Friss kommentek

comment:com

Forradalom, vagy valami hasonló a Homeland hetedik évadában
Új előzetest kapott a Homeland hetedik, utolsó előtti évada.

Az anyaság minden szívása miatt csúnyította el magát Charlize Theron

január 12., 12:49 Módosítva: 2018-01-12 20:27
129

A Pszichoszingli után újra együtt dolgozott az Oscar-díjas Charlize Theron és a négyszeres Oscar-jelölt rendező, Jason Reitman (Egek ura, Juno, Köszönjük, hogy rágyújtott!). A Tully című film azt akarja megmutatni, milyen az anyaság 2018-ban, a most megjelent előzetesből ítélve főként az árnyoladalakra koncentrálva.

Tovább

Még tíz napig ingyen meg lehet nézni egy csomó magyar filmet

január 12., 11:11 Módosítva: 2018-01-15 13:38
3757

Ahogy azt mi is megírtuk, a Filmalap karácsony előtt felpakolt egy csomó, de tényleg egy csomó magyar filmet a netre, hogy ott aztán ingyen megnézhesse őket bárki. A projekt olyan sikeres volt, hogy meghosszabbították még tíz nappal: január 22-éig még nézhetőek az ingyenes filmek. A Filmalap azt is megírta, hányan kattintottak eddig.

Tovább

Az Oscar-díj szavazói a hétvégén megnézik a Testről és lélekről-t

január 12., 10:39 Módosítva: 2018-01-12 12:58
115

A hétvégén megnézik legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjáért versenyző kilenc alkotást – köztük a Testről és lélekről-t – az Amerikai Filmakadémia szavazótagjai. Kaliforniában, Palm Springs nemzetközi filmfesztiválján telt ház volt a film utáni pódiumbeszélgetésen.

2018 01 12 palmsprings
Fotó: Palm Springs Film Festival / Facebook
Tovább

Franco Zeffirelli fia visszautasítja a zaklatási vádakat

január 12., 10:01 Módosítva: 2018-01-12 15:26
55

Franco Zeffirelli fia csütörtökön közleményben nyilvánította hamisnak a zaklatási vádat, amellyel Johnathon Schaech amerikai színész illette az olasz filmrendezőt.

Egy apáca szerelme
Egy apáca szerelme
Tovább

Brutális lesz a Sicario folytatása is

január 12., 05:02 Módosítva: 2018-01-12 18:33
392

Megérkezett a Sicario folytatásának magyar szinkronos előzetese. A Sicario 2015. egyik nagy mozis meglepetése volt, ami a mexikói drogháború legmélyebb bugyraiba vezetett minket Emily Blunt, Josh Brolin és Benicio Del Toro főszereplésével. Közülük most csak Josh Brolin és Benicio Del Toro karakterei térnek vissza, hogy folytassák a kavarást és a gyilkolászást Mexikóban.

Az előző részt Denis Villeneuve (Érkezés, Szárnyas fejvadász 2049) rendezte, de ő sem tér vissza a folytatásra. A Sicario 2: Soldado rendezője Stefano Sollima, aki eddig főleg sorozatokat, többek között a Sicarióhoz hangulatában közelálló Gomorrát rendezte. 

Tovább

Tudták, ő a pókerkirálynő, aki a legnagyobb partikat szervezte

január 11., 23:33 Módosítva: 2018-01-12 13:31
111

Aaron Sorkin huszonöt éve megírta a négy Oscarra jelölt Egy becsületbeli ügy című Tom Crusie-, Jack Nicholson- és Demi Moore-filmet, és azóta folyamatosan a csúcson van. Saját sorozataival, Az elnök embereivel és a Híradósokkal két Golden Globe-ot és számtalan Emmy-díjat nyert, majd jött az Oscar-jelölt Charlie Wilson háborúja Tom Hanksszel és Julia Robertsszel, aztán A közösségi háló című Facebook-filmért végre ő maga is megkapta az Oscart. Valamiben mégis abszolút kezdő, és nem is győzi hangsúlyozni, mennyire zöldfülű is: most rendezett először filmet.

