A Bosszúállókat nem tudta befogni a Bosszúállók 2

2015.05.03. 21:01

Minden idők második legtöbb bevételét hozta a bemutató hétvégéjén a Bosszúállók: Ultron Kora az Egyesült Államokban, írja a Hollywood Reporter. A film 187,7 millió dollárral zárhatja a hétvégét, amivel éppen saját elődje, az első Bosszúállók 207,4 millió dolláros bevételétől maradt csak el.

A nyitóhétvége bevételeinek alakulásában elég komoly szerepe lehetett a szombat esti Mayweather-Pacquiao-bokszmeccsnek, sokan ugyanis mozi helyett inkább az évszázad bokszmeccsének beharangozott találkozót választhatták. Az Ultron kora pénteki nyitánya még a maga 84,46 millió dolláros bevételével igencsak jónak számított (az első napi termést illetően csak a Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. része veri 91 millió dolláros bevétellel).

 

Az így is kérdés, hogy a bokszmeccs nélkül megdöntötte-e volna a rekordot, mindenesetre a Hollywood Reporter szerint legalábbis 200 millió dollár környékén zárhatott volna.

Világszerte már több országban egy héttel korábban bemutatták a filmet, így 12 nap alatt az Egyesült Államokon kívül 439 millió dollárt termelt, az amerikai bevételekkel együtt pedig már 627 millió dollárnál tart.