Már biztos: szörnyű lesz az Aquaman-film

2014.08.13. 14:22 Módosítva: 2014.08.14. 06:02

A Warner évek óta azon görcsöl, hogy a Batmanen túli DC-szuperhősök is legalább olyan népszerűek legyenek, mint a denevérmaszkos Bruce Wayne, de eddig nem nagyon jött össze az ellen-Bosszúállók. Superman túl unalmas, Zöld Lámpás a kutyát sem érdekli, Zöld Íjászra pedig csak a legfanatikusabb sorozatfüggők kattantak rá.

A készülő Flash tévésorozat mellé most Aquaman is saját mozifilmet kap, ami engem például pont annyira hoz lázba, mintha a Marvel bejelentené a Vízember-filmet (semennyire). A fickóról egyébként tudni kell, hogy 1941 óta úszkál a víz alatt egy száműzött atlantiszi hercegnő és egy világítótorony őrének gyermekeként. Alapítója az Igazságligának, de igazán csak az 1980-as évektől lett fontos szereplő.

aquaman a l
Fotó: Jim Lee / DC Entertainment

Most két forgatókönyvíró is összerakott egy-egy Aquaman-sztorit. Az egyik Kurt Johnstad, aki a kultikus 300 után képes volt megírni a bűnrossz 300 2-t, a másik pedig Will Beall, aki eddig csak a Gengszterosztagon és a Castle című tévésorozaton dolgozott. A kész Aquman-mozifilmet valószínűleg 2016-ban vagy 2017-ben mutatják be. (via Hollywood Reporter)