A Terminator 5 egy új trilógia nyitófilmje lesz

2013.06.28. 11:38

Nagy kérdés, hogy örömhír-e vagy sem, mindenesetre két forrásból is úgy tudjuk, hogy az előkészítés alatt levő ötödik Terminator-film egy új trilógia első darabja lesz. A filmet 2015 június 26-án mutatja be a Paramount Pictures. A franchise filmjei, ajándéktárgyai és az egy szem tévésorozat két évada eddig egymilliárd dollárnál is többet termelt a jogtulajdonosoknak (most szívhatja a fogát Andy Vajna, hogy eladta a részesedését) és várhatóan az új filmek is szépen hoznak majd a konyhára.

A legutóbbi Terminator-film 2009-ben jelent meg a mozikban, ebben Arnold Schwarzenegger már nem szerepelt, de az ötödik részben visszatér a képernyőre. Az új trilógia nem az eddigi filmek folytatása lesz, hanem egyfajta reboot, és az eddigi kánontól különálló történetet dolgoz fel. A rendező kiléte még nem ismert (JJ Abrams ezt is elhappolja?), a forgatókönyveket viszont Laeta Kalorgridis (Avatar) és Patrick Lussier (Féktelen harag) írja majd.

A kérdés persze az, hogy mi értelme lesz úgy Terminator-filmet forgatni, hogy abban nem szerepelnek Connorék, sőt Kyle Reese sem?