no

Halálos iramban ütötték el a Másnaposokat

2013.05.27. 11:03

122 millió dollárral, azaz 27,3 milliárd forinttal nyitott az amerikai mozikban a Halálos iramban 6 című autótolvajos-csöcsös akciófilm, amivel egyből a Universal Studios egyik házikedvence lett, hiszen a stúdiónak még soha nem volt ilyen jól termelő bemutatója a Memorial Day nevű amerikai ünnepnap hétvégéjén. A Másnaposok 3 a futottak még kategóriában végzett 53 millió dollárral, ami feleannyi, mint amennyit a második rész termelt 2011-es bemutatójakor.

A hatalmas különbség alapvetően annak köszönhető, hogy a két film célközönsége egyformán a 18-34 év közötti férfiak, akiket viszont a Dwayne The Rock Johnson, Paul Walker, Michelle Rodriguez és Vin Diesel főszereplésével, 160 millió dollárból készült akciófilm (és a csöcsök) jobban érdekelt, mint az újabb Las Vegas-i berúgás. A Halálos iramban 6 külföldön 158 millió dollárt hozott, így mára simán 280 millió fölött jár már.

A Hollywood Reporter a film amerikai sikerét annak tudja be, hogy a közönségének egyharmada a latino lakosság köréből került ki, márpedig a statisztikák szerint ők azok, akik leggyakrabban járnak moziba. A Universal terjesztési igazgatója ezzel szemben a franchise-ban bekövetkezett stílusváltással magyarázza a kissé számukra is meglepő sikert, hiszen a film a tuningautók és utcai gyorsulási versenyek rajongóin kívül már a sima krimiket és akciófilmeket kedvelőknek is szól.

A hétvégi bemutatók közül a harmadik helyen a Fox Epic című animációs filmje végzett 44 millió dollárral.