Friss kommentek

comment:com

Így készül a propaganda: az MTVA-ban megmondják a riportalanynak, hogy mit válaszoljon
A 444-nek már a második olyan, vágatlan videót juttatta el  a Kunigunda úti Mély Torok, ami egy normális országban simán alkalmas lenne arra, hogy vizsgálat induljon, és fejek hulljanak, mármint abban az értelemben, hogy a közszolgálat és a hiteles tájékoztatás szemen köpése miatt valakinek felelnie kellene, de hát ez az a tévé, aminek a feje egy okleveles hírhamisító, Papp Dániel, neki meg az ilyesmi a szokásos ügymenetbe simán belefér.

Az áskálódó királyi udvar kapta a legtöbb jelölést a brit filmakadémia díjára

január 9., 14:19 Módosítva: 2019-01-09 21:28
1

Jorgosz Lanthimosz A kedvenc című kosztümös filmje kapta a legtöbb, 12 jelölést a brit filmakadémia díjaira, azaz a BAFTÁ-ra, írja az MTI. A filmet mi is szerettük, azt írtuk róla,  olyan, mint egy még pajzánabb Trónok harca.

Tovább

Tényleg milliók nézték Sandra Bullock szemfedős horrorját

január 9., 11:27 Módosítva: 2019-01-09 21:28
4

A nézettséget kutató Nielsen azt közölte kedden, hogy a számításaik szerint nagyjából 26 millió amerikai látta a Madarak a dobozban című horrorfilmet a Netflixen, írja a CNN.

Tovább

Megtalálták az élőszereplős Barbie-t

január 9., 08:39 Módosítva: 2019-01-10 06:17
176

Hivatalos: Margot Robbie (A Wall Street farkasa, Öngyilkos osztag) lesz a főszereplője és producere a nagyon-nagyon régóta készülő és húzódó Barbie-filmnek.

Tovább

Emberrablási ügybe keveredtek Nyuszi barátai és üzletfelei

január 9., 04:49 Módosítva: 2019-01-10 06:17
41

A lélektani drámák nagymestere, az apró rezdülések, a családi tűzfészkek, az elhallgatott feszültségek, a kapcsolatokat tönkretevő, alig észrevehető rezdülések egyik legavatottabb ismerője, az iráni Asghar Farhadi 

végre megtalálta, hogy mi az, amihez nem ért. 

És ahelyett, hogy szomorúan, lemondóan vagy csalódottan tudomásul vette volna a tényt, inkább ennek ellenére is leforgatta élete első emberrablásos thrillerét. Bár ne tette volna.

Tovább

De Niro szerint Trump fasiszta

január 8., 14:36 Módosítva: 2019-01-08 15:42
1

A Guardiannek adott interjút Robert De Niro, amelyben a színész nagyon keményen kritizálja Donald Trump amerikai elnököt. De Niro többek között pojácának, csónak, rasszisztának, fasisztának és fehér fajvédőnek hívja Trumpot az intetjúban.

Tovább

Mads Mikkelsen a félszemű Keanu Reeves

január 8., 13:47 Módosítva: 2019-01-09 09:16
45

Megérkezett a Polar című film előzetese, amit legrövidebben úgy lehetne összefoglalni, hogy a félszemű Mads Mikkelsen megöl mindenkit. A trailer megnézése után pedig szinte képtelenség nem arra gondolni, hogy a Polar olyan lesz Mads Mikkelsennek, mint a John Wick-filmek Keanu Reevesnek.

Tovább

Nézze meg az Oscar-shortlistes magyar rövidfilmet!

január 8., 10:13 Módosítva: 2019-01-17 11:34
1944

A Vimeón bárki számára elérhető Tóth Barnabás Susotázs című rövidfilmje, amely idén eddig egyetlen magyar filmként szerepel azon a listán, amelyből kikerülnek az idei év Oscar-jelöltjei.

Tovább

Földönkívüliekről szólhatnak a következő évek Marvel-filmjei

január 8., 09:51 Módosítva: 2019-01-08 20:30
110

Az idei év első Marvel-filmje egy teljesen új karakterről, Marvel Kapitányról szól, és eddig viszonylag keveset lehetett megtudni az előzetesekből, de most a legújabb trailer elárul egy csomó olyan kis információt, amit eddig csak sejteni lehetett.

