Vízből fejes a homokba: Jason Momoa a Dűnében?

2019.02.15. 09:35

Ha minden igaz, Denis Villeneuve rendező (Érkezés, Blade Runner 2049) Dűne-remake-je újabb színésszel gazdagodott, aláírásközeli állapotban van ugyanis Jason Momoa szerződése, amivel beszállna Frank Herbert kultikusan legendás vagy legendásan kultikus (esetleg legendás, kultikus) történetének legújabb inkarnációjába. Ráadásul nem is rossz szerepet kapna, hanem bizonyos mértékig testhezállót: ő lenne Duncan Idaho, a remek kardforgató, akinek külön rajongótábora van. A karaktert az 1984-es, David Lynch féle adaptációban Richard Jordan alakította, 2000-ben James Watson (a SyFy remake-jében), majd Edward Atterton (a Dűne gyermekei című minisorozatban).

Ha megnézzük Momoa karrierjét, hát egy szerepe sem nagyon volt a palinak, amibe ne kellett volna valami bazinagy fegyvert lóbálnia fenyegetően:

  • A Stargate Atlantisban ő volt Ronon Dex, a morózus, de hősies veterán, aki egy lőfegyverrel és egy bottal is egyformán halálos volt;
  • a Conan a barbárban egy átlagos konyhaasztal méretű kardot forgatott beolajozott felsőteste előtt;
  • a Trónok harcában ő volt Khal Drogo, a Sárkányok Anyjának megpocsékolója, barbár hadúr, karddal kélt és az által veszett is el;
  • a Frontier című kalandfilm-sorozatban egy Declan Harp nevű haramiát alakít, aki előbb lő, mint kérdez;
  • az Aquamanben meg ott a bazinagy szigony, ugye.

A Dűne szereposztása tényleg kivételes, Villeneuve kedvéért aláírt Timothee Chalamet (ő lesz Paul Atreides), Rebecca Ferguson, Dave Bautista, Stellan Skarsgard és Charlotte Rampling, a producerek pedig előrehaladott tárgyalásokat folytatnak Javier Bardem, Josh Brolin, Zendaya és Oscar Isaac ügynökeivel. A forgatás idén elkezdődik, a gyártó a Legendary Pictures.