Friss kommentek

comment:com

Folytatódik a zombivadászat
Hétfőtől megint van Fear The Walking Dead, a The Walking Dead testvérsorozata, ami annak idején másnak indult, mint az anyasorozat, és nekem be is jött legalábbis a harmadik évad végéig, ameddig az eredeti szereplők közül még nem nyírtak ki mindenkit, Aztán meg kicsit szarni ment minden, a The Walking Dead-del való crossoverezés eléggé odavert az egyéni történetvezetésnek, nem véletlen, hogy az eredeti showrunner kézzel-lábbal tiltakozott ellene, és inkább kiszállt a buliból.

Ürüléket talált a hitvesi ágyban, ezután adta be a válókeresetet Johnny Depp

2 órája Módosítva: 2020.07.08 12:10
150

Mivel a színésznek és a Sun kiadójának, a News Group Newspapersnek nem sikerült peren kívül megegyeznie, kedden megtartották az első tárgyalást a Johnny Depp válásával kapcsolatos rágalmazási ügyben. Johnny Depp ugye azt állítja, nem igaz, amit a Sun írt, ő soha nem bántalmazta volt feleségét, Amber Heardöt. Kedden a két peres fél mellett a színésznő is megjelent a bíróságon, bár szóvivője szerint ő már szerette volna lezárni a múltat, és ehelyett most élete egyik legnehezebb szakaszáról kell beszélni a bíróság színe előtt, írja a Guardian

Az első  tárgyalási napon először a vallomásokat olvasták fel. Depp továbbra is ragaszkodik ahhoz, soha nem emelt kezet volt feleségére, Heard viszont többször is megütötte őt. És mesélt arról is, hogy akkor döntött úgy, hogy jobban teszik, hogy elválnak, amikor észrevette, hogy valaki – vélhetően Heard vagy egyik barátja –, a közös ágyukba végezte el a dolgát, a színésznő pedig ártalmatlan tréfaként kezelte az ügyet. Az alperes, a News Group Newspapers pedig természetesen továbbra is kiáll amellett, hogy a Sun nem hazudott, Depp igenis ütötte feleségét.

Tovább

Jude Law játszhatja Hook kapitányt az új Pán Péter-filmben

3 órája Módosítva: 2020.07.08 12:11
29

A Variety információi szerint könnyen elképzelhető, hogy a brit színész alakítja majd Hook kapitányt a Disney legújabb Pán Péter-filmjében, és információk szerint a Peter Pan & Wendy a mozikban debütál majd, és nem a Disney Pluson, ami ugye a stúdió streamingszolgáltatása. 

Az élőszereplős film a Disney 1953-as rajzfilmje alapján készül, a forgatókönyvet David Lowery és Toby Halbrooks jegyzi, illetve Lowery, aki korábban az Elliott, a sárkány című fantáziafilmmel aratott sikert, most ismét a rendezői székbe ül.

J. M. Barrie meséjét már korábban is megfilmesítették, Steven Spielberg 1991-ben Robin Williamsra osztotta a felnőtt Pán Péter szerepét, a gonosz Hook kapitányt pedig Dustin Hoffman alakította. A 2003-ban a Universal és a Columbia gyártásában készült Pán Péter-filmben az ördögi kalózkapitányt Jason Isaacs játszotta, legutóbb, 2015-ben pedig a Warner Bros. Pán című filmjében Hugh Jackman bújt Hook bőrébe.

A Disneynek hatalmas bevétele volt az utóbbi időben az animációs filmek élőszereplős újraforgatásából: az Aladdin és Az oroszlánkirály című filmekre világszerte több mint egymilliárd dollárért (315 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők, írja az MTI. 

