Friss kommentek

comment:com

Ki más is állhat a hajléktalanok bebörtönzése ellen tiltkozók mögött a Tények szerint, mint Soros György?
Az egészen biztos, hogy a hajléktalanság és a hajléktalanok kriminalizálása nem az a téma, ami összehozza a Fidesz szavazóit, hogy egy emberként sorakozzanak fel az Orbán-kormány döntése mögött, így az elmúlt napokban igencsak vértelen és bizonytalan nyilatkozatokat hallhattunk a kormányzat különböző szintjeiről, amiben megpróbálták védeni a döntést.

Egy izgága őrült kevés a vérgyűjtő szekta ellen

6 órája Módosítva: 2018-10-21 07:49
7

Sokáig úgy tűnik, hogy az Apostle jó lesz, vagy legalább érdekes, ami nagy szó, ha az ember a Netflixen indít el egy műfaji filmet. Rejtélyes, hangulatos, tele van jó színészekkel, és azt az érzést sejteti, hogy bármi megtörténhet benne. Pedig nem egy őrületesen eredeti ötletről szól: egy szekta elrabolta Thomas Richardson (Dan Stevens) testvérét, ő pedig az apjuk felkérése utánajár a dolognak, váltságdíjjal a zsebében. A nyomok pedig egy furcsa, Nagy-Britannia partjaitól távol található szigetre vezetnek, ahol a szekta egy saját közösséget hozott létre magának. Egy olyan közösséget, ahol egy női istent imádnak, ahol egy hajótörött elítélt (Michael Sheen) a szellemi vezető, ahol nincs pénz, nincs adó, csak egy pár deci vért kell otthagyni minden este az ember ajtaja előtt. Eddig a pillanatig nehéz kivetnivalót találni az Apostle-ban, de aztán ahogy a főszereplője, a cselekménye is beleragad a sárba.

Tovább

Berlusconi szájszaga rosszabb, mint a hajfestése

tegnap, 12:41 Módosítva: 2018-10-20 12:44
103

Az ország legjobb értékesítője vagyok

 - büszkélkedik Silvio Berlusconi a Silvio és a többiekben. Ahogy a film egyik legjobb jelenetéből kiderül, joggal. Ebben Berlusconi, felidézve a múltját, és némileg trenírozva magát a közeljövő feladataira, találomra felhív egy ismeretlen nőt, hogy eladjon neki olyan lakást, amit még el sem kezdtek építeni. És nem is fognak soha. És a nőnek nincs is szüksége rá. Amikor ez sikerül, már tudja, hogy hat baloldali szenátor meggyőzése is menni fog, hogy árulják el a pártjukat, hogy segítségükkel Berlusconi újra, negyedszer is visszakerülhessen a hatalomba. Mert, ahogy a haza, úgy Berlusconi sem lehet soha ellenzékben.

Tovább

Az Örök tél lett a legjobb európai tévéfilm

tegnap, 11:21 Módosítva: 2018-10-20 23:40
492

Az Örök tél című film nyerte a a Legjobb Európai Tévéfilmnek járó díjat Potsdamban a Prix Europa filmes és tévés díjátadón. A díjat az egyik főszereplő, Gera Marina vette át az egész stáb nevében. Beszédében felhívta rá a figyelmet, hogy ez volt az első olyan magyar film, ami az orosz munkatáborok világát mutatta be.

Tovább

James Wan újabb jellegtelen tucathorrort gór a vászonra

október 19., 18:00 Módosítva: 2018-10-20 10:25
11

James Wan az a rendező-producer, akitől nagyjából előre lehet tudni, hogy milyen filmet fogunk kapni, akkor meg pláne, ha annak a filmnek éppenséggel az a címe, hogy The Curse of La Llorona azaz

A könnyező asszony átka.

És igazából nem kell hozzá az előzetes sem, hogy elképzeljük és belőjük, hogy az elsőfilmes Michael Chaves rendező Wan producerkedése mellett mit hoz ki egy olyan történetből, amiben

Egy asszony könnyezik majd átkoz.

Tovább

Sokkal több van a Magyarországra menekült lány sztorijában, mint gondolnánk

október 19., 09:25 Módosítva: 2018-10-20 09:24
931

Amikor eljöttem otthonról, Szomáliából, azt reméltem, néhány év múlva visszamegyek. Nem hittem volna, hogy az életem és a kultúrám annyira megváltozik, hogy már nem leszek képes hazatérni.”

