Friss kommentek

comment:com

Folytatódik a zombivadászat
Hétfőtől megint van Fear The Walking Dead, a The Walking Dead testvérsorozata, ami annak idején másnak indult, mint az anyasorozat, és nekem be is jött legalábbis a harmadik évad végéig, ameddig az eredeti szereplők közül még nem nyírtak ki mindenkit, Aztán meg kicsit szarni ment minden, a The Walking Dead-del való crossoverezés eléggé odavert az egyéni történetvezetésnek, nem véletlen, hogy az eredeti showrunner kézzel-lábbal tiltakozott ellene, és inkább kiszállt a buliból.

Éjfekete, sokkoló thriller a legújabb magyar film

szeptember 12., 09:37 Módosítva: 2019.09.12 13:53
1396

Először az Indexen látható a Valan - Az angyalok völgye című új magyar film előzetese. Bagota Béla filmjének főhőse Péter (Krisztik Csaba), aki rendőrként nyomoz gyerekkereskedelmi ügyekben Brassóban, amikor megtudja, hogy szülővárosa környékén egy holttestre bukkantak. Felmerül benne, hogy a húgát találták meg, aki hosszú évekkel ezelőtt tűnt el, 13 éves korában a romániai forradalom káoszában. Péter visszatér gyerekkora helyszínére, egy erdélyi bányavárosba, hogy kiderítse, mi történt annak idején a testvérével. 

Tovább

Az apokalipszis rég nem volt ennyire kristálytiszta

szeptember 11., 16:23 Módosítva: 2019.09.12 16:21
380

A filmem nem Vietnámról szól. A filmem Vietnám maga. Olyan, amilyen az volt. Őrület. Ahogy a filmet készítettük, hasonlított ahhoz, ahogy az amerikaiak Vietnámban voltak. A dzsungelben voltunk. Túl sokan. Túl sok pénzhez volt hozzáférésünk. Túl sok eszközhöz. És lassan megőrültünk


- ezt Francis Ford Coppola mondta a cannes-i filmfesztiválon, 1979-ben, ahol az Apokalipszis most című filmje (A bádogdobbal megosztva) pár nappal később elnyeri a fődíjat, és ezzel gyakorlatilag sikerült is összefoglalnia, ahogy a filmjéről az elkövetkező négy évtizedben gondolkodtak: emberfeletti munkával készült pénznyelő projekt, az Új-Hollywoodnak nevezett fiatal filmrendezői generáció egyik utolsó szöge saját koporsójában (a temetés egy évvel később volt, Michael Cimino A mennyország kapujában című westernjével), az egyik első film a vietnámi háborúról, elmondhatatlan látványok dokumentálója, a filmrendezői büszkeség és fafejű kitartás mintapéldája, és úgy általában az egyetemes filmtörténet egyik legnagyobb becsben tartott alkotása.

Az Apokalipszis most negyven évvel a bemutatója után idén egy új, véglegesnek nevezett változatban látható, és ez a Final Cut névre keresztelt, hangban és képben egyaránt felújított verzió áll a legközelebb ahhoz, amit Coppola elképzelt, amikor 1976-ban elindul a Fülöp-szigetekre leforgatni az eposzát egy katonai bérgyilkosról és az ő legendás célpontjáról, Kurtz ezredesről.

Francis Ford Coppola és Vittorio Storaro az Apokalipszis most forgatásán 1979-ben
Francis Ford Coppola és Vittorio Storaro az Apokalipszis most forgatásán 1979-ben
Fotó: IMDb
Tovább
 • Testvérével készít filmet Millie Bobby Brown

  szeptember 11., 13:52 Módosítva: 2019.09.11 20:47
  68

  Nővérével, Paige Brownnal készít filmet a Netflixnek a Stranger Things fiatal színésznője, Millie Bobby Brown, írja a Hollywood Reporter.

