Már online is nézhető az Oscar-esélyes magyar animációs film

2016.02.05. 00:29

Bucsi Réka diplomafilmje, a Symphony no. 42 2014 novemberében bekerült az Oscarért versengő legjobb tíz animációs rövidfilm közé, közben pedig rengeteg fesztiválon rengeteg díjat nyert, szerepelt például a Sundance-en is. A filmet most a Vice mutatta be, újságírójuk, a brooklyni Jeffrey Bowers pedig interjúzott is az alkotóval.

Bucsi Réka a Vice-nak arról is mesélt, hogy a Symphony-t alapvetően nem vicces filmnek szánta, de nagyon boldog volt, hogy a közönség nevetéssel reagált a látottakra. Azt is elmondta, hogy tényleg szereti a komolyzenét, sokkal okosabbnak érzi magát tőle.

Számomra jelentős kérdéseket vet fel a film, de szerintem komoly dolgokról nem igazán érdemes komolyan beszélni. Igyekszem valahol középen billegni, félmosolyra törekszem

– mondta korábban az Indexnek is.

A Symphony no. 42  egyébként egy rendhagyó animáció, ami 47 lazán kapcsolódó, furcsa és szürreális jelenetből áll, amelyek az ember, az állat és a környezet viszonyáról szólnak.

Bucsi Réka az új, Love című animációs filmjéről is mesélt, ami – az előzetes ellenére – állítólag nagyon más lesz, mint a Symphony. A Love egyébként Berlinale rövidfilmes versenyprogramjában debütál, egy távoli bolygón játszódik, és a szerelemről mesél, szürreális hangulatban. A magyarok mellett francia, dán és amerikai animációs munkatársak is dolgoztak rajta. 

Ne maradjon le semmiről!