Friss kommentek

comment:com

Don Johnson és Regina King is aláírt az HBO Watchmen-sorozatához
Damon Lindelof készíti ugye (Lost, The Leftovers), és nem remake lesz, nem reboot, nem előzménysorozat és nem is folytatás, sőt, spinoff sem, hanem egy önálló ötleten alapuló, új karakterekre építő, sötét, a jelenben játszódó képregénysorozat.

Ki ez a nyikhaj Han Solo gatyájában?

2 órája Módosítva: 2018-05-27 22:27
24

Alden Echenreich mellé külön tanárt kellett fogadni,hogy hitelesen eljátszhassa Han Solo szerepét. (Sajtóhír, 2018)

Alden Echenreichben megvan minden, amitől ő lehet Hollywood következő nagy sztárja: sármos, érzékeny, jóképű és nagyon-nagyon tehetséges. (Kritika a Hail Ceasar című filmről, 2016)

Egy olyan ikonikus szerepbe belelépni a semmiből, mint amilyen Han Solóé, nem lehet könnyű dolog. Ha az új színész hasonlít Fordra, az a baj, ha nem, az. Ha úgy beszél, jár, olyanok a gesztusai, mint Fordé, akkor abba kötnek bele, ha nem úgy rántja elő és tartja a sugárvetőt, mint Ford, akkor meg abba. Ezt hívják a művelt albán filmkritikusok szopó-szopó helyzetnek, amiből igazából jól kijönni nehezebb, mint 12 parszek alatt letudni a Kessel-utat.

Tovább

Ezek a gyönyörű emberek pedofilok

tegnap, 16:01 Módosítva: 2018-05-27 18:02
1101

Ez a film Jennifer Fox személyes élményein alapul

- tisztázza A történet (The Tale) című film rögtön a legelején. Vagyis szó sincs arról, hogy bár játékfilmet látunk, mindez ne történt volna meg valakivel. Bármilyen felkavaró és helyenként nehezen érthető is, a film író-rendezőjével az történt, amit ebben a drámában elmesél nekünk. Éppen ezért nem is tartotta fontosnak, hogy megváltoztassa a szereplői nevét, korát vagy életkörülményeit.

A Laura Dern által játszott nőt Jennifer Foxnak hívják a filmben, menő New York-i dokumentumfilmes, egyetemi tanár. Ugyan sosem volt házas, és nem született gyereke, de boldog kapcsolatban él egy Martin nevű pasival. (Őt a rap után egyre komolyabb színészi karriert építgető Common játssza, akit legutóbb a John Wick 2-ben láthattunk.) Szóval minden olyan az életében, amilyen életet a valódi Jennifer Fox élt, amíg az anyja egy napon fel nem hívta, hogy talált valamit.

Tovább

Újra moziba kerülnek a japán filmklasszikusok

tegnap, 15:59 Módosítva: 2018-05-26 22:22
28

Az 1950-es évek klasszikusait, Ozu Jaszudzsiró és Mizogucsi Kendzsi filmrendezők fekete-fehér drámai alkotásait tűzi műsorra az idei Japán Filmhét június 4-8. között Budapesten, írja az MTI.

A Toldi moziban naponta egy filmet vetítenek a két rendező valamelyikétől a történelmi filmtől a szerelmi tragédiáig különböző műfajokban. A fesztivál Ozu Jaszudzsiró Tokiói történet című 1953-as filmjének vetítésével kezdődik, mely egy idős és gyerekeik által lenézett házaspár szomorú történetéről szól. 

Tovább

Nem csak abból lehet baj, hogy a szomszéd hangosan szexel

tegnap, 08:24 Módosítva: 2018-05-27 08:53
214

Amikor valakit recskázáson kap a szerelme, az simán kellemetlen. Amikor tagadás közben – nem, dehogy néztem pornót – tovább fut az amatőr felvétel a háttérben, az nyilván még kellemetlenebb. Amikor a nő felismeri a párját az intim szexvideón egy másik nővel, az már egyenesen tragikus. Aztán amikor a veszekedésre felébred a gyerek, és a nő a kislánnyal a karjában zavarja el a lakásból a lebukott férfit, az maga a megsemmisítő vereség. Márpedig A fa alatt főszereplőjével, Atlival pontosan ez történik mindjárt a film legelején.

