Friss kommentek

comment:com

Folytatódik a zombivadászat
Hétfőtől megint van Fear The Walking Dead, a The Walking Dead testvérsorozata, ami annak idején másnak indult, mint az anyasorozat, és nekem be is jött legalábbis a harmadik évad végéig, ameddig az eredeti szereplők közül még nem nyírtak ki mindenkit, Aztán meg kicsit szarni ment minden, a The Walking Dead-del való crossoverezés eléggé odavert az egyéni történetvezetésnek, nem véletlen, hogy az eredeti showrunner kézzel-lábbal tiltakozott ellene, és inkább kiszállt a buliból.

Halle Berry bocsánatot kért, amiért transznemű szerepet akart eljátszani

6 órája Módosítva: 2020.07.07 14:27
60

Halle Berry korábban azt mondta, hogy szívesen eljátszana egy transznemű karaktert, de kijelentése olyan heves ellenreakciókat váltott ki, hogy visszakozott, illetve megígérte, hogy „szövetségese lesz a transzneműek közösségének”, írja a Sky.

Tovább

Nem is ellopni kihívás egy festményt, hanem becsempészni egy árverésre

11 órája Módosítva: 2020.07.07 16:28
188

Klasszikus filmes felállás, hogy egy zsenikből álló banda összeáll annak érdekében, hogy ellopjanak valamit – legyen az festmény, gyémánt vagy egy bank pénzkészlete. Ennek a sémának a kifordított verziója, a Pesti Balhé lesz az első olyan magyar film, amit a járvány után bemutatnak a hazai mozikban, és amiben a csapat nem zsenikből áll, és nem is lopásra szövetkeztek.

Tovább

A Vadnyugattól Tarantinóig: Morricone legjobb filmzenéi

tegnap, 21:30 Módosítva: 2020.07.06 21:34
1350

91 éves korában elhunyt Ennio Morricone, akit bátran lehet a filmtörténelem egyik legnagyobb hatású zeneszerzőjének hívni. Az olasz zeneszerző munkássága több generációnyi filmesre volt óriási hatással, ezért összeszedtük azokat a munkáit, amelyek leginkább meghatározták a karrierjét.

Tovább

Először mesélt részletesen Tom Hanks a koronavírusos fertőzöttségéről

tegnap, 14:02 Módosítva: 2020.07.07 08:47
217

Bejárta a világsajtót annak idején a hír, hogy Tom Hanks és felesége elkapták a koronavírust. A színész és felesége azóta felépült a fertőzésből, és most Hanks Greyhound című filmjének apropójából a Guardiannek mesélt többek között arról, hogyan hatott az egészségére a koronavírus.

Tovább

Tom Cruise és csapata felmentést kapott a kéthetes karantén alól Nagy-Britanniában

tegnap, 11:09 Módosítva: 2020.07.06 13:08
0

A brit kormány múlt hét pénteken tette közzé azoknak az országoknak a listáját, amelyek állampolgárainak nem kell két hétre karanténba vonulniuk, miután Nagy-Britanniába érkeznek. Az Egyesült Államok ugyan nem szerepel ezen a listán, de az illetékesek úgy döntöttek, kivételt tesznek több ismert hollywoodi színésszel, többek között Tom Cruise-zal is, ugyanis szeretnék, ha újraindulnának a filmforgatások, írja a Variety.

Oliver Dowden kulturális miniszter és Cruise nemrég egyeztetett arról, hogy a színész és stábja több hónapnyi kényszerpihenő után szívesen folytatná a hetedik Mission: Impossibble film forgatását. A stáb a Variety információi szerint a Warner Bros. leavesdeni stúdiójában forgatna tovább. 

Dowden nyilatkozatában kiemelte, nem véletlenül készül olyan sok film és televíziós műsor Nagy-Britanniában, hiszen kreativitásban, szakértelemben nincs hiány, és persze az adókedvezmények is az ország mellett szólnak, és persze a helyi gazdaságnak is jót tesz, ha náluk forgatnak a külföldi filmesek. Hozzátette, egyelőre természetesen csak kisebb létszámú stáboknak adnak felmentést a kéthetes karantén alól.

