Felrobbantotta a kasszát az A kis kedvencek titkos élete

2016.07.10. 20:33

A családi animációs film 103,2 millió dollárral nyitott bemutatója hétvégéjén az amerikai mozikasszáknál.

Ez a 75 milliós gyártási költségekhez képest egész szép szám, bár profitot még nem jelent, hiszen a jegyárnak jellemzően felét kapja a gyártó, és általában a marketingköltségek legalább akkorák mint a gyártási költségek, tehát jellemzően a gyártási költség négyszeresére rúgó bevétel jelenti a nullszaldót.

A filmet egyébként az Illumination Entertainment és a Universal Studios gyártotta, és házikedvenc szereplőinek olyan közkedvelt színészek adták hangjukat, mint Kevin Hart és Louis C.K. A mozi nagyjából arról szól, hogy amikor a gazdik elmennek otthonról, a háziállatok elképesztő bulit csapnak a lakásban.  Magyarországon augusztus 4-én fogják bemutatni.

A kiskedvencek titkos élete ezzel letaszította a kasszasiker lista éléről a hetek óta ott tanyázó Szenilla nyomábant, amely a mozis toplista harmadik helyére került 20,4 millió dolláros bevétellel. A film bemutatása óta 421 milliót forgalmazott a Disney-Pixarnak. A lista második helyét a Tarzan legendája című kalandfilm szerezte meg 20,6 millió dolláros jegybevétellel - írta az MTI.