Ez a drámai fokozódás pedig nagyszerűen összefoglalja, hogy milyen film is az izlandi Hafsteinn Gunnar Sigurðsson legfrissebb munkája, ami egyébként Izland Oscar-jelölése volt. “Az emberek szeretnek a szőnyeg alá seperni mindent, de van egy pont, ami után már nem lehet. És akkor kezdenek el nagyon rosszra fordulni a dolgok” – mondta egy interjúban a reykjavíki rendező. A fa alattban pedig pontosan azt mutatja meg, hogy mennyire baromira rosszra tudnak fordulni a dolgok. A néző pedig nem fogja zsebre tenni, amit az arcába kap, ezt garantálom.

Tovább

A Solo egy rekordot máris megdöntött

május 25., 21:41 Módosítva: 2018-05-26 11:00
1

A Disney legújabb blockbusterje, a Solo: Egy Star Wars-történet minden idők legsikeresebb nyitónapját hozta össze az amerikai mozikban, már ha csak a Memorial Day, azaz Emlékezés napja nevű nemzeti ünnepükön bemutatott filmeket nézzük: a csütörtöki elő-premiernapon 14,1 millió dollárt szedett össze. Ezzel előzte az eddigi csúcstartó, 2007-es Karib-tenger Kalózai 3. részét, ami szintén Disney-film volt és 13,2 millió dollárt keresett.

Tovább

Zaklatási vád: sorra hátrálnak ki Morgan Freeman mögül, a díját is elvehetik

május 25., 15:19 Módosítva: 2018-05-26 16:00
186

Néhány órával azután, hogy Morgan Freemant több nő szexuális zaklatással vádolta meg, több cég és szervezet elkezdte megszakítani vagy "szüneteltetni" a vele való kapcsolatát, és felülvizsgálják az életműdíjának odaítélését is.

Tovább

Letartóztatták Harvey Weinsteint

május 25., 14:03 Módosítva: 2018-05-26 15:10
144

Miután feladta magát a rendőrségen, kétmillió dollárban állapíthatják meg az óvadékot, amennyiért Harvey Weinstein előzetes letartóztatás nélkül, szabadlábon védekezhet az eljárásban, amelyet nemi erőszak és szexuális kényszerítés miatt indítanak ellene New Yorkban. Másfél órával később bilincsben vezették el.

Tovább

Rosszfiúról fog szólni a következő önálló Star Wars-film

május 25., 09:25 Módosítva: 2018-05-25 18:24
769

Bár a Lucasfilm hivatalosan nem erősítette meg, a Hollywood Reporter megtudta: Boba Fettről, a Birodalom zsoldosáról készít elő a Solo: Egy Star Wars-történethez hasonló, egy karakter életére fókuszáló spinoffot a Disney.

boba-fett1.png
Tovább

Brad Pitt majdnem nekiment Weinsteinnek

május 25., 05:13 Módosítva: 2018-05-26 08:41
7

Elültek már a tavaly év végén kirobbant Weinstein-botrány nagyobb hullámai, de aprókat még azért vet néhanapján, mint például amikor is Howard Stern rádióműsorában elhangzott, hogy Brad Pitt 1995-ben közölte a nagyhatalmú producerrel, hogy

megöli.

Tovább

Morgan Freemant is utolérte a zaklatási botrány

május 24., 23:45 Módosítva: 2018-05-25 15:23
814

"Folyton megjegyzéseket tett a külsőnkre. Megtanultuk, hogy ha látogatóba jön hozzánk, nem szabad olyan ruhákat viselnünk, amelyekben esetleg látszódhat a mellünk vagy a fenekünk" – mondja Morgan Freemanről egy megszólaló a CNN cikkében, amelyben rajta kívül több más ember is zaklatással vagy helytelen viselkedéssel vádolja a színészt.

A cikkből kiderül, hogy az idén 80 éves színész kéretlen érintéseivel és megjegyzéseivel gyakran hozott kellemetlen helyzetbe vele együtt dolgozó nőket. Nem csak négyszemközt, gyakran munka közben, a kamerák előtt, sokak szeme láttára. A CNN összesen 16 emberrel beszélt Freeman viselt dolgairól, akik közül nyolcan azt állították, hogy a színész helytelenül viselkedett velük, nyolcan pedig azt, hogy szemtanúi voltak annak, ahogy másokkal viselkedik kellemetlenül.