Tovább

A Deadpool és a Harcosok klubja rendezői közösen dolgoznak a Netflixnek

január 8., 09:08 Módosítva: 2019-01-08 13:21
47

Felnőtteknek szóló animációs sorozaton dolgozik együtt Tim Miller és David Fincher, írja az Indiewire. Az első Deadpool-filmet rendező Miller, és a többek között a Harcosok klubja, a Hetedik és A közösségi háló című filmeket is jegyző Fincher a Netflixnek készíti a Love, Death and Robots (Szerelem, halál és robotok) című produkciót.

Tovább

Csak tehetséges gyereket ne adjon az ég

január 8., 05:14 Módosítva: 2019-01-08 20:30
17

2017-ben Jim Jarmusch Patersonját a nézők egyik része csodálatos, meditatív utazásnak, a másik része meg reménytelenül unalmasnak találta. A Patersonban  Adam Driver egy buszsofőrt játszott, akinek a költészet a hobbija. Írt a kocsiszínben, írt munka után, írt munka előtt, írt a parkban, írt otthon. Szavak és művészet vette körül mindenütt, a lehető leghétköznapibb helyzetekben is. A Maggie Gyllenhaal főszereplésével készült A tanítónő mintha csak ennek a filmnek lenne a női párja. Eleinte úgy tűnik, mintha a fiatal rendezőnő, Sara Colangelo elkészítette volna szinte ugyanazt a történetet, csak egy fiatal sofőr helyett egy középkorú tanítónővel a főszerepben. Aztán a film egész más irányt vesz, és sokkal keserűbbé válik, mint amilyen a Paterson volt.

Tovább

Bíróság elé állt zaklatási ügyben Kevin Spacey

január 7., 19:27 Módosítva: 2019-01-08 14:17
220

Bár több mint egy tucatnyian vádolták meg, mégis most állt először bíróság elé szexuális zaklatás vádjával Kevin Spacey színész. A vád szerint Spacey 2016-ban leitatott egy 18 éves fiút, majd annak a nadrágjába nyúlt, és megfogta a nemi szervét.

Az 59 éves színész megjelent a bíróságon, ahol rögtön lerohanták a megjelent újságírók. Spacey magángéppel érkezett a hétfői tárgyalásra. 

A tárgyalás legfontosabb pillanatai a BBC helyszíni tudósítása szerint: 

  • A bíró kiemelte, hogy Spacey semmilyen módon nem kommunikálhat a felperessel. 
  • Spacey ügyvédje kérte, hogy Spacey jelenléte nélkül folyjon a meghallgatása, de a bíró a kérést elutasította. 
  • 10 perces meghallgatás után a bíró szabadlábra helyezte óvadék megfizetése nélkül.

Az eset 2016. július 7-én történhetett Nantucketben, éjjel 1 óra körül egy zsúfolt bárban. A 18 éves fiú a bárban dolgozott alacsony beosztásban, és éjfélig tartott a műszakja. Spacey a menedzserével érkezett a bárba 23:30 körül. Miután a fiú - aki azt állította magáról, hogy 23 éves (Amerikában csak 21 éves kortól lehet legálisan alkoholt vásárolni) - műszakja lejárt, bemutatták őket egymásnak, és együtt kezdtek italozni. 

A vád szerint az este egy pontján a két férfi egy bárzongora mellett énekelt dalokat. Eközben Spacey megfogta a fiú derekát, majd lehúzta a fiú nadrágjának cipzárját, majd hozzádörgölte a péniszét. A vádló azt állítja, nem tudta, mitévő legyen, így snapchaten küldött egy videót az esetről a barátnőjének, akivel az este folyamán is sms-ezett, és aki nem akarta elhinni, ami történik. Végül Spacey kiment a mosdóba, a vádló pedig összezavarodva elhagyta a bárt.

Az ügy 2017 novemberében  robbant ki , amikor nyilvánosság elé állt egy amerikai újságírónő, azt állítva, hogy a fiát a színész zaklatta egy bárban. 

