Csillagászati összegeket fizet ki a Marvel Robert Downey Jr.-nak a visszatérésért

2024.08.01. 10:58
Visszatér a Marvel univerzumába Robert Downey Jr. színész, valamint Anthony és Joe Russo rendezőpáros, azonban ezért busás összeget kénytelen fizetni a franchise, források szerint ugyanis a Marvel 80 millió dollárt szán a rendezőpárosra, a színész pedig még ennél is többet kaphat.

Mint arról beszámoltunk, a Vasemberként világhírűvé vált Oscar-díjas színész, Robert Downey Jr. a San Diegó-i Comic Conon bejelentette: visszatér a Marvel filmes univerzumába, viszont nem abban a szerepben, amiben korábban láthatták a nézők, ezúttal ugyanis Doktor Doom, azaz Victor Von Doom, a Fantasztikus Négyes szupergonoszának zöld köpenyét és fémmaszkját ölti majd magára.

A Marvel tehát egy zúzós év után visszatér azokhoz a dolgokhoz, amelyek a múltban beváltak, és a franchise új koronaékszere is összeáll Robert Downey Jr.-ral és a Russo testvérekkel – írja a Variety.

A régi banda kulcsembereinek visszahozása azonban nem olcsó mulatság, források szerint ugyanis a Marvel 80 millió dollárt szán Anthony és Joe Russo rendezőpárosra a Bosszúállók: Ítéletnap és a Bosszúállók: Titkos háborúk című filmek rendezéséért, Robert Downey Jr. pedig még ennél is többet kaphat, hogy eljátssza a két filmben a főgonoszt.

Egy jól értesült forrás szerint a színész messze a legjobban fizetett tagja a Marvel-univerzumnak, eddig körülbelül 500 és 600 millió dollár közötti összeget vihetett haza a filmszerepekért.

Egy másik forrás szerint Robert Downey Jr. azért egyezett bele, hogy visszatér a Marvel univerzumába, mert Russóék rendezik a filmet. „Ők voltak az egyetlenek, akikkel hajlandó volt együtt dolgozni” – állítja a forrás.

A testvérek két Bosszúállók-filmje együttesen 4,851 milliárd dollárt hozott. Egy, a projekthez közel álló vezető elmondta, hogy mivel a Marvel igyekszik újra talpra állni, Robert Downey Jr. és a Russo fivérek „újraegyesítése” tökéletes kombinációja az időzítésnek és annak, hogy mindenki ugyanazon az oldalon áll.