Tovább

Mindenki Azonnal Nézze Meg Ezt A Filmet!

május 24., 15:19 Módosítva: 2018-05-25 13:52
4

Ha van valami, amit rettenetesen rühellek, az olyan előzetes, amiből a történetről semmi nem derül ki, de ténylegesn semmi. Jó, értem én, hangulatkeltés, érezzünk rá a filmre, blablabla, ezt meg lehet úgy is csinálni, hogy nemcsak random egymás után pakolt, sehová nem tartó jeleneteket mutogatnak, amikről azon túl, hogy szépen fényképezettek, nem derül ki semmi, Illetve de, az, hogy a film forgalmazói nagyon szeretnének valami díjat a két főszereplőnek. Mert, és most jön a másik dolog, amitől a falat kaparom, a másfél perces trailer 75 százalékában a képre a filmről a Sundance és a Cannes-i filmfesztiválok után írt kritikák legöntömjénezőbb sorait vésik rá, ami engem nemhogy a megnézésére sarkallna, inkább rém messze taszít tőle. Mondjuk mindegy is, itthon úgysem várható a mozikban.

Tovább

Attól, hogy csak a kisfiad hiszi, hogy űrlények figyelik, még igaz is lehet

május 24., 14:24 Módosítva: 2018-05-24 18:46
1

Kb. ez az alapvetése a Luis és a Zűrlények című animációs filmnek, ami arról szól, hogy

Luis apukája megszállottan kémleli az éjszakai eget és földönkívüliek után kutat, de álmában sem gondolta volna, hogy esetleg egyszer azok szó szerint bepottyannak a kertjükbe. A gyakran magányos kisfiú hamar összebarátkozik a három fura jövevénnyel és rejtegetni kezdi őket apjuk elől, aki egy gyerekkori találkozás miatt veszélyesnek gondolja a földönkívüli lényeket. Amikor azonban az elfoglalt apuka miatt az iskolaigazgató bentlakásos iskolába akarja kényszeríteni, Luis komolyan fontolóra veszi, hogy nemcsak segít hazajutni a mókás triónak, de maga is elhagyja a bolygót.

Tovább

Dwayne Johnson műlába sírba viszi az ellene vétőket

május 24., 09:14 Módosítva: 2018-05-24 20:10
37

Van annál csehovibb, mint a Felhőkarcoló című nyári blockbuster második előzetesének első másodpercében megmutatott műláb? Amit nem más, mint Dwayne A Szikla Johnson csatol fel magára? És amivel a trailer utolsó előtti másodpercében kitámaszt egy Nagyon Fontos Ajtót? Ugye, hogy nincs. 

Tovább

Dustin Hoffmanék nélkül is működik a Pillangó

május 24., 05:21 Módosítva: 2018-05-24 14:34
478

45 évvel azután, hogy bemutatták Franklin J. Schaffner 1973-as börtönfilmjét, hamarosan mozikba kerül a Pillangó remake-je is. A Henri Charriere 1969-es önéletrajzi bestselleréből készült filmklasszikust egy dán rendező, Michael Noer értelmezte újra, most végre bele lehet nézni, hogyan.

Tovább

Újabb csodálatos kisfilmet mutatnak be a nagyvásznon

május 24., 00:24 Módosítva: 2018-05-24 09:41
330

Nemrég jelentették be, hogy mozis forgalmazásba kerül az a rövidfilm, amelyre tízből tíz pontot adtunk az idei kisfilmfesztivál, a Friss Hús filmjeit értékelve: az Aki bújt, aki nem. De szerencsére nem egyszeri kezdeményezésről volt szó: a két évvel ezelőtti Friss Hús egyik legjobb filmje, Kis Hajni Szép alak című alkotása is moziba kerül június 7-étől, az Oscar-díjas Egy fantasztikus nő kísérőfilmjeként.

Tovább

Mindenki a csuklyás tolvajt keresi

május 23., 16:42 Módosítva: 2018-05-24 07:50
6

"Magát nem érdekli ki van a csuklya alatt?" – hangzik el immár magyarul a részben Magyarországon forgatott, új Robin Hood-film előzetesében. A trailer angol nyelvű változatát már a hónap elején bemutattuk, a magyar szinkronos verzió pedig most az Indexen látható először.