Kevin Spacey eddig csak egyszer, egy  nagyon bizarr videóval reagált  a vádakra. Ebben egyik leghíresebb karaktere, a Kártyavár főszereplőjének bőrébe bújva beszél.  

Tovább

Mit szólna ahhoz, ha Miskolc megenné Ohatpusztakócsot?

január 7., 17:27 Módosítva: 2019-01-08 09:24
264

Ha miskolci, akkor csettintene, hiszen az erősebb kutya él nemi életet alapon a győztesnek nem kell magyarázkodnia, Miskolc nagyobb, erősebb, vastagabb kerekeken gurul, több lakosa/nyersanyaga van, EZ VAN. Ha falusi, akkor meg káromkodik, esetleg bosszút forral, aztán amikor látja, hogy ezek a miskolciak sem esznek embert (azt a tirpák rablóvárosok szoktak csak), és istenigazából ugyanolyan lesz a kis élete, mint addig, vállat von, és megy gályázni tovább, kiút nincs.

Tovább

Közel félmillió kattintást hoztak a régi magyar filmek

január 7., 12:45 Módosítva: 2019-01-07 19:32
3

Óriási sikert aratott a Magyar Nemzeti Filmalap – Filmarchívum karácsonyi meglepetése, a 100 Filmajándék: a december 21-január 4 között elérhetővé tett 100 filmet a Filmarchívum videomegosztó csatornáján 420 000 alkalommal indították el.

Tovább

Meglepő nyertesek és sátáni inspiráció a Golden Globe-gálán

január 7., 07:20 Módosítva: 2019-01-10 11:35
986

A Golden Globes, avagy Aranyglóbusz a legenda szerint az Oscar előszobája, és azért fontos díj, mert aki itt nyer, legalábbis a filmes kategóriákban, az elkezdheti leporolni a kandalló tetejét, hogy legyen hely Oscar bácsinak is. Ez persze nem teljesen igaz, elég ha csak abból indulunk ki, hogy a Golden Globe a filmeket két kategóriába osztja, és van nekik dráma meg musical/vígjáték besorolásuk, így a hollywoodi külföldi újságírók szervezete (HFPA) gáláján menten kétszer annyi díjazott van a fontosabb kategóriák többségében, de nem ünnepet rontani jöttünk ide zöld hajnalban. A 76. Golden Globe-gálén voltak olyan nyertesek, akiknek felállva tapsoltam, olyan is, akire nem számítottam, de örültem neki, és sajnos olyan is, amin soha nem fogom túltenni magam - hogy lehetett a legjobb dráma a Bohém Rapszódia? - de legalább Jeff Bridges kapott egy életműdíjat.

Tovább

Tíz film, amit látni kell év elején

január 4., 19:15 Módosítva: 2019-01-07 11:16
620
Az év eleje hagyományosan az Oscar-díj jegyében telik, csupa jó filmmel a mozikban. Szerencsére itthon is megnézhetünk párat a legesélyesebbek közül, jön például a Pusztító Nicole Kidmannel, a Zöld könyv Viggo Mortensennel és a legjobb idegen nyelvű filmért járó Oscar nagy esélyesei, a Hidegháború és a Bolti tolvajok. De érkezik a Creed folytatása és Liam Neeson hókotrós vérengzése is. Mi ezt a tíz filmet ajánljuk a következő két hónapra, de a cikk végén ön is szavazhat a kedvencére.

A tanítónő (január 3.)

305744 1540279230.4981
Fotó: Maven Pictures / Courtesy of Sundance Institute

A Sundance Filmfesztiválon a legjobb rendezés díját kapta A tanítónő, amiben a Fülledt utcákból ismert Maggie Gyllenhaal játssza Lisát, az előkészítő iskolai tanárt. Lisa szereti a munkáját, de igazán a költészet érdekli, szereti a férjét, de már nem szerelmes belé, és szereti a gyerekeit is, de azok kamaszodnak, és tojnak az anyjukra. A kiadós életközepi válságnak az vet véget, hogy Lisa meghallja egyik tanítványa, az ötéves Jimmy versét. Ettől kezdve a megszállottja lesz annak, hogy a kisfiú kibontakoztathassa a tehetségét. Különösen azután, hogy rájön, Jimmy szüleit egyáltalán nem érdekli a gyerek irodalmi vénája.