A Könnyű leckék első ránézésre „csak” egy dokumentumfilm egy Magyarországon élő menekült lányról, akinek nehéz beilleszkednie, nehéz az iskolában magyar nyelven az Osztrák-Magyar Monarchia politikai viszonyairól tanulnia, nehéz az anyukája nélkül, tőle nyolcezer kilométernyire, egyedül élnie. A fenti mondatok viszont sokkal többé teszik „egyszerű” dokumentumfilmnél: a 17 éves szomáliai Kafia Said Mahdi története súlyos lélektani drámává válik, amely nemcsak az identitás kamaszkori formálódásának kérdésére képes rávilágítani olyan módon, ami bármilyen játékfilmnek is javára válna, de még a migráció kérdéséről is újszerű dolgokat tud megfogalmazni.

Tovább

Már Hófehérke ébresztésével is baj van

október 19., 08:34 Módosítva: 2018-10-19 16:10
1776

Kristen Bell, a The Good Place, azaz A jó hely című rém vicces sitcom főszereplője vagy nagyon mókás kedvében volt, valamelyik nap, vagy kicsit elgurult nála a gyógyszer.

Bell arról beszélt a Parents.com-nak adott interjújában, hogy Lincoln (5) és Delta (3) nevű lányait arra biztatja, hogy a közös meseolvasás alatt nyugodtan kérdőjelezzék meg a mesék olyan momentumait, amiket problémásnak tartanak, teszem azt a Hófehérkét, amiben a nő beleegyezését tulajdonképpen semmihez nem kérték.

Tovább

Tudjuk, mi lesz a vége, de így is visszatartjuk a levegőt

október 18., 20:22 Módosítva: 2018-10-19 22:49
263

Az első dolog, amit észreveszünk, az az éktelen ricsaj. A második a rázkódás. A harmadik az égbolt. Neil Armstrong (Ryan Gosling) éppen egy tesztrepülőt vezet Amerika egyik sivataga felett, de belülről nézve ez olyan, mintha berakták volna egy összetákolt fémdobozba, és felültették volna abban egy maximumon pörgő Hajdu centrifuga tetejére. Armstrong átkattint kapcsolókat, figyeli a nevetségesen ósdinak ható számlálókat, az arcán pedig az összpontosítás, nyugalom, és az ismeretlentől való félelem keverékéből megy a felhők fölé. Majd onnan is tovább. Addig, hogy majdnem elhagyja a légkört is. Az X-15-ös gép pilótafülkéje pedig rázkódik, rázkódik tovább, mintha valaki darabjaira akarná tépni. De Armstrong nem rezzen. Az első ember erről szól – a hatvanas évek űrkutatásában volt valami, amit minden körülmény szeretett volna tönkretenni, de voltak olyan bolond emberek, akik addig mentek előre, hogy csak összehozták, az egész örvénylő dervishadművelet közepén pedig ott volt Neil Armstrong.

Tovább

Belenézhetünk Pálfi György egymilliárdos sci-fijébe

október 18., 16:43 Módosítva: 2018-10-19 11:17
296

Új előzetest kapott Pálfi György (Hukkle, Taxidermia) új filmje, Az úr hangja. A sci-fit a tokiói filmfesztiválon mutatják be először, majd december 20-án kerül a magyar mozikba. Az úr hangja egy Stanislaw Lem-regény alapján készült, amit a forgatókönyvírók (Ruttkay Zsófia, Nagy V. Gergő és Pálfi György) egy családi szállal is kiegészítettek. Az Index 2016 decemberében járt a forgatáson, akkor azt mesélte a rendező, hogy leginkább azért kezdte el izgatni ez a sztori, mert mindenki azt mondta róla, hogy megfilmesíthetetlen. Az előzetest egyelőre itt lehet megnézni

 

Tovább

Film készül az egyik legbotrányosabb szépségversenyről

október 18., 13:48 Módosítva: 2018-10-19 15:01
6

Film készül az 1970-es Miss World választásról, aminek a rendezője a BAFTA-díjas Philippa Lowthorpe lesz, számolt be róla a Hollywood Reporter. Az egyik főszereplő Keira Knightley lesz, rajta kívül még Gugu Mbatha-Raw (Black Mirror) és Jessie Buckley szerepel a Misbehaviour címmel futó projektben.