Tovább

Majdnem kiirtották, de visszatért a magyar erdők gyönyörű fantomja

9 órája Módosítva: 2020.07.08 05:27
1075

Nincs még egy olyan egyértelműen és vitathatatlanul csodálatos trendje a magyar filmnek, mint amilyen a természetfilm műfajának huszonegyedik századi reneszánsza. A 2011-es Vad Magyarország mindenkit megdöbbentő mértékű siker volt – a játékfilmeket is legyőzve lett a legnézettebb magyar film a mozikban, a tévés és online megtekintésekről már nem is beszélve –, amitől úgy kezdtek kinőni a földből az újabb és újabb, egyértelműen a Vad Magyarország által kitaposott úton haladó magyar természetfilmek, ahogy egyik visszatérő, fontos szereplőjük, a gombák eső után. (Itt írtunk a Vad Szigetközről, itt a Vad Kunságról, itt meg a Vad Balatonról.)

A Vad Magyarország operatőre, Mosonyi Szabolcs hamar külön utakra indult a rendező Török Zoltántól, magával vitte a szinte márkanévvé váló „vad” jelzőt is, és azóta – a nézők legnagyobb szerencséjére – más, tehetséges követők is megjelentek, három éve készült el például a Török-Mosonyi párostól független Gemenc – Az árterek világa című film. És most bemutatták végre Mosonyi új természetfilmjét, a Vad erdők, vad bércek – A fantom nyomában-t, amely az első olyan márciusi bemutató volt, vagyis lett volna, amelyet már nem tartottak meg tavasszal a járvány és a mozibezárások miatt. Így viszont az első film lett, amelyet az újranyitott mozik a műsorukra tűztek.

Tovább

Halle Berry bocsánatot kért, amiért transznemű szerepet akart eljátszani

tegnap, 12:17 Módosítva: 2020.07.07 20:37
155

Halle Berry korábban azt mondta, hogy szívesen eljátszana egy transznemű karaktert, de kijelentése olyan heves ellenreakciókat váltott ki, hogy visszakozott, illetve megígérte, hogy „szövetségese lesz a transzneműek közösségének”, írja a Sky.

Tovább

Nem is ellopni kihívás egy festményt, hanem becsempészni egy árverésre

tegnap, 07:41 Módosítva: 2020.07.07 16:28
215

Klasszikus filmes felállás, hogy egy zsenikből álló banda összeáll annak érdekében, hogy ellopjanak valamit – legyen az festmény, gyémánt vagy egy bank pénzkészlete. Ennek a sémának a kifordított verziója, a Pesti Balhé lesz az első olyan magyar film, amit a járvány után bemutatnak a hazai mozikban, és amiben a csapat nem zsenikből áll, és nem is lopásra szövetkeztek.

Tovább

A Vadnyugattól Tarantinóig: Morricone legjobb filmzenéi

július 6., 21:30 Módosítva: 2020.07.07 23:48
1855

91 éves korában elhunyt Ennio Morricone, akit bátran lehet a filmtörténelem egyik legnagyobb hatású zeneszerzőjének hívni. Az olasz zeneszerző munkássága több generációnyi filmesre volt óriási hatással, ezért összeszedtük azokat a munkáit, amelyek leginkább meghatározták a karrierjét.

Tovább

Először mesélt részletesen Tom Hanks a koronavírusos fertőzöttségéről

július 6., 14:02 Módosítva: 2020.07.07 08:47
220

Bejárta a világsajtót annak idején a hír, hogy Tom Hanks és felesége elkapták a koronavírust. A színész és felesége azóta felépült a fertőzésből, és most Hanks Greyhound című filmjének apropójából a Guardiannek mesélt többek között arról, hogyan hatott az egészségére a koronavírus.

Tovább

Tom Cruise és csapata felmentést kapott a kéthetes karantén alól Nagy-Britanniában

július 6., 11:09 Módosítva: 2020.07.06 13:08
0

A brit kormány múlt hét pénteken tette közzé azoknak az országoknak a listáját, amelyek állampolgárainak nem kell két hétre karanténba vonulniuk, miután Nagy-Britanniába érkeznek. Az Egyesült Államok ugyan nem szerepel ezen a listán, de az illetékesek úgy döntöttek, kivételt tesznek több ismert hollywoodi színésszel, többek között Tom Cruise-zal is, ugyanis szeretnék, ha újraindulnának a filmforgatások, írja a Variety.

