A Simon mágus óta az első filmjét rendezi Enyedi Ildikó

2015.01.27. 12:22

A tervek szerint tavasszal kezdődik Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjének forgatása és 2016 elején kerül majd mozikba. Enyedinek ez lesz az első játékfilmje az 1999-os Simon mágus óta.

Enyedi Ildikó úgy nyilatkozott a filmjéről, hogy egy különös szerelmi történet lesz, ami a mindennapok világában játszódik, de az álom-ébrenlét, és a test-lélek kettőssége körül fog forogni.

A Filmalap 420 millió forint gyártási támogatást szavazott meg az Enyedi Ildikó rendezésében készülő Testről és lélekről című filmtervnek. A szerelmi melodráma négyévszakos forgatása a tervek szerint koratavasszal kezdődik, és a film 2016 elején kerülhet a mozikba.

Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki? Vagy úgy éreznéd, megraboltak? És, mi van, ha az illető nem kifejezetten szimpatikus neked? Ha, történetesen, szívből utálod?

- mondta Enyedi a saját forgatókönyvéről.

A film operatőre Herbai Máté (A nyomozó, Utolsó idők) lesz. A szereplőválogatás még nem zárult le.

Enyedi Ildikó Az én XX. századom című első játékfilmével a cannes-i filmfesztiválon elnyerte a legjobb elsőfilmnek járó Camera d’Or-díjat 1989-ben. Legutóbb az HBO saját gyártású drámasorozatát, a Terápiát rendezte, melyért Gigor Attilával együtt elnyerte a MÚOSZ Film- és Tévékritikus Szakosztályától a legjobb televíziós rendezés díját 2013-ban. 

A Testről és lélekről című film az Inforg-M&M Film gyártásában készül, producere Muhi András és Mécs Mónika. A filmterv fejlesztésére és a gyártás előkészítésére korábban a Filmalap szakmai és anyagi támogatásával került sor.