180 milliót oszt szét magyar filmek közt a Médiatanács

2016.01.15. 17:18
0 hozzászólás

178 millió forintnyi támogatással állt 26 új magyar film mellé a Médiatanács az idei első ülésén. Tizenkét hazai és két határon kívüli dokumentumfilm összesen 113,4 millió forintot kapott. Ezek közül a 19-20. századi magyar divatról, valamint a Sándor Györgyről szóló film a TV2-n lesz látható, a Görgey Artúr árulómítoszát körbejáró pedig a Spektrumon.

Kisfaludy András a hatvanas-hetvenes évek elhallgattatott zenekarairól – a Taurusról, a Kexről és a Syriusról – készít filmet, Kopp Krisztina a Snétberger-tanítványokról, Nagy Viktor Oszkár a székely szekérversenyekről, Kabay Barna pedig a balatoni vitorlázás történetéről, de Fosos falu címmel is készül egy doku, ami a háromszéki hagyományos szarvasmarhatartás szépségeiről és viszontagságairól emlékezik meg. Ezek a Dunán lesznek majd láthatók, legkésőbb 2017. novemberéig.

A Médiatanács hat animációs alkotást is támogat, összesen 56,7 millió forinttal: ezeket többek közt Rinya, a légy, Bab Berci és az Űruborkák kapják. Ezen kívül öt magyarországi és három határon túli videósorozat 8 milliót kap majd. Ezek között ott van a túlzott internetfogyasztás árnyoldalairól szóló, háromrészes Megosztva is, amit nálunk, egész pontosan az Indavidón lehet majd látni. 

Akciós csomagok!

Töltődjön fel itthon! Wellness belföldön. Szép tájak, lazítás, szórakozás

Budapesti szállások

Fővárosi hotelek, apartmanok, panziók itt!