Kijött egy 4 perces werkfilm a készülő Star Wars 7-ből

2015.07.11. 08:26 Módosítva: 2015.07.11. 08:38

A San Diegóban most zajló Comic Con nevű filmes-tévés-képregényes világtalálkozó egyik legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye a Star Wars VII, azaz Az ébredő erő című új folytatás pódiumbeszélgetése volt, amin a jelenlevők legnagyobb meglepetésére egy közel 4 perces werkfilmet is bemutattak a film forgatásáról. Ez azért volt meglepő, mert korábban a filmet gyártó Disney jelezte, hogy új előzetest nem hoznak a Comic Conra, így senki nem számított arra, hogy új képkockákat láthat majd a filmből.

A hatalmas érdeklődés nem túlzás, a panelnek helyt adó 6100 fős színházterembe legalább 10 000 rajongó igyekezett bejutni, a mellékelt képen az Entertainment Weekly riportere sárgával jelölte a sort, ami egyre csak hízott - nagyjából csak azok jutott hely, akik egy nappal az esemény kezdete előtt beálltak a sorba, és (nem vicc) ők úgy 5000-en lehettek.

A bemutatott kisfilmet látva megérte nekik, mert kiderült, hogy amit JJ Abrams rendező ígért, azaz a praktikus trükkök, a makettek, modellek és maszkok dominálnak majd a filmben és nem a CGI, igaznak bizonyult. A filmben (nagyon sok minden más mellett) látható 

  • Leia hercegnő jelmezben
  • Han Solo a Millennium Falcon pilótafülkéjében
  • Simon Pegg az egyik űrlény bőrében, fáradtan, izzadtan, de vigyorogva
  • minden főszereplő akció közben, eddig nem látott jelenetekben
  • a Falcon és egy X-szárnyú vadász építés közben/félkész állapotban
  • számos új és ismerős idegen lény

A beszélgetés alatt JJ Abrams elmondta, hogy a film nyers változatával már nagyjából készen van, ezt jövő héten kapja meg John Williams, hogy véglegesíthesse a zenét hozzá. Az is kiderült, hogy Gareth Edwards rendező a Rogue One alcímű, különálló, azaz nem az új trilógiába tartozó Csillagok háborúja-film forgatását három hét múlva kezdni meg. Mint azt már sokszor megírtuk, a Disney a következő öt évben még öt Star Wars-filmet biztos bemutat, páratlan években a harmadik trilógia darabjait, párosokban a különálló filmeket. Az ébredő erő új előzetese ősszel kerül majd a mozikba, hogy melyik Disney-film előtt, azt egyelőre nem tudni.