Friss kommentek

comment:com

Balaton helyett a városi dzsungelben folytatódik az Egynyári kaland
Május 26-án szombaton indul a Duna Televízión az Egynyári kaland harmadik évada.

Csányi Sándor mégsem lesz benne a Teljesen idegenek magyar remakejében

47 perce Módosítva: 2018-04-27 10:06
0

Elkezdődött a Teljesen idegenek című olasz film magyar változatának forgatása. Ahogy arról néhány hónappal ezelőtt már beszámoltunk, az átdolgozást Goda Kriszta rendező Divinyi Réka forgatókönyvíróval közösen készíti el, akik korábban már olyan filmeket készítettek, mint a Csak szex és más semmi vagy a Szabadság, szerelem. 

Tovább

Laura Dern nyomasztó emlékek után jár

5 órája Módosítva: 2018-04-27 05:36
9

Máris újabb Emmy-díjat jósolnak Laura Dernnek az HBO A történet című drámájában nyújtott alakításáért. Dern tavaly nyert Emmyt a Hatalmas kis hazugságokért (szintén HBO), de az első kritikák szerint A történetben is hasonlóan nagyot alakít. A filmet májusban mutatják be az HBO-n, de addig is itt van a friss előzetes hozzá: 

Tovább

Csernobil hőseiről szól az új magyar film

tegnap, 15:02 Módosítva: 2018-04-26 20:50
23

Izgalmas témát talált következő rendezéséhez Fliegauf Bence, a Liliom ösvény és a Csak a szél rendezője. Fliegauf a Facebookra posztolt egy képet, amihez odaírta, hogy ez egy hangulatfotó következő filmjéhez, ami a csernobili katasztrófával fog foglalkozni. A film címe Glowman lesz, és azoknak ajánlják, aki feláldozták magukat ebben az ipari és ökológiai katasztrófában. A filmet támogatja a magyar filmalap, de lesz benne ukrán, és valószínűleg német pénz is. A kutatás és a lobbizás a filmért három évig tartott, most köszönik mindenkinek, aki támogatja őket.

Tovább

Tom Cruise 106-szor ugrott ki egy repülőből

tegnap, 13:56 Módosítva: 2018-04-26 14:07
13

Azt a februárban kijött trailerből már tudtuk, hogy a Mission: Impossible sorozat hatodik részében, ami az Utóhatás alcímet kapta, lesz autós akció, motoros akció, hajós akció és helikopteres akció is. Sőt, olyan is lesz, hogy egy autó és egy helikopter összeütközik. Az is kiderült, hogy a főszereplő, Tom Cruise darabokra törte a bokáját, amikor elvétett egy ugrást a film forgatása közben. A jelenetet persze így is befejezte, benne is lesz a kész filmben. A most zajló CinemaConon egy csomó újdonság is kiderült a film akciójeleneteiről. 

Tovább

Bizarr Hitler-filmben játszik Sam Rockwell és Scarlett Johansson

tegnap, 10:54 Módosítva: 2018-04-26 15:03
1

Sam Rockwell nemrég nyerte el a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscart a Három óriásplakát Ebbing határában-ért, amiben egy fajgyűlölő rendőrt játszott. Most lényegében bármilyen szerepet megkaphat, a legtöbb színész ilyenkor, Oscar után szokott elvállalni valamilyen nagy költségvetésű akció-, vagy szuperhősfilmet. Rockwell viszont meglepő módon egy különleges film főszerepére írt alá. A Jojo Rabbit rendezője Taika Waititi, aki a Vademberek hajszáját és a Thor: Ragnarököt készítette.

