James Franco is interneten gyűjt a filmjére

2013.06.19. 10:26
A Veronica Mars stábja és Zach Braff példáját követve James Franco is az internetes közösség adományaiból akarja előteremteni tervezett trilógiája félmillió dolláros költségeit.

A színész-író hétfőn este indította el pénzgyűjtő kampányát a közösségi internetes adománygyűjtésre alapított IndieGogo honlapon, amely lehetővé teszi, hogy az összeget az alkotók akkor is megtartsák, ha a produkció nem valósul meg. James Franco az adományokat arra szánja, hogy fiatal filmesek adaptációt készítsenek Palo Alto című novellagyűjteményéből.

A színész nem akarja maga megrendezni a produkciót. Azt is jelezte, hogy amennyiben a vállalkozás hasznot termel, a pénzt az Art of Elysium nonprofit szervezetnek szánja, ami a súlyosan beteg gyerekekhez küldi szerepelni a színészeket.

Az online adományozók átutalásai a kampányban 10 dollártól 10 ezer dollárig terjedhetnek. A tízdolláros adományért elküldik a forgatókönyvek egy példányát, a 10 ezer dolláros utalásért pedig az adományozó együtt vacsorázhat Francóval és nevét executive producerként is feltüntetik a produkcióban. A Veronika Mars című televíziós sorozat alkotói márciusban online adománygyűjtéssel szedték össze a pénzt a filmváltozatra a kultszéria rajongóitól. Zach Braff színész pedig szintén tavasszal indított online kampányt új filmje, A régi környék című vígjáték folytatásának finanszírozására.

Az Óz, a hatalmasból ismert színész nemrég egy másik izgalmas vállalkozásba fogott. A Psycho Naciremában Franco a Psycho női főszerepét alakítja, Marion Crane-t (Janet Leigh játszotta az eredetiben). Az alkotáshoz egyrészt újra elkészítették a film díszleteit, de engedélyt kaptak a Universal Studios-tól, hogy a Bates Motel eredeti díszleteivel is dolgozhassanak, ahol több, mára már legendásnak számító jelenetet értelmeztek újra.