Tovább

Meghalt Ennio Morricone

tegnap, 09:05 Módosítva: 2020.07.06 18:31
34020

Hétfő hajnalban elhunyt Ennio Morricone világhírű zeneszerző, írja a La Repubblica. Az olasz napilap szerint a 91 éves Morricone egy római kórházban hunyt el, miután szerencsétlenül esett. Az Oscar-díjas zeneszerző temetését szűk körben tartják.

Tovább

102 évesen meghalt James Bond ügynöktársa

július 5., 14:38 Módosítva: 2020.07.06 11:05
80

102 éves korában elhunyt Earl Cameron, filmtörténet egyik úttörő fekete brit színésze, aki az elsők között szerepelt olyan mainstream filmekben, mint a James Bond, vagy a Ki vagy Doki?, de Christopher Nolan Eredetében és Sidney Pollack A tolmácsában is játszott.

Tovább

Még mindig ezekben az országokban működik a legjobban a demokrácia

július 5., 07:27 Módosítva: 2020.07.05 18:19
91

A belga testvérpár, Jean-Pierre és Luc Dardenne harminc éve készítik kitartóan filmjeiket a munkásosztályról, a munkanélküliekről, a szegényekről és azokról, akiket bármiféle társadalmi igazságtalanság ér. Az európai film legjobbjai közt vannak, több mint húsz éve állandó meghívottjai a Cannes-i Filmfesztiválnak, amelyről általában el is hoznak valamilyen díjat, de eddigi legsikeresebb filmjüket, a csodálatos Két nap, egy éjszakát Oscarra is jelölték: Marion Cotillard volt esélyes a legjobb főszereplőnő díjára (egyedüli nem angol anyanyelvű jelöltként).

Új filmjüket, Az ifjú Ahmedet szintén Cannes-ban mutatták be, a Dardenne fivérek meg is kapták érte a legjobb rendező díját; csütörtöktől itthon is játsszák a filmet az újranyitott mozik. A film egy muszlim kamasz fiúról szól, aki egy imám iránymutatásai alapján egyre inkább szó szerint veszi a Korán tanításait, és egyre kevésbé hajlandó bármilyen kompromisszumra; a helyzet végül addig súlyosbodik, hogy a fiú, Ahmed, úgy dönt, meg kell ölnie egy szerinte tisztátalan eszméket hirdető tanárnőt.

A filmet sok kritika érte már csak azért is, mert ez nem az az évtized, amelyben jó szemmel néznék, hogy jómódú, fehér, keresztény férfiak akarják megmutatni, hogy is gondolkodnak a muszlimok, de azért is, mert a film tényleg nem beszél a témáról igazán árnyaltan – bár azt a legtöbben elismerik, a színészi alakítások nagyon erősek, és a szándék is biztosan nemes volt mögötte.

A két rendezővel Párizsban ültünk le beszélgetni az ellentmondásos fogadtatásról és mindarról, amit korábbi filmjeik – köztük a Rosetta, A gyermek, a Lorna csendje, a Srác a biciklivel vagy Az ismeretlen lány – képviselnek.

  • Miért támadták Az ifjú Ahmed című filmet?
  • Miért lett olyan sötét a film?
  • Van-e okunk manapság Európában boldognak lenni?
Tovább

Folytatódik A vizsga, Kulka visszatér a filmekbe

július 4., 10:49 Módosítva: 2020.07.05 12:22
447

Augusztusban kezdődik A vizsga című magyar film folytatásának a forgatása, amire a Nemzeti Filmintézet 883,26 millió forint támogatást szavazott meg.

Tovább

Film készül az ötödik Beatles-tagról

július 3., 14:56 Módosítva: 2020.07.04 13:55
184

A koncertfilm- és kliprendezőként többszörös Grammy-díjas Jonas Åkerlund rendez majd életrajzi filmet Midas Man címmel az "ötödik Beatles-tagról", az együttest befuttató menedzserről, Brian Epsteinről, akinek halála részben hozzájárult az együttes feloszlásához – írja a Variety.

