Magyar-szlovák filmterv került be Cannes-ba

2015.03.03. 18:04

Kristóf György Out című filmje a tervek szerint egy ötvenen túli családapa kelet-európai utazásának és útkeresésének története lesz minimalista eszközökkel és abszurd humorral elmesélve, és csak azért írom bele, hogy a tervek szerint, mert az előbb találtam meg, hogy Zomborácz Virág 2011-ben az Utóélet című filmtervével nyert, ami az akkori pályázat szerint egy „erőskezű lelkészről szólt”, szóval ki tudja, hogy mi fog kisülni az Outból a végére. Főleg, miután most meghívták a Cannes-i filmfesztivállal egy időben tartott L’Atelier filmfejlesztő fórumra.

Az Imdb-oldala már így is kicsit kusza, ott a hivatalos szinopszis szerint a teljes sztori az, hogy a főszereplő, az 50 éves Ágoston elveszíti az állását, és elfogad egy ajánlatot, hogy hegesztőnek menjen egy litván kikötővárosba, az úton pedig egy csomó abszurd dolog történik vele. Mondjuk az Imdb ugyanazon az adatlapon azt is írja, hogy a filmet egy Rain Pryor nevű ismeretlen amerikai színésznő fogja rendezni és egy drag queenről fog szólni, akit hirtelen meglátogat az apja, szóval nem tudom, mit higgyek.

A szlovák-magyar koprodukcióban készülő Out főszereplője a tervek szerint Terhes Sándor (A nyomozó) lesz, operatőre Pohárnok Gergely (Taxidermia, Utóélet). A film magyar producere Taschler Andrea (Bibliothéque Pascal, Délibáb).

A szlovákia születésű Kristóf György a miskolci egyetem hallgatója volt, majd a prágai FAMU-n végzett filmrendező szakon. Ez lesz Kristóf első játékfilmje.