Tovább

Ryan Reynolds és Michael Bay közös filmen dolgozik

május 23., 16:01 Módosítva: 2018-05-23 18:05
25

Ryan Reynolds nem sokat pihenhet: alig, hogy mozikba került a Deadpool második része, már be is jelentették a következő filmjét, a Six Undergroundot, amit Michael Bay, az Armageddon, A szikla és a Transformers-filmek rendezője készít a Netflixnek.

A Netflix ráadásul nem kevés pénzt, nagyjából 125 millió dollárt ad erre a Variety szerint. A Six Underground sztorijáért a két Deadpool-film forgatókönyvírói, Paul Wernick és Rhett Reese, felelnek, akik executive producerként is részt vesznek a munkában.

Tovább

Meghalt Clint Walker westernsztár

május 23., 13:26 Módosítva: 2018-05-24 12:29
34

90 éves korában meghalt Clint Walker, írja a Variety. A híresen magas, 198 centis színész a New York Times információi szerint hétfőn hunyt el Észak-Kaliforniában. Halálát lánya, Valerie Walker erősítette meg, aki elmondta: apja halálát pangásos szívelégtelenség okozta.

Tovább

Liam Neeson is beszáll az új Men in Blackbe

május 23., 10:22 Módosítva: 2018-05-23 16:03
62

Márciusban derült ki, hogy Will Smith és Tommy Lee Jones helyét Tessa Thompson és Chris Hemsworth veszi át a következő Men in Black-moziban, a Variety most megtudta, hogy a két színész mellett Liam Neeson is feltűnhet majd.

GettyImages-85553286
Fotó: Neilson Barnard / Getty Images Hungary

A spinoffnak szánt filmet a Straight Outta Compton és a Halálos iramban 8 rendezője, F. Gary Gray dirigálja. A forgatókönyvet A vasember írói, Matt Holloway és Art Marcum, jegyzik. A film az ígéretek szerint 2019 nyarára kerülhet mozikba.

Tovább

Jake Gyllenhaal lehet a következő Pókember gonosza

május 22., 17:09 Módosítva: 2018-05-22 19:29
0

A gonosz Mysterio szerepét kaphatja Jake Gyllenhaal a Pókember: Hazatérés folytatásában, így az Oscar-jelölt Gyllenhaal először szerepelhet képregényfilmben.

Mysterio Pókember legrégibb ellenségei közé tartozik, mivel az egykori kaszkadőr és a különleges effektusok szakértője profi bűnözőként mindent elkövet, hogy a helyére léphessen. Pókembert, azaz Peter Parkert pedig újra Tom Holland alakítja. A szereposztás visszatérői között lesz Marisa Tomei is, a rendező ismét Jon Watts, a forgatókönyvet pedig Jonathan Goldsteinre és John Francis Daleyre bízták.

Tovább

Így jártam Csubakkátokkal

május 22., 16:58 Módosítva: 2018-05-23 12:12
157

Mióta a Disney nagyüzemben szállítja a Star Wars-filmeket a mozinézőknek (1977-1983: 3 film, 2015-2018: 4 film), és annyi pénzt keresnek vele, amennyiről a világ legjobb gázszerelői is csak álmodhatnak, egy olyan film sem volt a sorban, amiről a kritikusok nagy többsége úgy jött volna ki, hogy a vállát vonogatja, és igazából se jót, se túl rosszat ne tudna rá mondani.

2015 – Az ébredő erő: „Star Wars-remake, de a nosztalgia elviszi”

2016 – Zsivány egyes: „Kell egy ilyen kommandósfilm is, de milyen lehetett eredetileg?”

2017 – Az utolsó Jedik: „Mi ez a fos?/A Birodalom visszavág óta nem volt ilyen jó SW-film”

2018 – Solo: „Izé, öööö...”

A Solo teljes címe egyébként pontosan fedi a filmet: Solo – Egy Star Wars-történet. Ez a film nem az a nagyívű eposz, mint az eredeti Csillagok háborúja és A Birodalom visszavág volt, nem nosztalgiával kevert látványorgia, mint Az ébredő Erő, és nem is erőltetett, béna mese, mint az előzménytrilógia, hanem egy 135 perces zsiványfilm, amiben A pontból (ki ez a Han?) haladunk az ismert B pont felé (Han egy cinikus csempész, nagy, szőrös majommal az oldalán). Csak éppen a cél előtt nem sokkal megtorpanunk, mintha valaki rászólt volna az apa-fia írópáros Lawrence és Jonathan Kasdanra, hogy hé, a folytatásra is maradjon valami.

