Újranézhetjük a kedvenc magyar filmjeinket

2016.02.29. 17:14

Hat kategóriában 270 film versenyez a március 1-6. között, keddtől vasárnapig tartó Magyar Filmhéten a Cinema City MOM Parkban - közölte Novák Emil, a Magyar Filmakadémia elnöke. Újra láthatja a közönség a Megdönteni Hajnal Tímeát című filmet, az Argo 2-t, a Coming Outot, Zomborácz Virág Utóéletét, Horváth Lili Szerdai gyerekét, de levetítik Mosonyi Szabolcs Vad Kunság című ismeretterjesztő filmjét és Fonyó Gergelytől A Kőmajmok házát is.

Liza-a-r-kat-nd-ęr-717x1024
Fotó: Springer & Jacoby

A Filmhéten plakátkiállítás is lesz: az előző évben a hazai mozikban forgalmazott filmek magyar tervezők által készített posztereit mutatják majd be.

Lesz egy szakmai nap is, ahol a Médiatanács, a Filmalap, a Filmiroda, a Nemzeti Művelődési Intézet és a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet is tart előadást. Az első napon a fiatal filmesek is bemutatják majd alkotásaikat, a hétvégén pedig családi mozikkal várják a közönséget.

A Filmhét díjátadóját március 6-án este tartják. A kategóriák: legjobb játékfilm, tévéfilm, dokumentumfilm, kisjátékfilm, ismeretterjesztő film, animáció, rendező, forgatókönyvíró, női- és férfi főszereplő, női- és férfi mellékszereplő, operatőr, vágó, zeneszerző, látványtervező, sminkes és hangmérnök.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!