Tessa Thompson lesz az amerikai Repülős Gizi

2018.02.15. 05:02

A tévésorozatokban befutott, majd a Creedben, a Thor 3-ban és a bemutatás előtt álló Expedíció (Annihilation) című filmekben fontos epizódszerepeket kapó Tessa Thompson megkapta első igazi, fontos főszerepét egy izgalmasnak ígérkező életrajzi filmben, amivel végképp elindulhat az A-lista felé.

Az idén 34 éves színésznő a legendás gyémánttolvajt, Doris Payne-t alakítja majd az egyelőre cím nélküli heist-filmben (okos, sikkes rablókról és aprólékosan megtervezett rablásokról szóló filmek, nesze neked nyelvi különbség), amiről a Variety azt írta, hogy a Thomas Crown-ügy és a Kapj el ha tudsz! szellemiségét viszi tovább.

Doris Payne hat évtizeden át lopott gyémántokat, többször volt letartóztatva, legalább húsz álneve volt (iratokkal), tíz különböző tébészáma és kilenc születési anyakönyvi kivonata. A rablásai a lehető legegyszerűbbek voltak, jómódú váráslónak adta ki magát, és addig bájolgott az eladóval, míg annak lankadni kezdett a figyelme, Payne meg lenyúlta azt, ami a keze ügyébe akadt.

Thompson a Twitteren azt írta, hogy éveken át kellett győzködnie a szélhámosnőt, hogy belemenjen a dologba, de csak most adta be a derekát. A gyártó a Lionsgate lesz. Payne-ről egy dokumentumfilm már készólt 2013-ban, ebben azt mondta, cseppet sem bánta meg, hogy gyémántokat lopott. 

Ne maradjon le semmiről!