Oliver Dowden kulturális miniszter és Cruise nemrég egyeztetett arról, hogy a színész és stábja több hónapnyi kényszerpihenő után szívesen folytatná a hetedik Mission: Impossibble film forgatását. A stáb a Variety információi szerint a Warner Bros. leavesdeni stúdiójában forgatna tovább. 

Dowden nyilatkozatában kiemelte, nem véletlenül készül olyan sok film és televíziós műsor Nagy-Britanniában, hiszen kreativitásban, szakértelemben nincs hiány, és persze az adókedvezmények is az ország mellett szólnak, és persze a helyi gazdaságnak is jót tesz, ha náluk forgatnak a külföldi filmesek. Hozzátette, egyelőre természetesen csak kisebb létszámú stáboknak adnak felmentést a kéthetes karantén alól.

Tovább

Meghalt Ennio Morricone

július 6., 09:05 Módosítva: 2020.07.06 18:31
35108

Hétfő hajnalban elhunyt Ennio Morricone világhírű zeneszerző, írja a La Repubblica. Az olasz napilap szerint a 91 éves Morricone egy római kórházban hunyt el, miután szerencsétlenül esett. Az Oscar-díjas zeneszerző temetését szűk körben tartják.

Tovább

102 évesen meghalt James Bond ügynöktársa

július 5., 14:38 Módosítva: 2020.07.06 11:05
80

102 éves korában elhunyt Earl Cameron, filmtörténet egyik úttörő fekete brit színésze, aki az elsők között szerepelt olyan mainstream filmekben, mint a James Bond, vagy a Ki vagy Doki?, de Christopher Nolan Eredetében és Sidney Pollack A tolmácsában is játszott.

Tovább

Még mindig ezekben az országokban működik a legjobban a demokrácia

július 5., 07:27 Módosítva: 2020.07.05 18:19
189

A belga testvérpár, Jean-Pierre és Luc Dardenne harminc éve készítik kitartóan filmjeiket a munkásosztályról, a munkanélküliekről, a szegényekről és azokról, akiket bármiféle társadalmi igazságtalanság ér. Az európai film legjobbjai közt vannak, több mint húsz éve állandó meghívottjai a Cannes-i Filmfesztiválnak, amelyről általában el is hoznak valamilyen díjat, de eddigi legsikeresebb filmjüket, a csodálatos Két nap, egy éjszakát Oscarra is jelölték: Marion Cotillard volt esélyes a legjobb főszereplőnő díjára (egyedüli nem angol anyanyelvű jelöltként).

Új filmjüket, Az ifjú Ahmedet szintén Cannes-ban mutatták be, a Dardenne fivérek meg is kapták érte a legjobb rendező díját; csütörtöktől itthon is játsszák a filmet az újranyitott mozik. A film egy muszlim kamasz fiúról szól, aki egy imám iránymutatásai alapján egyre inkább szó szerint veszi a Korán tanításait, és egyre kevésbé hajlandó bármilyen kompromisszumra; a helyzet végül addig súlyosbodik, hogy a fiú, Ahmed, úgy dönt, meg kell ölnie egy szerinte tisztátalan eszméket hirdető tanárnőt.

A filmet sok kritika érte már csak azért is, mert ez nem az az évtized, amelyben jó szemmel néznék, hogy jómódú, fehér, keresztény férfiak akarják megmutatni, hogy is gondolkodnak a muszlimok, de azért is, mert a film tényleg nem beszél a témáról igazán árnyaltan – bár azt a legtöbben elismerik, a színészi alakítások nagyon erősek, és a szándék is biztosan nemes volt mögötte.

A két rendezővel Párizsban ültünk le beszélgetni az ellentmondásos fogadtatásról és mindarról, amit korábbi filmjeik – köztük a Rosetta, A gyermek, a Lorna csendje, a Srác a biciklivel vagy Az ismeretlen lány – képviselnek.