  Tovább

  A legjobb történelmi filmekkel versenyez egy magyar film

  szeptember 11., 12:13 Módosítva: 2019.09.11 13:53
  4

  Az elmúlt évek legjobb történelmi témájú filmjei közé választották Horvátországban a Meghalni Ukrajnáért című magyar dokumentumfilmet, amely a Rijekai Történelmi Film Fesztiválon versenyezhet a fődíjért.

  Tovább

  Halott testvérére emlékezett Joaquin Phoenix a torontói filmfesztiválon

  szeptember 11., 11:35 Módosítva: 2019.09.12 07:39
  84

  A 23 éves korában, kábítószer-túladagolásban meghalt bátyjára, River Phoenixre emlékezett Joaquin Phoenix a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol épp egy színészi díjat vehetett át a háromszoros Oscar-jelölt Willem Dafoe-tól.

  Tovább

  Will Smith újra Budapestre jön a Gemini Mannel

  szeptember 11., 09:30 Módosítva: 2019.09.11 15:07
  236

  Szeptember végén a Gemini Man rendezője és főszereplője, azaz Ang Lee és Will Smith visszatér Budapestre, ahol tavaly az akciófilm több jelenete forgott. Velük tartanak majd a Gemini Man producerei, Jerry Bruckheimer és David Ellison is.

  Tovább

  Rebootot kaphat az Ál/Arc

  szeptember 10., 15:46 Módosítva: 2019.09.11 09:33
  32

  A kilencvenes évek akciófilmtermésének egyik gyöngyszeme, John Woo Face/Off, azaz Ál/Arc című fimje sem kerüli el a reboothullámot (nemsokára jön a legújabb Charlie angyalai például), és a Paramount jóvoltából kap egy új feldolgozást.

  Tovább

  Húsz éve csodáljuk Brad Pitt véres hasizmait

  szeptember 10., 09:59 Módosítva: 2019.09.11 08:52
  4173

  A legerősebb és legbölcsebb férfiak állnak itt körülöttem. Sok nagy lehetőség, ami pocsékba megy. Az egész elkúrt nemzedék benzint csapol, kaját tálal, vagy nyakkendős rabszolgának állt. Reklámok parancsára kocsikra gyűjtünk, melózunk, hogy legyen pénzünk a sok felesleges cuccra. A történelem zabigyerekei vagyunk. Nincs se célunk, se helyünk. Nincs világháborúnk, se válságunk. A mi háborúnk szellemi háború. A mi válságunk az életünk. A tévé elhitette velünk, hogy egy szép napon milliomosok, filmcsillagok, rocksztárok leszünk. Pedig nem leszünk. Erre lassan rádöbbenünk, és nagyon, nagyon berágunk.

  Pontosan húsz évvel ezelőtt hangzottak el Tyler Durden (Brad Pitt) legendás szavai először a velencei filmfesztiválon, a Harcosok klubja premierjén. A filmet nem sokkal később, októberben mutatták be az amerikai mozik, Magyarországra viszont csak 2000 januárjában jutott el. A kultusza azóta is töretlen, pedig 1999-ben minden jel arra mutatott, hogy a Harcosok klubja nem lesz sikersztori. A bemutatása után megbukott, a közönséget nem érdekelte, a kritikusok nagy része utálta, a gyártó Foxnál fejek hullottak miatta.

  Tovább

  Mit csinálsz, ha életed összeesküvés-elméletéről kiderül, hogy igaz?

  szeptember 10., 04:52 Módosítva: 2019.09.12 10:39
  66

  Az elmúlt évek egyik legfurcsább dokumentumfilmje (?) a dán Mads Brügger által készített Cold Case Hammarskjöld, ami az 1961-ben repülőgép-balesetben meghalt ENSZ-főtitkár Dag Hammarskjöld halálának körülményeivel foglalkozik. A kész mű klasszikus dokumentumfilm helyett sokkal inkább hasonlít arra az érzésre, amikor az ember rábukkan valami hihetetlen információra, az elkezdi beszívni, majd érzetre 20-30 perc youtube-ozás és cikkolvasás után hirtelen azt veszi észre az ember, hogy őrült redditezés közben a lehet legdurvább összeesküvés-oldalakon kutakodik, az óra hajnali 6-ot mutat, a Nap pedig már kezd feljönni. Hogy hol a határ a valóság és az elborult összeesküvés-elméletek között, azt sokszor nehéz elválasztani, és ezzel így van a Cold Case Hammarskjöld is, ami vagy az elmúlt évek egyik legnagyobb felfedezése, vagy épp hogy az egyik legnagyobb átverése. És mindkettőnek tökéletesen működik.