Tovább

Sandra Bullock vak horrorja olyan, mint egy bögre meleg tea

január 4., 17:26 Módosítva: 2019-01-05 19:31
252

Óriási felhajtás van Netflix új horrorja, a Madarak a dobozban körül. Ha az elmúlt hetekben egyetlen Madarak a dobozbanról szóló mém, hír vagy poszt sem jött önnel szembe, akkor valószínűleg teljesen kikapcsolódott a digitális világból, és most ezt a cikket sem olvassa.

Könnyű lenne lesöpörni a Madarak a dobozbant azzal, hogy igen, pontosan olyan, mint a Hang nélkül, amiben egy vázlatosan elmesélt világvége után csak úgy lehet - egy darabig - túlélni, hogy az ember egy mukkot sem ad ki, azzal a különbséggel, hogy itt bekötött szemmel kell grasszálni az apokalipszis után. Csakhogy a film alapjául szolgáló Josh Malerman-regény 2015-ben jött ki, és akkor még sehol nem volt 2018 emlékezetes horrormeglepetése, szóval felesleges lenne a készítőket plágiummal vádolni, vagy azzal, hogy felültek egy divathullámra. Azért reméljük, hogy 2019 elején nem érkezik meg a Szájon át című horror, amiben tilos szagolni, vagy Az éhség hónapja, amiben nem lehet megízlelni semmit, különben elviszik az embert a démonok.

Szóval a Madarak a dobozban nem divatfilm, de minden magyarázat ellenére mégiscsak az a helyzet: pontosan olyan, mint a Hang nélkül.

Tovább

Egyre kevesebb a női rendező

január 4., 13:09 Módosítva: 2019-01-04 15:11
0

Egy friss kutatás szerint még mindig elképesztően kevés női rendező van Hollywoodban, írja a Wrap. A San Diegó-i Állami Egyetem a tavalyi év 250 legsikeresebb filmjét vizsgálta, és kiderítette, hogy azoknak mindössze 8 százalékát rendezte nő. Ez a szám különösen úgy érdekes, hogy 2017-ben ugyanez az arány még 11 százalékos volt, szóval a látszat és az igyekezet ellenére úgy tűnik, rosszabb lett a helyzet Hollywoodban.

Tovább

A női testőrök munkája sem egyszerű

január 4., 10:50 Módosítva: 2019-01-04 21:29
4

Megjelent a Close című Netflix-film trailere, amelyben Noomi Rapace egy női testőr történetét mutatja be. A történet szerint Rapace (A tetovált lány, Bright, Prometheus) egy olyan elit személyi testőrt alakít, akinek egy elkényeztetett örökösnőt kell védeni, és természetesen egy idő után minden rosszra fordul.

Tovább

Amerikában bárki síelhet úgy, mint a Dumb és Dumberben

január 4., 09:48 Módosítva: 2019-01-04 23:17
84

Az 1994-es Dumb és Dumber egyik központi helyszíne Aspen, az Egyesült Államok legnépszerűbb síparadicsoma, azonban közel 25 évet kellett várni arra, hogy végre valaki meglássa a piaci rést abban, hogy egy komplett síelő programot találjanak ki a vígjáték stílusában.

Tovább

Mads Mikkelsen nagyon fázik az Északi-sarkon

január 4., 09:20 Módosítva: 2019-01-04 15:50
396

Megjelent az előzetese az Arctic című drámának, amelyben Mads Mikkelsen egy Északi-sarkon ragadt pilótát alakít. A film különlegessége, hogy a történet nagy részében Mikkelsen egyedül látható végig a képernyőn.

Tovább

Megint az oroszok fenyegetik Stallonét az utolsó Rocky-filmben

január 4., 05:14 Módosítva: 2019-01-04 11:00
195

Bátran lehet állítani, hogy a Rocky a sportfilmek Szent Grálja, a leghosszabb ideje futó, kifejezetten sporttal kapcsolatos filmsorozat, ami Sylvester Stallonétól Dolph Lundgrenen ét egészen Mr. T-ig megmutatta, hogy rommá gyúrt izomkolosszusok köré is lehet - néha - tartalmas, drámai történeteket írni. Három évvel ezelőtt aztán nagyot lépett a franchise, és a már nagypapa Rocky helyett hivatalosan is egy másik karakterre, Apollo Creed fiára helyezte a fókuszt. Az első Creed-film hatalmas siker lett, így csak idő kérdése volt, mikor készül el a második. Az már más kérdés, hogy a Creed II. megnézése után valamivel indokoltabb kérdés lett volna, hogy

minek készült el a második film?