Tovább

Brad Pitt készít filmet a Harvey Weinstein-ügyről

tegnap, 10:19 Módosítva: 2018-04-26 19:00
7

Annapurna Pictures és Plan B Entertainment, Brad Pitt produkciós cége szerezte meg a jogokat, így ők csinálhatnak filmet a Harvey Weinsten-botrányból, írja a Variety. Pontosabban abból, ahogy New York Times újságírói, Jodi Kantor és Megan Twohey nyomoztak a producer ellen, akit végül több tucatnyi színésznő és filmes vádolt nemi erőszakkal, szexuális zaklatással. Egyelőre még nem tudni, hogy kik írják, és ki fogja rendezni a filmet. Az viszont már eldőlt, hogy az újságírókra fognak fókuszálni, úgy, ahogy azt például a Spotlight-ban láthattuk. A film az ő munkájukról fog szólni, nem Weinstein lesz a középpontjában.

Tovább

Folytatást kap 2018 meglepetésfilmje

tegnap, 09:47 Módosítva: 2018-04-26 16:52
4

A mozinézők ki vannak éhezve az eredeti ötletekre, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a Hang nélkül című horror sikere. A filmet az Office című sorozatból ismert színész, John Krasinski írta és rendezte. Ő is játssza az egyik főszerepet, a másikat pedig a felesége, Emily Blunt. Az amerikai nézők annyira szerették, hogy a bemutató hétvégéjén olyan sokan váltottak rá jegyet – 50,3 millió dollár értékben –, hogy elnyerte az év második legerősebben nyitó filmje címet. A 17 millió dollárból, tehát hollywoodi mércével mérve aprópénzből készült film 213 millió dolláros bevételnél jár úgy, hogy sok helyen még nem mutatták be. Magyarországon például csak május 3-tól látható.

Tovább

Deadpool magyarul is tiszta gyagya

április 25., 15:04 Módosítva: 2018-04-26 11:12
436

Május 17-én jön a magyar mozikba a Deadpool második része, a forgalmazó is rákapcsolt itt a nagy Bosszúállók-őrület közepén, hogy ne feledkezzünk meg a nagypofájú, halhatatlan szuperhősről, úgyhogy itt van egy új szinkronos előzetes hozzá.

Tovább

Amikor Nagyláb kutatni kezd Apróláb után

április 25., 10:20 Módosítva: 2018-04-25 17:33
2

Új előzetessel jött ki az Apróláb (Smallfoot) című animációs mese, és a maga gyerekesen idegesítő módján még akár felnőtteknek is szórakoztató lehet:

Tovább

Alden Ehrenreich még kétszer lehet Han Solo

április 25., 08:52 Módosítva: 2018-04-25 15:18
2

A 29 éves Alden Ehrenreich játssza Han Solót a Solo - Egy Star Wars-történet című filmben és eddig csak találgatni lehetett, hogy a későbbiekben is övé lesz-e a szerep. Hivatalosan persze még mindig nincs megerősítve semmi, de a színész szándékosan vagy véletlenül, de elszólta magát: három filmre írt alá.

Tovább

Ezért a filmért törte bokáját Nicolas Cage Bulgáriában

április 25., 04:58 Módosítva: 2018-04-25 15:44
24

Nicolas Cage nemrég szellőztette meg, hogy hamarosan visszavonul a színészettől, még néhány évet jósol magának, aztán a kamera túloldalán, rendezőként, szeretné kipróbálni magát. Jelen pillanatban azonban még hét filmje is készülőben van.

Ezek egyike a #211 című akciófilm, amelynek címe a rablások rendőrségi kódját jelöli az Egyesült Államokban. A film megtörtént esetet dolgoz fel, a történelem egyik leghosszabb és legvéresebb bankrablása inspirálta.

Tovább

A Bosszúállók 3 olyan, mint a félbehagyott dugás

április 25., 00:00 Módosítva: 2018-04-25 17:17
1330

Megvan az a vicc, hogy a pap, a rabbi meg az imám bemennek a kuplerájba? És az, hogy a pap, a rabbi, az imám, a lelkész, a lelkipásztor, a sámán, a varázsló, a guru, a láma, a tulku, a rinpócse, a tenzó, a szerzetes, a prédikátor, a pandit, a mulla, a gadol, a boszorkány, a druida, a laman, a dastúr, az apáca és Semjén Zsolt bemennek a kuplerájba? Pedig ha valaki beül a harmadik Bosszúállókra, nagyjából erre számítson.

