Óriásit hasalt Bruce Willis a briteknél

2016.07.21. 08:35

Hatalmas bukás Bruce Willis legújabb filmje az Egyesült Királyságban: a Precious Cargo mindössze 86 fontot, azaz alig 32 ezer forintot, hozott a nyitóhétvégéjén, írja az Independent. A filmet – amiben Willis a rosszfiú – öt moziban vetítették.

v1.bjsxbruce
Fotó: rottentomatoes.com

A filmet egyébként a kritikák sem kímélik, mindenütt lehúzzák: egy csillagot adott rá például a Guardian és az Independent is, a Rotten Tomatoes oldalán pedig kereken nulla százalékon áll. Az Egyesült Királyság egyébként a hatodik ország (Olaszország, az Egyesült Államok, Kanada, a Fülöp-szigetek és Portugália után), ahol április második fele óta bemutatták a filmet.

Nem ez az első nagy bukás egyébként a nyáron: Emma Watson új filmje, A kolónia még ennél is kevesebbet, 47 fontot hozott a nyitóhétvégéjén, ami nagyjából 17 ezer forintnak felel meg, Anthony Hopkins és Al Pacino közös filmje, a Misconduct pedig kevesebb mint száz fontot (97-et egész pontosan), ami nagyjából 36 ezer forint. Utóbbi egyébként jelenleg is nyolc százalékon áll a paradicsomos oldalon, több kritikus szerint pedig ez a legrosszabb film, amit a két színész valaha készített,

A kolosszális bukások magyarázata egyébként, hogy a filmek már a mozis bemutató napján a streamingszolgáltatásokon is elérhetőek voltak, vagyis sokan inkább otthon, bekuckózva nézték meg a mozik helyett.

Ez egyébként a Precious Cargo előzetese:

Precious Cargo (2016) előzetes

Ne maradjon le semmiről!