Harrison Ford kis híján repülőbalesetet okozott

2017.02.15. 09:33

Harrison Ford távolról sem annyira jó pilóta, mint amilyennek a Star Wars-filmek alapján tűnhet: hétfőn kis híján légi tragédiát okozott egy egymotoros magánrepülővel, írja az NBC.

A 74 éves színész az egyik kaliforniai reptéren szerette volna letenni a gépet, ám összekeverte a kifutópályát a gurulóúttal, és landolás közben elzúgott egy utasszállító repülőgép felett.

Az American Airlines gépén 110 utas, valamint a személyzet hat tagja tartózkodott. Szerencsére nem sérült meg senki, az utasszállító pedig kicsivel később, az incidens után néhány perccel biztonságosan elindulhatott Dallasba. Az ügyet jelenleg vizsgálják, így Fordot akár a pilótaengedélyétől is megfoszthatják, de ha szerencséje van, egyetlen figyelmeztetéssel megúszhatja az ügyet.

A nemrég Budapesten vakációzó színésznek nem ez az első ilyen húzása: két évvel ezelőtt például egy második világháborús gépet tört össze, 1999-ben pedig egy helikoptert. Ford egyébként a hatvanas évek óta repül. "Szeretem a szabadságot, amit a repülés ad, imádom fentről nézni a világot, szerelmes vagyok ebbe az egészbe" – mondta egy 2008-as interjúban.

A színész sajtósai egyelőre nem kommentálták az ügyet.

Ne maradjon le semmiről!