Májusban mind meghalunk kicsit

2015.12.11. 16:10

Május 27-én érkezik az X-Men: Apokalipszis, a franchise leglátványosabbnak, legpusztítóbbnak ígérkező darabja, amiben az az alapfelállás, hogy van egy ősmutáns, egy Alfa, akit istenként tiszteltek az emberek, ő volt Ré (vagy Rá), Jahve, az Úr, és minden mutáns az ő gyermeke. Apokalipszis (mert ez volt a neve) egyre több mutáns erejét egyesítette magában és halhatatlan lett, mert ez így megy, a Hegylakóban is ez a gyűjtögetés volt a lényeg ugye, majd lefeküdt aludni.

Csak úgy. Mert fáradt volt.

Most, hogy megébredt a modern világban, körülnézett, és csak köpött egy hegyeset undorral, majd beszervezett magának négy mutánst, köztük Magnetót is (v.ö. az Apokalipszis négy lovasa), aki dettó kiábrándult a világból, és nekikezdett elpusztítani MINDENT. Nem akarok belemenni abba, hogy a legbénább főgonosz célok között ez a MINDENT LEROMBOLNI a bénaság non plus ultrája, mert akkor mi marad ugye, egyedül mászkálás a füstölgő romok között?

De nyugi, amikor már úgy néz ki, hogy mindennek vége, X Professzor és kis barátai megmentik a világot, mert ez már csak így szokott lenni, nincs olyan halhatatlan képregényhős, akit ne lehetne kinyírni, ugye.