  Tovább

  Megértjük, mitől kattan be Robert Pattinson és Willem Dafoe

  szeptember 9., 21:27 Módosítva: 2019.09.10 11:51
  46

  Újabb előzetes érkezett az év egyik legjobban várt és mindenképpen az egyik legkülönösebbnek ígérkező filmjéhez, A világítótoronyhoz, amelyben Pattinson és Dafoe szép lassan egymás agyára mennek. A fekete humorú horrort a miskolci Cinefesten is vetítik.

  lighthouse
  Tovább

  Jézust fogja játszani Röhrig Géza Hollywoodban

  szeptember 9., 10:17 Módosítva: 2019.09.09 22:13
  482

  Még csak most mutatták be a torontói filmfesztiválon a háromszoros Oscar-jelölt Terrence Malick (Az élet fája, Az őrület határán) új filmjét, az A Hidden Life-ot, de már érkeznek a hírek a következő forgatásáról: a The Last Planet egyik főszerepét az Oscar-díjas Saul fia főszereplője, az Amerikában élő magyar Röhrig Géza fogja játszani - írja a Film Stage.

  Tovább

  Vérfürdővel és a rémikrekkel jön a Stephen King-klasszikus folytatása

  szeptember 9., 05:09 Módosítva: 2019.09.09 14:16
  211

  Megjelent a végső előzetes az egyik leghíresebb Stephen King-mű, A ragyogás filmes folytatásához, az Álom doktorhoz: az első részben traumatizált Danny Torrance visszatér a hotelbe, ahol tönkrement az élete, de nem egyedül, hanem más olyan emberekkel, akikben szintén megvan a ragyogás képessége.

  A sztori leírása szerint Dan Torrance már épp megtalálna a rég keresett nyugalmat az életében, amikor találkozik az Abra nevű tinédzserrel, aki osztozik vele a képességében. Abra kétségbeesetten a segítségét kéri, hogy együtt vegyék fel a harcot Kalapos Rose és követői ellen, akik úgy szeretnének halhatatlanokká válni, hogy ahhoz a ragyogás képességével bírókon keresztül vezet az út.

  Tovább

  A gyerekeket ijesztgető bohóc nem horrorfilm, hanem a valóság

  szeptember 8., 22:17 Módosítva: 2019.09.09 15:00
  636

  Egészen elképesztő cikket közölt 2015 novemberében a Washington Post, a Wrinkles nevű, baromi ijesztően kinéző bohócról, aki ugyan nem eszi meg a gyerekeket, mint Stephen King Az cím művében a kollégája, de ha a szülők fizetnek neki, szívesen megrendszabályozza a gyerekeiket azzal, hogy halálra rémíti őket. Most dokumentumfilm készült róla.

  wrinkles
  Tovább

  Woody Allen továbbra is azt gondolja, ő lehetne a #metoo legjobb reklámarca

  szeptember 8., 21:28 Módosítva: 2019.09.09 10:59
  117

  Bár miután újra előjöttek a régi vádak a rendező gyerekmolesztálási ügyével kapcsolatban, a gyártó stúdió, az Amazon a saját szerződését is megszegve nem volt hajlandó bemutatni Woody Allen új filmjét, Franciaországban most vetíteni fogják az Egy esős nap New Yorkban-t. Ennek kapcsán nyilatkozott Allen a France24-nek, és közölte, kitart amellett, hogy ő annyira jól csinál mindent, hogy egyenesen vele kéne reklámozni a #metoo-mozgalmat.