Tovább

Reméljük, hogy ezek mozikba kerülnek 2019-ben

január 3., 17:20 Módosítva: 2019-01-04 09:50
79
Amíg az Egyesült Államokban a január-február az az időszak, amikor az érdektelen filmeket a mozikba lapátolják a stúdiók az Oscar-díj miatti decemberi dömping miatt, Magyarországon a szokásos közép-európai késés miatt ez a legizgalmasabb korszak a filmőrülteknek.

Olyan európai és amerikai művészfilmek jönnek 2019-ben hozzánk, mint például Yorgos Lanthimos kosztümös őrülete, A kedvenc, a lengyel Hidegháború, vagy az osztrák Tranzit. Most decemberben már azt is lehet tudni, hogy milyen ínyencségek fognak érkezni az év során a mozikba:

  • jön a High Life című sci-fi Robert Pattinsonnal
  • érkezik a Beach Bum, amiben - meglepetés! - Matthew McConaughey egy lecsúszott szmóker lesz, a Spring Breakers rendezőjétől
  • szintén jön Pedro Almodovar új filmje, a Dolor y gloria
  • Gaspar Noé új krézisége, az LSD-vel megspékelt Climax
  • illetve az Ad Astra című szintén sci-fi Brad Pitt-tel, a Lost City Of Z rendezőjétől

De még annyi minden készülhet el 2019-re, annyi izgalmas film jöhet még, hogy szeretnénk most pár tippet adni a magyar forgalmazóknak, és reménykedni, hogy ezek a filmek is eljutnak hozzánk majd a mozikba:

Tovább

Bejöttek a szuperhősfilmek: rekordévet zárt a Disney

január 3., 14:42 Módosítva: 2019-01-03 19:41
246

A Pixar-filmeknek, a Marvel szuperhőseinek és a Star Wars-nak köszönhetően kiemelkedően jó évet zárt a Walt Disney filmstúdió: globális bevétele több mint 7,3 milliárd dollárra (2075 milliárd forint), észak-amerikai jegyeladása pedig rekorddöntő 3,092 milliárd dollárra (879 milliárd forintra) rúgott, írja az MTI.

A tavalyi észak-amerikai, több mint 3 milliárd dolláros Disney-rekordhoz jelentősen hozzájárult három produkció: a Pixar A hihetetlen család 2. című animációja, a Fekete Párduc című Marvel-képregényfilm és a Bosszúállók: Végtelen háború. Mindhárom film amerikai bevétele túlszárnyalta a 600 millió dollárt, globális bevétele pedig az egymilliárdot. Ez a három film, továbbá az olyan kasszasikerek, mint A Hangya és a Darázs, a Solo: Egy Star Wars-történet, és a Ralph lezúzza a netet című animáció, külföldön is népszerűek voltak. Ennek köszönhetően a Disney 4,223 milliárd dolláros külföldi bevétellel zárt 2018-ban.

Tovább

Sok jelenete lesz Leiának a Star Wars 9-ben

január 3., 14:01 Módosítva: 2019-01-04 05:39
777

Sokkal több jelenete lesz a következő Star Wars-filmben Leia hercegnőnek, mint eddig feltételeztük. A Leiát alakító Carrie Fisher 2016 decemberében halt meg, amikor a Star Wars nyolcadik részét már leforgatták, így azt a filmet nem érintette a tragédia. A Star Wars 9-hez azonban egy kocka sem készült vele, pedig az eredeti tervek szerint Leia hercegnő karaktere hangsúlyos lett volna a sztoriban. Mégsem kellett CGI-hoz nyúlni, a színésznővel ugyanis annyi kimaradt jelenet készült, amikből bőven össze tudták rakni a sztoriját a következő részben is.