Tovább

Az Oscar-esélyesek között egy magyar animáció

október 18., 09:46 Módosítva: 2018-10-18 14:21
97

Az Oscar-díjra legesélyesebb animációs filmek között említi a The Hollywood ReporterRuben Brandt, a gyűjtő című magyar filmet. Scott Feinberg újságíró saját véleménye, sajtómegjelenések, a korábbi évek trendjei és filmipari pletykák alapján állította össze a kategóriák legesélyesebb jelöltjeit. A legjobb animációs filmeknek a Ruben Brandt, a gyűjtő mellett A hihetetlen család 2-t, a Kutyák szigetét, a Ralph lezúzza a netet és a Mirai - Lány a jövőből című filmeket tartja. A The Hollywood Reporter az egyik legfontosabb filmes lap, ha ők a legesélyesebbek között tartják számon a Ruben Brandt, a gyűjtőt, az komoly elismerés.

Tovább

Kobe Bryant nem zsűrizhet korábbi nemierőszak-ügye miatt

október 18., 09:05 Módosítva: 2018-10-18 10:52
0

Kobe Bryant egykori NBA-sztárt kidobták a hétvégén induló Animation is Film Festival zsűrijéből évekkel ezelőtti nemierőszak-ügye miatt. Bryant úgy került az animációs filmekkel foglalkozó fesztivál zsűrijébe, hogy idén Oscar-díjat nyert a Dear Basketball (Kedves kosárlabda!) című animációs rövidfilmért, aminek ő volt az egyik producere. A díjat gond nélkül átvehette, de később bejelentették, hogy nem lehet az Amerikai Filmakadémia tagja, annak ellenére, hogy ez minden Oscar-díjasnak jár. A mellőzést azzal indokolták, hogy Bryant nem rendes filmes, nem is veszi komolyan a szakmát, ez csak amolyan kirándulás volt neki.  

Tovább

Egy szexkomédia végzi el a genderszakok munkáját

október 18., 05:08 Módosítva: 2018-10-18 16:41
305

Egy harmincas pár megpróbálja megújítani unalmassá vált szexuális éltét: amíg csak ennyit tudtam a Nyitva sztorijáról, elég szkeptikus voltam ezzel a filmmel. Egyrészt mert ezt már láttuk egy párszor, másrészt pedig, mert a magyar filmekben a viccelődés, különösen a szexszel való viccelődés nem igazán sikerült mostanában. (Régen persze ez is jobb volt, de most 2018 van.) A Nyitva szerencsére eloszlatott minden kételyt, friss, szellemes, vicces, de soha nem alpári film lett, amin sokat lehet nevetni, de messze nem csak nevettetni akar.

Tovább

A Tátrában került elő Gojko Mitić tomahawkja

október 17., 20:29 Módosítva: 2018-10-18 20:36
195

Ultimate coming out: soha nem értettem a magyarországi Bud Spencer/Terence Hill-lázat. Nem tartottam szórakoztatónak őket, így sok ún. klasszikus ki is maradt, mert minek nézzek olyat, ami nem érdekel.

Bezzeg az indiánfilmek.

Tovább

Nicole Kidman még soha nem volt ilyen kemény

október 17., 17:15 Módosítva: 2018-10-18 11:51
3

Nicole Kidman új filmjében egy olyan szerepet akart eljátszani, amit általában a hollywoodi filmekben általában csak férfiaknak van lehetőségük, a Destroyer első előzetese alapján ez össze is jött. A trailer pedig tele van a filmről írt kritikák idézetével, amik egy emberként borulnak le Kidman alakítása előtt. 

Tovább

Idris Elba is csatlakozott Taylor Swifthez a Macskák-film stábjában

október 17., 14:25 Módosítva: 2018-10-17 18:00
0

Idris Elba ezzel már másodszor fog állatot játszani A Dzsungel Könyve Sir Kánja után. Andrew Lloyd Webber ikonikus musicalének filmváltozatát A király beszédéért Oscar-díjat nyert Tom Hooper rendezi majd.

Tovább

Gépfegyvert ad egy szépségkirálynő kezébe az Alkonyat rendezője

október 17., 12:29 Módosítva: 2018-10-17 15:31
0

Magyarországot 2011-ben a Miss Bala című mexikói film képviselte: az akaratán kívül kőkemény fegyveres drogügyekbe kényszerülő szépségkirálynő igaz történetéből rendezett filmet Erdély Mátyás fényképezte. Most elkészült a sztori hollywoodi feldolgozása is.

Tovább

Évtizedek óta nem látott siker a gyerekmolesztáló papokról szóló lengyel film

október 17., 11:31 Módosítva: 2018-10-18 09:16
30

Évtizedek óta nem startolt ilyen nagy sikerrel film a lengyel mozikban, mint a múlt hónapban bemutatott Kler című dráma, amely élesen bírálja a katolikus egyházat: az első két hétben több mint hárommillióan látták – írja az MTI.