Mert antológiafilm ide vagy oda, a Solo folytatódni fog. Behozza majd azt az egymilliárd dolláros minimumot, amit a 2015 óta kiadott három másik SW-film is (Star Wars VII – 2,06 mrd, Star Wars VIII – 1,33 mrd, Zsivány – 1,05 mrd), és megkapja a második, sőt mivel a Disney-Lucasfilm csak trilógiákban képes gondolkodni, a harmadik filmet is. (A Zsivány Egyes is folytatódott, még mielőtt: a Csillagok háborújával.)

Tovább

Will Smith egy hónapig Budapesten forgat

május 22., 16:56 Módosítva: 2018-05-23 10:23
475

A Fókusznak sikerült kedden megörökíteni, ahogy a Szabadság téren felvettek néhány jelenetet a Gemini Man című filmből, aminek a főszerepét Will Smith alakítja. Smith néhány hétig lesz Budapesten, könnyen össze futhat vele bárki, pünkösdhétfőn például egy libanoni étteremben, a Baalbekben evett, ahol közös fotót készített vele a személyzet.

A Gemini Man forgatása három hétig tart, de utána még stúdiófelvételek is lesznek, így a színész még jó ideig Budapesten marad. Ezeket a felvételeket az RTL Klub készítette a forgatáson.
Tovább

Johnny Depp ősz bajusszal kergeti a rappergyilkosokat

május 22., 11:33 Módosítva: 2018-05-22 16:48
11

Johnny Depp és Forest Whitaker a főszereplője a Biggie Smalls rapper meggyilkolásáról szóló, City of Lies című filmnek, amihez megérkezett az első előzetes.

A brooklyni születésű The Notorious B.I.G. – vagy más néven Biggie Smallsként ismert előadó – még nem volt 25 éves, amikor 1997-ben Los Angelesben agyonlőtték, fél évvel 2Pac halála után. Mindkét rappert hasonlóan ölték meg: melléjük álltak a piros lámpánál, és a letekert ablakból, közelről tüzeltek.

Tovább

Az igazi Dzsungel könyvéhez tér vissza az élőszereplős Maugli

május 22., 10:18 Módosítva: 2018-05-22 17:21
278

Még egy élőszereplős Dzsungel könyve-filmet kapunk hamarosan a Warnertől, bár a Disney is készített egyet két évvel ezelőtt. Elég jól is sikerült, a filmet a nézők, és mi is nagyon szerettük, világszerte több, mint 966 millió dollárt hozott össze a jegypénztáraknál. Azt már akkor lehetett tudni, hogy közben a Warnernál készül egy másik élőszereplős változat is, aminek a bemutatóját direkt eltolták. Idén ősszel kerül majd mozikba az újabb Dzsungel könyve, ami a Maugli címet kapta, és meg is érkezett hozzá az első előzetes.

„Ez nem olyan lesz, mint a Disney-verzió, nem lesz benne se ének, se tapsoló mackók, sokkal sötétebb lesz, és közelebb áll majd Rudyard Kipling könyvéhez” - mondta Andy Serkis októberben egy beszélgetésen, amelyről az Index is tudósított.

Tovább

Szexuális zaklatást feldolgozó filmben játszik Charlize Theron

május 22., 08:57 Módosítva: 2018-05-22 14:07
0

Jay Roach rendezi az Annapurna egyik következő, egyelőre cím nélkül futó projektjét, amiről még csak annyit lehet tudni, hogy a kegyvesztett Fox-elnök, Roger Ailes életét mutatja be, és az egyik főszereplő Charlize Theron lesz. A teljes projektet finanszírozó Annapurna megszerezte forgatókönyvírónak Charles Randolphot, aki Oscar-díjat nyert a Nagy dobás című film forgatókönyvével, így simán bízhatnak a sikerben.