A Magyarországon nemrég bemutatott Elit játszmát nagy Oscar-esélyesnek tartják, és tényleg igazi mestermű. A főszereplő Jessica Chastain lenyűgöző alakítást nyújt benne, a forgatókönyvről azt írtuk a kritikánkban, „a klasszikus, hagyományos történetmesélés és dramaturgia csúcsteljesítménye”, a rendezésről meg azt, olyan „mintha Martin Scorsese rendezett volna meg egy Spielberg-féle életrajzi filmet Guy Ritchie hatása alatt”. Pedig az Elit játszma „csak” újra elmond egy nem is túl régen megesett igaz történetet, Molly Bloomról, aki a világ legkomolyabb, eleinte félig, aztán már teljesen illegális pókerpartijait szervezte Hollywood sztárjainak, Wall Street-i bankároknak, végül pedig az orosz maffiának.

Aaron Sorkinnal a Zürichi Filmfesztiválon találkoztunk, röviddel a film világpremierje után, októberben. Az író-rendező egy sajtókonferencián mesélt az igazi pókerkirálynőről, a saját szemérmetlen lopásairól, arról, mitől rettegett a forgatáson, de a gyerekkoráról és arról is, miért gondolja, hogy a világhírű monológjait bárki megírhatná. Sőt, elkövette azt is, ami sokak szerint a legnagyobb bűn, amit egy amerikai elkövethet: keményen beszólt Amerikának.

Tovább

Lekapcsolták a lélegeztetőgépről Jessica Falkholt ausztrál színésznőt

január 11., 21:44 Módosítva: 2018-01-12 15:18
539

Egy nappal a családtagjai temetése után lekapcsolták a lélegeztetőgépről az autóbalesete után kómában fekvő Jessica Falkholt ausztrál színésznőt, írja a BBC az ausztrál sajtóban megjelent információk nyomán.

Jessica Falkholt
Jessica Falkholt

Jessica Falkholt színésznő karácsonykor, december 26-án, szenvedett autóbalesetet Ausztrália Új-Dél-Wales államában. A balesetben a színésznő két szülője, a húga, valamint a másik autó sofőrje is meghalt.

Tovább

Terence Hill motoros filmmel emlékszik Bud Spencerre

január 11., 19:29 Módosítva: 2018-01-12 12:57
712

Me ne vado per un po, azaz Egy időre elmegyek címmel forgat filmet Terence Hill, aki a mozival a 2016 júniusában elhunyt barátjára, Bud Spencerre kíván emlékezni, írja az MTI az olasz sajtó értesülései nyomán.

A 78 éves Terence Hill (Mario Girotti) maga rendezi a filmet, amelyben a főszerepet is ő játssza. A történet egy férfiról szól, aki egy Harley Davidsonnal vág hosszú útnak – Olaszországból Spanyolországba –, hogy közben magára találjon.

Tovább

Alain Delonnak hánynia kell a világtól

január 11., 18:25 Módosítva: 2018-01-12 16:15
2164

Alain Delon a pályafutása hatvanadik évfordulóján kiábrándult interjút adott a Paris Match nevű francia lapnak. A 82 éves legenda elmondta: sajnálkozás nélkül fog meghalni, mert utálja a kort, amelyben élünk.

"Nincs többé tisztelet, nincs adott szó. Csak a pénz számít. Egész nap csak a bűnözésről hallunk. Tudom, hogy sajnálkozás nélkül hagyom majd itt a világot" – idézi az MTI az interjút, amelyben Delon a pályája mellett a családjáról, a nőkről és az elvesztett barátairól is mesélt.