Wojciech Smarzowski filmjének fikciós főszereplői három katolikus pap, akik vodkát isznak és gúnyolódnak az egyházon, egyikük pedig szexuálisan bántalmaz egy árva vak fiút. A produkció több díjat is elnyert a gdyniai Lengyel Játékfilmfesztiválon.

Tovább

Film készül Amy Winehouse életéről

október 17., 11:22 Módosítva: 2018-10-17 13:52
0

Amy Winehouse családja aláírt egy szerződést egy filmes producerrel, így sok visszautasított megkeresés után most mégis film készülhet a 2011-ben alkoholmérgezésben meghalt, hatszoros Grammy-díjas énekesnő életéről - tudta meg a Wrap.

Tovább

Magyarországra jön Chuck Norris

október 17., 05:50 Módosítva: 2018-10-17 21:14
1779

Hamarosan Budapestre látogat Chuck Norris amerikai filmszínész, középsúlyú karate-világbajnok, hivatásos pörgőrúgó, köztünk élő legenda, tudta meg a Magyar Hang.

A 78 éves legenda a Baptista Szeretetszolgálat meghívására érkezik Magyarországra, ahol a Budapest Arénában megszervezett Cipősdoboz adománygyűjtő akció sztárvendége lesz.

Tovább

Az őrületbe kerget a pofátlanságával a kamu-Tarantino

október 17., 05:30 Módosítva: 2018-10-17 15:31
75

A Húzós éjszaka az El Royale-ben olyan pofátlan film, hogy az egészen imádni való.

Kivéve persze, ha valaki utálja, ha egy filmrendező folyamatosan hülyére veszi, mert akkor nyilván ez is az agyára fog menni. De ha az ember ráhangolódik, akkor nagyon könnyű élvezni az öntörvényűségét, a ráérősségét, a szokatlanságát, a morbid humorát, a szándékos és folyamatos túlzásait, és azt a hangot, amit valahonnan belülről hallunk csak: annak a hangját, ahogyan Drew Goddard rendező folyamatosan röhög rajtunk.

Tovább

Bob Dylan klasszikusából készít filmet a Szólíts a neveden rendezője

október 16., 15:23 Módosítva: 2018-10-16 18:08
1

Bob Dylan 1975-ben megjelent, Blood on the Tracks című megkerülhetetlen lemezéből csinál filmet Luca Guadagnino, a Suspiria-remake (Sóhajok) és a Call Me by Your Name (Szólíts a neveden) rendezője.

Ezt ő maga mondta el a New Yorker magazinnak adott, hétfőn megjelent interjújában, amelyben az új Suspiria mozikba kerülésének apropóján árulta el, hogy jelenleg a Blood on the Tracks megfilmesítésén dolgozik éppen.

Tovább

Ralph Fiennes kapja az Európai Filmakadémia különdíját

október 16., 12:53 Módosítva: 2018-10-16 15:32
2

Karrierje egészéért kap díjat Ralph Fiennes, aki az Európai hozzájárulás a világ filmművészetéhez nevű elismerést veheti át az Európai Filmakadémiától. A színész így az Európai Filmdíj-átadó díszvendége lesz december 15-én, szombaton, a spanyolországi Sevillában, közölte kedden az EFA.

Tovább

Amerikában is szeretik Török Ferenc filmjét

október 16., 12:03 Módosítva: 2018-10-17 05:53
44

Egy év után majdnem egymillió dollárnál tart Török Ferenc 1945 című filmjének amerikai jegybevetévele. A bostoni West Newton Cinemában a magyar film már 42 hete műsoron van, ami szintén kiemelkedő eredmény, emlékeztet keddi közleményében a Filmalap.

Tovább

Egész héten latin-amerikai dokufilmek pörögnek Budapesten

október 16., 11:24 Módosítva: 2018-10-16 13:10
4

"Miért csináljuk? Mert közelebb akarjuk hozni Latin-Amerikát Budapesthez. Úgy gondoljuk, hogy erre nincs is jobb mód, mint valódi történeteket mesélve" – írják honlapjukon a dokumentumfilmekre szakosodott Déli-Doku szervezői.

A latin-amerikai dokumentumfilm-fesztivál ideje alatt izgalmas, díjnyertes dokukat lehet nézni keddtől vasárnapig. Több alkotás a szülők és gyermekeik kapcsolatát dolgozza fel, többnek pedig a rajongás a témája, megismerhetjük például a nyugdíjas moziőrülteket vagy Brazília legelszántabb Beyoncé-fanjait.