Tovább

Beválogattak a Cannes-i Filmfesztivál programjába egy magyar kisfilmet

július 3., 08:50 Módosítva: 2020.07.03 16:51
604

Egy magyar vizsgafilmet, Beleznai Márk Agapé című rendezői diplomafilmjét is beválogatták a 73. cannes-i fesztiválnak a filmes egyetemek legjobbjait felvonultató Cinéfondation programjába – közölték a szervezők.

Bár a koronavírus-járvány miatt a fesztivált a Croisette-en a megszokott formájában nem tartják meg, a beválogatott filmek megkapják a cannes-i filmfesztivál hivatalos programjának névjegyét, és azokat más nemzetközi fesztiválokon világszerte vetíteni fogják.

Tovább

A terminátor lányát Nyuszónak hívják

július 3., 04:48 Módosítva: 2020.07.03 12:38
48

Közhely, de minden filmes zsánernek vannak közhelyes toposzai. Ha a bérgyilkosos akciófilmeket nézzük, akkor ilyen a Szervezet, ami megbízza hősünket/hősnőnket, hogy iktasson ki bizonyos embereket mert csak. A Szervezet és a Végrehajtó kódolt üzeneteken, titkosított telefonhívásokon, esetleg sokat sejtető összenézéseken át kommunikálnak meglehetősen szűkszavúan, a Végrehajtót például nem nagyon szokta érdekeli, mennyit kap egy-egy melóért, ahogy az sem, miből fedezi az életét, sőt, az akció lebonyolításához szükséges eszközpark, parókaarzenál, pont passzos körömcipő- és koktélruha-kínálat előteremtése sem az ő gondja, ezek a dolgok pont ott lesznek, ahol lenniük kell, ha egy Szófia melletti vadászkastélyban, akkor ott, ha egy dubaji felhőkarcolóban, akkor ott.

Tovább

Bollywoodi remake-et kaphat a Liza, a rókatündér

július 2., 11:54 Módosítva: 2020.07.03 10:59
380

A rendszerváltás óta nem történt olyan, hogy egy magyar filmből készített remake-et egy külföldi produkció. Most viszont a Filmhu azt írja, hogy a 2015-ös Liza, a rókatündér c. romantikus fantasyra felfigyeltek Indiában, és remake-et készíthetnek Ujj Mészáros Károly filmjéből.

Tovább

Shia LaBeouf nem egy szokványos adóbehajtó

július 2., 09:37 Módosítva: 2020.07.03 09:59
12

Ugyan már 2018 augusztusában végeztek a forgatással, csak most jelent meg az első előzetes a Tax Collector c. filmhez. A filmben Shia LaBeouf egy nem éppen szokványos adóbehajtót alakít, aki egy helyi maffiafőnöknek dolgozik, és más bűnbandáktól hajtja be a nekik járó százalékot.

Tovább

Tízezernél is kevesebben mentek moziba a hétvégén

július 2., 08:50 Módosítva: 2020.07.02 10:55
128

A járvány elképesztő károkat okozott a szórakoztatóiparban, a bezáró klubok, kocsmák és elmaradó fesztiválok mellett a filmipar is leállt hónapokra, a moziknak pedig be kellett zárniuk. Egészen június végéig kellett várni, hogy elkezdjenek kinyitni a magyar mozik, de egyelőre a moziba járási kedv egészen minimális, legalábbis ez derül ki a legutóbbi hétvége nézőszámaiból.

Tovább

Visszatér a Beavis és Butt-head a Comedy Centralon

július 1., 19:26 Módosítva: 2020.07.02 09:36
155

Mike Judge újra beröffenti a Beavis és Butt-Headet, a kilencvenes évek kultikus rajzfilmsorozatát. Két új évadot is bejelentettek, az epizódok a Comedy Centralon fognak futni. 

A rendező nyilatkozatában csak annyit mondott, hogy

itt az idő újra hülyének lenni.

Az új sorozatokban Beavis és Butt-Head a Z generáció világában találja magát, és tele lesz olyan vonásokkal, amelyekkel a régi és az új rajongókat is meg lehet szólítani. Judge lesz az író, a producer, és a két főhős hangját is ő kölcsönzi. 