Tovább

Scarlett Johansson: Az internet a sötétség féregjárata

január 3., 13:09 Módosítva: 2019-01-04 06:33
77

Az internet a sötétség hatalmas féregjárata, ami felzabálja saját magát

- nyilatkozta Scarlett Johansson a deepfake terjedésével kapcsolatban. A színésznőt azért kérdezték meg a témáról, mert maga is többször volt áldozata hasonló csalásoknak. Egyike volt azoknak az ismert nőknek, akinek 2011-ben feltörték a fiókjait, és közzétették a meztelen képeiket az interneten. Azokat a fotókat is, amiket Johansson magáról készített és az akkori férjének, Ryan Reynoldsnak szánt. A tettes, Christopher Chaney tíz év börtönt kapott, de ezzel persze nem értek véget a Johanssonnal kapcsolatos visszaélések. 2016-ban például olyan robotot készítettek, ami a megszólalásig hasonlított a színésznőre.

Tovább

Rekordbevételt hozott a romkomként hirdetett dráma

január 3., 11:04 Módosítva: 2019-01-03 18:56
0

Rekodbevételt hozott szilveszterkor Kínában egy dráma, a Long Day's Journey Into Night. A film 38 millió dollárt termelt egyetlen nap alatt, amivel rávert még a Venom nyitónapjára is. Csakhogy a Cannes-ban bemutatott dráma sikere erősen megkérdőjelezhető, legalábbis a csalódott nézők szerint. Ők ugyanis azt állítják, hogy a film reklámkampánya súlyosan megtévesztő volt, félrevezették a közönséget, akik azt hitték, hogy egy könnyed, romantikus vígjátékra ülnek be szilveszterkor. A Long Day's Journey Into Night-ot ugyanis tökéletes randifilmként reklámozták, de ehelyett egy fajsúlyos, sokak szerint zavaros művészfilmet kaptak a nézők. Ennek megfelelően jól le is pontozták, a dráma jelenleg 2,8 ponton áll a Maoyan nevű kínai filmes oldalon. (A maximum itt is tíz pont, mint az IMDb-n.)

Tovább

Egy heteró férfi megkérdezte, neki lehet-e véleménye a filmről

január 3., 09:46 Módosítva: 2019-01-04 07:16
557
A Lány című belga film eddig szinte minden díjat megnyert, amit lehetett, és Golden Globe-ra is jelölték. A rendező azt mondja: a franc se akart a teljes transznemű közösség szószólója lenni, ő csak egy lányról szeretett volna filmet forgatni.

2018 egyik legnagyobb meglepetéssikere egy belga film egy transznemű kamaszlányról, aki két dolgot szeretne: balett-táncos lenni, és végre kés alá feküdni, hogy testileg is lánnyá válhasson. A Lány című film világpremierjén, Cannes-ban megnyerte kategóriája fődíját, és mellesleg még három másik díjat is, és a diadalmenet nagyjából minden fesztiválon folytatódik, sőt, azóta Golden Globe-ra is jelölték.

Legutóbbi díja a magyarok számára egy rossz hírt is hozott: az Európai Filmakadémia ugyanabban a kategóriában (legjobb bemutatkozó film) jelölte, amelyben a magyar Egy napot is, és itt is a Lány tarolt. Itt, a sevillai díjátadó gála előtt interjúztunk néhány külföldi újságíróval együtt Lukas Dhont rendezővel és a főszerepet játszó, valóban balettozó fiúval, Victor Polsterrel arról, hogyan fogadják a filmet azokban az országokban, ahol nem olyan jó a transzneműek helyzete, mint Belgiumban, és hogy mit szólnak azokhoz, akik azért kritizálják a filmet, mert nem egy transznemű színész játssza a főszerepet.

Tovább

A Netflix szerint egy csomó baleset történik Sandra Bullock filmje miatt

január 3., 09:44 Módosítva: 2019-01-04 12:09
72

A Netflix kénytelen volt közleményben figyelmeztetni a nézőket, hogy ne folytassák a Madarak a dobozban című, nemrég megjelent filmjük kapcsán kialakult #BirdBoxChallenge-t, vagyis ne csináljanak balesetveszélyes hülyeségeket bekötött szemmel. A Sandra Bullock főszereplésével készült filmben ugyanis valamilyen természetfeletti erő tizedeli a lakosságot, fogalmuk sincs, hogy mi lehet, és hogyan küzdhetnének ellene. Csak az a biztos, hogy aki meglátja, meghal. Így a két gyerekkel menekülő főszereplő kénytelen bekötött szemmel megtenni egy kétnapos utat egy talán menedéket jelentő helyig. Mivel mind a nő, mind a gyerekek szeme be van kötve, mindent vakon kell csinálniuk.

