Rihanna egy szál bugyiban, meztelen Zac Efronnal

484730077
2014.04.14. 10:11

Mark Wahlberg káromkodással avatta fel a díjátadót, Conan O'Brien a farkáról küldött képet az ömlengő díjazottaknak, Seth Rogen az anyjával smárolt. Az MTV díjkiosztója kevésbé a filmekről, mint inkább az erős pillanatokról szólt, az Index a helyszínen nézte végig a ceremóniát. 

Conan O'Brien pörgette fel az MTV mozis díjátadóját, az Aranypopcornt osztogató Movie Awardsot. A 1992 óta létező díj a különleges kategóriáiról híres, itt nem a legjobb látványtervezésért vagy ilyesmiért adnak díjat, hanem csókért, felsőtestért vagy ijesztgetésért. De a fiatal célközönséget nemcsak ezzel próbálják elérni, hanem olyan apróságokkal is, mint a jelölt filmek hat másodpercre rövidítésével, szerintük ennyit minden figyelemzavaros tinédzsernek van türelme végignézni. 

A díjátadónak ezúttal határozott arculata is volt: a Clash of Popcorn jegyében az egész Nokia Theater katasztrófafilmesre volt hangolva: persze mindent uralt az óriás kukoricásvödör, de a lángoszlopok és a vetített apokaliptikus katasztrófa egyaránt illett a most divatos világvégefilmekhez és a mindent betöltő tinédzservisításhoz. Conan O'Brien is jó műsorvezető volt, ritkán uralta le a telepet, de akkor mindig valami nagyon vicceset villantott, a nyitányában 50 celebritást vonultatott fel, az időkeretet túllépőket pedig megfenyegette: ha túl sokat dumálnak, nem idegesítő zenével fog támadni, hanem sms-ben küld egy képet a farkáról. A könnyekig meghatott Channing Tatum kapott is egyet, végül is Mark Wahlberg sem beszélt többet a kelleténél, csak megfűszerezte néhány korhatáros jelzővel.

Get More: 2014 MTV Movie Awards, Latest Movie News

Az MTV díjátadója több szempontból is különleges: egyrészt a közönség szavaz a csatorna által összeállított jelöltekre, rendhagyó kategóriákban, és az egészet áprilisban, a díjszezon után rendezik meg. Tehát ha egy kicsit is bevállalósak lennének, már simán lehetne legjobb díjátadós megjelenés kategóriájuk is, amit azonnal odaadhattak volna Lupita Nyong'ónak, aki ismét lenyűgözően szép ruhában érkezett. A legjobb átalakulás díját Jared Leto (Mielőtt meghaltam) kapta, aki szintén nem zökkent ki a gálás köszönőbeszédes szerepéből: az Oscaron az ukrán helyzetről beszélt, itt az AIDS, illetve az AIDS-betegek kirekesztése ellen emelte fel a hangját. De aztán visszavett a komolyságból, a legjobb gonosztevő díját már a közönség soraiból konferálta fel, ahol jegyet ajánlott, ha valaki visszafurikázza őt a jelenleg is tartó Coachella fesztiválra. (Leto egyébként egyenesen az Arcade Fire koncertjéről érkezett helikopterrel.) A legjobb gonosz egyébként Mila Kunis lett, aki megvillantotta terhes hasát is.

A kukoricásbödön mellől

De miért jó a helyszínről nézni egy olyan díjátadót, amit a tévében is követhettem volna? Egyrészt akkor nem láttam volna testközelből a sztárokat a vörös szőnyegen: sajnos a híresebbik felének a bevonulás integetésben merül ki, Rihanna egy szál bugyogóban szántotta fel a vörös szőnyeget, az alsó kategóriás amerikai sztárok viszont boldog boldogtalannak nyilatkoztak arról, hogy miért jó Los Angelesben élni, mit vettek fel, mit álmodtak a díjátadó előtt, és kivel csókolóznának szívesen a jelölek közül. A mogorva macskafigura, Grumpy Cat viszont szívesen nyilatkozott a bevonulása közben: amennyire szívesnek lehet tekinteni egy leszedált állatot, akit a gazdája hülye kalapban hurcolászgat a vicc kedvéért. Csak remélni merem, hogy az egészből nem fogott fel semmit (mármint a macska, a gazdája biztos jól járt, őt nem sajnálom.)

