené magát

5 órája Módosítva: 2018-02-22 12:23
1

Harvey Weinstein meg akarja akadályozni, hogy csoportos per induljon ellene a szövetségi bíróságon szexuális zaklatási ügyei miatt. A filmmogul ügyvédjei a botrányban megszólaló színésznők, közük Meryl Streep szavait forgatták ki, hogy elérjék, a bíróság ejtse a keresetet.

Tovább

Jennifer Lawrence a ruhája miatt magyarázkodott

6 órája Módosítva: 2018-02-22 11:09
25

Jennifer Lawrence nevetségesnek, felháborítónak és sértőnek találja, hogy a feministák felszólaltak egy fotója kapcsán. A képen a téli hidegben egy derékig kivágott, felül is alig valamit takaró ruhában áll egy csomó, nyakig meleg ruhákba öltözött férfi között, ami sokak szerint újabb bizonyíték arra, hogyan használja ki Hollywood a nőket, a nők testét, és mennyire más elvárásaik vannak a nőkkel szemben. A színésznő nagyon nem ért egyet.

Tovább

Megfosztja magát a nőktől a filmvilág

11 órája Módosítva: 2018-02-22 11:58
16

Jövő hétvégén kiosztják az Oscar-díjakat, amiben ismét van magyar érdekeltség Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje kapcsán. Egy tanulmány megvizsgálva a jelöltek listáját arra jutott, hogy a nem színész kategóriában jelölt nők száma idén csak igen kis mértékben emelkedett, 20-ról, 23 százalékra. Azaz minden négy férfi jelöltre jut csak egy nő.

A Women's Media Center által közzétett jelentés szerint hiába próbálnak a nők évek óta hangsúlyosabban megjelenni a filmiparban, még mindig csak igen kis létszámban tudják képviseltetni magukat.

A tanulmány kiemeli, hogy Rachel Morrison idén történelmet írt, hiszen az Oscar-díj 91 éves történetében még soha nem fordult elő, hogy nőt jelöltek volna a legjobb operatőr díjára. Morrison a Mudbound dráma operatőreként pályázhat az Oscar-díjra. Kiemelik továbbá, hogy Greta Gerwig a Ladybird írója és rendezője az ötödik női rendező, akit valaha Oscar-díjra jelöltek.

Tovább

A legrémisztőbb dolog az akaratod ellenére kórházba kerülni

11 órája Módosítva: 2018-02-22 16:29
24

Ha Steven Sodebergh egy zsák krumplival szeretne egy filmet forgatni, akkor is AZ első sorban állnék a premierre.

Az Unsane csak egy iPhone-nal készült, aminek marketingereje van, de a végeredményben nem sokat nyom a latban, egy telefon ugyanannyira képalkotó eszköz, mint egy Super8-as, vagy egy IMAX-kamera, nem az a lényeg, hogy mit használnak, hanem hogyan. Emlékeztetnék mindenkit a kilencvenes években kirobbanó Dogma-mozgalomra, amikor dán filmesek gondolták azt, hogy nem kell mindenféle cicoma a munkásságukhoz. A végeredmény egy csomó felejthető dráma lett, de például a Születésnap még mindig az európai filmezés csúcspontja, annak ellenére, hogy a textúrájában nem sokban különbözik egy ballagási videótól.

Tovább

Kiálltak a magyarokért, a nép ellenségei lettek

tegnap, 20:55 Módosítva: 2018-02-22 14:56
117

Na tessék. A németeknél nincsen 56-os emlékbizottság, Schmidt Mária, vagy Dózsa László, mégis tudnak épkézláb filmet csinálni 1956. október 23-ról.

.

Egész pontosan arról az igaz történetről, amikor egy stalinstadti gimnazista osztály úgy dönt, hogy két perc néma csendet tart egy tanóra elején a forradalom halottjaira emlékezve, a kiállásuk miatt pedig az államrendszer úgy csap le rájuk, mintha a legdurvább árulók lettek volna. A Das schweigende Klassenzimmer (A néma osztály, vagy angol cím szerint Silent Revolution, azaz Csendes forradalom) ennek a történetnek az erőteljesen melodrámába hajló megfilmesítése, aminél  mégis azt éreztem, hogy tartozom akkora felelősséggel, hogy végignézem.

