J.J. Abrams komolyan gondolja a rasszista Hollywood-bélyeg elleni harcot

2016.03.30. 11:27
15 hozzászólás

Az idei Oscar-jelöltek kihirdetésekor borult az a bili, ami már régóta eléggé tele volt: a nem fehér színészek és filmesek mellőzése miatt sokan felemelték a szavukat, de a szájkaratén túl nem sokan jutottak. Egyikük az a J.J. Abrams, aki legutóbb éppen a Csillagok háborúja: Az ébredő erő című filmet rendezte.

Screen Shot 2016-03-30 at 10.56.56.png

Új sci-fi-jéhez, a Bad Robot nevű stúdiójánál készülő God Particle című filmhez leigazolta a Selma főszereplőjeként ismertté váló David Oyelowót és Gugu Mbatha-Raw-t, a Will Smith-féle Concussion és a Beyond the Lights főszereplőjét. A film egy csapat űrhajósról szól majd, akik valami elképesztő felfedezést tesznek. Ahogy az szokott lenni az Abrams-filmek esetében, a projektről semmi többet nem lehet tudni, a rendezője Julius Onah lesz, akivel már 2012-ben leszerződtek a projektre.

Bármilyen hülyén is hangzik, de meglehetősen szokatlan, hogy egy sci-fi-ben fekete főszereplők legyenek, mutatóban persze akadnak az ilyen filmekben is, Idris Elba például kapitányi rangig vitte a Prometheusban, de csak a szabályt erősítő kivételek. A God Particle-lel párhuzamosan egyébként egy másik sci-fi is forog, amiben a főhősnő fekete lesz: az Intelligent Life-ban Lupita Nyong’o szerepel majd, a rendezője pedig a Selmát is rendező Ava DuVernay lesz.

Ne maradjon le semmiről!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.