Tovább

Egyre durvább dolgokkal vádolják James Francót

január 11., 16:31 Módosítva: 2018-01-12 10:53
305

Már öt nő vádolja szexuális zaklatással James Francót, aki vasárnap este nyerte el a Golden Globe-ot a The Disaster Artist főszerepéért. A díjátadón a színész is viselte  a "Time's Up" kitűzőt, felhívva a figyelmet arra, hogy véget kell vetni a nők elleni szexuális zaklatásoknak. Ez háborította fel a nőket annyira, hogy egymás után álltak elő a Francóval kapcsolatos sztorikkal. Violet Paley esetéről szerdán beszámoltunk, ő azt állítja, hogy a színész orális szexre kényszerítette egy kocsiban, és az egyik, egyébként 17 éves barátnőjének is ajánlatot tett.

Tovább

Újabb tízmillió Dobó Kata rendezésére

január 11., 10:17 Módosítva: 2018-01-11 18:35
138

A miniszter félrelép írója, Ray Cooney és John Chapman Kölcsönlakás című színdarabjának megfilmesítésére 10 millió forint gyártáselőkészítési támogatást szavazott meg a Filmszakmai Döntőbizottság - áll a filmalap közleményében. A fővárosi Játékszínben több mint egy éve játsszák a vígjátékot, amiből most az egyik szereplő, Dobó Kata rendezhet filmet. A közlemény szerint a film Gulyás Buda közreműködésével készül, az operatőr Seregi László lesz. A forgatókönyvet az Üvegtigris alkotói, Búss Gábor Olivér és Kapitány Iván írták. A sztori amúgy egy lakás körül bonyolódik, amit mindenki kölcsön akar venni egy éjszakára.

Tovább

Harvey Weinsteint megütötték egy étteremben

január 11., 09:03 Módosítva: 2018-01-11 23:43
83

Harvey Weinstein producer, akit már több mint kilencven nő vádol azzal, hogy zaklatta, vagy egyes esetekben megerőszakolta őket, egy ideje Arizona államban kezelteti magát. Állítólag agresszivitása, alkohol- és drog- és szexfüggősége miatt vonult be arra az exkluzív klinikára, ahol több más híresség is megfordult már. A jelek szerint a klinika szabályzata nem lehet túl szigorú, a producer ugyanis kedden egy scottsdale-i étteremben vacsorázgatott egyik orvosával. Itt képelték fel, amiről videó is készült. 

Tovább

Greta Gerwig soha többet nem fog Woody Allennel dolgozni

január 11., 05:13 Módosítva: 2018-01-11 19:35
78

Greta Gerwig Lady Bird című filmjéről mindenki áradozott már azelőtt, hogy megnyerte volna a legjobb vígjáték díját a Golden Globe-kiosztón. Nemrég az első magyar feliratos előzetes is megérkezett a filmhez. Bár Gerwignek ez az első önálló rendezése, színésznőként már régóta ismert, és sohasem tagadta, hogy Woody Allen filmjein nőtt fel. Aztán dolgozott is vele, 2012-ben a Rómának szeretettel című filmben.

A Golden Globe után még nagyobb figyelem irányul a rendező-színésznőre, aki a New York Timesnak azt nyilatkozta, ha akkor tudta volna Allenről, amit most tud, egészen biztosan nem vállalt volna szerepet a filmben. Gerwig azt mondta, 2012 óta nem dolgozott Allennel, és a jövőben soha nem is fog. Elmondása szerint Allen fogadott lányának, Dylan Farrow-nak a vallomása ráébresztette, mekkora fájdalmat okozott akaratán kívül egy másik nőnek. Ugyanezt mondta egyébként a Rómának szeretettel című film főszereplője, Ellen Page is, aki szintén kijelentette, hogy soha többé nem dolgozik együtt a rendezővel.

Tovább

Szétszedik a feministák Catherine Deneuve-öt

január 10., 21:16 Módosítva: 2018-01-15 15:09
584

A sajtóban és a közösségi oldalakon is heves indulatokat váltott ki Catherine Deneuve és társai Le Monde-ban megjelent nyílt levele, amely szerint a makacs vagy ügyetlen flörtölés nem bűncselekmény, a #MeToo-mozgalom pedig túlságosan messzire ment.

