Friss kommentek

comment:com

Mennyi volt igaz a Westworld drámai fordulataiból?
A második évad kilencedik részéhez érkezett a Westworld az HBO-n. Posztunkban spoileresen tárgyaljuk az epizód legfontosabb eseményeit. [...] Bővebben!

Stallone az új Rocky-filmben újraélheti élete egyik legdurvább élményét

4 órája Módosítva: 2018-06-20 16:56
7

Megjelent Sylvester Stallone következő Rocky-filmje, a Creed II. első előzetese. A Rocky-sorozat nyolcadik része, úgy tűnik, kvázi az 1985-ös Rocky IV. folytatása lesz: Drago (Dolph Lundgren) fia csap össze Creed fiával.

creed2
Tovább

Kevin Spacey: az előző filmjéből kivágták, a következőt bemutatják

6 órája Módosítva: 2018-06-20 14:38
38

Bár az előző filmjéből, A világ összes pénzéből nyom nélkül kivágták a (részben fiatalkorú) fiúk szexuális zaklatásával vádolt Kevin Spacey-t, és pár nap alatt egy másik színésszel újraforgatták a film jeleneteit, a Kártyavár című sorozatát pedig lefújták, a következő, Billionaire Boys Club című filmjét az online megjelenés után moziba is küldik - írja a Hollywood Reporter.

Tovább

Sandra Bullock is rettegett Harvey Weinsteintől

11 órája Módosítva: 2018-06-20 09:40
152

"Én is hallottam Harvey Weinstein ügyeiről, és féltem is tőle" - nyilatkozta az Oscar-díjas Sandra Bullock a Sunday Timesnak adott interjújában. Őt ugyan nem hívta meg a szállodai szobájába a producer, akit nemrég letartóztattak többszörös nemi erőszak és szexuális zaklatás vádjával, de rögtön, amint hollywoodi sztár lett, Bullocknak is volt egy "kemény" helyzete egy hatalmi pozícióban lévő férfival egy forgatáson.

Tovább

Lopott csecsemővel jöhet az új magyar filmsiker

12 órája Módosítva: 2018-06-20 14:13
41

Megjelent a Karlovy Vary A-kategóriás filmfesztiválján debütáló magyar film, Csuja László amatőr főszereplőkkel forgatott Virágvölgyének első előzetese.

Tovább

Egy kínos nagybácsi lett a szerelmes Életrevalók

15 órája Módosítva: 2018-06-20 14:38
27

G. Dénes György, mindenki Zsütije, azt vallotta: viccelni majdnem mindennel lehet, még akár a háborúval vagy az öngyilkossággal is, a nyomorral viszont soha nem szabad poénkodni, mert éhesen nem tud nevetni az ember. Ha jól értelmezem Zsüti szavait, akkor viccelni bizony még a testi fogyatékossággal is lehet. Az elsősorban színészként ismert Franck Dubosc (Kemping-filmek, Disco, sőt, a Hegylakó egyik epizódja) pedig pontosan ezt teszi élete legelső rendezésében.

Tovább

Valahol most egy nyolc éves kislány bűnöző szeretne lenni

tegnap, 22:05 Módosítva: 2018-06-20 10:26
107

Amikor az Ocean's Elevenre gondolok, pontosabban arra, hogy miért is szeretem egyáltalán, akkor tudom sorolni a dolgokat: a csavaros, végig feszültségben tartó alaphelyzet. A Las Vegast fátyolos, elszínezett belsők sorozataként bemutatott operatőri munka. Remek színészek több generációja: George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Elliot Gould, Casey Affleck, Bernie Mac, Carl Reiner, Don Cheadle, Eddie Jemison és Scott Caan. És az érzés, hogy sikerült összetrombitálni egy csomó híres embert, akik aztán úgy tesznek, mintha nem a kamera előtt mondanának egy betanult szöveget, hanem csak marhulnának egy pohár whiskeyvel vagy Brad Pitt esetében valami undorító nassolnivalóval a kezükben. Igen, ez a 11 férfi azért jött össze, hogy kirámoljanak egy kaszinót úgy, hogy utána már ne tudjunk csak úgy ártatlanul ránézni egy Wunderbaum illatosítóra (ami elárulta előre az egyik nagy csavart úgy, hogy észre sem vettük) vagy egy ázsiai akrobatacsapatra, de közben nem átallották jól érezni magukat.