Ez az a film , ami felé a Marvel Univerzum eddigi filmjei vezettek, a "kell egy csapat" kitétel alfája és ómegája, a blockbuster, ami után értelmetlen csapatgründolós képregényfilmet forgatni, mert ekkora úgysem jön össze sose. És még van egy folytatása is, helló, mert aki elhitte a Marvel megalomániájának kicsúcsosodásáról, hogy ez egy különálló történet, ami bármit is lezár, az nem ismeri Hollywood működését. A Bosszúállók 3 és 4 eredetileg egy nagy sztori volt, amit azért szedtek ketté, mert hat órát senki nem ülne a moziban egyhuzamban, és kétszer elkérni a pénzt a jegyekért sokkal faszább, mint egyszer. A cég egy idő után változtatott a kommunikáción, és már a két film, két sztori, két cím narratívát tolta, a most moziba kerülő 3. film kapta a Végtelen háború alcímet, a negyedikét meg nem árulták el egyelőre, de mindegy is.

Tovább

Leonardo DiCaprio odáig van az új Tarantino-filmért

április 24., 14:47 Módosítva: 2018-04-25 12:52
2151

A CinemaCon előre be nem jelentett meglepetésvendégeként állt a közönség elé Quentin Tarantino és a készülő, Once Upon a Time in Hollywood című filmjének egyik főszereplője, Leonardo DiCaprio hétfő este Las Vegasban.

Tarantino legújabb nagyjátékfilmjének másik főszereplője Brad Pitt lesz. A rendező szerint a két színész együtt a legizgalmasabb duót alkotja a filmtörténelemben Robert Redford és Paul Newman óta.

Tovább

Végre láthatjuk, milyen Venom lett Tom Hardyból

április 24., 10:29 Módosítva: 2018-04-24 19:17
779

A Venom-film első teaser trailere nem kis csalódást okozott a rajongók körében, hiszen abban Eddie Brock figurája csupán az átalakulás előtti állapotában volt látható. A film első igazi előzetesétől azonban mindenki megkapja, amit látni akar, de készüljünk fel: a Venomként vicsorgó Tom Hardy tényleg nem szép látvány.

Tovább

Most aztán mindent megtudhat a gazdag ázsiaiakról

április 24., 05:30 Módosítva: 2018-04-24 15:06
76

A Bazi nagy görög lagzi után itt a Bazi nagy kínai lagzi, na jó nem egészen, hanem az Őrült gazdag ázsiaiak. Kevin Kwan 2013-ban megjelent könyve a szupergazdag, Szingapúrban élő kínaiakról hatalmas siker lett, így nem csoda, ha úgy gondolták, érdemes megfilmesíteni. A téma adott, Nick az Amerikában élő őrült gazdag fiú boldogan él egyetemen oktató, közgazdász barátnőjével Rachellel, akit egy idő után szeretne bemutatni Szingapúrban élő szüleinek is. Természetesen az csak a helyszínen derül ki, hogy Nick családjának majdnem akkora vagyona van, mint az angol királyi családnak.

Tovább

Kisütött a nap, nem járnak az emberek moziba

április 23., 16:38 Módosítva: 2018-04-24 07:41
1

Itt a jó idő és egyre kevesebben járnak a moziba, ezt mutatják legalábbis a nézettségi adatok. Már múlt héten is azt írtuk, hogy rég volt ilyen gyenge hétvégéje a magyar moziknak, pedig akkor még nem sejtettük, hogy az idei hétvégén alig 89 ezren váltanak majd jegyet.

