A nulláról kezdenek neki a Narnia krónikáinak

2016.01.14. 06:01

A C.S. Lewis könyveiből készült Narnia krónikái-filmsorozat egy ideig úgy tűnt, hogy szerényen, de fel tudja venni a versenyt a Harry Potterrel, vagy akár a Gyűrűk Urával is.

A 2005-ös első rész (Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény) csak Amerikában termelt 290 millió dollárt, úgyhogy a második részhez (Caspian herceg) hozzávágtak 225 milliót. Ennek kicsit több, mint a felét, 140 milliót hozott be.

A harmadik (A Hajnalvándor útja), amiről már esküszöm, teljesen meg is feledkeztem, 105 milliót keresett, de ezzel sem fedte le a költségét. Nyilván a nemzetközi piacon, DVD-ken, tévéslicenszeken és egyéb mellékutak segítségével mindegyik film nyereséges lett, de a Narnia-sorozat összességében kudarcnak számított, valahogy úgy, mint Az arany iránytű, vagy az Eragon.

Egészen tavalyig csend is volt arról, hogy a negyedik rész készül, vagy sem. Akkor David Magee, a Pi életének filmes írója írta ki Twitterre, hogy elkészült időrendben az ötödik, Az ezüsttrón forgatókönyvével. Viszont azóta semmi hír nem érkezett, míg a Collider meg nem kérdezte a filmek producerét, Mark Gordont, aki elmondta, hogy hamarosan el kívánják kezdeni a munkát a filmen, és nagyon izgatottak emiatt.

Gordon azt is elmondta a kérdésekre, hogy nem fog visszatérni egy színész sem, sőt, még a karakterek is mások lesznek, idézem:

Egy teljesen új franchise. Teljesen eredeti. Eredeti karakterek, más rendezők, egy teljesen új csapat fogja készíteni.

Gordon annyit még elmondott, hogy a teljesen új karakterek a Narnia-univerzumból fognak származni, szóval senki sem fognak kitalálni a történet kedvéért. A Collider spekulál, hogy akkor valószínűleg Aslan és Rilian herceg szerepeire is új színészeket kell találni majd, de az is lehet, hogy teljesen el fogják hagyni az eddigi karaktereket.

A producer már alig várja, hogy kicsit bővebben is kifejtse az új filmet, de erre még várni kell.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!