Gyilkos drónok repkednek a velencei filmfesztiválon

2014.07.24. 12:20

Bejelentették az idei programot, versenyben lesz a zakkant Michael Keaton és a börtönviselt Al Pacino is.

Az augusztus 27. és szeptember 6. között rendezett 71. velencei filmfesztiválon összesen tizenkilenc film fog versenyezni az Aranyoroszlánért, többek között a következők:

  • Manglehorn, rendezte David Gordon Green (Áramlat, Joe)
  • A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence / Egy galamb ült az ágon és a létezésről merengett, rendezte Roy Andersson (Dalok a második emeletről)
  • Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance) / Madárember, avagy a tudatlanság váratlan erénye, rendezte Alejandro González Iñárritu (21 gramm, Bábel)
  • The Postman’s White Night / A postás fehér éjszakája, rendezte Andrej Koncsalovszkij (Szökevényvonat)
  • The Cut / A vágás, rendezte Fatih Akin (Soul Kitchen, Fallal szemben)
  • Good Kill / Szép ölés, rendezte Andrew Niccol (Gattaca, Fegyvernepper)

Ebből különösen érdekes lehet a Good Kill, amiben Ethan Hawke egy drónirányító katonát játszik, és a fesztivált nyitó Birdman, ami Michael Keaton nagy visszatérését hozhatja,legalábbis a szürreális előzetese alapján.

Versenyen kívül bemutatják Joe Dante (Szörnyecskék), Barry Levinson (Amikor a farok csóválja) és Ulrich Seidl (Kánikula) új filmjeit, Lars von Trier A nimfomániásának második részének hosszabb változatát, illetve a Words With God című rövidfilm-gyűjteményt, amiben olyan rendezők járják körbe a vallás fogalmát, mint Emir Kusturica, Alex de la Iglesia és Hideo Nakata.