A nézettségi lista élén továbbra is a Dwayne "The Rock" Johnson főszereplésével készült Rampage volt (kritikánk), ami a komolyabb alternatívák hiányában magabiztosan nyerte a hetet, annak ellenére, hogy 12 ezer nézővel kevesebb ült be rá, mint múlt héten, így ezen a hétvégén majdnem csak 18 ezren látták. Második helyen volt változás, az újonnan bemutatott Éjjeli napfény landolt ezen a helyen, soknak nem mondható 12 540 nézővel. Harmadik helyre csúszott vissza a Ready Player One (kritikánk) amit 8600-an néztek meg a hétvégén.

Hihetetlenül tartja magát a Nyúl péter című rajzfilm (kritikánk), aminek a nézőszáma közelít a 300 ezerhez, viszont a héten lekerült a tízes listáról a Valami Amerika 3., bár összesen közel 357 ezer nézőnél jár a film. Felkerült a nézettségi lista 14. helyére egy természetfilm is, a Vad Balaton, amit több, mint kétezren néztek meg a hétvégén. 

Tovább

Miloš Forman filmje nyitja Karlovy Varyt

április 23., 15:43 Módosítva: 2018-04-23 16:45
0

Miloš Forman 1965-ös filmje, az Egy szöszi szerelme nyitja majd meg az 53. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivált, így emlékeznek majd a nemrég meghalt Oscar-díjas rendezőre. A filmfesztivál elnöke, Jiri Bartoska közleményében úgy fogalmazott, hogy nem csak egy rendezőt, hanem egy nagyszerű barátot is elveszett Forman személyében, és úgy döntöttek, nem csak beszédek formájában, hanem a munkáján keresztül is megemlékeznek róla.

A június 29 és július 7. között zajló filmfesztivál vendége lesz többek között Richard Linklater rendező (Sráckor, Mielőtt felkel a nap) is, emellett dokumentumfilmekkel emlékeznek meg a Balti-államok száz éves függetlenségéről is.

Tovább

Nincs is jobb, mint a jéghideg rettegés

április 23., 11:28 Módosítva: 2018-04-23 23:20
90

Kevés dolog félelmetesebb, mint egy kegyetlen horrorfilm, amely az elsőtől az utolsó percig hihető és hiteles: nincs benne semmi természetfeletti, nincs elátkozott ház, nincs gyerekevő szörny. És még csak nem is valami millióból-egy szélsőségre épít, mondjuk egy velejéig gonosz, megszállott, sosem hibázó gyilkosra. Hanem annak ellenére, hogy horror, és hogy borzalmakat mutat be, mégis minden pillanatáról azt érezni: amit látunk, az tényleg megtörténhetne akár velünk is, mert a szereplők viselkedése logikus, vagy legalábbis van rájuk érthető magyarázat. 

Érthető, és épp ez a legrosszabb az egészben: az ember nem egyszerűen az ösztönei szintjén retteg attól, hogy a sötétből hirtelen előbukkan egy zombikéz, vagy a belezések látványától, hanem pont attól érzi iszonyúan magát, hogy rájön, milyen vékony az a láthatatlan háló, ami megakadályozza, hogy ilyen dolgok történjenek velünk is. Hogy a semmilyen nevelést nem kapott suhancokból álló kamaszbandának elég legyen a beszólogatás meg az autó kerekének kiszúrása, és ne menjenek el odáig az egymás előtti menőzésben, ameddig az Eden Lake-ben elmennek. Hogy a magzatát egy figyelmetlen sofőr miatt elvesztő nő legfeljebb csak elképzelje, hogy „visszaveszi” magának a magzatot a másik, szintén terhes nőtől, de ne zavarodjon meg annyira, hogy ezt tényleg meg is tegye egy rozsdás konyhai ollóval, mint az Ott bent-ben.

Tovább

Egész Izrael Natalie Portmannal foglalkozik

április 23., 10:17 Módosítva: 2018-04-24 05:44
40

Mint az mi is megírtuk, Natalie Portman színésznő úgy döntött, nem veszi át az izraeli Nobel-díjnak is nevezett, kétmillió dollárral járó Genezis-díjat, mert az elmúlt időszak izraeli történései miatt nem engedi a lelkiismerete. 

