no

Íme, a Super Bowl-szünet szexbabája

2014.02.02. 18:14

A Joblo és persze egy seregnyi másik közkedvelt angolszász moziblog is összegereblyézte azokat a filmelőzeteseket, amiket a 2014-es Super Bowl alatt fognak levetíteni a legnagyobb filmstúdiók. A minden évben többmilliós nézettséget produkáló sportműsorba bekerülni is milliókba került: nagyjából 4 millió dollárt kellett minden cégnek leszurkolni ahhoz, hogy ott lehessen a magyar idő szerint hétfő hajnalban, 0:30-kor elstartoló a Denver Broncos-Seattle Seahawks reklámblokkjában.

A fociszünetben természetesen az idei év legnagyobb kasszasikereinek szánt blockbusterekből kaphatunk ízelítőt. Rögtön itt a kedvencünk, a Műkincsvadászok című háborús dráma, amiben egy különleges amerikai kommandót küldenek a német vonalak mögé azzal a feladattal, hogy visszaszerezzék és biztonságba helyezzék azokat a műkincseket, amiket Göringék harácsoltak össze maguknak. A film rendezője és a főszereplője George Clooney, aki összecsődítette minden hollywoodi haverját egy kis náciveréshez: láthatjuk majd többek között Matt Damont, Cate Blanchett, Bill Murrayt és John Goodmant is. 

The Monuments Men Super Bowl Trailer

A Trónok harca-rajongók kedvence, Havas Jon, azaz Kit Harrington idén ledobja a fekete köpenyt és kockahasat villant Paul W. S. Anderson Pomeji-ében, ami elsőre a Ben-Hur, a Gladiátor, a Spartacus tévésorozat és az Armageddon bizarr szerelemgyerekének tűnik: van egy izmos gladiátorunk, aki először verekszik egy kicsit az arénában, aztán megjelenik a műfajból kihagyhatatlan néger mellékszereplő, betoppan a főhős örök szerelme is, és végül kitör a Vezúv, lávafolyamot és cunamit zúdítva az ókori metropoliszra. 

Havas Jon kockás hasat villant! - Pompeji

Ha létezik klasszikusabb hollywoodi műfaj a szandálos ókori harcosokénál, akkor az a szandálos Biblia-szereplőké, gondoljunk csak a Tízparancsolatra vagy a Quo vadis?-ra. Idén márciusban a pocakos exgladiátort, Russell Crowe-t láthatjuk hajóépítő matuzsálemként Darren Arronofsky állítólag rendhagyó (értsd: az átlagosnál sokkal több fantasy és sci-fi elemet felvonultató) Ószövetség-értelmezésében, a Noéban.

Noah Official Super Bowl Spot

A mozis karrierjét egy ideje tévésorozatokra cserélő Kevin Costner idén két filmmel akar visszatérni az A-listás sztárok világába. A Draft Day stílusosan egy NFL sportdráma lesz - márpedig az amerikai közönség általában szereti az efféle keménységről, kitartásról meg egyéb közhelyekről szóló filmeket.

Draft Day Official Super Bowl TV Spot

A másik 2014-es Kevin Costner-filmben, a Három nap a haláligban a 59 éves sztár pont azt csinálja, amit Liam Neeson az Elrabolva 1-2-ben: nyugdíjazott szuperügynökként kicsontoz mindenkit, aki miatt kútba eshet a lányával való kibékülése.

3 Days To Kill Super Bowl Trailer

A gyíkemberinvázió megakadályozása után a rebootolt Pókember (Andrew Garfield) egy minden eddigi ellenfelénél keményebb szupergonosszal, a New York-i áramelosztókat megcsapoló, villámhajigáló Elektróval (Jamie Foxx) fog összecsapni. Közben pedig Peter Parkernek is szembe kell néznie azzal, hogy a titkosügynök(?) apja olyan keményen beleásta magát az OsCorp iparvállalt génmanipulációs titkaiba, hogy az már May néni és Gwen Stacy életét is veszélyeztetheti. Sőt, még a légdeszkán repkedő Vészmanó(?) is felbukkan!

The Amazing Spider-Man 2 Super Bowl Teaser Spot

A Bosszúállók 2 majd csak 2015-re készül el, de néhány Bosszúangyal már az Amerika kapitány - A tél katonája című idei Marvel-blockbusterben is tiszteletét teszi. A jégtömbből kiolvasztott, csillagsávos maskarában bohóckodó, náciverő szuperkatona mellett márciusban láthatjuk majd a félszemű Nick Furyt (Samuel L. Jackson), Amerika kapitány régi sidekickjét, Buckyt (igazából a Winter Soldier alcím rá vonatkozik), és a dögös Fekete Özvegyet is (Scarlett Johansson), bár az utóbbi miatt kicsit kiakadtak a képregénygeekek.

Captain America: The Winter Soldier

A Scarlett Johansson-rajongók ugyanis mélységesen fel vannak háborodva amiatt, hogy kellemesen bögyös-faros kedvencükből egy szénné retusált, darázsderekú szexbabát faragtak a film plakátkampányában. A sirámhoz azonnal csatlakoztak a szexizmust kiáltó, hímsovinizmus-ellenes feminista harcosok is, akik tűrhetetlennek tartják, hogy az Esquire magazinban 2013 Legdögösebb Csajának megválasztott színésznő csak egy buja cicababa és spandexbe bújt biodíszlet legyen az év legjobban várt szuperhősfilmjében.

A hőbörgőknek az új Fekete Özvegy-plakát láttán ezekkel volt bajuk:

  • a Marvel stúdió rajzolói keményen lefaragtak Scarlett Johansson derekából
  • úgy elvékonyították a karjait és a lábait, hogy torz Barbie-baba lett belőle
  • az amúgy sem kismellű színésznőnek pornós gigacsöcsöket rajzoltak
  • egyáltalán nem derül ki a képről, hogy Johansson valójában csak 160 centi magas
  • a koncepció a sztár testére vonzza a tekinteteket, holott az arca is nagyon szép
scarjo.gif
Fotó: dailydot.com / Marvel Studios