Tovább

Eldöntötte a Skyfall rendezője, hogy mihez kezd James Bond után

tegnap, 14:49 Módosítva: 2018-06-20 07:24
0

Sam Mendes, az Amerikai szépséggel Oscar-díjas rendező készítette a két legutóbbi James Bond-filmet, a Skyfallt és a Spectre-t. Egy harmadikat viszont már nem vállalt, helyét Danny Boyle vette át a 25. film munkálatait. Mendes helyette a színház felé fordult, és Londonban megrendezte a The Ferryman című darabot, amivel három Olivier-díjat nyert, köztük a legjobb rendező díját. 

Tovább

Rengeteg próbálkozás után végre megfilmesítik Marvin Gaye életét

tegnap, 14:23 Módosítva: 2018-06-20 08:56
0

Korábban már többen próbálkoztak azzal, hogy filmet készítsenek Marvin Gaye életéből, azonban a zenész örökségét felügyelők eddig senkinek nem adtak engedélyt, pedig olyanok próbálkoztak, mint Lenny Kravitz, Cameron Crowe, vagy Scott Rudin.

Tovább

Az Eurovíziós Dalfesztiválról szól Will Ferrell új filmje

tegnap, 10:14 Módosítva: 2018-06-19 14:31
7

Will Ferrellt is megszerezte magának a Netflix. A Deadline beszámolója szerint a színész következő filmjét a streaming szolgáltatónak készíti. A történetről egyelőre annyit lehet tudni, hogy az Eurovíziós Dalfesztiválról fog szólni. Ferrell nemcsak főszereplő lesz, de ő jegyzi a forgatókönyvet is, kedvelt alkotótársával, Andrew Steele-lel közösen. 

Tovább

Egy film azoknak, akik nem látják a filmeket

június 18., 20:54 Módosítva: 2018-06-19 12:15
9

Ül egy ember a laptop mögött. Előtte egy üres lap vibrál a monitoron; a dokumentumban a kelleténél lassabban szaporodnak a betűk. Leírja a címet, de mielőtt továbbhaladna, tétován megáll. Az arcán tanácstalanság tükröződik. A billentyűzet mellett, az ezüstszínű laptop műanyag borításán dobol az ujjaival gépelés helyett. Iszik egy kortyot a kávéjából; túl forró, megégeti a nyelvét. Végül írni kezd, sorra jelennek meg a képernyőn a szavak: „Ül egy ember a laptop mögött…”

Tovább

Egy túl szexi lány sem nyomta le a dínókat

június 18., 15:51 Módosítva: 2018-06-19 09:53
2

Tartja magát az élen a magyar mozikban a Jurassic World: Bukott birodalom. Bár 40%-kal kevesebben voltak rá kíváncsiak, mint a múlt héten, de most is több, mint 70 ezren nézték meg, így az össznézőszám már 233 ezernél tart. Pedig ami magát a filmet illeti, nos az nem lett túl jó, kritikánkban azt írtuk, hogy tele van kínos sületlenségekkel és látványos jelenetekkel. A közönség valószínűleg a nosztalgia miatt ül be elsősorban a filmre, így kevésbé számíthat a kritikai megítélése. Ráadásul jó időben érkezett a mozikba,  heteken keresztül tarthatja jó pozícióját a hazai bevételi listán. Valószínűleg ott lesz év végén az öt legsikeresebb film között. 