Tovább

Nicole Kidmant a házasság mentette meg a szexuális zaklatásoktól

október 16., 09:40 Módosítva: 2018-10-17 05:53
48

Egykori férjével, Tom Cruise-zal való kapcsolatáról vallott  Nicole Kidman a New York magazinnak. Az 51 éves színésznő a múltjára visszatekintve azt állítja, hogy a Cruise-zal kötött házassága óvta őt meg a szexuális zaklatásoktól.

Tovább

A kínos tinédzserkor soha nem volt még ilyen szerethető

október 16., 05:13 Módosítva: 2018-10-16 11:54
3

A 18 éven aluliak életéről a hollywoodi stúdiórendszerben elég nehéz hiteles filmet forgatni. Ennek főleg színfalak mögötti okai vannak, például a gyerekkorú színészekkel való munkára szigorúbb szabályozások vannak, illetve a stúdiók általában ragaszkodnak az alacsony korhatár besoroláshoz, csakhogy a tinédzserek élete általában nem olyan, ami belefér a 12 éven aluliaknak csak nagykorú felügyelete mellett ajánlott kategóriába. Ezért a végeredmény általában csak megközelítőleg emlékeztet a valóságra.

eight-grade-4
Fotó: A24
Tovább

Bryan Singer már azelőtt mosakszik, hogy megírták volna róla, hogy szexuális zaklató

október 16., 05:13 Módosítva: 2018-10-16 11:12
14

A rendező egy, az Esquire magazinban hamarosan megjelenő cikkről állítja jóelőre, hogy amit írnak abban, az színtiszta rágalom. A cikkben, amit, ugye a nagyközönség még nem látott, Singer szerint az áll, hogy ő visszaélt hatalmával és szexuálisan abúzálta  a beosztottait. A cikk, állítja Singer az Instagramon, a Bohém rapszódia című filmjével egyidőben jelenik majd meg és ez természetesen nem véletlen.

Tovább

Az Egy nap operatőre is díjat kaphat

október 15., 16:12 Módosítva: 2018-10-15 18:27
31

A Camerimage 2018 elsőfilmes operatőrök kategóriájában szerepel Domokos Balázs, aki az Egy nap fényképezésért került a jelöltek közé. Domokos Balázs kameramanként és filmoperatőr művészként végzett az SZFE-n. Akárcsak neki, Szilágyi Zsófia rendezőnek is az első nagyjátékfilmje volt a Filmalap Inkubátor programjában készült Egy nap,  ami Szamosi Zsófia főszereplésével mutatja be egy családanya viszontagságos hétköznapját.

large large large egynap
Tovább

Azért nincs felirat a Csillag születik-en, mert nem néznék meg elegen

október 15., 12:18 Módosítva: 2018-10-16 08:49
268

Több olvasónk kérdezte, hogy miért nem lehet megnézni a Csillag születik című remek zenés filmet a moziban feliratos verzióban. Mert van belőle ugye eredeti felirat nélküli változat, illetve magyar szinkronos verzió, amiről a kollégák egyöntetű véleménye az, hogy

szar,

mert egyrészt rém zavaró, hogy a két főszereplő magyar beszédhangja és az énekhangjuk teljesen más karakterű, másrészt meg a szinkronszínészek és/vagy a rendező és/vagy a dramaturg valamiért úgy döntött, hogy a Bradley Cooper magyar hangját adó Rajkai Zoltán akkor is úgy beszéljen, mint aki kegyetlenül be van rúgva, amikor a karakter éppen nem, és ez rém idegesítő (amellett, hogy a fordítás viszont remek lett). És akkor a Sam Elliottnak tájszólást kölcsönző Borbiczki Ferencről nem is beszéltünk, pedig kellene.

Tovább

Plakátot és werkfotókat kapott a BÚÉK

október 15., 10:41 Módosítva: 2018-10-15 14:15
1

Goda Krisztina rendezte, Divinyi Réka írta, Lengyel Tamás, Törőcsik Franciska, Elek Ferenc, Hevér Gábor, Szávai Viktória, Bata Éva, Mészáros Béla pedig eljátszotta a BÚÉK című új magyar film történetét, ami egy szilveszteri éjszakán indul egy tök ártatlan játékkal,  nézzük meg egymás telefonját, mondják a baráti társaság tagjai, hiszen nincsenek titkaink.

Na ja.

Hazugságok, átverések, simliskedések, titkok, szégyellnivaló momentumok, más szerelmek, titkos életek, lesz itt minden, mint a falusi búcsúban. Remake-ről van szó egyébként, az eredetije egy Teljesen idegenek című olasz film, de van már spanyol és görög változata is. 

Tovább