Val Kilmer állítólag nem kér a kemoterápiából

2015.10.30. 10:56

A nyolcvanas-kilencvenes évek egyik szívtiprójáról, a Top Gunban Tom Cruise pilótatársát alakító Kilmerről már nyár óta kering a pletyka, hogy nincs jól - a lesifotósok képeivel elég nehéz is vitatkozni egyébként, az 56 éves férfi inkább hetvennek látszik rajtuk. Amerikai bulvárlapok beszámolói szerint Kilmer daganatos betegségben szenved, torokrákja van, amit kezeltetni kellene, de erre nem hajlandó, ugyanis a Christian Science (Keresztény Tudomány) nevű vallás gyakorlója, ami azt mondja ki, hogy betegség mint olyan nem létezik, a szervezetben előforduló apróbb anomáliákat az ember önszuggesztióval és beszéddel simán ki tudja kúrálni.

Ezzel persze szembe megy minden, általunk ismert és a nyugati orvostudomány által alátámasztott kezelési módszer, melyek közül a kemoterápiát javasolták a pár napja a UCLA egyetem kórházába beszállított Kilmernek, de a színész elutasította, és hazament. A Radar Online szerint Kilmer állapotáról a kórház névtelenül nyilatkozói szakemberei azt állították, hogy nagyon súlyos, és ha nem kezdik el a kezelését, csak hónapjai lesznek hátra. 

Közben Kilmer a Facebookon tett közzé egy fotót, otthon mosolyog rajta, és azt állítja, hogy teljesen jól van, kórházban nem is járt (pedig erről van kép az interneten), és kösz, jól van. A tumort egyébként januárban diagnosztizálták nála, miután tavaly decemberben rosszul lett, és heteket kellett kórházban töltenie - hite ellenére. Jelenlegi állapotáról anyja, Gladys Leach is azt mondta, hogy súlyos: "a fiamnak torokrákja van."