A tévében az sem látszik, hogyan jön létre egy ilyen tömegrendezvény: az Oscaron tudjuk, hogy öltönyös emberek ülnek a helyedre, ha éppen ki kell menned, de az egy 5 órás show-műsor, nyilván senki sem üli végig. A MTV gálája mindössze kétórás, mégis óriási a folyamatos jövés-menés, amit időről időre szakít csak meg az adásrendező dörgedelmes "taps-taps, 10 másodperc múlva adásban vagyunk" bekiabálása. Mindenesetre az egész inkább hasonlít a Sziget fesztivál főutcájára, mintsem egy fegyelmezett díjátadóra.

A twenty one pilots nevű nagyon híresnek tűnő tinizenekar frontembere is az egyik ilyen szünetben dumálta le a tervezett koreográfiáját a közönséggel, mikor kell nézni, mikor bólogatni, és mikor őrjöngeni. Persze csak szabályozott keretek között, nehogy megüssétek egymást, figyelmezteti a fiatalokat. Valamint át tudtam érezni az összes díjazott meghatottságát, amikor arról beszéltek, hogy régen mindig nézték ezt a gálát a tévében, és lám, most meg itt vannak a helyszínen.

Az este egyik nagy nyertese Jonah Hill volt, akit két filmért összesen három díjra is jelöltek (legjobb komikus, legjobb duó és legjobb verekedés), és amikor a legjobb komikus díját megkapta, ki is emelte, hogy micsoda év áll mögötte. Az Itt a végében látszólag a szokásos hülyülést nyomta a haverokkal (de milyen jól), A Wall Street farkasában viszont iszonyú nagyot játszik, és az estét is nagyon jól nyomta végig. 

A legjobb félmeztelen jelenet kategóriában Zac Efron nyert: a Csajkeverők kínos jelenetét mi is címlapon hoztuk, egészen biztos, hogy a tavalyi év egyik legjelentősebb meztelenkedése volt, amire a díjat átadó mélyen dekoltált Rita Ora rátett egy lapáttal, amikor letépte róla az inget.

Csak itt, csak most, csak nekünk

A díjátadón két exkluzív jelenetet is bemutattak, az X-men: Az eljövendő múlt napjai exkluzív részletét az ingben és nyakkendőben érkező Ellen Page konferálta fel, sok benne a tűz, a víz és a szaladgálás, íme:

Get More: 2014 MTV Movie Awards, Latest Movie News, Michael Fassbender, Ian McKellen, James McAvoy, Anna Paquin, Peter Dinklage, Ellen Page, Jennifer Lawrence, Hugh Jackman, Halle Berry

illetve A csodálatos Pókember 2-ben a Times Squaren csap csap össze Elektro és Pókember, aki a jelenetet nézve még az időt is meg tudta állítani:

Get More: 2014 MTV Movie Awards, Latest Movie News

Channing Tatum kapta a Trailerblazer-díjat, amit kb. a legsokoldalúbb színésznek lehetne fordítani, vagyis arra a teljesítményre adják, ha egy bájgúnár át tudja lépni a saját árnyékát. A színész annyira meghatódott, hogy Conan O'Brien farka, illetve egy arról készült kép kellett, hogy abbahagyja az ömlengést. Előtte Jonah Hill méltatta nagyon viccesen, itt lehet megnézni, tényleg jó pillanat, amint arról beszél, hogy amikor először hívta a 21 Jump Streetbe, akkor Tatum tök őszintén magyarázta neki, hogy figyelj, én egyáltalán nem vagyok vicces.