Második és harmadik helyre két új bemutató került, a Kutyaparádé című családi film, és Amy Schumer Túl szexi lány című filmére egyaránt 20 ezer körüli ember látogatott el a hétvégén, ami szép teljesítmény, tekintve, hogy kritikánkban azt írtuk, a vígjáték semennyire sem vicces. Negyedik helyen a Könyvklub végzet, és ötödik helyre került a múlt héten még második új Star Wars epizód, ami egyébként 220 ezer nézőnél tart.  Még egy újdonság a Gotti is felfért a listára, amit az általunk nem túl jónak ítélt Partiállat című film zárt, amit most hétvégén is megnéztek 3600-an.

Tovább

Mindenki megtudhatja, hogy élveznek a bábok

június 18., 13:13 Módosítva: 2018-06-18 20:14
80

Megérkezett a Haláli bábjáték magyar nyelvű előzetese, mondanám, hogy nagy szókincs nem kellett a szinkronhoz, de ez nem igaz, hiszen a poénok annyira kizárólag a szex körül mozognak, hogy valószínűleg nagyon sok lelemény és furfang kellett ennyi rokonértelmű szót egy filmben összehozni.

Melissa McCarthy a legutóbbi filmje, A partiállat után újabb alpári filmben mutatja meg, mennyire nem fekszenek neki a szexuális poénok – persze nem akarom előre leírni a filmet, hiszen van, aki hatalmasat röhögött már az előzetesen is.  

Tovább

Már forog a bitcoinbányászatról szóló thriller

június 18., 10:10 Módosítva: 2018-06-18 13:22
42

A kriptovaluta és bitcoinbányászat gyakran hallott szavak a utóbbi években, így nem csoda, ha a filmvászonra is átszivárognak. Crypto címmel készül egy független thriller, ami már el is kezdett forogni, a két főszereplő Kurt Russell és Alexis Bledel lesz, és hozzájuk csatlakozik Beau Knapp, Luke Hemsworth, Jeremie Harris és Vincent Kartheiser is. A forgatókönyvet a hatalmas kritikai sikereket bezsebelt, Sundance fesztiválon bemutatott thriller, a The Signal szerzője írja, így lehet abban reménykedni, hogy ez is legalább annyira izgalmas lesz. A rendező John Stalberg Jr., aki azt nyilatkozta, nagyon odavan, hogy ilyen stábbal dolgozhat, és szerinte a film lenyűgöző lesz.

Tovább

A dinoszauruszok Kínát is letarolták

június 18., 08:39 Módosítva: 2018-06-18 12:35
0

Múlt héten elstartolt a magyar mozikban a nyár egyik leginkább várt filmje, a Jurassic World: Bukott birodalom, amit itthon a a bemutató hétvégéjén 127 838 ember látott összesen. A siker borítékolható volt, hiszen három évvel ezelőtt az előző rész világszerte letarolta a mozikat. Pedig a film nem lett túl jó, kritikánkban azt írtuk, hogy tele van kínos sületlenségekkel és látványos jelenetekkel. A közönség valószínűleg a nosztalgia miatt ül majd be elsősorban a filmre, így kevésbé számíthat a kritikai megítélése.

Tovább

Jól elszúrták Travolta maffiafilmjét

június 18., 05:03 Módosítva: 2018-06-19 07:34
52

Bűnös utakon, Bosszúra törve, Az erőszak völgye: ezek a méltán ismeretlen filmek John Travolta elmúlt pár évének termései. Ha nem lett volna a nagyszerű American Crime Story O.J. Simpsonról szóló évada, akkor totális kudarcként írhatnánk le az elmúlt éveit. Így egy kivétel akadt, az ügyvéd, Robert Shapiro szerepe ebben a sokszorosan díjazott sorozatban. De ami a mozifilmeket illeti, Travoltának nincs szerencséje. Ezen a Gotti sem fog változtatni, hiába érződik rajta a színész minden igyekezete. Épkézláb forgatókönyv és rendezés nélkül nincs jó film, akkor sincs, ha az Al Capone óta a legizgalmasabb amerikai maffiavezér élete a téma.