Tovább

Budapesten alakítja Marie Curie-t Rosamund Pike

tegnap, 16:38 Módosítva: 2018-02-22 08:08
9

HVG szúrta ki, hogy elkezdték forgatni Budapesten azt az életrajzi filmet, amely a kétszeres Nobel-díjas Marie Curie életéről fog szólni. A főszerepet Rosamund Pike játssza a Radioactive című filmben,  a film magyar partnere és gyártócége a  Pioneer Stillking Films.

A produkció rendezője az iráni Marjane Satrapi (Persepolis), a forgatókönyvet Jack Torne írta Lauren Redniss Radioactive: Marie & Pierre Curie: A Tale of Love and Fallout című életrajzi könyve nyomán.

Tovább

Anger Zsolt lakatost alakít az új 56-os filmben

tegnap, 14:56 Módosítva: 2018-02-21 16:46
1

Bergendy Péter február elején fejezte be új tévéfilmje, a Trezor forgatását, a Médiatanács által támogatott filmben Anger Zsolt, Scherer Péter és Tasnádi Bence játssza a fő szerepeket. A történet szerint az '56-os forradalomban elvész a Belügyminisztérium trezorjának kulcsa, ami sok bonyodalmat szül. A rendezővel a Médiatanács honlapján olvasható egy interjú. A filmet zömében a Kőbányai Sörgyár pincerendszerében vették fel, összesen 12 napot forgattak, és ebből 8 napot a pincében. A forgatókönyvet Köbli Norbert (A berni követ, Félvilág) jegyzi.

Tovább

A Paddington rendezőjénél landolt az élőszereplős Pinokkió

tegnap, 13:39 Módosítva: 2018-02-21 15:02
0

Nem is tudom hány éve téma már az élőszereplős Pinokkió film, és miután lassan minden Disney-rajzfilm sorra került, már tényleg csak a Dumbo, a Micimackó meg a Pinokkió van hátra. Eddig minden élőszereplős Disney-film hatalmas kasszasiker volt, úgyhogy bármilyen furcsán hangzik egy élőszereplős Pinokkió, biztosan népszerű lesz.

Most úgy tűnik rendezőt is talált végre a film, a Disney megállapodni készül Paul Kinggel, a Paddington filmek rendezőjével, ami a film stílusát tekintve logikusnak tűnik. Egy ideig úgy tűnt, Sam Mendes rendezi majd a filmet, de aztán ő tavaly kicsekkolt, közben híre ment, hogy a Warner Bros is készítene egy élőszereplő Pinokkiót, de abból sem lett semmi.

Tovább

Egyre több hollywoodi sztár támogatja a diákok fegyverellenes mozgalmát

tegnap, 11:27 Módosítva: 2018-02-21 16:05
12

George Clooney színész és nemzetközi jogász felesége, Amal Clooney kedden jelentette be, hogy félmillió dollárt adományoz a fegyvervásárlás szigorításáért szót emelő floridai diákok mozgalmának. A Clooney házaspár azt mondta, személyesen is részt vesznek majd a március 24-i meneten, hogy így támogassák a fiatalokat. Időközben több amerikai híresség is bejelentette, hogy csatlakozik a mozgalomhoz.

Tovább

Az Elit játszma sztárjával folytatódhat a bohócos horror

tegnap, 11:25 Módosítva: 2018-02-21 16:25
1

Miután Stephen King emberevő bohóca szerte a világban döntögeti a bevételi rekordokat, teljesen egyértelmű volt, hogy a filmnek lesz folytatása, 2. fejezet címmel. Úgy tűnik, viszonylag gyorsan el is készül, hiszen a Warner Bros. Pictures azt már bejelentette, hogy 2019 szeptemberében lesz a bemutató, ami azt jelenti, hogy a forgatást idén nyáron el kell kezdeni.

Úgy tűnik a szereposztás is alakul, a Variety most arról ír, Jessica Chastain, a mozikban jelenleg is futó Elit játszma főszereplője elég komoly befutó lehet Beverly felnőtt szerepére, és már javában folynak vele a tárgyalások. A rendező ugyanaz az Andy Muschietti lesz, aki már dolgozott egyébként Chastainnal egy korábbi filmjében, ezért is tarjták a színésznőt komoly esélyesnek. A forgatókönyvet Gary Dauberman írja, bár a hírek szerint még elég korai stádiumban van. A 2017-es első részben Sophia Lillis alakította Beverly szerepét.