Portman közölte, azért nem utazik Izraelbe, hogy átvegye a díjat, mert nem kíván lehetőséget teremteni Benjámin Netanjahu miniszterelnöknek, hogy beszédet mondjon az ünnepségen, a színésznő döntését azonban nem fogadta egyértelmű támogatás Izraelben, és sokan bírálják miatta. "Éppen olyan csalódott vagyok, mint mások. Szerintem hibát követett el, kíváncsi vagyok, ki adott neki ilyen tanácsot" - fogalmazott Portman bejelentése után Rivka Karmi professzor, az elismerést odaítélő bizottság egyik tagja, a Ben Gurion Egyetem elnöke, az MTI szerint. Juvál Steinic energiaügyi miniszter szerint a Jeruzsálemben született, izraeli-amerikai állampolgár Portman lépése az antiszemitizmus határát súrolja, a színésznő súlyos hibát követett el és bocsánatkéréssel tartozik.

Tovább

Macaulay Culkin soha nem nézi meg a Reszkessetek, betörők!-et

április 23., 09:21 Módosítva: 2018-04-23 13:58
408

A hétfő esti The Ellen DeGeneres Show vendége lesz Macaulay Culkin, akit mindenki cuki gyerekszínészként ismert meg a legnépszerűbb karácsonyi filmben, a Reszkessetek, betörők!-ben. A műsorban a színész  arról  beszél, miért vonult vissza a rivaldafénytől, és hogy miért nem nézi meg soha a filmet. Ennek oka legfőképpen az, hogy az egész forgatásra élénken emlékszik, és amikor lát egy-egy jelenetet, az egész nap újra lejátszódik a fejében.  Ezért nem tud önálló filmként tekinteni rá. Arról is beszélt, hogy karácsony körül igyekszik mindig otthon maradni, hiszen ilyenkor a csapból is ez a film folyik, bárhová elmegy, mindenhol magát látja, ami zavarja. Tizenöt éve nem látta a filmet. 

macaulay-culkin-episode.png
Fotó: ellentube.com

Nagyon sokszor kap olyan felkérést rajongóktól, hogy nézze meg velük együtt a filmet, ami egyrészt hízelgő, másrészt viszont félelmetes is. A műsorban beszél még gyerekkoráról is, hogy hat testvérével egy kis lakásban nőttek fel, és mind a heten egy szobában aludtak és arról is, hogy miért vonult vissza 14 évesen a forgatásoktól.

Tovább

Nagyot megy Amerikában a Hang nélkül

április 22., 20:46 Módosítva: 2018-04-23 15:19
0

John Krasinski Hang nélkül című thrillere 22 millió dolláros (5,5 milliárd forint) jegybevétellel ismét az észak-amerikai kasszasikerlista élére került, írja az MTI. Nem tartott ki tehát a Rampage - Tombolás című új Dwayne Johnson-film kezdeti lendülete, a paráztatós horror viszi a prímet.

Tovább

Minden ok nélkül szexelnek a fiatalok

április 22., 07:09 Módosítva: 2018-04-22 23:44
132

Gérard Depardieu újabban inkább akkor kerül az újságokba, amikor a luxusadó elől az orosz állampolgárságba menekül, vagy amikor egy szál nadrágban áll színpadra az argentin hőségben. Pedig egy kiemelkedően foglalkoztatott színész, akinek 2020-ig tele van a naptára, az más kérdés, hogy minden jó filmjére jut legalább három (jóindulattal) középszerű is. A most bemutatott Senki sem tökéletes (Bonne pomme) is pont olyan, amilyen a címe.