"Megvédjük a férfiak jogát a nők ostromlására, mert ez a szexuális szabadság elengedhetetlen része" – áll abban a nyílt levélben, amelyet több ismert francia nővel együtt Catherine Deneuve is aláírt, hogy véleményt nyilvánítson a szexuális túlkapásokról szóló vitában.

Tovább

Méltó búcsú egy legendás színésztől

január 10., 16:31 Módosítva: 2018-01-11 14:29
215


A kilencvenéves Lucky arca olyan, mintha az idő nekiállt volna kikezdeni, aztán feladta volna a kemény munkát. Nem csoda, mert Lucky-t a szintén kilencvenéves Harry Dean Stanton játssza, az a Stanton, akit évtizedeken át hívtak a világ legjobb karakterszínészének, millió filmben tűnt fel a Párizs, Texastól kezdve a Bosszúállókig, és aki már nem érte meg utolsó filmjének bemutatóját.

Mert akármit is mond az IMDb (van még egy 2018-as film, amiben mellékszerepet játszik), a Lucky pontosan olyan film, amivel búcsúzni szokás emlékezetes színészektől, ami engedi, hogy jól megnézzük magunknak utoljára, kifigyeljük a mozdulatait, elfilózzunk az élet múlásán. Valahogy úgy, ahogy a Straight Story is búcsút intett Richard Farnsworthtől. És nem a semmiből húzom elő a párhuzamot: Stanton ugyanis abban a filmben is szerepelt, ebben pedig feltűnik annak a rendezője, David Lynch.

Tovább

Lady Gaga is énekel majd Paul McCartney meséjében

január 10., 16:03 Módosítva: 2018-01-10 18:16
1

Jon Croker írja a forgatókönyvet ahhoz az animációs filmhez, amely Paul McCartney több mint egy évtizede megjelent High In The Clouds című mesekönyvéből készül. A Beatles egykori tagja, Paul McCartney és a társszerző, Philip Ardagh meseregénye egy mókusról szól, akinek erdei otthonát lerombolják és a pusztításban édesanyja is meghal. Wirral, az árván maradt mókus ekkor útnak indul, hogy megkeresse az állatok paradicsomát, Animaliát.

McCartney szeretné, ha a filmben az egyik állatszereplőnek ő adhatná a hangját, - írja az MTI a Deadline alapján, de a tervek szerint a produkcióban számos eredeti dal hangzik majd fel, mások mellett Lady Gagától is.

Tovább

James Francót is zaklatással vádolják

január 10., 15:33 Módosítva: 2018-01-11 16:01
784

Alig kapta meg James Franco vasárnap este a Golden Globe-ot a The Disaster Artist főszerepéért, több támadás is érte a Twitteren, sőt konkrétan a szexuális zaklatás vádja is felmerült ellene.

Ezekre a vádakra nyilvános szereplései alkalmával is többen rákérdeztek, például a The Late Show házigazdája, Stephen Colbert, ahol a színész először szólalt meg nyilvánosan a vádakkal kapcsolatban. Franco ellen szóló vádak azért is tűntek meglepetésnek, mert a Golden Globe-on ő is "Time's Up" kitűzőt viselt, felhívva arra a figyelmet, hogy véget kell vetni a nők elleni szexuális zaklatásoknak.

Tovább

A világ összes pénzéből csak a női főszereplőnek nem jutott

január 10., 11:24 Módosítva: 2018-01-12 17:19
5

A világ összes pénze című film arról híresült el, hogy Kevin Spacey zaklatási botrányának kirobbanása után a rendező, Ridley Scott villámgyorsan kivágta a filmből Spacey összes jelenetét, aztán kilenc nap alatt leforgatta ezeket újra a 88 éves Christopher Plummerrel.