Tovább

Enyedi Ildikó nem érez nyomást az Oscar-jelölés miatt

tegnap, 09:44 Módosítva: 2018-02-21 14:18
3

Egy Arany Medve után visszatérni Berlinbe egy kicsit olyan, mint hazatérni

– mondta Enyedi Ildikó első nagyjátékfilmje, Az én XX. századom felújított változatának kedd esti vetítése után a Berlinalén. 

A tavalyi Berlinalén a fesztivál fődíjával, az Arany Medvével kitüntetett Testről és lélekről rendezője az MTI-nek úgy nyilatkozott: „komfortos, puha, meleg érzés” egy év után visszatérni Berlinbe. Még az állandóan süvítő hideg szél is jólesik, mert felidézi mindazt, amit 2017 februárjában alkotótársaival együtt átélt a német fővárosban. Az én XX. századom digitálisan felújított változatának világpremierjéről elmondta, hogy meghatotta a fogadtatás. A jegyeket pár óra alatt elkapkodták, és a telt házas terem előtt hosszú sorban álltak emberek, akik abban reménykedtek, hogy valahogy jegy nélkül is bejutnak a vetítésre – mondta Enyedi Ildikó, aki 1989-es munkájával elnyerte a legjobb első filmnek járó Arany Kamera-díjat a cannes-i filmfesztiválon.

A vetítés előtt a nézőkkel folytatott rövid beszélgetésen azt is elmondta, hogy a fekete-fehér alkotás – amelyet a New York Times beválogatott 1989 tíz legjobb filmje közé – tulajdonképpen csak véletlenül készülhetett el, mert úgy pályázott, hogy nem tudta, nem is pályázhatott volna. A Hamburger Filmbüro szakembereinek viszont annyira megtetszett a forgatókönyv, hogy így is beszálltak a finanszírozásba, ami megnyitotta az utat a magyarországi támogatáshoz.

Tovább

A lebénuló Joaquin Phoenix a hátán visz egy filmet

tegnap, 05:15 Módosítva: 2018-02-21 17:28
98

Így lassan egy hét, különösen nyomasztó Berlinale után az ember vágyik valami könnyen fogyaszthatóra, ami nem terheli le sem az agyát, sem az ülepét. Amit ért, értékel, és ha nem is fogja az év legjobb filmjei között emlegetni, legalább két órára leköti egy történet. A hétfői Utøya-filmet ráadásul sikerült megfejelnem először egy szörnyen modoros életrajzi drámával Romy Schneider utolsó napjairól (3 Tage in Quiberon), utána egy Tarr Béla-tanítvány csigalassúságú meditációjával (Dvrno), majd megkoronázni egy négy órás, fekete-fehér, zene nélküli, Fülöp-szigeteki musicallel (Season Of The Devil).

Semmi másra nem vágytam, mint egy amerikai, közhelyes, teljesen konvencionális filmre.

A Joaquin Phoenix főszereplésével készült Don't Worry, He Won't Get Far On Foot-ra csak a jelzők egy része igaz, és pont ezért még szórakoztató is.

Tovább

Sosem fogjuk megérteni, mégis film készült belőle

február 20., 05:24 Módosítva: 2018-02-20 16:12
44

Ezt sosem fogod megérteni


- néz a kamerába az Utøya 22. juli főszereplője, Kaja a film egyik első jelenetében, és egy pillanatra azt gondolhatjuk, hogy hozzánk beszél. Én is azt gondolom, hogy ami Utøya szigetén történt 2011-ben, teljesen felfoghatatlan és értelmezhetetlen kegyetlenség, és ezt dramatizálni képtelenség, értelmetlen, felháborító. És ez be is igazolódik, mert Erik Poppe filmje egy valós tragédia alapján készült, gyakorlatilag horrorfilm: amiben azt látjuk, hogy egy őrült nyugat-európai fiatalokat mészárol.

utoya2
Fotó: Agnete Brun / Berlinale
Tovább

Jennifer Lawrence egy időre abbahagyja a színészkedést

február 19., 18:18 Módosítva: 2018-02-20 12:26
345

Jennifer Lawrence legújabb filmje, a Budapesten forgatott Vörös veréb egy sajtóeseményén jelentette be: a következő évben nem fog színészi munkát vállalni, de az idejét nem pihenésre fordítja. Politikával fog foglalkozni.

