Már írják a Szárnyas fejvadász 2-t

2013.06.01. 12:20

Úgy tűnik valóban folytatást kap minden idők egyik legjobb scifije, a Szárnyas fejvadász (8,3 az imdb.com-on). Ridley Scott klasszikusának folytatásáról először két évvel ezelőtt beszélt a filmes és tévés jogokat felvásároló Alcon Entertainment, kilátásba helyezve egy előzménysorozat lehetőségét is. Ridley Scott 2011 augusztusában jelentette be, hogy megrendezi a folytatást, de azóta az előkészületek mintha lelassultak volna.

Az Alcon bejelentésekor megjegyezték, hogy Scott annak idején (1982-ben) eleve egy sorozat első részének tekintette a Szárnyas fejvadászt, mert szerinte a film alapjául szolgáló Philip K. Dick regényben (Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányról?) még több filmre való alapanyag rejlik. Sőt, az első film forgatókönyírója, Hampton Fancher el is készítette egy második rész első vázlatát, ami a Szárnyas fejvadász után pár évvel játszódott volna.

Ebből nem lett semmi, de az Alcon most felkérte Michael Gree írót, a Hősök és A folyó című tévésorozat, valamint a forgatás alatt lévő Robocalypse és Gods and Kings forgatókönyvíróját, hogy írja meg a Blade Runner 2-t is, szóval lehet reménykedni abban, hogy végre lesz is belőle valami. Azt egyelőre nem tudni, Scott Harrison Forddal képzeli-e el a folytatást. Ha ilyen tempóban dolgoznak a filmen, a forgatás jövőre el is kezdődhet.