A film egyébként megtörtént eseményt dolgoz fel: a hatalmas vagyonnal rendelkező Getty család egyik tagjának elrablását mutatja be. Michelle Williams játssza az anyát, akinek a fiát az olasz maffia elrabolja. A fiú szabadulásáért cserébe 17 millió dollárt követelnek, úgyhogy meg kell győznie apósát, John Paul Gettyt (Plummer), hogy legalább valamennyit segítsen. Ő viszont egy magánnyomozó (Mark Wahlberg) felbérelésének kivételével egy fillért sem hajlandó kifizetni.

A rendező azt nyilatkozta, azért akarta újra forgatni a filmet, mert szerinte nagyon rosszat tett nekik Kevin Spacey zaklatási botránya. Szerinte ez az ügy már megmérgezte a filmet, és szinte lehetetlen lett volna eladni.

Tovább

Egy film azoknak, akiknek nincs idejük moziba járni

január 10., 05:04 Módosítva: 2018-01-10 16:12
224

Alig egy hét telt a magyar premier óta, de úgy tűnik, hogy A vendégek című angol komédiának kisebb kultusza kezd kibontakozni a nézők körében. Erre utal a rengeteg pozitív Facebook-bejegyzés és az, hogy a film forgalmazója arra kérte a nézőket, hogy vegyenek rá előre jegyet, mert A vendégek általában telt házzal fut, az utcáról beesve nem nagyon lehet rá jegyet kapni. (A filmet persze nem a multiplexekben kell keresni, a budapesti művészmozikban játsszák. Vidéken pár helyen látható.) Hasonlít a helyzet ahhoz, mint ami a Teljesen idegenek című olasz filmmel történt tavaly ilyenkor. Azt is csak néhány művészmoziban játszották, de szájról szájra terjedt a híre, több, mint 50 ezren nézték meg, és a mai napig műsoron tartják, mert még mindig kíváncsiak rá.

De mit tud A vendégek? Mitől kaphatták fel ennyire? Mivel talált utat a magyar nézők szívéhez?

A történetben látszólag nincs semmi különös. A brit felső-középosztály berkeiben járunk, Janet (Kristin Scott Thomas) éppen élete legnagyobb sikerét készül megünnepelni. Nemrég megválasztották a brit árnyékkormány egészségügyi miniszterévé. Igen, ez csak az árnyékkormány, és ahogy kiderül, Janet meg nem nevezett ellenzéki pártjának a leghalványabb esélye sincs kormányra kerülni, de ez itt senkit nem zavar. A siker, az siker.

Tovább

A Jumanji végre kibújt Az utolsó Jedik árnyékából

január 9., 17:16 Módosítva: 2018-01-10 11:10
2

Hasonló folyamatokkal indult az első mozis hétvége 2018-ban Magyarországon, mint az Egyesült Államokban. Itthon több új filmet is bemutattak a mozikban, az első helyet mégis a Jumanjinak sikerült megszereznie, ami kibújt a legújabb Star Wars-film, Az utolsó Jedik árnyékából. Amerikában gyérebb volt a kínálat, így ott talán kevésbé meglepő, hogy a társasjátékos film modern környezetbe ültetett feldolgozása volt a legnépszerűbb.

Magyarországon 6 ezres különbség volt a két film között, a Jumanjit 47 ezren, a Star Warst 41 ezren választották, de beszédesebb, hogy előző héthez képest a Jumanji 30 százalékos csökkenést produkált, míg az Utolsó Jedik egy meredek 70 százalékosat. Persze 830 ezer nézőn is túl lehet azt mondani, hogy fogynak már azok az emberek, akik kíváncsiak Rian Johnson filmjére, de még nem látták.

Tovább

Megint elindulhat egy magyar film diadalmenete

január 9., 15:11 Módosítva: 2018-01-09 21:34
18

Nyilvánosságra hozták a 2018-as berlini filmfesztivál, azaz a Berlinale rövidfilmes programját, amiben ezúttal is ott lesz egy magyar alkotó. Bucsi Réka új animációs filmje, a Solar Walk a versenyprogramban debütál majd.