Get More: 2014 MTV Movie Awards, Latest Movie News

MTV Movie Awards - díjazottak

Az év filmje: Éhezők viadala, Futótűz 

Legjobb verekedés: Orlando Bloom & Evangeline Lilly vs. Orkok (A hobbit - Smaug pusztasága)

Legjobb színésző: Jennifer Lawrence, Éhezők viadala, Futótűz

Legjobb színész: Josh Hutcherson, Éhezők viadala, Futótűz

Legjobb csók: Will Poulter, Családi üzelmek

Legjobb félmeztelen jelenet: Zac Efron, Csajkeverők 

Legjobb gonosz: Mila Kunis, Óz, a csodálatos

Legjobb komikus: Jonah Hill, A Wall Street farkasa

Legjobb átalakulás: Jared Leto, Mielőtt meghaltam 

Legjobb újonc alakítás: Will Poulter, Családi üzelmek

Legjobb duó: Vin Diesel & Paul Walker, Fast & Furious 6

Legjobb #wtf momentum: Leonardo DiCaprio, a Wall Street farkasa

Legjobb zenei momentum: Backstreet Boys, Itt a vége

Legjobb hős: Henry Cavill, Acélember

Legjobb beszaratós jelenet: Brad Pitt, World War Z

Legjobb cameo: Rihanna, Itt a vége

Mark Wahlberg pedig az életműdíjnak számító Generation-díjat kapott, amit ő úgy fordított le magának: "Kurvára öreg vagy" – az élő adás szerkesztőinek legnagyobb örömére. De Wahlberg vicces és volt és laza, ha ez a vége, hát legyen, volt már, hogy véget ért egy karrierje, utalt a gatyamodellkedésre, és tény, hogy olyan szép élete volt, hogy abból egy szuper tévésorozat és egy még annál is jobb film is kifutotta, mutatott a díjat átadó Törtetők stábjára (Kevin Connolly, azaz E lábtörés miatt hagyta ki a díjátadót). Itt az összeállítás a munkáiból, szép munka.

Az este egyik nagy szenzációja volt, hogy Rihanna és Eminem újabb együttműködése, a Monster, az MTV gáláján debütál a tévében. Mindenki, de tényleg mindenki azonnal felpattant és emelte a telefonját, amint megjelentek a színpadon, beleértve engem is, megbabonázva kameráztuk a nagybetűs sztárokat, az álló tiszteletadás egy új formája ez. Rihanna a vörös szőnyegen még bugyiban rongyolt be, az este fénypontját jelentő előadáshoz mégis egy bomberdzsekit viselt, pontosan ugyanolyan bumfordit mint Eminem, csak fehérben.

A legjobb csókot a Családi üzelmek kisfiúja, Will Poulter kapta, a hármas csókért, amit filmbeli anyjával és testvérével, Jennifer Anistonnal és Emma Robertsszel nyomott le, az angol színész köszönőbeszédében egyértelműen utalt rá, hogy Jennifer Anistonnal azóta is együtt vannak, majd felolvasott egy sms-t, amelyben Jen arra kérte, hogy hagyja már abba ennek a hülye pletykának a terjesztését. Aranyos pillanat lehetett volna, jól kitalálta a humorizálását, csak még mindenkinek forgott a gyomra a konferansziék miatt. Ja, mert igen, Seth Rogen előtte a saját anyjával smárolt a színpadon. Akinek van gusztusa rá, itt nézze meg, én próbálom inkább elfelejteni, hogy mindezt élőben láttam.

A nagy nyertes az Éhezők viadala, vagyis a Futótűz lett, nemcsak a legjobb női és férfi szereplő, de a legjobb film díját is elnyerte. Jennifer Lawrence viszont nem jött el a díjátadóra, így a férfi partnerét, Josh Hutchersont próbálták meg sztárolni helyette, kevés sikerrel, szinte eltűnt színpadon, amikor a legjobb színész díját átvette négy olyan karizmatikus nőtől, mint Cameron Diaz, Leslie Mann, Nicki Minaj és Kate Upton, látszott, hogy ezek a nők simán megennék reggelire ezt a kis megszeppent fiút. És ezen a díjátadón még ezen sem lepődtem volna meg: itt minden perc arról szólt, hogy a néző szórakozzon, és vagy legalábbis mindenkinek arról meséljen, hogy milyen durva dolgot látott a televízióban. Pedig végre szegény Leonardo DiCaprio is kapott díjat A Wall Street farkasáért, igaz, képesek voltak kiszúrni a szemét egy WTF-momentummal.