  Tovább

  Litván kiberkopókat szabadítottak a 25. Bond-film forgatását levideózókra

  szeptember 6., 16:25 Módosítva: 2019.09.07 18:47
  3

  Olaszországban forog éppen a 25. Bond-film, a No Time To Die, és mivel rendes Bond-filmről van szó, lesz benne autós üldözés, meg úgy egyébként autókázás is, főszerepben egy ezüstmetál Aston Martin DB5-tel. Ezeket a jeleneteket nem a stúdióban, hanem külső helyszínen veszik fel, ami azt jelenti, hogy a lezárás mértékétől és a helyi populáció (Matera, lakosság 60 351) technológiai affinitásától függően, alkalmanként egy-ötszáz videófelvétel készülhet minden méterről.

  És az MGM hülyét kapott, amikor a Twitteren pár videó megjelent.

  Tovább

  Egy jelenetet megmutattak az Ad Astrából

  szeptember 6., 14:54 Módosítva: 2019.09.06 20:27
  70

  Hamarosan moziba kerül Brad Pitt Ad Astra című flmje, amiben egy űrhajóst alakít, akinek az a dolga, hogy kiderítse, mi történt 16 évvel korábban eltűnt,  dettó űrhajós apja mélyűri küldetése során, vagy valami hasonló.

  Az előzetesek elég érthetetlenek és hézagosak, csak remélni tudom, hogy nem álmodja az egészet egy űrpelikán. Az eddig látottak alapján szép lesz, Brad Pitt is szép benne, a Hold is szép, az űr is szép, Liv Tyler is szép, Ruth Negga is szép, csak Tommy Lee Jones, na ő nem szép. 

  A jelenetet az nézze meg, aki nem bánja, ha két és fél percet lelőnek neki egy 124 perces filmből. Hazai bemutató szeptember 19.   

  Tovább

  Megfilmesítik Václav Havel ellenzéki éveit

  szeptember 6., 13:24 Módosítva: 2019.09.06 16:32
  0

  Játékfilmet forgatnak Václav Havel volt cseh államfő és drámaíró szocialista rendszerbeli ellenzéki tevékenységéről. A film egyelőre Havel munkacím alatt fut, az első jeleneteket augusztus közepén vették fel, többek közt azért, mert Csehszlovákiát az oroszok 1968. augusztus 20-án szállták meg, és hát jelkép meg szimbólum, ugye. Az alkotók ezt eléggé komolyan veszik, az utolsó felvételeket novemberben, az 1989-es bársonyos forradalom kitörésének évfordulója körüli napokban tervezik elkészíteni.

  Tovább

  Jennifer Lopez nagyon megszenvedett a rúdtánccal

  szeptember 6., 11:35 Módosítva: 2019.09.07 08:24
  826

  A színész-énekesnő új filmje, a Hustlers (A Wall Street pillangói) szeptember 26-án jön a mozikba, dübörög is a reklámkampánya ezerrel, de ha van mit mutogatni a forgatásról, hát miért is ne? Márpedig van, ezt:

  Tovább

  Kevin Hart gerince több helyen is eltört a hétvégi balesetben

  szeptember 6., 09:45 Módosítva: 2019.09.06 19:03
  33

  Kevin Hart amerikai komikus (Pofázunk és végünk, Jumanji, Keményítőkúra, Bérhaverok, Központi hírszerzés) vasárnap első és második blikkre is súlyosnak tűnő autóbalesetet szenvedett, amikor egy Jared Black nevű haverja mellett ült 1970-es Plymouth Barracudájában. Az autó a Cold Canyon Roadon megfarolt az egyik kanyarban, letért az útról, majd többször megpördült, és az út melletti árokba zuhant.

