Az új Pókember egy igazi Youtube-sztár

2017.03.28. 15:31

Hamarosan megérkezik a mozikba a Pókember: Hazatérés, amivel a Sony másodjára indítja újra az egyik legismertebb szuperhős filmes kalandjait. A harmadik Amerika Kapitány-filmben debütált Tom Holland fiatalabb, mint az előző két Peter Parker, vagyis Toby Maguire és Andrew Garfield, és a készítők feltűnően a Youtube-generációt próbálják megtalálni a korosodó geekek helyett.

Mivel az Amerika Kapitány 3-ban már nagyjából bemutatkozott az új Pókember, a Hazatérés végre nem meséli el újra a karakter eredetét meg Ben bácsi halálát, helyette rögtön ott kezdünk, hogy Tony "Vasember" Stark egyengeti az ifjú szuperhős útját. A középiskolás Peter kap ruhát, technológiát meg minden mást Vasembertől, cserébe csak annyit kérnek tőle, hogy maradjon az utca hőse, a nagy gonoszokat bízza a Bosszúállókra. Ilyen gonosz például Michael Keaton, aki Batman és a Birdman után újabb szárnyas lény bőrébe bújik, és a Keselyű nevű klasszikus Pókember-gonoszt alakítja, de felbukkan még egy másik képregényekből ismert ellenség is, Shocker.

SPIDER-MAN: HOMECOMING - Official Trailer #2 (HD)

A Sony-Marvel kollaboráció látszólag minden eddigi filmnél nagyobb szabadságot vesz a karakternél, Pókembernek már az elejétől kezdve menő kütyüi vannak, van hálóból szőtt pókszárnya és egy barátja, aki tud róla, hogy valójában ki Pókember. Utóbbi elég nagy baromságnak tűnik, hiszen Pókember egyik legfontosabb védjegye, hogy szinte senki sem tud a személyazonosságáról pár kivételezett emberen kívül, még Mary Jane Watson sem. Apropó, Mary Jane Watsont nem egy vörösre festett nő, hanem az afroamerikai Disney-sztár, Zendaya alakítja, ahogy a Helmut Schultz nevű Shocker sem valami árja német lesz, hanem a szintén afroamerikai Bokeem Woodbine. A trailerből még az is kiderül, hogy a film rengeteg szállal kötődik a Marvel-univerzumhoz, és egy rövid cameóra Amerika Kapitány is feltűnik.

A Pókember: Hazatérés július elejétől lesz látható a mozikban, és ugyan elég szórakoztatónak tűnik, azért nem véletlenül sült be a Sony immáron kétszer is a franchise-szal. Azt például nem igazán érteni, hogy miért nem mernek bátrabban rámenni arra a vonalra, hogy Peter Parker alapvetően egy tudós ésszel megáldott figura, aki saját maga fejleszti ki a különböző kütyüit, ruháit, de legalább felbukkan az előzetesben a korai képregényekből ismert pókruha prototípusa.

Ne maradjon le semmiről!