Advertisement

Udvaros Dorottyával jön a Valami Amerika és a Kincsem rendezőjének új filmje

2024.04.19. 11:39
Az elmúlt harminc év egyik legsikeresebb magyar filmrendezője május elején fejezi be a Futni mentem című független film forgatását. A közvetlen állami támogatás nélkül készülő romantikus vígjátékban olyan színészek szerepelnek, mint Udvaros Dorottya, Lovas Rozi, Tenki Réka, Trill Beatrix, Bányai Kelemen Barna, Csányi Sándor, Ember Márk, Csuja Imre, Schmied Zoltán, Gálfi László, Hevér Gábor és Trokán Péter, de feltűnik benne mások mellett Góg Anikó triatlonolimpikon, személyi edző is.

Herendi Gábor hét filmje az elmúlt két évtizedben közel 2,5 millió nézőt vonzott a mozikba, amivel messze a legsikeresebb magyar rendező – olvasható a produkció közleményében. A rendszerváltás utáni filmkészítés tíz legnézettebb mozijából négyet Herendi rendezett, és egyedülálló módon valamennyi filmjét legalább 100 ezer néző látta a mozikban.

Herendi Gábor legújabb romantikus vígjátéka a Futni mentem. Főszereplője egy anya (Udvaros Dorottya), aki férje halála után elhatározza, hogy teljesíti annak utolsó kívánságát, és lányaival (Lovas Rozi, Tenki Réka, Trill Beatrix) váltóban lefutja a maratont.

Apró probléma, hogy egyikük sincs fizikálisan és mentálisan felkészülve a futásra.

Az anya és lányai mellett ráadásul a rokonokat és barátokat is váratlanul éri a nők lehetetlennek tűnő vállalkozása.

A Futni mentem függetlenfilmként készül a Vertigo Média gyártásában, producerei Kárpáti György és Berta Balázs. A vígjáték forgatókönyvét Divinyi Réka és Miklya Anna írta, operatőre Szatmári Péter, zeneszerzője Hrutka Róbert, koproducere Pusztai Ferenc, a film médiapartnere az RTL. Herendi Gábor filmje 2024. november 28-tól látható országszerte a mozikban a Vertigo Média forgalmazásában.