Két és félmillióan látták Soderbergh filmjét a HBO-n

2013.05.30. 14:34
Közel két és félmillió néző látta az HBO Behind the Candelabra című produkciójának tévépremierjét az Egyesült Államokban.

A hétvégi premiert nyomban követő ismétlést a Nielsen közvélemény-kutató cég felmérése szerint további 1,1 milliós közönség látta. Ezzel a legendás zongoristáról, Liberace-ről készült Steven Soderbergh film az utóbbi kilenc évre visszatekintve rekordnézettséget ért el a csatorna saját gyártású tévéfilmjei között. Ennyi nézőt utoljára 2004-ben vonzott HBO produkció, az Egy csoda teremtése (Something the Lord made) című film. A Michael Douglas és Matt Damon főszereplésével forgatott Behind the Candelabra a napokban befejeződött cannes-i filmfesztiválon mutatkozott be a nemzetközi filmvilágnak. A filmezéstől visszavonulni készülő Steven Soderbergh utolsó játékfilmjét elismerő kritikák fogadták.

Pedig a Behind the Candelabrát, sorra utasították el a nagy filmstúdiók, így került végül a HBO-hoz. (A film Valentino Liberace zongorista-humorista, tévés showman életéről és jóval fiatalabb férfi szeretőjéről szól.) Soderbergh azt mondta, hogy a Túl a barátságon sikere után nem gondolta volna, hogy még mindig ennyire félnek a merészebb filmektől. A rendező több helyen nyilatkozta, hogy ez lesz élete utolsó filmje.

Michael Douglas elsírta magát Cannes ban, amikor megköszönte Soderberghnek a szerepet. Azt mondta, csodálatos ajándéknak tartja ezt a szerepet, ami segítet neki újrakezdeni az életét a rák után. "Örökké hálás leszek neki" - tete hozzá a színész. A film június 7-én kerül az angol mozikba, itthoni bemutatójáról egyelőre nincs hír.

A múlt heti amerikai televíziós nézettségi listát egyébként az ABC csatorna Dancing With the Stars című műsora vezette 15 millió nézővel. Ez a show jelenleg a legnépszerűbb amerikai tévéprogram.