A film az alkotásról szól, illetve arról a melankolikus érzésről, ami azzal jár, ha az ember elfogadja a káoszt érinthetetlennek, gyönyörűnek és kozmikusnak. Az egyedi és játékos animáció jeleníti meg az alkotás iránti szenvedélyt a hivatalosan kiadott leírás szerint, de talán az előzetes többet mond arról, hogy mire is lehet számítani.

A Solar Walk egyébként kvázi egy koncertfilmes animációnak készült, a dán Aarhus Jazz Orchestra kíséretével már vetítették egy ötvenperces változatát. Ebből készült az a verzió, ami a berlini filmfesztiválra bekerült.

Tovább

Elévült a zaklatás, amivel Polanskit vádolják

január 9., 12:04 Módosítva: 2018-01-10 05:42
1

Nem indíthatnak eljárást Roman Polanski ellen Los Angelesben, jelentette be a kerületi ügyészség. A Deadline összefoglalója szerint azért nem indíthatnak eljárást a filmrendező ellen, mert a szexuális zaklatás, amivel vádolják, 1975-ben történt, így már elévült.

Tovább

Háborúra készül a Fekete párduc

január 9., 11:27 Módosítva: 2018-01-10 00:44
48

"Azt akarod nekem mondani, hogy egy harmadik világból származó király egy golyóálló macskajelmezben randalírozik?" - ezt a kérdést teszi fel Martin Freeman karaktere a Fekete párduc utolsó előzetesében. 

A 90 másodperces videó apropója, hogy most indult az Egyesült Államokban a jegyelővétel a filmre. Itthon alig egy hónap múlva, február 12-én lehet majd megnézni néhány nappal az amerikai premier előtt. A Marvel filmes univerzumának legújabb filmjét Ryan Coogler rendezi, Chadwick Bosemannel a főszerepben, aki az Amerika Kapitány: Polgárháborúban tűnt fel először.

Tovább

A víz érintése és a Három óriásplakát Ebbing határában dominálhatja a brit Oscart

január 9., 10:24 Módosítva: 2018-01-09 15:16
5

A víz érintése kapta a legtöbb jelölést a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) díjain, amit kedden délelőtt jelentettek be. Guillermo del Toro filmje összesen 12 kategóriában érdekelt, ami a versenyben lévő filmek közül a legtöbb. Többek között jelölték a legjobb film, a legjobb rendező, legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában is.

 

Tovább

1,3 millióan néztek magyar filmet 2017-ben

január 9., 05:13 Módosítva: 2018-01-11 10:05
1269

2017 volt az az év, amikor több magyar filmnek is sikerült több tízezer, esetenként több százezer nézőt becsábítania a moziba. Andy Vajna filmügyi biztos is többször beszélt arról, hogy időbe telik, míg visszaszerzi a magyar film a hazai közönség bizalmát, és a 2017-es év fordulópontnak számít ebben a folyamatban: a Kincsem, A Viszkis és a Pappa pia is kiválóan teljesített, míg a Testről és a lélekről, illetve az Aurora Borealis megmutatta, hogy a szerzőibb filmekre is komolyabb érdeklődés van. 

Tovább

Kínában a kutyát nem érdeklik a Jedik

január 9., 05:13 Módosítva: 2018-01-09 19:33
3

A Disney kapott egy kisebb pofont múlt hétvégén Kínában, ahol kiderült, hogy a Star Wars-franchise legújabb darabja, Az utolsó Jedik tulajdonképpen senkit nem érdekel. A Disney eleve nagyon óvatos duhajként 150 millió dolláros kínai bevételt várt, de arra igazán nem számítottak, hogy az első hétvége mindössze 28 millió dollárt hozott, ami nagyjából az ázsiai marketingkampányuk teljes költségvetése lehet. 