Tovább

A nézőknek nagyon bejött a Valami Amerika 3 taplósága

február 19., 15:22 Módosítva: 2018-02-20 06:47
669

21 éve nem voltak annyian kíváncsiak egy magyar filmre, mint a Valami Amerika 3 első hétvégéjén, amikor is 116 000-en mentek el megnézni Herendi Gábor filmjét. Ezzel a film lenyomta még a Fekete párducot is, ami ugye a Marvel legújabb, vagy egy tucat rekordot megdöntő képregényfilmje. Igaz, ebben Nagy Ervin nem csinálja meg a köcsögöket, Stohl András meg nem a buditetőről szívja fel a kokaint.

Tovább

A japán bálnavadászatot védelmező dokumentumfilmet díjaztak Londonban

február 19., 12:54 Módosítva: 2018-02-19 14:18
1

A "nesze neked állatvédelem" illetve "ezt meg így most hogy" kategóriák nagydíjas húzásának is tekinthetjük a hétvégén véget ért Londoni Nemzetközi Filmesek Fesztiválja (London IFF) azon húzását, amivel a japán bálnavadászatról 2015-ben készült, annak hagyományait támogató dokumentumfilmnek díjat adtak. 

Mert hát micsoda érték ez a film, ugye.

Tovább

A Cottbusi Nemzetközi Filmfesztivál is Szabó István előtt tiszteleg

február 19., 11:59 Módosítva: 2018-02-19 12:51
4

A 80 éves Szabó István Oscar-díjas filmrendező előtt tiszteleg az idei Cottbusi Nemzetközi Filmfesztivál úgy, hogy a rendező pályafutásának kevésbé ismert alkotásait mutatják be. Az 1991-ben alapított fesztiválnak Szabó István 2000 óta tiszteletbeli elnöke. A fesztivál különlegessége, hogy elsősorban a kelet-európai filmeknek nyújt bemutatkozási lehetőséget.

Tovább

Trollok támadják be Twitteren a Fekete párduc vetítéseket

február 19., 11:26 Módosítva: 2018-02-19 17:15
52

Nem volt minden botránytól mentes a Fekete párduc film bemutatása és vetítése az amerikai mozikban, a film ugyanis a fekete szereplők miatt a fehér fajvédők céltáblájává vált. A botrányok ráadásul még nem ültek el, most néhány Twitterbejegyzés miatt nyomoz a Los Angeles-i rendőrség, bár a Hollywood Reporter úgy tudja, egyelőre megalapozatlannak találták a vádakat.

A Twitteren ugyanis olyan bejegyzések terjedtek el, miszerint fehér mozilátogatókra támadták rá afro-amerikaiak csütörtök és péntek este, amikor a Fekete párduc című filmet próbálták megnézni. Az esethez vérző fejő lányok képeit is posztolták, a képekről azonban az derült ki, hogy modellekkel készültek egy családon belüli erőszakot bemutatni kívánó anyaghoz. A rendőrség szerint azonban hivatalos bejelentést egyik alkalommal sem kaptak, és nagyon úgy néz ki, hogy trollok által gyártott álhírek állnak a hátterében.

050
Fotó: Marvel Studios / outnow.ch
Tovább

Geoffrey Rush csak azért ért hozzá egy színésznőhöz, mert ez volt a dolga

február 19., 10:22 Módosítva: 2018-02-20 08:53
9

Geoffrey Rush Oscar-, Emmy- és Tony-díjas ausztrál színészt még tavaly novemberben vádolták  meg, hogy nem megfelelően viselkedett egy színésznővel. Az eset még 2015-ben a Lear király Sidney-i színre vitele kapcsán történt. A színész akkor annyit mondott, hogy sem a színtársulat, sem a vádlója nem kereste meg közvetlenül, és mivel semmiféle konkrétummal, hellyel, időponttal nem szembesítették, nincs mit mondania. Később kiderült, hogy a darabban szereplő egyik színésznő vádolta meg a Karib-tenger kalózai filmek sztárját, mert úgy érezte, a színész több ízben, úgy ért hozzá a színpadon, hogy az számára kellemetlen volt. A színésznő ráadásul többször kérte Rush-t, hogy állítsa le magát.

