Bryan Singer 300 ezer dollár kárpótlást vár

2014.07.04. 13:58

Bryan Singer, az X-Men-filmek rendezője, akit egy fiatal férfi szexuális zaklatásával vádolnak, csütörtökön ellenkeresetet nyújtott be egy Los Angeles-i bíróságon, amiben a vádak ejtését, és a várható hatalmas perköltségre tekintettel 300 ezer dollár kártérítést vár – írja a Hollywood Reporter.

Kicsit bonyolultak a részletek, arra kell figyelni, hogy Singer ellen különböző amerikai államokban több zaklatási per is folyik, de nem biztos, hogy ez azt jelenti, hogy több különböző sértett vádolná a rendezőt. Három zaklatási per van, amiben Singer érintett lehet: egy Hawaiin, és kettő Los Angelesben.

Az eredeti pert Hawaii-n indította Singer és további három hollywoodi kulcsfigurával szemben egy Michael Egan nevű férfi. Ezek közül a vádló két esetben mostanra ejtette a vádakat, egy harmadik keresetet pedig a hawaii bíróság utasított el. A Hollywood Reporter szerint nem sikerült tisztázni, hogy akár az áldozat, akár a három vádlott járt-e egyáltalán Hawaiin a kérdéses időszakban. A Singer ellen beadott keresetet viszont még a hawaii bíróság is vizsgálja.

A mostani hír nem ehhez, hanem egy májusban, Los Angelesben indított perhez kapcsolódik. A kaliforniai ügyvéd nem Michael Egan, hanem anonim áldozat nevében indította az eljárást, akire az ilyenkor szokásosan használt álnéven, John Doe-ként hivatkoznak. Ugyanakkor a név nélkül indított perekben ugyanaz az ügyvéd nyújtotta be a bíróságnak a keresetet, aki Egant Hawaiin képviselte, és a vádlottak között a hawaii keresetek egyik vádlottja, Gary Goddard is szerepel. Singer most a név nélkül indított perben tagadta a bíróságnak az ellene felhozott vádakat, és tiltakozott az ellen is, hogy álnéven vádolják.

A harmadik zaklatási per szintén Los Angelesben folyik. Ezt a hawaii perek áldozata, Michael Egan névvel indította, de nem Singer, hanem ismeretlen tettes ellen. A vádak viszont átfedésben vannak a hawaii perek vádjaival.