Tovább

Rekordbevétellel indított A hihetetlen család 2

június 17., 21:38 Módosítva: 2018-06-18 13:33
5

180 millió dolláros bevétellel zárta első hétvégéjét A hihetetlen család 2 című animációs film az észak-amerikai mozikban. A Disney és a Pixar közös produkciójára további 51,5 millió dollár értékben váltottak jegyet külföldön, így a globális bevétel elérte a 231,5 millió dollárt.

Tovább

Beveretné a fejét, hogy szépnek lássa magát?

június 15., 19:55 Módosítva: 2018-06-16 19:35
90

Fogalmam sincs, hogy miképpen történhetett, hogy Amy Schumer, Amerika egyik legismertebb komikusa, és az Abby Kohn-Marc Silverstein író-rendező duó

megalkották a tökéletesen viccmentes vígjátékot. 


De sikerült.

Tették ezt úgy, hogy mindannyian attól lettek ismertek és sikeresek, hogy viccesek. Schumer ugyan Magyarországon kevésbé híres, mint Amerikában, de 2015-ben a Time magazin mégiscsak beválasztotta az év legbefolyásosabb embereinek százas listájába, 2013 óta saját tévéműsora van, elképesztő mennyiségű cikk, elemzés íródott róla, és pár éve masszív mozikarriert is épített. (Az Amy Schumer-jelenségről itt írtunk részletesebben.) A Kohn-Silverstein páros meg olyan sikeres vígjátékokat készített korábban, mint A bambanő vagy a Hogyan legyünk szinglik?.

Tovább

Zoe Saldana a legexkluzívabb klub tagja lett

június 15., 16:11 Módosítva: 2018-06-16 11:19
3

A színésznő ráadásul egyedül lett annak a klubnak a tagja, amiben a legalább két, kétmilliárd dolláros bevételt termelő filmek szereplőit tartják számon. Saldana az Avatar című sci-fiben egy Na'vi hercegnőt alakított, a Bosszúállók 3-ban pedig Gamora karakterét. A kétmilliárd dollárt termelő filmek listája elég rövid:

a Titanic, az Avatar, a Star Wars VII: Az ébredő erő és mostantól a Bosszúállók: végtelen háború

található rajta.

Tovább

Ne netezz, mert meghalsz!

június 15., 15:16 Módosítva: 2018-06-15 23:26
154

Az interneten/rádión/tévén keresztül a gyanútlan tinilányokra vadászó halál motívuma valamiért nagyon beütött a horrorrendezőknek, hol valami nagyon lapos és szemcsés japán csaj mászik ki a képernyőből, hol meg maga az internet legsötétebb bugyra akarja elrabolni a lelkünket örökre. És úgy járunk mint a legendás Diktátor zenekar Kőcsirke című számának címszereplője. Az Unfriended: Dark Web arról szól, hogy van egy srác, aki egy lopott laptopon olyan dolgot talál, amilyet csak a Tor böngésző segítségével illik keresni, és a gazdája a hekkelés ellen nem igazán acélosan felvértezett baráti társaságot a halálig vegzálja.

Tovább

A hihetetlen család 2. hétfőre bevételi rekordot dönthet

június 15., 14:10 Módosítva: 2018-06-15 23:08
0

Már ha hinni lehet az előrejelzéseknek és az amerikai gyerekek elég nagy lobbierőt képviselnek. Amikor a Disney által felvásárolt kisebb cégekről szokott szó esni, mindig előjön a Marvel, amit 2009-ben 4,6 milliárd dollárért vettek meg, vagy a Lucasfilm, amit meg 2012-ben 4 milliárdért, de nem sokszor kerül elő, hogy van egy cég, amiért ennél jóval többet fizettek: a Pixar nevű animációs stúdióért. Amit 2006-ban vettek meg 7,4 milliárd dollárnyi Disney-részvényért. Ezzel egyébként a Pixar részvényeinek 49,65 százalékát birtokló Steve Jobs, egykori Apple-főnök lett a Disney legnagyobb egyéni részvényese a maga 7 százalékával (ami akkoriban 3,9 milliárd dollárt ért, ma meg tízmilliárdot, meg az apró).