  • Miért támadták Az ifjú Ahmed című filmet?
  • Miért lett olyan sötét a film?
  • Van-e okunk manapság Európában boldognak lenni?
Tovább

Folytatódik A vizsga, Kulka visszatér a filmekbe

július 4., 10:49 Módosítva: 2020.07.05 12:22
463

Augusztusban kezdődik A vizsga című magyar film folytatásának a forgatása, amire a Nemzeti Filmintézet 883,26 millió forint támogatást szavazott meg.

Tovább

Film készül az ötödik Beatles-tagról

július 3., 14:56 Módosítva: 2020.07.04 13:55
184

A koncertfilm- és kliprendezőként többszörös Grammy-díjas Jonas Åkerlund rendez majd életrajzi filmet Midas Man címmel az "ötödik Beatles-tagról", az együttest befuttató menedzserről, Brian Epsteinről, akinek halála részben hozzájárult az együttes feloszlásához – írja a Variety.

Tovább

Beválogattak a Cannes-i Filmfesztivál programjába egy magyar kisfilmet

július 3., 08:50 Módosítva: 2020.07.03 16:51
619

Egy magyar vizsgafilmet, Beleznai Márk Agapé című rendezői diplomafilmjét is beválogatták a 73. cannes-i fesztiválnak a filmes egyetemek legjobbjait felvonultató Cinéfondation programjába – közölték a szervezők.

Bár a koronavírus-járvány miatt a fesztivált a Croisette-en a megszokott formájában nem tartják meg, a beválogatott filmek megkapják a cannes-i filmfesztivál hivatalos programjának névjegyét, és azokat más nemzetközi fesztiválokon világszerte vetíteni fogják.

Tovább

A terminátor lányát Nyuszónak hívják

július 3., 04:48 Módosítva: 2020.07.03 12:38
48

Közhely, de minden filmes zsánernek vannak közhelyes toposzai. Ha a bérgyilkosos akciófilmeket nézzük, akkor ilyen a Szervezet, ami megbízza hősünket/hősnőnket, hogy iktasson ki bizonyos embereket mert csak. A Szervezet és a Végrehajtó kódolt üzeneteken, titkosított telefonhívásokon, esetleg sokat sejtető összenézéseken át kommunikálnak meglehetősen szűkszavúan, a Végrehajtót például nem nagyon szokta érdekeli, mennyit kap egy-egy melóért, ahogy az sem, miből fedezi az életét, sőt, az akció lebonyolításához szükséges eszközpark, parókaarzenál, pont passzos körömcipő- és koktélruha-kínálat előteremtése sem az ő gondja, ezek a dolgok pont ott lesznek, ahol lenniük kell, ha egy Szófia melletti vadászkastélyban, akkor ott, ha egy dubaji felhőkarcolóban, akkor ott.

Tovább

Bollywoodi remake-et kaphat a Liza, a rókatündér

július 2., 11:54 Módosítva: 2020.07.03 10:59
380

A rendszerváltás óta nem történt olyan, hogy egy magyar filmből készített remake-et egy külföldi produkció. Most viszont a Filmhu azt írja, hogy a 2015-ös Liza, a rókatündér c. romantikus fantasyra felfigyeltek Indiában, és remake-et készíthetnek Ujj Mészáros Károly filmjéből.

Tovább

Shia LaBeouf nem egy szokványos adóbehajtó

július 2., 09:37 Módosítva: 2020.07.03 09:59
12

Ugyan már 2018 augusztusában végeztek a forgatással, csak most jelent meg az első előzetes a Tax Collector c. filmhez. A filmben Shia LaBeouf egy nem éppen szokványos adóbehajtót alakít, aki egy helyi maffiafőnöknek dolgozik, és más bűnbandáktól hajtja be a nekik járó százalékot.

Tovább

Tízezernél is kevesebben mentek moziba a hétvégén

július 2., 08:50 Módosítva: 2020.07.02 10:55
128

A járvány elképesztő károkat okozott a szórakoztatóiparban, a bezáró klubok, kocsmák és elmaradó fesztiválok mellett a filmipar is leállt hónapokra, a moziknak pedig be kellett zárniuk. Egészen június végéig kellett várni, hogy elkezdjenek kinyitni a magyar mozik, de egyelőre a moziba járási kedv egészen minimális, legalábbis ez derül ki a legutóbbi hétvége nézőszámaiból.

Tovább

Visszatér a Beavis és Butt-head a Comedy Centralon

július 1., 19:26 Módosítva: 2020.07.02 09:36
155

Mike Judge újra beröffenti a Beavis és Butt-Headet, a kilencvenes évek kultikus rajzfilmsorozatát. Két új évadot is bejelentettek, az epizódok a Comedy Centralon fognak futni. 

A rendező nyilatkozatában csak annyit mondott, hogy

itt az idő újra hülyének lenni.

Az új sorozatokban Beavis és Butt-Head a Z generáció világában találja magát, és tele lesz olyan vonásokkal, amelyekkel a régi és az új rajongókat is meg lehet szólítani. Judge lesz az író, a producer, és a két főhős hangját is ő kölcsönzi. 

(Consequences of Sound)

Tovább

19 millió dolláros kártérítést kapnak Weinstein áldozatai

július 1., 11:17 Módosítva: 2020.07.01 13:12
34

Peren kívüli megállapodást kötött a szexuális zaklatással és nemi erőszakkal vádolt producer, Harvey Weinstein áldozatai egy részével, összesen tíz nővel, írja a Variety. A megállapodás értelmében Weinstein cége 18 millió 875 ezer dolláros (majdnem hatmilliárd forintos) kártérítést fizet az érintett nőknek. Bár a megállapodást még jóvá sem hagyta a bíróság, többen máris kritizálják azt, mondván, hogy a peren kívüli egyezség miatt a producer által elkövetett bűnök egy része soha nem kaphat nyilvánosságot, Weinsteinnek pedig nem kell felelnie a tetteiért.

Tovább

Az új Nolan-film helyett a Pesti Balhé várja a nézőket

július 1., 09:36 Módosítva: 2020.07.01 12:26
87

Bár a nagy hollywoodi szuperprodukciók mozis bemutatóit sorra tologatják egyre későbbi dátumokra, azért nem maradnak új filmek nélkül az újranyitó magyar mozik. Legalábbis egy új magyar film biztosan érkezik, a Pesti Balhé premierjét ugyanis a tervezettnél előbbre hozták. A film Facebook-oldalán jelentették be, hogy a korábban közölt dátumnál két héttel hamarabb, már július 30-tól vetítik a vígjátékot a magyar mozik. Így ez lesz az első magyar film, amit a koronavírus-járvány kitörése és a karantén után láthatnak a nézők.

Tovább

Olivia Wilde és Ana de Armas is dönthet a következő Oscarról

július 1., 08:59 Módosítva: 2020.07.01 10:36
65

819 új tagot vett fel az Oscar-díjakról döntő Amerikai Filmakadémia, írja a Variety. Az új tagok között ezúttal nincsenek magyar filmesek. A Filmakadémiát korábban sokat bírálták azért, mert tagsága túlnyomó részben idős, fehér férfiakból áll, akiknek konzervatív ízlése megjelenik a díjazott filmekben is. Az utóbbi években ezen igyekeztek változtatni, ez látszik az új tagok névsorán is. A 819 új akadémiai tag 45 százaléka nő, és 36 százalékuk nem fehér. 

Tovább

A javítóból szabadult álpap is hozhat megváltást

július 1., 05:20 Módosítva: 2020.07.01 15:04
105

Az utóbbi években készült néhány fontos és jó magyar film, és korábban elképzelhetetlenül sok jelentős filmes díjat is nyertünk, elsősorban a Saul fiának és a Testről és lélekről-nek köszönhetően. Hogy az Andy Vajna halálát követő átrendeződés után mi lesz, egyelőre nem tudjuk. De a fenti szép sikerek ellenére a magyar film még mindig adós valamivel: az itt és most bemutatásával. Ez az, amit a lengyel és a román filmesek olyan nagyszerűen csinálnak, és aminek újabb bizonyítéka a Corpus Christi.

