Amy Adams főszereplésével készít filmet Mundruczó Kornél és Wéber Kata

2024.04.25. 16:34
Amy Adams főszereplésével készít filmet Mundruczó Kornél és Wéber Kata. Az At the Sea című filmet júniusban kezdik forgatni Bostonban.

A film Laura (Amy Adams) életét követi nyomon, aki hosszú rehabilitáció után visszatér a családjához a tengerparti nyaralójukba, ahol újra alkalmazkodnia kell ahhoz a nehéz élethez, amelyet korábban hátrahagyott. Most kénytelen szembenézni élete következő fejezetével a karrier nélkül, amely hírnevet, vagyont és – ami a legfontosabb – identitást adott neki – írja a Deadline.

A Mundruczó–Wéber rendező-író házaspárt a 2020-as Pieces of a Woman című terhességi drámájukról ismerhetjük, amelyet Velencében mutattak be, és amely a Netflixen való megjelenését követően a főszereplő Vanessa Kirby számára meghozta első Oscar-jelölését.

Ezt megelőzően a duó együtt dolgozott a Fehér Istenen, amely 2014-ben elnyerte az Un Certain Regard-díjat Cannes-ban; a Jupiter holdján, amelyet az Arany Pálmára jelöltek, valamint az Evolúció című filmen, amely szintén a francia fesztiválon szerepelt. Önállóan Mundruczó Kornél rendezte az Apple TV+ limitált sorozata, A zsúfolt szoba pilotját, Tom Holland és Amanda Seyfried főszereplésével.

A hatszoros Oscar-jelölt Amy Adams nemrég fejezte be a 3000 Pictures Klara és a Nap című filmjének forgatását, amely az Oscar-díjas Taika Waititi következő filmje, és amely Kazuo Ishiguro disztópikus sci-fi-történetét dolgozza fel. Legközelebb Marielle Heller filmrendezőnő Nightbitch című Searchlight Pictures-filmjében lesz látható. Ez egy sötét vígjáték, amelyet szintén ő készített produkciós cégén, a Bond Group Entertainmenten keresztül, és amely december 6-án kerül a mozikba.