Fillérekért adja a kasszasikereket a Google

2014.12.06. 18:15

Olvasónk szólt, hogy nézzük meg a Google Play áruházat, mert valami miatt bagóért meg lehet venni olyan filmeket, mint a Vasember 3., az Amerikai kapitány 2: A tél katonája, vagy például a Thor: Sötét világ. Jó, eddig még simán lehet, hogy egy névtelen PR-os gondolta úgy, hogy egy levélíró gúnyájában megpróbál rávenni minket arra, hogy tudtunkon kívül hívjuk fel a figyelmet a Google kampányára, de az már nekünk is fura volt, hogy ebben az esetben a bagóért az azt jelenti, hogy 3 és 10 forint között. Magyarul egy zsemle árából két idei bombafilmet lehet vásárolni a Google-nél.

googleplay

A számok azért annyira furcsák, mert vannak piaci értékek szerint árazott filmek is, párezer forintért. A legelképzelhetőbb változat az, hogy megérkeztek a Google Play-hez a legújabb filmek, viszont a magyar oldalon elfelejtettek átkapcsolni valamit, és ezért az árak megmaradtak euróban vagy dollárban, miközben a valuta viszont automatikusan forintra váltott. Igaz, furcsaságok még így is vannak, A holnap határán című Tom Cruise-film például a magyar viszonyok szerint egészen alacsony 1100 forinttal szerepel a boltban.

Tehát a 24 legjobban vásárolt filmet most kevesebb, mint száz forintért meg lehet vásárolni a Google áruházában. A huszonnégy film között található például a Demóna, a John Carter, a Magányos lovas, a Tron: Örökség, a Mary Poppins, mind a négy Karib tenger kalózai és az Armageddon is például.

Frissítés: olvasók szerint a szolgáltatás akadozik, de bizonyos helyeken működik, állítólag 15 film megvásárlása után az áruház arra kér, hogy válasszon más fizetési módot a felhasználó, másoknak váratlan hibát jelez, van, akinél pedig gond nélkül működik.

Frissítés 2: A hiba megszűnt, a fenti listából sok film vasárnap reggel nem is elérhető, de olcsó filmek azért maradtak: A holnap határán például 1200 forint, de vannak 440 és 910 forintos filmek is bőven.