Oscar-díjat kapott életművéért Donald Sutherland

GettyImages-873102912
2017.11.12. 16:23

Agnes Varda francia filmrendező, Donald Sutherland színész, Charles Burnett forgatókönyvíró-rendező és Owen Roizman operatőr Oscar-díjat kapott életművéért a szombat este Hollywoodban megrendezett Kormányzók bálján, amelyen tiszteletbeli Oscarral jutalmazta az amerikai filmakadémia Alejandro González Inárritu bevándorlókról szóló virtuálisvalóság-filmjét, a Hús és homokot is.

A The Hollywood Reporter beszámolója szerint a 9. alkalommal megrendezett gálát Steven Spielberg filmrendező, a filmakadémia 54 tagú kormányzótestületének tagja nyitotta meg a Ray Dolby Bálteremben. A rendezvényen számos sztár, köztük Tom Hanks, Salma Hayek, Jake Gyllenhaal, James Franco, Emma Stone és Sofia Coppola is részt vett.

Donald Sutherlandet Whoopi Goldberg a valaha élt legnagyobb varázslók egyikének nevezte, Jennifer Lawrence pedig, aki Az éhezők viadalában dolgozott vele, az egyik legelkötelezettebb, legprofibb színésznek, akivel valaha találkozott.

Sutherland az Oscar-díjat megköszönve megnevettette a közönséget, amikor a néhai komikus, műsorvezető Jack Benny egy mondását idézte:

Nem érdemeltem meg ezt, de köszvényem van, és azt sem érdemeltem meg.