Darth Vadert kitiltották a Star Wars-rendezvényekről

2016.05.01. 12:31

Nem vicc, nem mi találtuk ki, az állítás egy mostanában megjelent dokumentumfilmben hangzik el David Prowse szájából. Az Elstree 1976 című film egyébként azokkal a mellékszereplőkkel és statisztákkal foglalkozik, akik az eredeti Csillagok háborújában szerepeltek, de nem lettek sztárok. Prowse például lehetett volna, de a hangját Lucas a tudta és engedélye nélkül lecserélte a filmben James Earl Jones-éra, mert jobban hangzott. Prowse megsértődött, de ez senkit nem érdekelt.

48734151.cached

Az eredeti Darth Vader legnagyobb baja az, hogy Lucas kitiltatta  a Star Wars Celebration nevű rendezvényről, ami a franchise rajongóinak olyan, mint egy hatéves kölyöknek a karácsony, és a Star Wars Weekends nevű rendezvénysorozatról is, amin nem mellesleg az olyan színészek tudnak egy kis pénzt keresni, akiknek nem jutott ki abból a sikerből, amiből Harrison Fordnak, Mark Hamillnak vagy Carrie Fischernek igen.  

Jó, az okokért nem kell messze menni, Prowse szerepelt a 2010-es, The People vs. George Lucas című dokumentumfilmben, ami hevesen támadta a Star Wars alkotóját. Prowse azt állítja, a filmesek átverték, és fogalma sem volt, milyen filmhez adja a nevét, de ez nehezen hihető. A  témával először foglalkozó The Daily Beast cikke azt is megjegyzi, hogy Lucas elég régóta lehet berágva Prowse-ra, egészen 1978 óta, amikor a Berkeley egyetemen egy közönségtalálkozón elspoilerezte A Birodalom visszavág végét. 

Ne maradjon le semmiről!

A Cinematrix tele van Star Wars-cikkekkel, azokat olvasta már?