Tovább

Magyar-amerikai filmes társaság alakult Los Angelesben

február 19., 09:52 Módosítva: 2018-02-19 11:35
0

A magyarországi filmes alkotók amerikai kapcsolatteremtését segítő filmes társaság alakult Kaliforniában, ami így elsőre pont úgy hangzik, mint egy bullshitbe tekert gittegylet. A társaságot Bunyik Béla, a Los Angeles-i magyar filmfesztivál alapító elnök-igazgatója hívta életre

Hungarian American Film-Theater Society (Magyar-Amerikai Filmszínházi Társaság)

néven.

Tovább

Nem lesz Transformers 6

február 19., 09:05 Módosítva: 2018-02-19 17:05
551

Nem hát, mert a Transformers 5, azaz Az utolsó lovag alcímű legutóbbi kiadás, amiben a bazinagy robotok Artúr király szekérkaravánjából alakultak át, izé, bazinagy robottá, nem hozott annyit a konyhára. hogy legyen. És a Paramount a jogtulajdonos Hasbróval együtt most átgondolja a franchise jövőjét. Mert, spoiler,

ettől még lesznek Transformers-filmek, hát hogy a viharba' ne lennének.

Tovább

Egy magyar filmes teremti meg a kozmoszt

február 19., 08:15 Módosítva: 2018-02-19 10:13
1

A legjobb disclaimer, amit valaha írtam: a film alkotóit ismerem személyesen, a hangmérnöke az esküvői tanúm volt

Van egy olyan érzésem, hogy ha Bucsi Rékának kiadnák, hogy dolgozza fel a Kincskereső Kisködmönt, az is a galaxis keletkezésénél indulna. Magyarország talán legelismertebb (aki egyszer az Oscar előszobájában járt, az nem fog már kilépni a házból) animációs rövidfilmese már harmadik filmjében feszíti azt a vékony húrt, ami a kozmikus csodálat, és az értelmezhetetlen cselekmény között van. Azaz nagyon hatásosak a filmjei, csak nem mindig értem, hogy miről szólnak. A Berlinalén bemutatott legújabb filmjének, a Solar Walknak a nézésekor viszont már nincs bennem az a furcsa érzés, hogy egy büdös kukkot nem értek belőle, mert olyannak tűnik, amit nem is nagyon kell.

Tovább

Tarolt a Három óriásplakát a BAFTA-díjátadón

február 19., 00:51 Módosítva: 2018-02-19 08:01
5

A Három óriásplakát Ebbing határában kapta a fődíjak zömét a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) vasárnap esti londoni díjkiosztó gáláján, írja az MTI.

A filmet kilenc díjra jelölték, és ötöt el is hozott a viszonylag megbízható Oscar-előrejelzőnek tekintett rendezvényen. Martin McDonagh forgatókönyvíró és rendező alkotása kapta a legjobb filmnek, a legjobb brit filmnek és a legjobb eredeti forgatókönyvnek járó díjat. Emellett Frances McDormandnek ítélték a legjobb női főszereplő díját, és Sam Rockwell lett a legjobb férfi mellékszereplő.

Tovább

A szörnyű tragédiákat újra és újra elő kell venni

február 18., 22:02 Módosítva: 2018-02-19 09:07
214

Bogdán Árpád új filmje, a romagyilkosságokat és azok hatásait feldolgozó Genezis volt az egyetlen magyar játékfilm az idei berlini filmfesztivál programjában. A történet három, szinte végig elkülönített szálon fut: az elsőben egy romagyilkosság túlélőjét követjük (Csordás Milán), a másodikban egy halláskárosult íjászlányt (Illési Anna Enikő), a harmadikban pedig egy, a gyilkosságok egyik gyanúsítottjának kirendelt ügyvédet (Cseh Anna Marie).

Bogdán még 2007-ben tűnt fel a Boldog új élet! című drámájával, de a következő terve, az évekig előkészítés alatt álló, de végül befuccsoló Halottlátó után (ami roma miszticizmussal foglalkozott volna) egy újabb hosszú szünet helyett megírta a Genezis forgatókönyvét, amivel sikeresen pályázott a filmalapnál. A régi filmtervéről, a Genezis mondanivalójáról, és az egyik amatőr főszereplőről kérdeztük a berlini premier után.

