Már online is nézhető az Oscar-esélyes magyar animációs film

2016.02.05. 00:29

Bucsi Réka diplomafilmje, a Symphony no. 42 2014 novemberében bekerült az Oscarért versengő legjobb tíz animációs rövidfilm közé, közben pedig rengeteg fesztiválon rengeteg díjat nyert, szerepelt például a Sundance-en is. A filmet most a Vice mutatta be, újságírójuk, a brooklyni Jeffrey Bowers pedig interjúzott is az alkotóval.

Bucsi Réka a Vice-nak arról is mesélt, hogy a Symphony-t alapvetően nem vicces filmnek szánta, de nagyon boldog volt, hogy a közönség nevetéssel reagált a látottakra. Azt is elmondta, hogy tényleg szereti a komolyzenét, sokkal okosabbnak érzi magát tőle.

Számomra jelentős kérdéseket vet fel a film, de szerintem komoly dolgokról nem igazán érdemes komolyan beszélni. Igyekszem valahol középen billegni, félmosolyra törekszem

– mondta korábban az Indexnek is.

A Symphony no. 42  egyébként egy rendhagyó animáció, ami 47 lazán kapcsolódó, furcsa és szürreális jelenetből áll, amelyek az ember, az állat és a környezet viszonyáról szólnak.

Bucsi Réka az új, Love című animációs filmjéről is mesélt, ami – az előzetes ellenére – állítólag nagyon más lesz, mint a Symphony. A Love egyébként Berlinale rövidfilmes versenyprogramjában debütál, egy távoli bolygón játszódik, és a szerelemről mesél, szürreális hangulatban. A magyarok mellett francia, dán és amerikai animációs munkatársak is dolgoztak rajta. 

Ne maradjon le semmiről!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.