Bollywoodi sikerfilmek Budapesten

2013.03.07. 10:50

Kicsit lecsúsztunk róla, hogy beajánljuk az India fesztivált az Átrium moziban, de csak kicsit. A szerdán kezdődött fesztivál különlegessége, hogy nemcsak bemutatja az elmúlt évek legsikeresebb bollywoodi filmjeit, hanem csütörtökön 18:30-tól azt is megtudhatjuk, hogy miért fakadnak bennük dalra a legváratlanabb dramaturgiai pillanatokban.

Az ELTE Filmtudományi Tanszékének tanára, Vajdovich Györgyi előadása után a Csak egyszer élsz című 2011-es filmet is megnézhetjük, ami a Másnaposok indiai verziója is lehetne. A Zoya Akhtar-mozi három főszereplője ugyanis három gyerekkori barát, akik legénybúcsúra indulnak Spanyolországba, azonban a töménytelen alkoholfogyasztás helyett az extrémsportokra izgulnak rá.

A vasárnapig tartó fesztiválon ezen kívül még öt bollywoodi sikerfilmmel ismerkedhetünk meg, többek között a reinkarnációkon átívelő szerelmes történettel, az Om Shanti Om-mal, az irgalmatlan szegénységről szóló Peeplivel, és a nők kirekesztését viccesen feldolgozó Szívből szóljon: Hadippa!-val.

A filmek mellett pénteken este 10-től ingyenes Bollywood Party lesz Dj Milendeevel, szombaton Kathputli bábszínház, vasárnap pedig családi program fűszerfestéssel, bábkészítéssel és henna festéssel. (Részletes program itt.)