Catherine Zeta-Jones 25 éves sráccal kavar

2010.07.22. 15:17
A héten Christopher Nolan scifije, az Eredet mellett Catherine Zeta-Jones-szal készült mozi indul csak itthon, bár ebben beleszeret a bébiszitterébe. Premierek.

Újrakezdők - Szerelmes szingli szittert keres

Bart Freundlich, a Házasság a négyzeten, a  Kapd el a kölyköt! és egyéb közepes vígjátékok rendezője ezúttal a 41 éves, szuperdögös Catherine Zeta-Jonesszal és a Nemzet aranya-filmek örökös mellékszereplőjével, Justin Barthával forgatott romantikus filmet. Az elvált Sandy (Zeta-Jones) New Yorkban egyedül neveli két gyerekét, és egy kávézóban dolgozó,  25 éves srácot fogad fel bébiszitternek (Justin Bartha 32 éves), akibe beleszeret. Freundlich még az előző filmje, Házasság a négyzeten forgatása alatt kezdte írni az Újrakezdők forgatókönyvét, össze akarta hozni Woody Allen párkapcsolati nyűgjeit a Diploma előtt konfliktusával, ahol a fiatal fiút egy idősebb nő csábítja el, áll a Budapest Film sajtóanyagában. A forgatás New Yorkban, Isztambulban és Párizsban zajlott. A filmben egyébként az egyik mellékszereplő, Joanna Gleason megemlíti, korábban a Ralph Lauren divatcégnél dolgozott: ez utalás a Jóbarátokra, amiben Rachel főnökét alakította ugyanennél a cégnél. Az Újrakezdők - Szerelmes szingli szittert keres eddig 17,4 millió dollárt hozott össze, az IMDb-n 6,5 ponton áll.

Eredet

Christopher Nolan 160 milliós emlékrablós sci-fije a június 16-i premier óta 99,2 millió dollárt kaszált, és még mindig a harmadik legjobb film az IMDb-n, 9,3 ponttal. A Rottentomatoeson 86 százalékon áll, a legendás kritikus, Roger Ebert szerint Christopher Nolan annyira zseniális forgatókönyvíró és rendező, mint "egy kötéltáncos, aki bekötött szemmel sakkozik a magasban". A Variety így lelkendezett: "Ha a filmek megosztott álmok, akkor Nolan Hollywood egyik legtehetségesebb álmodozója.", kritikusunk szerint "Nolan leforgatta az évtized legjobb popcorn-scifijét". A rendező kezdettől fogva Leonardo DiCapriót akarta főszereplőnek, az építész Ariadnét viszont eredetileg Evan Rachel Wood vagy Rachel McAdams játszotta volna, de a meghallgatások után Ellen Page kapta meg a szerepet. Nolan nagy James Bond-rajongó, ezért az Eredet  egyik helyszínét, a hegycsúcson lévő szupertitkos kórházat ugyanolyanra építette meg, mint amilyen Blofeld főhadiszállása volt az Őfelsége titkosszolgálatában című 69-es Bond-filmben, és a sítalpas géppuskásokkal kergetőzés is innen lett átváve. További érdekesség, hogy a filmben gyakran felhangzik Edith Piaf Non, Je Ne Regrette Rien című dala, Marion Cotillard pedig két éve pont a Piaf-film főszerepéért kapott Oscar-díjat.