A Corpus Christi Lengyelország idei Oscar nevezése volt, és be is került a legjobb öt idegen nyelvű film közé. Az Élősködőket persze nem lehetett legyőzni, de a Corpus Christi jelölése is teljesen megérdemelt volt. Ahogy az a számos díj is, amit a többek között a Velencei Filmfesztiválon a film eddig bezsebelt. A Corpus Christi ugyanis úgy mutatja be a jelenlegi Lengyelországot, hogy közben a politikánál vagy a gazdasági helyzetnél sokkal általánosabb kérdésekről, bűnről és bűnhődésről, hitről, megváltástól, szeretetről is beszél.

Tovább

Meghalt Carl Reiner színész, rendező

június 30., 15:57 Módosítva: 2020.07.01 16:17
351

98 éves korában meghalt Carl Reiner színész, rendező, producer, írja a Variety.

Tovább

Nagyrészt online és több helyszínen rendezik meg a jövő évi Sundance Filmfesztivált a vírus miatt

június 30., 15:43 Módosítva: 2020.06.30 17:08
8

Az online eseményekkel és a több helyszín bevonásával akarják elkerülni, hogy a koronavírus-járvány lehetséges újabb hulláma miatti rendkívüli helyzetben se kelljen lemondani a jövő évi filmfesztivált, írja az MTI.

Tovább

Aretha megtalálta a dalt, ami megmozgatta

június 29., 08:54 Módosítva: 2020.06.29 13:57
103

Megérkezett az első előzetes a Respect című, Aretha Franklinről készült életrajzi filmhez, amiben Jennifer Hudson játssza az énekesnőt, és amit a tervek szerint idén karácsonykor mutatnának be az amerikai mozik.

Tovább

Margot Robbie-val készülhet egy női főszereplős Karib-tenger kalózai

június 27., 09:39 Módosítva: 2020.06.27 22:57
313

Margot Robbie főszereplésével és produceri munkájával készülhet egy női főszereplős Karib-tenger kalózai-film, írja a Hollywood Reporter. A portál úgy tudja, hogy a film nem spinoff lesz, hanem teljesen új karaktereket és történetet írnak a már jól ismert franchise világában.

Tovább

Egy robot lesz egy hollywoodi film főszereplője, amelyet megtanítottak színészkedni

június 26., 16:05 Módosítva: 2020.06.27 00:20
340

Eljött a filmforgatások és a filmszínészet következő korszaka, amire a robotkészítő tudósokon kívül senki sem vágyott: japán tudósok építettek egy mesterséges intelligenciával rendelkező robotot, megtanították színészkedni, és Hollywoodban már rá is osztották egy hatalmas költségvetésű film főszerepét.

Erica, a robotszínész
Erica, a robotszínész
Fotó: Life Productions Inc
Tovább

Figyelmeztető üzenettel, de visszakerült az Elfújta a szél az HBO Maxra

június 26., 10:15 Módosítva: 2020.06.26 14:53
482

Két, a történelmi kontextust és a film feketékről, rabszolgaságról alkotott problémás képét magyarázó videó kíséretében visszakerült az HBO Max kínálatába az Elfújta a szél című filmklasszikus, amit nemrég, a Black Lives Matter mozgalom tüntetéseire reagálva távolítottak el onnan – írja a BBC.

Tovább

Még tovább csúszik a járvány utáni első nagy mozis blockbuster bemutatója

június 26., 08:41 Módosítva: 2020.06.26 16:07
78

New York állam kormányzója egyelőre mégsem engedélyezi a koronavírus-járvány miatt bezárt mozik újranyitását, így a stúdió újra későbbre tolta Christopher Nolan Tenet című filmjének bemutatóját, írja a Deadline. Pedig a világ összes mozija ettől a filmtől várta, hogy visszacsábítsa a közönséget a nézőterekre.

tenet trailer
Fotó: Warner Bros
Tovább