Tom Cruise-ra cserélték ki Brad Pittet

2013.10.24. 09:05

286,1 milliót kaszált a Feledés című Tom Cruise-film, amit sokan egyenesen az év sci-fijének kiáltottak ki (ez mondjuk nem nehéz egy olyen gyér mezőnyben, mint az idei blockbuster termés), így mi sem természetesebb, hogy a rendező, Joseph Kosinski a következő filmjét is az akciómániás, szcientológus sztárral fogja leforgatni. A Go Like Hell viszont nem sci-fi lesz, hanem a Ford és a Ferrari autógyárak közötti évtizedes versengés rövidített és dramatizált krónikája, a feorgatókönyv pedig A.J. Baime könyve, a Go Like Hell: Ford, Ferrari, and their Battle For Speed and Glory at Le Mans alapján készül.

Tom Cruise a filmben a híres amerikai autótervezőt, Carroll Shelbyt fogja alakítani, aki összeállt Henry Ford unokájával és a Ford autógyár igazgatójával, Lee Iacoccával, hogy összehozhassanak egy olyan versenyautót, ami képes lenyomni a Ferrarit és a többi nagy európai márkát az autóversenyeken. Ez lett a  Ford GT40, az első amerikai autó, amelyik képes volt győzni a 24 órás Le Mans versenyen, megtörve az európai kocsik dominanciáját. 

 A Fox stúdió egyébként már 2011 óta tervezgeti, hogy filmet forgat a Ford és a Ferrari vetélkedéséről, de eddig úgy volt, Michael Mannt kérik fel rendezőnek és Brad Pitt lesz a főszereplő. (via Variety)