Tovább

Meghalt Kicsién

április 21., 23:19 Módosítva: 2018-04-23 06:25
1932

A leginkább az Austin Powersből, a Kicsién (Mini-Me) szerepéről ismert színész, Verne Troyer 49 éves korában meghalt - számolt be a BBC. A hírt a színész hivatalos Facebookján közölték. Azt írták, Troyer az utóbbi években nagyon sokat harcolt, és sokszor nyert is, de ezúttal már túl sok volt neki. Azt írták, rendkívül segítőkész, törődő ember volt, azt akarta, hogy mindenki boldog legyen, mosolyogjon.  

Április 4-én arról számoltunk be, hogy alkoholmérgezés miatt vitték kórházba. A színész tavaly jelentette be, hogy súlyos alkoholista, és elvonókúrára akar menni, de ebből nem lett semmi. A kórházba szállítása előtt szinte eszméletlenre itta magát, barátai hívták ki rá a mentőt. Troyer magánéleti gondjai miatt depressziós volt, ezért kezdhetett inni.  

A törpeszínészt még a Harry Potter első részéből Griphook szerepében is láthattuk, de valóságshowban és pornófilmben is szerepelt. 

Tovább

Többemeletes portrét kapott a francia legenda Budapesten

április 21., 11:20 Módosítva: 2018-04-23 09:49
233

Csütörtökön kerül a mozikba Agnès Varda és JR Arcélek, útszélek című Oscar-jelölt filmje, a magyarhangya forgalmazásában. Ennek apropójából szombaton reggel a Francia Intézet dunai oldalára egy többemeletes, egészalakos Agnès Varda-kép került, macskával a vállán.

A filmben Agnès Varda és a fotós, street artist JR útnak indul egy fotóautomatává alakított lakókocsival Franciaország eldugott falvaiba, ahol a helyiekkel beszélgetnek és gigantikus méretű portrékat készítenek róluk. Varda budapesti portréja elég intenzíven érinti a városképet, a Duna túloldaláról is lehet látni, 30 napon át. 

Tovább

Fejletépő vidrák, vadcicusok és sikló gruppen: moziban a Vad Balaton

április 21., 07:14 Módosítva: 2018-04-21 20:30
307
Kevés punkosabb dolog képzelhető el 2018-ban, mint magyar természetfilmre vinni be a nézőket a moziba, de a korszellem jobban teszi, ha lidércként bújik el valamelyik láposban: csütörtöktől vetítik a Vad Balatont, a Balaton-környéki élővilágot bemutató új magyar természetfilmet. Mosonyi Szabolcs rendezővel beszéltünk a forgatásról és a Balaton kulisszatitkairól.

Nem is túl rég, mert száz év igazán semmi, igazi népétel volt a vizek környékén a csík. Azóta persze csíkászok és pákászok, szevasztok, a sulyomszedőkkel és darvászokkal együtt beköltöztek az értelmező kéziszótárba és a gyerekversekbe, én szégyenszemre most láttam csíkot először, az Urániában. Ott volt az új magyar természetfilm teltházas díszbemutatóján, és ha már a Matula bácsik kihaltak, jó így együtt nézni közeliből, ahogy hal létére kígyózó mozgással vergődik előre az iszapban a csík, lebújva néha egy kis oxigénért a víz alá.

Tovább

Javier Bardem nem akarja megfeszíteni Woody Allent

április 20., 15:30 Módosítva: 2018-04-20 18:19
1

A spanyol színész a Paris Match-nek adott interjúban mondta azt, hogy egyáltalán nem szégyelli, hogy Woody Allennel dolgozott a 2008-as Vicky Cristina Barcelona című filmben. Ezt azért mondta el, mert miután a mostohalánya azzal vádolta meg Allent, hogy éveken át zaklatta, rengeteg kollégája sietett kijelenteni, hogy szégyellik, hogy valaha is együtt dolgoztak a rendezővel, köztük  Timothée Chalamet, Rebecca Hall, Jessica Chastain, Greta Gerwig, Susan Sarandon, Natalie Portman, Ellen Page, Michael Caine, Colin Firth és Peter Sarsgaard is.