(Consequences of Sound)

Tovább

19 millió dolláros kártérítést kapnak Weinstein áldozatai

július 1., 11:17 Módosítva: 2020.07.01 13:12
34

Peren kívüli megállapodást kötött a szexuális zaklatással és nemi erőszakkal vádolt producer, Harvey Weinstein áldozatai egy részével, összesen tíz nővel, írja a Variety. A megállapodás értelmében Weinstein cége 18 millió 875 ezer dolláros (majdnem hatmilliárd forintos) kártérítést fizet az érintett nőknek. Bár a megállapodást még jóvá sem hagyta a bíróság, többen máris kritizálják azt, mondván, hogy a peren kívüli egyezség miatt a producer által elkövetett bűnök egy része soha nem kaphat nyilvánosságot, Weinsteinnek pedig nem kell felelnie a tetteiért.

Tovább

Az új Nolan-film helyett a Pesti Balhé várja a nézőket

július 1., 09:36 Módosítva: 2020.07.01 12:26
87

Bár a nagy hollywoodi szuperprodukciók mozis bemutatóit sorra tologatják egyre későbbi dátumokra, azért nem maradnak új filmek nélkül az újranyitó magyar mozik. Legalábbis egy új magyar film biztosan érkezik, a Pesti Balhé premierjét ugyanis a tervezettnél előbbre hozták. A film Facebook-oldalán jelentették be, hogy a korábban közölt dátumnál két héttel hamarabb, már július 30-tól vetítik a vígjátékot a magyar mozik. Így ez lesz az első magyar film, amit a koronavírus-járvány kitörése és a karantén után láthatnak a nézők.

Tovább

Olivia Wilde és Ana de Armas is dönthet a következő Oscarról

július 1., 08:59 Módosítva: 2020.07.01 10:36
65

819 új tagot vett fel az Oscar-díjakról döntő Amerikai Filmakadémia, írja a Variety. Az új tagok között ezúttal nincsenek magyar filmesek. A Filmakadémiát korábban sokat bírálták azért, mert tagsága túlnyomó részben idős, fehér férfiakból áll, akiknek konzervatív ízlése megjelenik a díjazott filmekben is. Az utóbbi években ezen igyekeztek változtatni, ez látszik az új tagok névsorán is. A 819 új akadémiai tag 45 százaléka nő, és 36 százalékuk nem fehér. 

Tovább

A javítóból szabadult álpap is hozhat megváltást

július 1., 05:20 Módosítva: 2020.07.01 15:04
105

Az utóbbi években készült néhány fontos és jó magyar film, és korábban elképzelhetetlenül sok jelentős filmes díjat is nyertünk, elsősorban a Saul fiának és a Testről és lélekről-nek köszönhetően. Hogy az Andy Vajna halálát követő átrendeződés után mi lesz, egyelőre nem tudjuk. De a fenti szép sikerek ellenére a magyar film még mindig adós valamivel: az itt és most bemutatásával. Ez az, amit a lengyel és a román filmesek olyan nagyszerűen csinálnak, és aminek újabb bizonyítéka a Corpus Christi.

A Corpus Christi Lengyelország idei Oscar nevezése volt, és be is került a legjobb öt idegen nyelvű film közé. Az Élősködőket persze nem lehetett legyőzni, de a Corpus Christi jelölése is teljesen megérdemelt volt. Ahogy az a számos díj is, amit a többek között a Velencei Filmfesztiválon a film eddig bezsebelt. A Corpus Christi ugyanis úgy mutatja be a jelenlegi Lengyelországot, hogy közben a politikánál vagy a gazdasági helyzetnél sokkal általánosabb kérdésekről, bűnről és bűnhődésről, hitről, megváltástól, szeretetről is beszél.

Tovább

Meghalt Carl Reiner színész, rendező

június 30., 15:57 Módosítva: 2020.07.01 16:17
351

98 éves korában meghalt Carl Reiner színész, rendező, producer, írja a Variety.