Tovább

Jay és Néma Bob újra visszatérnek

január 3., 08:58 Módosítva: 2019-01-03 18:43
1661

A Kevin Smith-filmekből ismert két haver, Jay és Néma Bob tényleg visszatérnek a moziba, erősítette meg a rendező. Először 2017 nyarán lehetett hallani arról, hogy Jay and Silent Bob Reboot munkacímmel új film készül velük. Az akkori hírek arról szóltak, hogy a filmben Jay és Néma Bob Hollywoodba mennek, hogy megakadályozzák a két róluk mintázott szuperhős, Bluntman és Chronic filmjének rebootját, mert már az eredetit is rühellték, ahogy az az előző filmből kiderült. Vagyis a filmnek csak a címe reboot, valójában egy sima folytatásról volt szó. Eredetileg már 2017 őszén elkezdték volna forgatni, de elhalasztották.

Tovább

Ezeket a filmeket nézzük 2019-ben

január 2., 19:02 Módosítva: 2019-01-03 15:54
675
2019-et minden idők legjövedelmezőbb évének szánják a hollywoodi stúdiók. Semmit nem bíznak a véletlenre, olyan megasikerek kapnak folytatást, mint a Bosszúállók, a Pókember, a Kingsman, a Godzilla, a Toy Story vagy a Jégvarázs. Emellett olyan kultikus mesefilmekből készült élő szereplős változat, mint a Dumbó, az Aladdin vagy Az oroszlánkirály. És ha ez nem lenne elég, lesz új Terminator-film, külön filmet kap Joker, érkezik a várva várt új Tarantino, és jön a Star Wars: Episode IX. Ezeket a blockbustereket várjuk legjobban az évtől. (Ahol még nincs magyar premierdátum, ott az amerikai bemutató időpontját adtuk meg.)

Szuperhősök

Ahogy az elmúlt években megszoktuk, 2019-ben is a szuperhősfilmek uralják a mozikat. Amíg az emberek kíváncsiak a Marvel vagy a DC hőseire, addig a stúdiók ontani fogják a róluk szóló filmeket. Márpedig a bevételi adatok szerint kíváncsiak. Elsőként jön a Marvel Kapitány  (magyar premier: március 7.) , a Marvel első női főszereplős szuperhősfilmje, főszerepben az Oscar-díjas Brie Larsonnal . Ő játssza Carol Danvers pilótát, aki balesetet szenvedett, és a DNS-e összekeveredett egy földönkívüliével, amitől állati erős lett, és még repülni is tud. Aztán jön a Hellboy (április 11.), ezúttal Guillermo Del Toro és Ron Perlman nélkül. A reboot állítólag kerülni akarja az összes szuperhősös közhelyet, kérdés, hogy az alkotók ebben az esetben miért egy szuperhősről készítenek filmet.

Az év egyik legnagyobb kasszasikere borítékolhatóan a Bosszúállók 4 lesz (április 25.), amiben a szuperhősök ősellenségükkel, Thanossal csapnak össze. A csapat a szokásos: Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Chris Evans, Paul Rudd és Evangeline Lilly. Nem pihen a sokadszor újraélesztett Pókember sem, a Pókember - Idegenben (július 4.) című folytatásban Tom Holland ellenfele Jake Gyllenhaal lesz az illuzionista Mysterio szerepében. Természetesen nem maradunk X-Men nélkül sem, a Sophie Turner (a Trónok harca Sansája) főszereplésével készült Sötét Főnix (június 6.) harmadát újra kellett forgatni, végül többszöri halasztás után kerül a mozikba. És jönnek az Új mutánsok is (augusztus 1.), vagyis öt fiatal mutáns, akiket egy titkos intézetben tartanak fogva.

Tovább