no

A Lego kaland a Pompejit is eltemette

2014.02.24. 08:32

Harmadik hete veri agyon az összes ellene betolt filmet a Lego kaland című, animációs 3D-film, ezúttal 31,5 millió dollárt keresve, amiről az eheti premierek, azaz a Pompeji és a 3 nap a halálig egyelőre csak álmodozhat. Palul W. S. Anderson katasztrófafilmje 10 millió dollárral nyitott, ami a 100 milliós büdzséhez képest nettó bukta, Kevin Costner Párizsban forgatott, 3 nap a halálig című akciófilmje viszont 12,3 millió dollárt keresett az első hétvégén, ami a 28 milliós költségvetéshez képest igen szép teljesítmény. Örüljenek is neki, míg tudnak, mert ezen a héten jön a Non-Stop című Liam Neeson-thriller, és elviszi a közönségét. 

Pompeji

A legófilm már 183 millió dollárnál tart az USA-ban, és 276 milliónál világszerte, így nem volt kérdéses, hogy lesz folytatása is: 2017 május 26-án érkezik a mozikba. És ha már a világpiacnál tartunk, a heti negyedik Robotzsaru-remake-t sem az amerikai mozik, hanem többek között a magyarok menthetik meg a bukástól, hiszen a 43 milliós amerikai bevétel (ezen a héten ebből 9,4 milliót hozott) mellé 100 milliót kapart össze a világ mozijaiban, így a 100 milliós gyártási költséget már vissza is termelte. Folytatása viszont nemigen lesz.

Kínában A Hobbit: Smaug pusztasága csak most mutatkozott be a nézőknek, legalábbis hivatalosan, ugye, és 32,7 millió dolláros bevételével 74 százalékkal több pénzt hozott a nyitányon, mint a trilógia első része. A hétvége legfontosabb rekordját az Éhezők viadala 2 szállította azzal, hogy az észak-amerikai mozikban elérte a 423,6 millió dolláros összbevételt, amivel minden idők tizedik legjobban kereső filmje lett (mármint az amerikai piacon), ráadásul ez az első alkalom, hogy egy franchise első két darabja egyaránt 400 millió fölött teljesít (dettó csak az amerikai piacra levetítve). Csak az érdekesség kedvéért: a film összesen 863 millió dollárt termelt, amivel az összesített all-time ranglistán csak a 35.