Az azóta bemutatott Pixar-fimek meg 8,76 milliárd dolláros bevételt  hoztak a Disneynek.

Tovább

Négy magyar film is lesz a sanghaji filmfesztiválon

június 15., 11:53 Módosítva: 2018-06-15 13:07
1

Szombaton kezdődik Ázsia legnagyobb presztízsű filmes rendezvénye, a Sanghaji Nemzetközi Filmfesztivál. Az A-kategóriás eseményre négy magyar mozifilm kapott meghívást, ráadásul  Enyedi Ildikó az Arany Serleget odaítélő zsűri tagja lesz.

Van hagyománya a filmfesztiválnak, az idei a 21. a sorban. Tíz nap alatt mintegy 500 filmet mutatnak majd be a fesztiválnak helyt adó hatalmas város 45 (!) mozijában. És nem is úgy kellett lasszóval összefogdosni a jelentkezőket, 3500 film közül válogatták ki az 500 indulót, köztük a magyar filmeket:

Tovább

Stallone már megint egy brutális börtönben találja magát

június 15., 05:08 Módosítva: 2018-06-16 08:02
457

Hiába láttam a Szupercella első részét, olyan sokra nem emlékszem belőle, azok kívül, hogy Stallone és Schwarzenegger játszott benne, és az utóbbi posztpolitikusi karrierjének talán a legélvezetesebb filmje volt. Ja, és egy börtönből kellett megszökniük benne. Szórakoztatott, de azért nem kívánt meg egy második részt, de ez nem jelent semmit: júniusban jön a Hádész alcímet kapó Szupercella 2., Schwarzenegger helyett egy másik muszklis muksóval, Dave Bautistával. És a szinkronos előzetest – a magyar mozik kivételével – először itt lehet megnézni az Indexen.

Tovább

Dobó Kata: Andy Vajnának is csak egy szavazata volt

június 14., 19:52 Módosítva: 2018-06-15 15:19
167

„A Filmalap pályázatairól öten döntenek, és ha többen is nemmel szavaznak, akkor az a film nem valósul meg. Engem is válogattak már be olyan film tervezett szereplői közé, amely végül nem valósult meg, még akkor sem, ha Andy igennel szavazott. Ő is csak egy az öt szavazóból” – feleli Dobó Kata, a Kölcsönlakás című, most készülő vígjáték rendezője arra a kérdésre, befolyásolhatta-e a filmjének megítélt Filmalap-támogatást, hogy a rendező korábban Andy Vajna élettársa volt.

„De ha így vesszük, akkor nekem tulajdonképpen nem is kéne a szakmában dolgoznom? Akkor nem gondolkodhatok nagyobban, mint amit eddig csináltam, azért, mert egyszer régen, valamikor a múltban ez történt? Amióta Andy a Filmalapnál van, először tavalyelőtt szerepeltem filmben, a Brazilok egy kis szerepében.

Szerintem el kéne most már engedni ezt – kezdjünk egy új fejezetet velem kapcsolatban!”

Tovább

George Lucas először beszélt a Star Wars folytatásairól

június 14., 14:42 Módosítva: 2018-06-15 10:50
256

Amikor Lucas bejelentette, hogy az eredeti Csillagok háborúja trilógiát szeretné kibővíteni, akkor feltételezem, hogy rengeteg rajongónak hirtelen az egekbe szökött a pulzusa és az endorfinszintje, hiszen ki ne szerette volna, ha az imádott filmjeinek alkotója még hat darab újat tett volna le éveken keresztül az asztalra. Ez aztán egészen a Darth Vader fiatalkoráról szóló, finoman szólva hullámzó minőségű előzménytrilógiáig tartott, és miután a Disney felvásárolta a franchise-t, Lucas tervei elpárologtak. Az alkotó nemigen beszélt arról, hogy az ő három folytatása miről szólt volna, most azonban elég konkrétan elmesélte az elképzelését.