10
Tovább

Jennifer Lawrence színésznő orosz kémnőt alakít legújabb filmjében

január 8., 16:55 Módosítva: 2018-01-13 11:24
109

Itt az új előzetes a Red Sparrow, azaz Vörös veréb című filmhez, amiről azt kell tudni, hogy

  • Budapesten forgott.
  • Jennifer Lawrence a főszereplője.
  • Orosz kémnőkről szól, akik, egyben prostik is.
  • Pár jelenetben nagyon béna Lawrence haja.
Tovább

Ha nem látta a Golden Globe-ot, itt vannak a legjobb pillanatok

január 8., 11:01 Módosítva: 2018-01-11 16:01
149

Ha nem látta a tegnap esti Golden Globe-gálát, de képben akar lenni az eseményekkel, összefoglaltuk gyorsan, hogy mik voltak a legfontosabb események a díjakon túl, mert hát volt belőlük bőven.

Debra Messing színésznő például már a vörös szőnyeges bevonulás alatt kiborította a bilit azzal, hogy az E! nevű csatornán élőben közvetített műsorban pellengére állította az adót azért, mert nem fizetnek annyit a női műsorvezetőiknek, mint a férfiaknak:

Az E! azzal is kihúzta a gyufát, hogy amikor a Michelle Williams oldalán érkező Tarana Burke, a #metoo mozgalom életre hívója megszólalt, két teljes másodperen át voltak kíváncsiak a szavaira, utána a fotósoknak magát illegető Dakota Johnsonra vágtak át.

Tovább

Minden a nőkről szólt az idei Golden Globe-on

január 8., 05:55 Módosítva: 2018-01-08 23:02
278

Szinte mindenki feketében érkezett az idei, 75. Golden Globe-díjátadóra, aminek hangulatára rányomta bélyegét a Hollywoodot alapjaiban megrángató zaklatási botránysorozat. A filmek között a legnagyobb nyertes Martin McDonagh Három óriásplakát Ebbing határában című filmje lett, a sorozatok között pedig az HBO és a Hulu örülhetett, mivel a Hatalmas kis hazugságok négy díjjal, a Szolgálólány meséje két díjjal távozhatott. Az este kapcsán valószínűleg az életműdíjjal kitüntetett Oprah Winfrey beszédéről fognak a legtöbbet beszélni.

A köszönőbeszédek jelentős részében előkerült a #MeToo, illetve a #TimesUp mozgalom, valamint általánosságban a nők, illetve a kisebbségek helyzete. A házigazda Seth Meyers az utóbbi időben rendszeresen nekiment Donald Trumpnak esti talkshow-jában, a gála alatt azonban szinte alig esett szó az elnökről vagy politikájáról.

Tovább

Ezen a mesén egy gyerek sem fog sírni

január 7., 07:40 Módosítva: 2018-01-08 09:01
243

Nem mondom, hogy a Ferdinánd lesz a következő Jégkorszak, és még azt sem, hogy akár csak feleannyira is jó lenne a forgatókönyve, csak azt, hogy a hatalmas bikáról szóló könyvet nem véletlenül nem filmestették meg csak több, mint nyolcvan évvel a megjelenése után. A történetnek nagyon sok üzenete van ugyanis, és a Fox erénye, hogy ezt nagyjából át is tudja adni új rajzfilmjében, amit a téli szünet végével is érdemes megnézni, mert egyrészt tök jó családi szórakozás, másrészt pedig a gyerekek szerint hipervicces.

A történet szerint Ferdinánd, bár formás kis borjú, már egészen kicsi fejjel is tudja, hogy ha felnő, nem akar majd harcolni senkivel. Ami csak azért kissé nehézkes, mert Ferdi egy olyan bikatenyészetben látta meg a napvilágot, ahol bikaviadalokhoz tenyésztenek bikákat. Ferdinánd apját is kiválasztják egy nap a nemes viadalra, és ő boldogan megy harcolni, mert szerinte csak ez lehetne egy bika életcélja. A kis Ferdinánd érzi, hogy ezzel a sztorival nincs valami rendben, főleg, miután apja soha nem tér vissza, Ezért a nyitva hagyott karámajtón keresztül megszökik, és csodás világra lel egy Nina nevű kislány mellett, aki a legjobb barátja lesz.

Tovább