Tovább

Képtelenség lemosni a romagyilkosságok gyalázatát

február 18., 22:02 Módosítva: 2018-02-19 10:26
431

Fliegauf Bence európai művészfilmes eszközökkel dolgozta fel a 2008/2009-es romagyilkosságokat az Ezüst Medve-díjas Csak a szélben, Hajdú Eszter évekkel később az Ítélet Magyarországonnal a tragédiák bírósági kezelését követte. Most majdnem 10 évvel a valós események után, először a berlini filmfesztivál Panorama programjában bemutatták Bogdán Árpád (Boldog új élet!) Genezis című filmjét, ami három részre bontva, három karakter főszereplésével mutatja meg, pontosan meddig is érnek és milyen mélyek azok a törések, amik Magyarország különböző társadalmi rétegeit berepesztették.

Tovább

Szabó István 80 éves

február 17., 23:11 Módosítva: 2018-02-18 23:21
1230
80 éves Szabó István, aki máig a legsikeresebb magyar filmrendező. Egy filmje, a Mephisto Oscart nyert, de emellett még három másikat is jelöltek Oscarra és Golden Globe-ra. Többször nyert Európa Filmdíjat, több fontos díjat Cannes-ban és más rangos filmfesztiválokon. Emellett ő az a magyar filmrendező, aki a legtöbb világsztárral dolgozott együtt, többek között Klaus Maria Brandauerrel, Glenn Close-zal, Ralph Fiennesszal, Rachel Weisszel, Annette Beninggel, Helen Mirrennel, Harvey Keitellel és Stellan Skarsgarddal. A most zajló 68. Berlini Filmfesztivál előtt Tisztelgés Szabó István előtt címmel vetítéssorozatot rendeztek a legfontosabb filmjeiből. Mi is megpróbáltuk összegyűjteni ezeket, és bemutatni, hogyan reflektáltak a filmjei Magyarország történelmére, vagy éppen saját életének ellentmondásaira.

Álmodozások kora (1965), Apa (1966), Szerelmesfilm (1970)

Szabó első három nagyjátékfilmjét (előtte csinált jópár rövidfilmet) pályakezdő új hullámos trilógiaként szokták emlegetni. Ezek a filmek összetartoznak, mindegyiknek fiatal emberek a főhősei, akik éppen csak elkezdték a felnőtt életüket. (A főszereplő személye is összeköti őket, mindháromban Bálint András játszik.) De alighogy kilépnek az életbe, máris szembesülnek azzal, hogy a felnőtt világ egyáltalán nem olyan, ahogy korábban elképzelték. Korábbi vágyaik, elveik, illúzióik szembekerülnek a felnőttek valóságával. Az Álmodozások korában egy csapat értelmiségi fiatal, az Apában egy, az apját korán elveszítő, magában mitikus alakká növesztő fiú, a Szerelmesfilmben pedig egy gyerekkori szerelmespár kénytelen felülvizsgálni, vagy legalábbis erősen átgondolni azt, amit sokáig igaznak hitt.

Szerelmesfilm
Szerelmesfilm
Tovább

Tovább küzdenek a megsemmisülés ellen Weinsteinék, most az elnököt rúgták ki

február 17., 20:45 Módosítva: 2018-02-18 11:31
12

Egyetlen mondatos közleményben tudatta a Weinstein Company, a több mint nyolcvan nő zaklatásával vagy megerőszakolásával vádolt Harvey Weinstein által alapított hollywoodi filmes cég, hogy "jó okkal" kirúgják a vállalat elnökét, David Glassert - írja a New York Times. Azt már nem közölték, mi az a jó ok.

Tovább

Tenki Réka: Nagyon nagy lehetőség ez

február 17., 18:12 Módosítva: 2018-02-18 23:20
491

Tenki Rékát kilenc másik európai színésszel választották be az idei berlini Shooting Starsba, ami nagyjából olyan, mintha egy reflektorfényt irányítanának a világ egyik legnagyobb filmfesztiválján a kontinens legtehetségesebb fiatal színészeire. Korábban szerepelt a válogatásban többek között Gryllus Dorka, Hámori Gabriella és Nagy Zsolt is, Tenki olyanok mellett került be 2018-ban, mint a Thelma című norvég film főszereplője, Eili Harboe, vagy a saját színdarabját a Chewing Gum című sorozattá adaptáló Michaela Coel.Tovább