  Tovább

  Van jó film, van közepes film, meg van ez

  szeptember 6., 05:03 Módosítva: 2019.09.06 15:03
  291

  Nem tudom, Gerard Butler mikor látta be, hogy az a hajó, aminek az orrában Oscar bácsi áll (mellette húga, Emmy néni és Tony nevű unokatestvérük), már elment, és soha a büdös életbe' nem fog matekzsenit, kerekesszékbe kényszerített tudóst vagy meghurcolt kisebbségi aktivistát (itt a feketéken kívül kvázi bármiből válogathatnánk, zsidó, meleg, transznemű, kommunista, stb.) alakítani. Nem lehetett kellemes pillanat, bár az is simán elképzelhető, hogy eleve nem is kritikuskedvenc karriert akart, nem a díjak érdekelték, hanem a pénz, és nem azért lett belőle Hollywood egyik akcióhős szakmunkása, mert így alakult, hanem mert ezt akarta magának.

  Tovább

  Rossz nőkkel packázott a karácsonyi gyilkos

  szeptember 5., 17:40 Módosítva: 2019.09.05 23:30
  1

  A 2006-os remake után elkészült még egy változat a Black Christmas című 1976-os horrorfilmből, amiben a karácsonyi szünet alatt egy titokzatos gyilkos tizedeli meg egy egyetem diákjait. Ugyanerről szólt mindegyik változat – '76-ban a Supermanből ismerős Margot Kidderrel a főszerepben –, és ugyanerről fog szólni a 2019-es is, amit Sophia Takal (Always Shine) rendezett.

  Tovább

  Belenézhetünk Margot Robbie Harley Quinn-filmjébe

  szeptember 5., 15:25 Módosítva: 2019.09.06 10:55
  21

  Megérkezett a gyönyörű címet kapott Harley Quinn-film, a Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) első teasere. A film az Öngyilkos osztag történései után játszódik, amikor Batman magára hagyja a Gotham City-t, így a város védelem nélkül marad. Harley Quinn (Margot Robbie), aki már nincs együtt Jokerral, összeáll a DC többi női hősével, hogy megvédjék Cassandra Caint (Ella Jay Basco) a gonosz Fekete Maszktól (Ewan McGregor).

  Tovább

  Magyar Star Wars-plakátritkaságot árvereznek

  szeptember 5., 14:21 Módosítva: 2019.09.06 11:50
  78

  Egy hét múlva esedékes levelezési árverésén feltűnt a magyar Star Wars-plakátok Szent Grálja, Felvidéki András grafikus 1979-ben készült plakátja a filmsorozat első részéhez. A kikiáltási ára 300 ezer forint, de valószínűleg ennél sokkal drágábban fog elkelni, ha a korábbi hasonló plakátok árveréseiből indulunk ki. Helényi Tibor festőművész eredeti Star Wars-plakáttervei és plakátjai közül például 2015-ben harminc darabot adtak el, összesen 12,3 millió forintért. A Birodalom visszavág eredeti plakátterve, egy 60*40 centis olajfestmény 14 250 dollárért, vagyis több mint négymillió forintért kelt el.

  0077
  Fotó: Arveres 90 Bt
  Tovább

  Éva vagyok, kilencven évesen is tizenhat éves

  szeptember 5., 14:21 Módosítva: 2019.09.05 18:37
  763

  Hosszú copfot hordtam, és az nagyon jó, a hosszú hajjal mindent lehet csinálni. Hát, aztán Auschwitzban levágták kopaszra.

  Így kezdődik A létezés eufóriájának előzetese, amely az Indexen látható először. Szabó Réka dokumentumfilmje, amely a 90 éves, Auschwitzot megjárt Fahidi Éváról szól, és arról, hogyan állt életében először színpadra a nála hatvan évvel fiatalabb Cuhorka Emesével, már hazai bemutatója előtt is több díjat nyert.

  Tovább

  Rekordszámú női rendező és főszereplő Hollywoodban

  szeptember 5., 11:58 Módosítva: 2019.09.05 14:35
  0

  A korábbinál sokkal több nő jutott főszerephez Hollywoodban, továbbá nagyobb arányban voltak nők a rendezők között és más fontos filmes pozíciókban a tavaly - állapította meg két új amerikai tanulmány. A Dél-kaliforniai Egyetem Annenberg Kommunikációs és Újságíró Iskolájának tanulmánya szerint 2018-ban a száz legnagyobb kasszasikerből 39-ben volt női főszereplő vagy vezető szerepet alakító színésznő, míg 2017-ben 33 ilyen film volt, 2007-ben pedig csak 20, írja az MTI.