Charlize Theron
Charlize Theron
Fotó: Theo Wargo / Getty Images Hungary

Theron Megyn Kellyt alakítja majd, aki ügyvédből lett a Fox egyik sztárja például a The Kelly File című, nagyon népszerű műsoron keresztül. Kellyre nagy nyomás nehezedett, hogy álljon ki a szexuális zaklatással megvádolt Fox-főnök mellett, de ő ezt végül megtagadta.

Tovább

Erőszakos katyvasz Joaquin Phoenix pedofilvadászos filmje

május 22., 05:14 Módosítva: 2018-05-22 14:19
67

Joaquin Phoenix totálisan meglepődve, zavartan kászálódott fel, amikor tavaly Cannes-ban kiderült, hogy övé a legjobb férfi főszereplő díja a Sosem voltál itt-ért. Végül a barátnője, Rooney Mara irányította finoman a színpad felé, hogy átvehesse a díjat. Ez a meglepetés a Sosem voltál itt-et látva némileg érthető. Ebben a filmben minden együtt volt ahhoz, hogy egy izgalmas, sőt, sokkoló moziélmény legyen. De nem lett az, mert végül majdnem mindent elhibáztak benne. Azért csak majdnem mindent, mert Phoenix nem hibázott. Így a díja végülis jogos, bár a filmet látva mégis meglepő. Ami ennél is furább, az a legjobb forgatókönyvért (megosztva) kapott díj, ugyanis a Sosem voltál itt leggyengébb pontja egyértelműen a forgatókönyve.

Tovább

Meghalt a rendező, akinek egyetlen filmjét betiltották, majd filmfesztiválon díjazták

május 21., 21:40 Módosítva: 2018-05-22 11:45
15

Meghalt Alekszandr Aszkoldov, A komisszár című híres betiltott szovjet háborús filmdráma rendezője, írja az MTI. Az orosz filmrendező hétfőn halt meg, 85 évesen, Svédországban, egy Göteborg melletti kórházban.

Tovább

Felismerhetetlen lett a betegsége miatt Jet Li

május 21., 16:47 Módosítva: 2018-05-22 06:22
1373

Még öt évvel ezelőtt közölte Jet Li, hogy többek között pajzsmirigy-túlműködése, szívproblémája és még egy rakás más betegsége van a korábbi filmes munkáinak köszönhetően. Most azonban kikerült egy fotó az egykori akcióhősről, akit Tibetben kaptak lencsevégre, és konkrétan nem lehet ráismerni az 55 éves színészre.

2013-ban azt mondta az orvosa, hogy dönthet, vagy folytatja az akciófilmeket és élete hátralevő részét tolószékben tölti, vagy felhagy a filmezéssel. Ezzel viszont már kicsit elkésett, ugyanis a több évtizednyi komoly fizikai munkát igénylő filmezés annyira szétroncsolta a lábait és a gerincét, hogy már csak rövid ideig tud egyenes háttal két lábon állni.

Tovább

Kínosabb, mint anyámmal egyetemi buliba menni

május 21., 07:05 Módosítva: 2018-05-22 00:38
275

A partiállat egy igazi családi vállalkozás. A Ben Falcone–Melissa McCarthy házaspár van szinte az összes fontos pozícióban: Falcone a rendező, a forgatókönyvet közösen írták a feleségével és ők a producerei is a filmnek. 

A saját filmjükről van tehát szó, nem olyasmiről, amit mondjuk egy stúdió vagy befolyásos producer erőltetett rájuk. Az alapötlet is fontos és érdekes témával foglalkozik, ettől pedig csak még inkább sajnálatos, hogy a végeredmény olyan felejthető lett. A történt egy olyan nőről szól, aki az anyaság miatt nem végezte el az egyetemet, amikor viszont az enyhe kapuzárási pánikkal küzdő férje ráborítja az asztalt és bejelenti, hogy válik, akkor ott áll egyedül, kiszolgáltatott helyzetben. A téma nem számít lerágott csontnak, de ez kevés volt a sikerhez.

Tovább

Hallotta, hogy Robin Williams és Jim Carrey utálták egymást? Akkor felejtse el

május 20., 21:06 Módosítva: 2018-05-22 00:38
68

A New York Times újságírója, Dave Itzkoff életrajzi könyvet írt a 2014-ben öngyilkosságot elkövető színészről, Robin WIlliamsről, Robin címmel. Innen indultak a két sztár viszálykodásáról szóló pletykák.

Tovább