Tovább

Reménytelenül szerelmes cukrász lesz Kerekes Vica

június 14., 12:19 Módosítva: 2018-06-14 17:31
5

Június végén kezdik el forgatni a HAB munkacímmel futó romantikus vígjátékot, aminek most a Filmszakmai Döntőbizottság 286 millió forint gyártási támogatást szavazott meg. A forgatás június végén kezdődik, a vígjáték a tervek szerint jövő ősszel kerül a mozikba. A filmet Lakos Nóra rendezi, akinek ez lesz az első játékfilmje, a főszerepet pedig Kerekes Vica fogja alakítani. Ha az IMDb és az emlékezetem nem hazudik, ez lesz Kerekes első főszerepe egy magyar filmben. De nem ez lesz az egyetlen 2019-ben, az Apró mesékben is fel fog tűnni.

2018 06 kerekes vica foto petra kalckova
Tovább

Rémisztő apácával könnyű riogatni

június 14., 08:52 Módosítva: 2018-06-14 14:50
8

Tök vicces az, amikor egy film annyira sikeres lesz, hogy muszáj lenne valahogy örökkön örökké folytatásokat csinálni hozzá, de valójában már a másodikra kifogyott a szufla. Nem egyedi eset ez a filmtörténetben, de a Démonok között-univerzuma ezt most kimaxolja, az eredeti filmekben feltűnő gonosz szellemekből már megfilmesítették Annabelle, a gonosz baba történetét (kétszer!), és 2018-ban következik Az apáca, ami – szürpríz! – egy gonosz apácáról fog szólni. És itt az első előzetese.

Tovább

Ewan McGregor viszi majd a hátán a Ragyogás folytatását

június 14., 08:18 Módosítva: 2018-06-14 12:29
49

Az már közismert, hogy Stephen King ki nem állhatja a Ragyogás című könyvéből készült Stanley Kubrick-féle filmváltozatot, úgyhogy nagyon kíváncsi leszek, hogy mit fog szólni ahhoz az adaptációhoz, ami annak a knyvének a folytatásából készül. Az egészen zavarbaejtő Doctor Sleep ugyanis készül, most pedig kiderült, hogy Ewan McGregor lesz a főszereplője.

063 957179458
Fotó: Frazer Harrison / Getty Images Hungary
Tovább

Wonder Woman is a Dallast nézte

június 14., 05:13 Módosítva: 2018-06-14 16:21
36

Megérkezett az első két fotó a tavalyi, nagy sikerű Wonder Woman 2019-re tervezett folytatásából. A visszatérő rendező, Patty Jenkins, és a visszatérő főszereplő, Gal Gadot posztolt ki Twitterre egy-egy képet az éppen most készülő filmből, de mindkettő egyértelművé teszi, hogy ez a film az első világháború világából egyenesen a pasztelszínű nyolcvanas évekig, egészen 1984-ig fog előreugrani. 

wonder-woman-2-gal-gadot-wp
Tovább

Novemberben jön a Liza, a rókatündér rendezőjének új filmje

június 13., 19:43 Módosítva: 2018-06-14 06:11
9

"Mintha egy skandináv noir drámát ültetnénk át magyar környezetbe" – mondta Ujj Mészáros Károly új filmje, az X – A rendszerből törölve forgatása közben az Óbudai lakótelepen. A Liza, a rókatündér rendezőjének régen várt következő filmjéről időközben nemcsak az alcíme derült ki, hanem az is, hogy novemberben kerül majd mozikba.

Tovább

Tenki Réka lesz a főszereplő a Coming out rendezőjének filmjében

június 13., 11:50 Módosítva: 2018-06-13 16:33
2

Június végén kezdődik a Poligamy és a Coming out című filmeket jegyző Orosz Dénes új filmjének forgatása, amelynek főszereplői Tenki Réka (Testről és Lélekről, Budapest Noir stb.) és Mészáros Béla (Aranyélet, Isteni műszak stb.) lesznek, akik a Mimi című romkomban játszottak először együtt.

Tovább