A Facebook-film készítői forgatnak Steve Jobsról

2014.02.27. 09:34

A Sony ismét felkereste a Social Network - A közösségi háló rendező-forgatókönyvíró párosát, hogy Mark Zuckerberg Facebook-alapító után Steve Jobs Apple-istenség életét is feldolgozzák. A Variety szerint ugyanúgy David Fincher lenne a rendező, Aaron Sorkin a forgatkönyvíró és Scott Rudin a producer, ahogyan a Facebook-filmnél is. A történet Walter Isaacson Steve Jobs című önéletrajzi könyvén alapulna, aminek a megfilmesítési jogait a Sony nem sokkal a tech-guru halála után vásárolta meg.

Sorkin szerint a filmet három részre bontják és mindegyik azelőtt játszódik majd, mielőtt az Apple egy-egy fontos terméke megjelent volna. Az első temészetesen a Mac számítógép lesz, a második a NeXT szoftver, a harmadik pedig az első iPod. Sorkin szerint olyan érzés Jobsról írni, mintha a Beatles életét dolgozná fel, annyi ember ismeri őt és tud mesélni róla.

A forgatás ideje egyelőre bizonytalan, de a stúdió nagyon bízik a projektben annak ellenére, hogy a jOBS - Gondolkozz másként (amiben Ashton Kutcher játszotta a főszerepet) elég nagy bukás lett. Szerintük a Fincher-Sorkin páros garancia a sikerre ráadásul az egyetlen Steve Jobs által hitelesített önéletrajzi könyvből forog mozi vagy az Apple-mániásoknak is kevesebb oka lesz rimánkodni.