Tovább

Nagyrészt online és több helyszínen rendezik meg a jövő évi Sundance Filmfesztivált a vírus miatt

június 30., 15:43 Módosítva: 2020.06.30 17:08
8

Az online eseményekkel és a több helyszín bevonásával akarják elkerülni, hogy a koronavírus-járvány lehetséges újabb hulláma miatti rendkívüli helyzetben se kelljen lemondani a jövő évi filmfesztivált, írja az MTI.

Tovább

Aretha megtalálta a dalt, ami megmozgatta

június 29., 08:54 Módosítva: 2020.06.29 13:57
103

Megérkezett az első előzetes a Respect című, Aretha Franklinről készült életrajzi filmhez, amiben Jennifer Hudson játssza az énekesnőt, és amit a tervek szerint idén karácsonykor mutatnának be az amerikai mozik.

Tovább

Margot Robbie-val készülhet egy női főszereplős Karib-tenger kalózai

június 27., 09:39 Módosítva: 2020.06.27 22:57
312

Margot Robbie főszereplésével és produceri munkájával készülhet egy női főszereplős Karib-tenger kalózai-film, írja a Hollywood Reporter. A portál úgy tudja, hogy a film nem spinoff lesz, hanem teljesen új karaktereket és történetet írnak a már jól ismert franchise világában.

Tovább

Egy robot lesz egy hollywoodi film főszereplője, amelyet megtanítottak színészkedni

június 26., 16:05 Módosítva: 2020.06.27 00:20
340

Eljött a filmforgatások és a filmszínészet következő korszaka, amire a robotkészítő tudósokon kívül senki sem vágyott: japán tudósok építettek egy mesterséges intelligenciával rendelkező robotot, megtanították színészkedni, és Hollywoodban már rá is osztották egy hatalmas költségvetésű film főszerepét.

Erica, a robotszínész
Erica, a robotszínész
Fotó: Life Productions Inc
Tovább

Figyelmeztető üzenettel, de visszakerült az Elfújta a szél az HBO Maxra

június 26., 10:15 Módosítva: 2020.06.26 14:53
482

Két, a történelmi kontextust és a film feketékről, rabszolgaságról alkotott problémás képét magyarázó videó kíséretében visszakerült az HBO Max kínálatába az Elfújta a szél című filmklasszikus, amit nemrég, a Black Lives Matter mozgalom tüntetéseire reagálva távolítottak el onnan – írja a BBC.

Tovább

Még tovább csúszik a járvány utáni első nagy mozis blockbuster bemutatója

június 26., 08:41 Módosítva: 2020.06.26 16:07
78

New York állam kormányzója egyelőre mégsem engedélyezi a koronavírus-járvány miatt bezárt mozik újranyitását, így a stúdió újra későbbre tolta Christopher Nolan Tenet című filmjének bemutatóját, írja a Deadline. Pedig a világ összes mozija ettől a filmtől várta, hogy visszacsábítsa a közönséget a nézőterekre.

tenet trailer
Fotó: Warner Bros
Tovább

Jessica Chastain rendet vág a férfiak között

június 25., 14:34 Módosítva: 2020.06.26 14:14
50

Az újranyitó magyar mozik egyik új filmje lesz az Ava című akciófilm, amiben Jessica Chastain bérgyilkosnőként próbálja valahogy fenntartani a mentális egészségét, miközben a fizikait mindenféle más bérgyilkosok, sőt, még a munkaadói is veszélyeztetni kezdik. 

Tovább

Vadőrös játékfilmet készít Leonardo DiCaprio

június 24., 13:38 Módosítva: 2020.06.24 16:57
75

A 2014-es dokumentumfilm, a Virunga játékfilmes változatát készíti el DiCaprio, írja a Variety.

Tovább

Újabb hollywoodi producert vádolnak nemi erőszakkal

június 23., 14:16 Módosítva: 2020.06.24 14:31
155

Újabb hollywoodi producer ellen emeltek vádat szexuális erőszak miatt, írja a The New York Times. Az 53 éves David Guillod menedzserként dolgozott Hollywoodban, emellett pedig többek között Az utca törvénye, a Charlize Theron főszereplésével készült és részben Magyarországon forgatott Atomszőke, a Becstelenek és A betolakodó című filmek producere is volt.

Tovább