  Tovább

  2021-ben jön a Tomb Raider folytatása

  szeptember 5., 09:37 Módosítva: 2019.09.05 15:41
  201

  "Elég rossz, sajnos" - szomorkodott az Index kritikusa, amikor tavaly tavasszal bemutatták az Alicia Vikander főszereplésével készült Lara Croft-filmet, a Tomb Raidert. A film másoktól is pocsék kritikákat kapott, ennek ellenére jön a folytatás. Már a premierdátum is megvan: 2021. március 19-én mutatják be az új Lara Croft sorozat második filmjét. A rendezőt azért lecserélték, a Hollywoodban ismeretlen norvég, Roar Uthaug nem kap második esélyt, helyette az angol Ben Wheatley készítheti az új filmet. Ő eddig olyan filmeket rendezett, mint az Össztűz vagy a Halállista.

  Tovább

  Nagyon szomorú film készült a gyerekevő bohócról

  szeptember 5., 09:23 Módosítva: 2019.09.06 08:50
  184

  Az Az – Második fejezet nagyobb, hosszabb, hangosabb, agresszívabb, lassabb, bizarrabb az első felénél, mintha még feljebb tekerték volna a humort, az érzelmeket, a teljesen agyament riogatásokat, és a minőséget valamennyivel lejjebb. Mintha Andy Muschietti rendező és Gary Dauberman forgatókönyvíró végre ledobhatták volna béklyóikat, és az első sikerén felbuzdulva belepasszírozhattak volna minden egyes hülye ötletet, ami valaha az eszükbe jutott, és miután az első rész akkora anyagi siker volt, feltehetőleg senki nem mondta nekik, hogy állj. Az Az 2. pontosan olyan lett, mint amilyenek a sikertől megrészegült alkotók siker utáni alkotásai:

  még olyanabb, de nem jobb.

  Tovább

  Scarlett Johansson ártatlannak tartja Woody Allent

  szeptember 5., 08:47 Módosítva: 2019.09.05 15:46
  89

  Scarlett Johansson ártatlannak tartja Woody Allent és bármikor dolgozna vele újra - nyilatkozta a színésznő. Azt is elmondta, hogy szereti Allent, és ahányszor csak alkalma volt, beszélgetett vele arról, hogy Allen nevelt lánya lényegében évtizedek óta kitart amellett, hogy a rendező gyerekkorában molesztálta. "Nagyon egyenes voltam vele, és ő is nagyon egyenes velem. Kitart az ártatlansága mellett, és én hiszek neki" - mondta. Scarlett Johansson többször dolgozott Woody Allennel, a Match Point, a Vicky Christina Barcelona és a Füles című filmeket készítették együtt. 

  Tovább

  Kizárt dolog, hogy ezt a filmet ne jelöljék Oscarra

  szeptember 4., 19:56 Módosítva: 2019.09.05 12:24
  149

  Még csak pár napja ért véget a nyár, de máris elkezdtek megjelenni az első előzetesek azokhoz a filmekhez, amelyek teljesen nyilvánvalóan elsősorban azért készültek el, hogy jövő év elején minél több Oscar-díjra jelöljék őket. Az egyik első versenyző a kisebbséghez tartozók emberi jogi küzdelmeiről szóló Just Mercy.

  Tovább

  A Jancsi és Juliska valójában egy brutális horror

  szeptember 4., 15:41 Módosítva: 2019.09.05 16:03
  358

  Lehet, hogy Grimm-mesének kedves és aranyos, de ha szó szerint vesszük, elég hátborzongató horror a Jancsi és Juliska kannibalizmussal, emberek élve elégetésével és okkultizmussal. Oz Perkins, a Psycho főszereplőjének fia szó szerint vette a mesét, és horrort rendezett belőle.

  Tovább