Luxusnyaralásokat, kaki alakú vécépumpát és marihuánát is kapnak az Oscar-jelöltek

2019.02.19. 09:15

Az Oscar-díj fontosabb kategóriáira jelölt sztárok minden évben kapnak egy értékeben százezer dolláros nagyságrend körül mozgó csomagot; az idei pakkban 50 luxustermék van, köztük olyan meglepő darabokkal, mint a Mister Poop (vagyis Kaki Úr) nevű cég nagylelkű felajánlása, a marihuánás termékek vagy a személyes tanácsadás egy fóbiaterapeutával.

A csomagok nem hivatalos részei az Oscar-ceremóniának, de minden évben fixen átadja őket egy hollywoodi marketingcég, a Distinctive Assets, a csomag neve pedig Everyone Wins, azaz Mindenki Nyer, ennek ellenére tudomásunk szerint a jelmondat azért nem teljesen igaz, mert nem kap belőle az összes kategória összes jelöltje; úgy tudjuk, az elmúlt évek magyar jelöltjei, azaz a legjobb élőszereplős rövidfilm és a legjobb idegen nyelvű film kategóriák jelöltjeinek például nem járt a szerény kis csomagocska.

Most közzétették a teljes, ötven tételes listát az ajándékokról. A legnagyobb értékű tételek között olyasmik szerepelnek, mint luxushajóút az Amazonason, a Galapagos-szigetekre, Izlandra, vagy Costa Ricára, egyhetes luxusnyaralás a görög tengerparton, háromnapos malibui luxuspihenés, sztárszakács által készített privát vacsora a jelölt haverjaival, vagy épp vacsora egy mexikói biofarmon.

Vannak viszont meglepőbb tételek is, elsősorban a Mister Poop (Kaki Úr) nevű cég kaki-emoji alakú vécépumpája, vagy egy csomó marihuánával összefüggő dolog: kannabisszal töltött ételek és "koncentrátumok", éves tagsági Los Angeles egyik "kannabiszbarát" klubjába, de még kannabiszos arckrémek is járnak a jelölteknek. Ahogy nem igazán szokványos az sem, hogy a sztárok kapnak egy kezelést egy neves terapeutától, akivel különféle fóbiáiktól szabadulhatnak meg.

Ezen kívül egy csomó csoki, édesség, ékszer és higiéniai termék van a csomagban, meg pár nem kézzel fogható ajándék, például a nevükben kiállított adomány egy állatmenhelynek. A teljes lista a Forbes-ban is olvasható.

Ne maradjon le semmiről!