Amikor Diana hercegnő találkozott Makk Károllyal

2017.09.01. 11:36

Fantasztikus képek kerültek elő az MTI fotóarchívumából Diana hercegnő halálának huszadik évfordulóján: a szerdán elhunyt Makk Károllyal együtt figyelik a rossz bőrben lévő Cserhalmi Györgyöt, de a háttérben Eperjes Károly és a hercegnő programját megszervező Bacsó Péter is ott kukucskál.

A fényképek 1990. május 8-án készültek a pasaréti filmstúdióban, ahol a walesi hercegnő a budapesti programja keretében megtekintette Makk Károly Magyar rekviem c. filmjének forgatását.

Durst György gyártásvezető a Balázs Béla Stúdió titkáraként volt jelen a forgatáson, és ő úgy emlékszik vissza, hogy "a forgatás megtekintése után a hercegnő belenézett az előző napi muszterekbe, talán kíváncsi volt, hogy készül a film, mi marad a vásznon majd a forgatás után. A biztonsági emberek megkértek, hogy válasszam ki azt a helyet, ahonnan legjobban lehet látni, oda fog majd ülni a hercegnő." Ott ült és nézte a képeket, mielőtt beszélgetett volna a színészekkel és a rendezővel is egy keveset.

Gazdag Tibor színész pedig a Nők Lapja Cafénak idézte fel három éve a történteket: „Egy börtönjelenetet vettünk fel, a színészek és az egész stáb ott tolongott egy szűk cellában. Aztán nyílt az ajtó, és amikor odanéztem, megdermedtem, ugyanis Lady Diana lépett be... Leült a sarokban, és csöndben figyelt bennünket. Megvárta a felvétel végét, majd üdvözölte a stábot" – mondta. 

A walesi hercegnő kétszer járt egyébként Magyarországon: először 1990-ben, akkor a férjével, Károly herceggel, majd két évvel később már egyedül érkezett az országba.

Ne maradjon le semmiről!