Ha lenne bizonyíték, hogy Allen bűnös, akkor soha többé nem dolgoznék vele. Ha lett volna akkoriban, akkor forgatás közben szállok ki. De nincs, így kétségeim vannak a vádakat illetően. Megdöbbent, ahogy bánnak vele. Két államban, New Yorkban és Connecticutban is ártatlannak nyilvánították, ráadásul hivatalosan. Ez a mai helyzet pontosan olyan, mint a 2007-es volt.

Tovább

A franciáknál a mérgező füstköd jelenti az apokalipszist

április 20., 14:39 Módosítva: 2018-04-21 07:05
14

Májusban kerül mozikba a 10 millió euróból forgatott, Egy lélegzetnyire című film, amiben egy párizsi család igyekszik túlélni egy apokaliptikus eseményt, jelen esetben azt hogy egy földrengés(?) után a várost úgy a harmadik emelet magasságáig sűrű, sárgás, mérgező köd lepi el. Oké, irány a háztető, oszt majd eloszlik, mondhatnánk, de ennél jóval bonyolultabb a helyzet, mert a család egy szem lánya olyan súlyos beteg, hogy egy bazinagy, átlátszó csőben kénytelen élni a nappali közepén, amiből ő se ki, se oda be senki, szóval elég szar a helyzete. A köddel együtt meg jön az áramszünet, az akkuk meg végesek... Tetszik érteni, mitől lesz izgalmas a film, ugye? Főszerepben Romain Duris, Olga Kurylenko és Fantine Harduin, bemutató május 10.

Tovább

Film készült az amputált lábú úszó- és vízilabdázóról

április 20., 12:06 Módosítva: 2018-04-20 15:36
558

A kétszeres olimpiai bajnok Halassy Olivérről szóló film producere a háromszoros olimpiai bajnok pólós, Kiss Gergely volt, aki először csak szakértő volt a projektben Czinke Gyula rendező felkérésére, de szép lassan ő lett a producer/gyártásvezető is.

30264341 561940124204320 5785147416901943914 n
Tovább

A Deadpool 2 újraértelmezi a szuperhősfilm-folytatásokat

április 20., 11:48 Módosítva: 2018-04-21 11:45
229

A első Deadpool az a fim volt, aminek sikerében nem bízott senki, hiszen volt benne vér, káromkodás és szex is (jó, az csak elkenve), azaz 18-as karikát kapott, és a Fox is úgy volt vele, hogy ha behozza a gyártási meg marketingköltségét, ami lehetett úgy összesen 90-95 millió dollár, akkor már jó, végre Ryan Reynolds is leszáll róluk ezzel a szarral, mindenki boldog.

A Deadpool 783 millió dollárt termelt, az emberek imádták, mert egyszerre volt vicces és eszementül erőszakos, Reynolds meg élete alakítását nyújtotta benne. A 18-as karika hirtelen már nem stigma volt, és bátrabban nyúltak más, korhatáros képregénytartalomhoz is, ezért születhetett meg a Logan is például (ami 150 millióra hozott 619-et). És most itt a Deadpool 2 a nyakunkon.

Tovább

Denzel Washington egy teáskannával is agyonver, ha muszáj

április 20., 08:46 Módosítva: 2018-04-20 16:27
245

A magányos igazságosztóé egy nagyjából Hollywooddal egyidős, kőegyszerű toposz, amiben van egy Ember, Akivel Rosszat tettek, ettől felhorgad benne az Igazságérzet, esetleg a Becsület, a Hazaszeretet, vagy simán csak a Bosszúvágy, és minden ellene vétkezőt Megbüntet. Ennek a toposznak az egyik alfaja a szakemberthriller, amikor is a főhős nem egy nímand, hanem egy csendes, rendes embernek látszó terminátor, aki a különleges képességeit mélyen magában eltemetve tartja féken, mert mittudomén, trauma érte, PTSD-s, nem akar már gyilkolni, megcsömörlött, a Praktiker jobban fizet, mindegy. 

Tovább