Meghalt Superman első barátnője

2016.07.05. 11:28

95 éves korában elhunyt Noel Neill színésznő, akit leginkább Superman első barátnőjeként, azaz a film- és tévévilág első Lois Lane-jeként ismerhetünk. 1948-ban alakította elsőként az ikonikus szuperhős újságíróként dolgozó barátnőjét, és ezt követően még legalább 50 alkalommal játszotta el a karaktert az ötvenes években a tévében vetített, Adventures of Superman című sorozatban. Neillt a siker nem nagyon érdekelte, és otthagyta Hollywoodot. Hosszú betegség után halt meg arizonai otthonában.

Neill az első Lois Lane-ként 1948-ban, egy 15-részes, moziban bemutatott filmsorozatban volt látható, az Acélembert akkor Kirk Alyn alakította. Két évvel később egy Atom Man vs. Superman című sorozatban ismét közösen szerepeltek 15 részen át. A tévésorozatra viszont nem őt, hanem Phyllis Coatest választották ki, aki 1952-ben alakította Loist az Adventures of Superman első évadában. A másodikra már nem tért vissza, ekkor ugrott be a helyére Neill, akit 78 epizód alatt számtalanszor mentett meg a már George Reeves alakította Superman. A sorozatnak 1958-ban lett vége.

Neill epizódonként 225 dollárt keresett (ma kb. 1870 dollárnak felel meg), és elégedett volt azzal, amit elért, így 1958-ban otthagyta a filmipart. Egy 2006-os interjúban azt nyilatkozta, hogy nem volt különösebb ambíciója a munkát illetően, szeretett az óceánparton napozni, és mivel férjnél volt, nem kellett dolgoznia. A Superman-filmek mellett szerepelt a Henry Aldrich’s Little Secret (1944) című filmben Bing Crosby oldalán, és még vagy 25 másik alkotásban.

1978-ban egy cameo erejéig feltűnt a Christopher Reeve-féle Superman-filmben is, Lois Lane (Margot Kidder) anyját alakítva, 1991-ben a Superboy című tévésorozatban vállalt el egy kisebb szerepet, és 2006-ban, a Superman visszatérben is láthattuk: ő volt az a nő, aki a film nyitójelenetében Lex Luthorra íratja a vagyonát.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport